Radeon X1950XT/XTX (R580+)

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
ussi
Nováček
Nováček

sem happy

Příspěvek od ussi »

Tak mi prave prisla vyzva k odberu tyhle karticky, sehnal sem ji za
11 638 Kč s DPH :D
Tres_Deliquentes
Nováček
Nováček

Příspěvek od Tres_Deliquentes »

misil píše:
Tres_Deliquentes píše:Zdravim, neni tady nejaka dobra duse, ktera by mi poradila, jak pripojit k teto karte 3pin konektor pro snimani otacek vetraku od regulacniho panelu?
jestli chces snimat jen otacky a zobrazovat je na panelu, tak musis propojit jen zlutej a cernej kablik - zlutej na karte se zlutym od reg.panelu (signal) a cernej na karte s cernym od reg.panelu(zeme). Tim nechas rizeni otacek na karte, ale budes na panelu videt otacky.

Ja podobne resil "cvakajici" ATI Silencer na x800, ale ja ho napojil celej na ZD a otacky ridil SpeedFanem...
Tak dekuju mockrat, uz to funguje. resil jsem jen nejake zapojeni, pri kterem neztratim zaruku.
Jinak pro ty, co by to zajímalo, tak pri standartnim provozu(praci) cca 950ot/min. a pri hre 2000-3330ot/min. Ty 2000 jeste slyset nejsou, ty 3300 uz celkem jo.
CPU INTEL Core 2 Duo E6600 2.40GHz @3,6GHz(1,45V) (Cooling TT-Big Typhoon 27C@37C), MB GB 965P-DS4, RAM GEIL 2GB (2x1GB) 800MHz Ultra (4-4-4-12)(+0,35V), GPU ATI Radeon X1950 XTX , HDD 4xSeagate 320, 320, 320, 160GB/8MB SATA II, SOUND CARD Creative SB Audigy4, DVD±RW LG Black, Light Scribe, CASE TT Shark, AEROCOOL PowerWatch, Cerny, 4xFan, POWER SUPPLY Enermax Liberty v2.2 500W, LOGITECH diNovo Media Desktop Laser CZ Bluetooth, SOUND SYSTEM GENIUS SW 5.1HT, LCD LG245WP
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Quality vs. Quantity: ATI Radeon X1950 XTX against Nvidia GeForce 7950 GX2
recently we have found out that graphics cards by two major graphics chip developers produce different image quality in games under default settings, meaning that some boards are faster and the other can produce better image quality.

We found out that ATI’s solutions indeed delivered texture filtering of a higher quality but you could only see that in motion. It’s hard, if not altogether impossible, to spot the difference by comparing static images.
http://www.xbitlabs.com/articles/video/ ... ntity.html
To sum up, we have to conclude the following:

:arrow: Nvidia GeForce 7950 GX2 is faster than the Radeon X1950 XTX in the majority of cases;
:arrow: ATI Radeon X1950 XTX costs $449, whereas the GeForce 7950 GX2 is priced at $599 - $649;
:arrow: ATI Radeon X1950 XTX produces higher image quality under our settings due to high-quality anisotropic filtering;
:arrow: Nvidia GeForce 7950 GX2 could produce higher quality antialiasing modes than the Radeon X1950 XTX, but they are hardly useful for modern games;
:arrow: ATI Radeon X1950 XTX theoretically can enable FSAA with FP16 HDR, which is an advantage, however, it does not have the feature supported flawlessly at the moment and it may not provide sufficient performance;
:arrow: ATI Radeon X1950 XTX, unlike the GeForce 7950 GX2, works with every mainboard provided that the power supply is capable of feeding the board with 120W of power.
Nejlepší moderátor ve výslužbě
Fousek
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fousek »

Honys1983 píše:Fousek: taky se mi vypinal monitor (pri nabihani win, spusteni CCC, her a nasledne vypnuti her), pokazde se na chvilku vypnul (cerna obrazovka), jako by to prepinalo na jinou frekvenci a to se mi stalo na ciste instalaci Win MCE 2005, tak jsem odinstaloval ovladace a soupnul to do jineho DVI a znovu nainstaloval ovladace, ale s tim rozdilem ze jsem vybral jen nektere soucasti instalace misto kompletni.Taky mam redukci a je to OK.
Jo presne tohle mi to dela taky zkusim pouzit ten druhy DVI.
Asus Commando,Bio 1703,C2D E6600(400x8),1x2048 Corsair,HITACHI SATA 250G,DVD-RW LG,DVD-ROM ASUS, Saphire ATI X1950XTX 6.12,ENERMAX Noisetaker 485W,AUDIGY II,windows XP Pro SP2
Honys1983
Nováček
Nováček

Příspěvek od Honys1983 »

Tak jsem si poridil LCD monitor a je to v obouch DVI OK.
No a jinak uz ti to facha v poho???
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

The Effect of Settings and Optimizations on Performance and Rendering Quality in ATI and NVIDIA Cards
What concerns NVIDIA's optimizations of trilinear and anisotropic filtering, they often result in noticeable texture noise even in the default mode. Such noise has a negative effect on the general rendering quality in some games. Small performance gains cannot always justify such a drop in image quality.
http://www.digit-life.com/articles2/vid ... tings.html
Fousek
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fousek »

Honys1983 píše:Tak jsem si poridil LCD monitor a je to v obouch DVI OK.
No a jinak uz ti to facha v poho???
Ted mi to slape taky v pohode
Asus Commando,Bio 1703,C2D E6600(400x8),1x2048 Corsair,HITACHI SATA 250G,DVD-RW LG,DVD-ROM ASUS, Saphire ATI X1950XTX 6.12,ENERMAX Noisetaker 485W,AUDIGY II,windows XP Pro SP2
Fousek
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fousek »

nevite nekdo kdy vyjde ATT s podporou pro tuhle bajecnou karticku,ja si na ten CCC nemuzu porad zvyknout :x
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

Co takhle zkusit beta 6.10?
Mac...
Fousek
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fousek »

godlike píše:Co takhle zkusit beta 6.10?
bojim se toho slovicka beta :sad:
shanker
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od shanker »

Fousek píše:
godlike píše:Co takhle zkusit beta 6.10?
bojim se toho slovicka beta :sad:
horsi nez 6.9 snad bejt nemuzou :D
OS: Win. 7 Ultimate 64bit CPU: Intel i5-750 @ 3,6 ghzFAN: Noctua NH-U12P MB:ASUS RoG Maximus Formula IIIGPU: 2x Zotac GTX 470 RAM: Kingston HyperX 8gb 1600mhz DDR3HDD: 6x WD Caviar 500gb + 1TB WD MyBook Essential SOUND: Creative X-Fi XtremeAudio PSU: Coirsair TX 650w LCD:Asus VG236 120Hz,23,6" + 3D vision CASE: SunbeamTEch Samurai M+K G500+G11 Netbook: Asus N10-jc Net:Fiber 100mbit/100mbit
Aros
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Aros »

Nějak jsem tady tu diskuzi nesledoval a předpokládám, že bych na svou otázku odpověď našel. Ale hledat se mi to teda nechce... 8)
Dejme tomu, že mi nevadí připlatit si nějaké ty 2k za 7950GX2 od X1950 XTX. Zajímalo by mě jsetli se to opravdu vyplatí. Na těch testech co jsem viděl vždycky vyhrála GX2, to je jasný, ale s tím AA už to bylo horší... A co se týče Next-gen prvků už vůbec nevím, která si povede líp. Dík za pomoc
Most people think time is like a river that flows swift and sure in one direction. But I have seen the face of time and I can tell you: They're wrong. Time is an ocean in a storm. You may wonder who I am and why I say this. Sit down, and I will tell you the tale like none, of which you have ever heard.
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

Tohle ti nikdo nerekne.Esli bude vetsina nextgeneration her narocna jako Oblivion,to bys si nemohl koupit ani jednu z nich.Co bude za 6m nevime.Proste si ji kup ted,az nebude stihat vymenis za jinou.Cekani na neco v IT je nesmysl.
Mac...
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Aros: když se podíváš na poslední testy provedený při nastavení na maximální kvalitu, tak ačkoli má GX2 stále horší kvalitu obrazu, tak je asi v polovině her stejně rychlá nebo pomalejší, než XTX, takže ta převaha GX2 začíná být diskutabilní.

Ale jestli nechvátáš, tak počkej na G80. Za měsíc bude vydaná, koncem listopadu by mohla být dostupná a možná to bude zajímavější volba. Pokud chvátáš, tak bych vzal X1950XTX. Je levnější, nabízí vyšší kvalitu obrazu, je míň hlučná a negriluje okolní komponenty :-)
Aros
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Aros »

No tak kdyby to záleželo na mě, tak ten komp už mám měsíc. Bohužel nějak neplatí zaměstnavatel, takže si ještě počkám a ten měsíc to tak vidím akorát než to konečně dostanu... :)
Jinak bych se jestě zeptal na ideální chipset. Tady o tohle jsem se nikdy nezajímal: Jelepší si pro toho Radeona (teď nepočítám s řešením pro 2 GK) kopit chipset od ATI, nebo je to jedno?
Dík
Most people think time is like a river that flows swift and sure in one direction. But I have seen the face of time and I can tell you: They're wrong. Time is an ocean in a storm. You may wonder who I am and why I say this. Sit down, and I will tell you the tale like none, of which you have ever heard.
tos_cz
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

frekvence !

Příspěvek od tos_cz »

Zdravím, zakoupil sem si tuto grafickou kartu a po nové instalaci win+nových ovladačů pracuje karta na taktu jádra 506MHz a paměti 1188MHz (přitom by to mělo být 650, 2000) Prosím nevíte čím je to způsobené(jedná se konrétně o typ Sapphire radeon x1950xtx) - je to vadný kus?

aktuální frekvenci jsem vyčetl z catalysu v záložce: ATI Overdrive.
a přitom je tam napsáno v políčku požadováno u jádra 648MHz a v políčku aktuální takt VPU 506MHz. stejné hodnoty ukazuje i ATI tray tools. prosím poratě popř napište sem jestli se vám to někomu také stalo.
sharker
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sharker »

karta je v 2d mode a frekvencia pameti ti ukazuje nie DDR (2000mhz) ale iba skutocnu 1000mhz frekvenciu .. je to normalne :)
*Zeny ,vino, auta, zpev to je moje :-D
Pc1: * C2D E6600 @ 3600~1.35v & 3900~1.5v ~ WaterCooled * D-Tek FuZion & Eheim1048 & 2x Swiftech MCR320-QP * Asus P5K Deluxe * CORSAIR DOMINATOR CM2X2048-8500C5D * Samsung F3 1TB * 7K250 120GB * T7K250 250GB * HIS X1900XTX IceQ3 Turbo ~ WaterCooled * Asus DRW-2014L1T * Logitech Z-5500 Digital & X-Fi XtremeMusic * HP LP2475w * ASUS TVFM-7135 * Thermaltake Armor & Corsair HX520W *
WorkStation1: * iMac 7.1 * Intel C2D T7300 * 3GB DDR2 1066 * 22" iMAC 1680 x 1050 * ATI Radeon HD2600 256 * WD 3200 AAJS * OPTIARC AD-5630A *
WorkStation2: * C2D E8400 * Asus P5E3-WS-Pro * 4x1GB DDR2 1066 * nV Quadro FX 570 * WDC WD2500AAJS * HL-DT-ST GSA-H58N * FSP 400-60HLN *
ZmrzlejPtak
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ZmrzlejPtak »

tak sem si take poridil karticku a zatim spokojenost :) s hlukem to je v pohode a karta de do otacek az pri naky 3D rezbe... kdyz se treba v CoD2 meni mapa tak de poznat ze karta snizi otacky a pak teprve je zase vytoci :) jinak me zarazilo ze pri nainstalovani karty me Skype vyzval at si nastavim kameru :D to pac karta ma VIVO ... jinak na ni neni klasickej Svideo konektor ale naka mnohokolikova prisera a do ni se strka teprve kabelova redukce kterou bych prirovnal k chobotnici :D
StanleyS
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od StanleyS »

Zdravím všechny.Taky jsem si ji pořídil,ale jsem z toho nějak rozhozenej.Byl jsem zvyklej na NVidie a jejich ovladače.Tyto Catalisty mi dělali problémi nebo spíše dělají CCC a ani 6.10beta mi v oblivionu nerozpoznali kartu a nastavit jsem si ji musel sám.Kdyby měl někdo odkaz nebo radu na nastavení , předem děkuji. Nebo že by nesnášely Noda?
RYAN
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RYAN »

StanleyS píše:Zdravím všechny.Taky jsem si ji pořídil,ale jsem z toho nějak rozhozenej.Byl jsem zvyklej na NVidie a jejich ovladače.Tyto Catalisty mi dělali problémi nebo spíše dělají CCC a ani 6.10beta mi v oblivionu nerozpoznali kartu a nastavit jsem si ji musel sám.Kdyby měl někdo odkaz nebo radu na nastavení , předem děkuji. Nebo že by nesnášely Noda?
to je proste ATI a ich ovladace... hrozne nieco mne nejdu nainstalovat novsie ako 6.7... ne jak nvidia blik blik a uz to je... prva moja ATI karta a takto ma trapi :-D
Intel Core 2 Duo E6300@3220Mhz,Asus P5B Deluxe,2GB DDR2 800MHz CORSAIR TWINX XMS2@1150MhzCL4,MSI OC 8800GT,250GB 7200.10 16MB Seagate SATA2,320GB 16 MB Samsung Sata2,Audigy 4+Logitech Z5500,DSL 4 MB 1:1
DENIUS
BOOk:MSI M655X-Turion 2GHz,1GB RAM,100GB,x1600@550/1400DDR3
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“