Hardwarový převod do MPEG-2
- Dimas
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Hardwarový převod do MPEG-2
Dobrý den,
zkoušel jsem vytvářet vlástní DVD disky, ale komprese do DVD formátu trvá strašně dlouho, hodiny a pří tom nechci moc zatěžovat procesor. Myslím si, že to není normalní když procesor funguje na 100% - 24 hodiny bez pauzy.
Přemyšlel jsem, že možná jsou nějaké karty, které umí hardwarově rychle převest video do MPEG-2 aby pak možno bylo hotové video vypalit na DVD bez dlouhé komprese???
Ví někdo o takových kartách něco?
Děkuji,
Dimas.
zkoušel jsem vytvářet vlástní DVD disky, ale komprese do DVD formátu trvá strašně dlouho, hodiny a pří tom nechci moc zatěžovat procesor. Myslím si, že to není normalní když procesor funguje na 100% - 24 hodiny bez pauzy.
Přemyšlel jsem, že možná jsou nějaké karty, které umí hardwarově rychle převest video do MPEG-2 aby pak možno bylo hotové video vypalit na DVD bez dlouhé komprese???
Ví někdo o takových kartách něco?
Děkuji,
Dimas.
Deska: Asus P5B Premium Vista Edition 775/1066, i965, CPU: Intel Core2 Duo E6320, 1.86GHz, 1066FSB, 4MB, LGA775, BOX, Grafika: Asus Extreme EN7600GS SILENT/HTD/256MB DDR2, HDTV, DVI-I, Zvuk: M-Revolution Audio 5.1 RAM: A-Data Extreme Edition DDR2/800Mhz - 4x - 1024MB, Disky: HDD Western Digital Raptor WD740ADFD - 74GB SATA NCQ, 2x HDD Seagate Barracuda 7200.10 ST3320620AS - 320GB SATA-3G, Skřiň a zdroj: Case Apevia X-DREAMER2-AL / 420W SILVER, Windows XP 64bit SP2 Professional
- Dzin
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
- Dimas
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Dělám všechno, ale hlavně bych chtěl zrychlit proces převodu do DVD formátu. U mě to trva strašně dlouho. Některé TV Tunery umí hnedukladat video do MPEG-2 tak jsem si myslel,že by see to nějak dálo použít pro hardwarové kodování do DVD bez učásti procesoru.Dzin píše:CPU to nevadí, pokud se ti nepřehřívá...
DVD je sice Mpeg2 VBR 9000kbps ale je to uloženo do DVD struktury, jestli to nejaká karta zvládá nevim....
Co vůbec deělas konkrétně? Jako sestříháš video? Nebo převadíš DivX do Mpeg2 nebo co?
Deska: Asus P5B Premium Vista Edition 775/1066, i965, CPU: Intel Core2 Duo E6320, 1.86GHz, 1066FSB, 4MB, LGA775, BOX, Grafika: Asus Extreme EN7600GS SILENT/HTD/256MB DDR2, HDTV, DVI-I, Zvuk: M-Revolution Audio 5.1 RAM: A-Data Extreme Edition DDR2/800Mhz - 4x - 1024MB, Disky: HDD Western Digital Raptor WD740ADFD - 74GB SATA NCQ, 2x HDD Seagate Barracuda 7200.10 ST3320620AS - 320GB SATA-3G, Skřiň a zdroj: Case Apevia X-DREAMER2-AL / 420W SILVER, Windows XP 64bit SP2 Professional
- Dzin
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
- Caderom
- Začátečník
Trošku OT, ale ty TV tunery s HW MPEG nevytvářejí moc kvalitní obraz. Pořád jsem si říkal, jak je možné, že při vysokém bitrate je ten obraz hrozný. Pak jsem pouze přehodil nastavení z HW MPEG na SW MPEG a obraz je nesrovnatelně lepší, procesor P4 2,4GHz vytíží přes 95%. Proto se mi moc nezdají ani ty HW převodníky analogového videa. Myslím, že to není moc kvalitní.
- Dzin
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Jde oto že HW převodniky na TV kartách jsou většinou Mpeg1,2 CBR a softwarově to děláš na mpeg2 a hlavne VBR a to je rozdíl...Caderom píše:Trošku OT, ale ty TV tunery s HW MPEG nevytvářejí moc kvalitní obraz. Pořád jsem si říkal, jak je možné, že při vysokém bitrate je ten obraz hrozný. Pak jsem pouze přehodil nastavení z HW MPEG na SW MPEG a obraz je nesrovnatelně lepší, procesor P4 2,4GHz vytíží přes 95%. Proto se mi moc nezdají ani ty HW převodníky analogového videa. Myslím, že to není moc kvalitní.
- TomV
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
HW převodníky jsou vždycky jen jednoprůchodové, a jak je obecně známo u kompresních algoritmů MPEG 1, 2 a 4 (vč. AVC), mnohem více jim svědčí víceprůchodové zpracování, které se ovšem hardwarově dělá dost blbě. Takže ne, HW akcelerátor není řešení, řešením je silnější procesor, popřípadě vícejádro. Já taky mnohdy komprimuju video 20 a víc hodin, to je s běžným hardwarem normální.
The problem has been eaten.
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
- Dimas
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
No to není spravedlivé .... Digitální kamery umí převadět analogové video do digitálního (komprimováného) a pro DVD takového nic není
- Dzin
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
- TomV
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Ano, digitální kamery to umějí. Ale do formátu DV, který sice komprimovaný je (celkem dost - 1:4), ale využívá intraframe kompresi, tudíž se každý snímek komprimuje zvlášť DCT algoritmem, bez návaznosti na ostatní. DV je ve své podstatě M-JPEG. Intraframe komprese se dá provádět v reálném čase bez problémů.Dimas píše:No to není spravedlivé .... Digitální kamery umí převadět analogové video do digitálního (komprimováného) a pro DVD takového nic není
Naproti tomu MPEG je komprese typu interframe, tudíž se vždycky komprimuje po skupinách, kde je jeden snímek zkomprimovaný celý (zase DCT), ale ostatní jen rozdílově od něj. To sice nabízí velmi dobrý poměr kvalita/velikost, ale zase je to mnohem výpočetně náročnější a vyhovuje tomu víceprůchodové zpracování, aby si mohl enkodér nejdřív ten videosoubor očuchat, kde, co a jak bude komprimovat a pak při druhém průchodu to až zkomprimuje.
Tyhle dvě věci nejde srovnávat.
- Dimas
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Děkuji všem, snad časem přejdeme na Core Duo 2 a problém s časem se vyřeší
- Dimas
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Jo dnes jsem se dival na moderní digitální videokamery a ty umí hned vypálovat DVD disky a určítě jim to netrvá hodiny. Takže musí existovat nějaké hardwarové řešení komprese do MPEG-2 ??!!!
- Dzin
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
A není to náhodou že zaznamenávají záznam na DVD disk v mpeg2 ???Dimas píše:Jo dnes jsem se dival na moderní digitální videokamery a ty umí hned vypálovat DVD disky a určítě jim to netrvá hodiny. Takže musí existovat nějaké hardwarové řešení komprese do MPEG-2 ??!!!
To je neco jiného než struktura DVD
- TomV
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Ne, není to něco jiného, je to úplně přesně to samý, jak už bylo výše řečeno : enkódovat do MPEG2 v reálném čase pochopitelně jde, ale je to jednoprůchodová CBR komprese a tudíž, mám-li to říct tak, aby to všichni pochopili, stojí za prd. Na stejném principu fungujou i tyhle kamery, a tudíž ten obraz rovněž stojí za prd. Mají sice několik kvalitativních režimů, ale ty se od sebe liší jen bitratem - ten nejvyšší už je trochu koukatelnej, ale je to tak vysokej bitrate, že se na ten 8 cm disk pak už nic nevejde.Dzin píše:A není to náhodou že zaznamenávají záznam na DVD disk v mpeg2 ???Dimas píše:Jo dnes jsem se dival na moderní digitální videokamery a ty umí hned vypálovat DVD disky a určítě jim to netrvá hodiny. Takže musí existovat nějaké hardwarové řešení komprese do MPEG-2 ??!!!
Shrnuto a podtrženo, "moderní digitální kamery schopné vypalovat DVD" jsou jenom lákadlo pro lamy, aby to měly jednodušší. Prostě nahrajou, vemou disk, hodí ho do přehrávače a jsou spokojený. A "zastaralé" páskové (mini)DV kamery jsou jenom ve všech ohledech kvalitnější, jen už na zpracování záznamu holt potřebuje člověk mozek.
- viki_
- Začátečník
Pouzivam TV-tuner s hw kompresi a kvalita co z toho leze je uchazejici (hw encoder podporuje i VBR). Jisteze softwarovou kompresi lze dosahnout lepsi kvality, ale otazka je, jestli to pri sledovani videa bude vubec okem patrne (mozna si toho lze vsimnout nanejvys pri nejakem porovnani 2 screenshotu).
- Dimas
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Mohl by někdo předložit dva snímky s hardwarovým a softwarovým kódováním, abychom je mohli porovnat? Když tak stačí ten hardwarový, udělejte někdo kdo vlástní TV Tuner s hardw. kódováním par screenshootů.
Bylo by super! Díky!
Bylo by super! Díky!
- Dzin
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Je to neco jiného, myslim strukturu ano DVD jak sem psal je Mpeg2 VBR ale uložen do struktury jako DVD kdežto mpeg 2 jako takovy je jeden soubor, ikdyž je to to samé....to sme si nerozuměli;) Takže takle sem to myslel;)TomV píše:Ne, není to něco jiného, je to úplně přesně to samý, jak už bylo výše řečeno : enkódovat do MPEG2 v reálném čase pochopitelně jde, ale je to jednoprůchodová CBR komprese a tudíž, mám-li to říct tak, aby to všichni pochopili, stojí za prd.Dzin píše: A není to náhodou že zaznamenávají záznam na DVD disk v mpeg2 ???
Ty si to myslel stejně a vlstne si zopakoval výše to co já jen si me zle pochopil
O CBR metodě versusu kvalita se snad ani bavit nemusime
Jinak HW enkodování do mpeg 2 je fakt hnus umi to moje TVkarta ale nemám kam dát vzorky respektive mám pomalé připojení
Jinak kčemu by byl HW koder když ccheš stříhat video? Nejde jen o soubor videa ale taky o prechody , obrazky menu apod. To lze zatím jen softwarove...jianak to stoji za nic ...
Jinak souhlas s TomeV ty kamery co umí nahravat zaznam na DVD disc, to je fakt pro lamy
- viki_
- Začátečník
- Dzin
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
- viki_
- Začátečník
Vsak prave na zaklade tveho podpisu jsem se ptal - mas tam "TV karta: LeadtekWinFast" ???Dzin píše:Ne viz. podpis ale pár sem jich testoval...viki_ píše: Mas Leadtek PVR 2000 ?
Jedina TV karta od Leadteku s hw encoderem je PVR 2000 (viz http://www.leadtek.com/multimedia.html) - ale proc si vyse napsal "Jinak HW enkodování do mpeg 2 je fakt hnus umi to moje TVkarta", kdyz o prispevek nize tvrdis, ze PVR 2000 nemas, to je ponekud zvlastni, kdyz se jedna o kartu od Leadteku, nebo ne ?