ASUS A6T-AMD Turion™ 64 X2

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
Crempa
Nováček
Nováček

Re: tak jo...

Příspěvek od Crempa »

darxtar píše:Už mam tak 1. problém s tímto notebookem, ale nechce se mi jít na reklamaci a nechat ho tam měsíc, proto se ptám, nevíte někdo co s tím? jedná se o věc pro mne celkem nepochopitelnou - prostě když strčím minijack (sluchátka, repráky) do toho audio výstupu (ne nestrkam to do blbý díry), tak mi hraje jen levá strana. Pokud ho trochu povytáhnu, alespon ve sluchátkách mi hraje i trochu pravá... Nevíte co s tím? Ovladače jsem už samozřejmě přeinstalovat zkoušel, ještě mě napadá format disk.
neda me to a zeptam se..
Na balance v hlasitosti jsi koukal? noutovy repraky hrajou oba... ?
Tofo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Tofo »

Tak po preinstalovani systemu a jine posloupnosti instalace ovladacu :P se mi uz vetrak toci, ale neinstaloval jsem tam Power4Gear, ovladace k Touchpadu, LiveUpdate a ASUS VideoSecurity. Myslim, ze az nainstaluji Power4Gear, tak se vetrak opet prestane tocit a to i tehdy, kdyz budu mit nastaveno "Super Performance" :(
Jenze ted mi nova verze Everestu ukazuje teplotu CPU stale kolem 70°C a mnohdy i vic a to i presto, ze se vetrak toci a procesor je nezatizen :x => nechapu :evil:
PC 1:
CPU: Intel Core 2 Duo E6750 w/Arctic Coolig Freezer7, MB: Gigabyte P35 DS-4, RAM: 2GB DIMM DDR2 800 Patriot CL4, VGA: MSI 8800GTS 320MB OC, DVD: Samsung S203B, HDD: 2x Seagate 250GB SATAII NCQ 7200.10 (RAID0) Zdroj: Fortron Epsilon 600W, Case: CoolerMaster Centurin 534 Light, Zvuk: Creative X-Fi XtremeGamer, LCD: Samsung 931BW 19"

PC 2:
CPU: AMD Sempron 64 2800+@3400+ w/Arctic Coolig Freezer64 Pro, MB: Gigabyte K8N-S, RAM: 2GB DIMM DDR 400 CL2,5, VGA: MSI X1950 Pro 256MB, DVD: Lite-On SOHW-1693S, HDD: Western Digital 250GB SATA2 Zdroj: Fortron 400W, Case: Eurocase :-! , CRT: Hyundai ImageQuest F790D
asysman
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od asysman »

Kdyz Notas vytizim hranim hry, tak mam teplotu CPU az 75°C a GPU a z 96°C ale to uz se pak zacne zadrhavat :(
darxtar
Nováček
Nováček

Re: tak jo...

Příspěvek od darxtar »

Crempa píše:
darxtar píše:Už mam tak 1. problém s tímto notebookem, ale nechce se mi jít na reklamaci a nechat ho tam měsíc, proto se ptám, nevíte někdo co s tím? jedná se o věc pro mne celkem nepochopitelnou - prostě když strčím minijack (sluchátka, repráky) do toho audio výstupu (ne nestrkam to do blbý díry), tak mi hraje jen levá strana. Pokud ho trochu povytáhnu, alespon ve sluchátkách mi hraje i trochu pravá... Nevíte co s tím? Ovladače jsem už samozřejmě přeinstalovat zkoušel, ještě mě napadá format disk.
neda me to a zeptam se..
Na balance v hlasitosti jsi koukal? noutovy repraky hrajou oba... ?
Jj jasný, balance je v pořádku a notas repráky hrajou oba :roll:
Tofo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Tofo »

asysman píše:Kdyz Notas vytizim hranim hry, tak mam teplotu CPU az 75°C a GPU a z 96°C ale to uz se pak zacne zadrhavat :(
Ja jsem se konecne snad zbavil zasekavani po preinstalaci Windows a nechal jsem notebook poradne otestovat. Spustil jsem na 2 hodiny zaroven SuperPI (vypocet Ludolfova cisla) a 3Dmark05, ktere zatizi jak procesor tak grafickou kartu a k zatuhnuti nedoslo. Podle logu Everesta jsem mel na CPU na jednom jadre max. 83°C a na graficke karte max. 93°C, ale v obou pripadech byly prumerne hodnoty asi o 5°C nizsi. Na tom CPU mi to prijde az prilis, ale asi je vadne teplotni cidlo, pac na druhem jadre to porad ukazuje min (o 5-10°C), i kdyz jsou stejne vytizena.
Ale kdyz nemam nainstalovany Power4Gear, tak se mi nechtel procesor podtaktovavat pri behu na baterii a tak jsem na doporuceni kamose stahl nove ovladace CPU na strankach www.amd.com a uz je to v pohode :)
PC 1:
CPU: Intel Core 2 Duo E6750 w/Arctic Coolig Freezer7, MB: Gigabyte P35 DS-4, RAM: 2GB DIMM DDR2 800 Patriot CL4, VGA: MSI 8800GTS 320MB OC, DVD: Samsung S203B, HDD: 2x Seagate 250GB SATAII NCQ 7200.10 (RAID0) Zdroj: Fortron Epsilon 600W, Case: CoolerMaster Centurin 534 Light, Zvuk: Creative X-Fi XtremeGamer, LCD: Samsung 931BW 19"

PC 2:
CPU: AMD Sempron 64 2800+@3400+ w/Arctic Coolig Freezer64 Pro, MB: Gigabyte K8N-S, RAM: 2GB DIMM DDR 400 CL2,5, VGA: MSI X1950 Pro 256MB, DVD: Lite-On SOHW-1693S, HDD: Western Digital 250GB SATA2 Zdroj: Fortron 400W, Case: Eurocase :-! , CRT: Hyundai ImageQuest F790D
mrlicker
Nováček
Nováček

Příspěvek od mrlicker »

Tofo: muzes prosim hodit primy link na ty ovladace je tam toho mrte a ja nevim co si vybrat :-D diky
Tofo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Tofo »

mrlicker píše:Tofo: muzes prosim hodit primy link na ty ovladace je tam toho mrte a ja nevim co si vybrat :-D diky
Tady jsou ty ovladace: http://www.amd.com/us-en/assets/content ... usetup.exe

a zde je "AMD Dashboard Demo", ktere ukazuje aktualni nastaveni hodnoty CPU (frekvenci, napeti, teplotu, vytizeni)
PC 1:

PC 2:
mrlicker
Nováček
Nováček

Příspěvek od mrlicker »

Tofo: diky moc
Boin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Boin »

Někde jsem četl, že by zanedlouho měl přijít novej model (nástupce), ale nevím jestli je to věrohodný, ale zase něni nikde skoro skladem, tak bych se nedivil...nevíte o tom někdo víc? Hledal jsem nějakej článek, ale nic.
mrlicker
Nováček
Nováček

Příspěvek od mrlicker »

zdravim,
mam problem s vetrakem...od vcerejska se mi zapne a uz se nevypne a porad bezi...jinak teploty mam takove:

CPU 32 °C (90 °F)
Grafický procesor (GPU) 60 °C (140 °F)
GPU prostředí 49 °C (120 °F)
Seagate ST9120821A 41 °C (106 °F)

nevite nekdo co s tim popripade kde nastavit chovani toho vetracku?
asysman
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od asysman »

Tofo píše:
asysman píše:Kdyz Notas vytizim hranim hry, tak mam teplotu CPU az 75°C a GPU a z 96°C ale to uz se pak zacne zadrhavat :(
Ja jsem se konecne snad zbavil zasekavani po preinstalaci Windows a nechal jsem notebook poradne otestovat. Spustil jsem na 2 hodiny zaroven SuperPI (vypocet Ludolfova cisla) a 3Dmark05, ktere zatizi jak procesor tak grafickou kartu a k zatuhnuti nedoslo. Podle logu Everesta jsem mel na CPU na jednom jadre max. 83°C a na graficke karte max. 93°C, ale v obou pripadech byly prumerne hodnoty asi o 5°C nizsi. Na tom CPU mi to prijde az prilis, ale asi je vadne teplotni cidlo, pac na druhem jadre to porad ukazuje min (o 5-10°C), i kdyz jsou stejne vytizena.
Ale kdyz nemam nainstalovany Power4Gear, tak se mi nechtel procesor podtaktovavat pri behu na baterii a tak jsem na doporuceni kamose stahl nove ovladace CPU na strankach www.amd.com a uz je to v pohode :)

Myslim, ze reinstalace windows nema nic spolecnyho s tim zadrhavanim, je to ciste otazka teploty. Pri 95°C a vice se mi to zacne zadrhavat.
Naposledy upravil(a) asysman dne pon 9. říj 2006, 18:14, celkem upraveno 1 x.
asysman
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od asysman »

mrlicker píše:zdravim,
mam problem s vetrakem...od vcerejska se mi zapne a uz se nevypne a porad bezi...jinak teploty mam takove:

CPU 32 °C (90 °F)
Grafický procesor (GPU) 60 °C (140 °F)
GPU prostředí 49 °C (120 °F)
Seagate ST9120821A 41 °C (106 °F)

nevite nekdo co s tim popripade kde nastavit chovani toho vetracku?
A jake mas nastaveni v Power4gear? Zkus tam dat Quiet office jestli se to nezmeni.
mrlicker
Nováček
Nováček

Příspěvek od mrlicker »

asysman: power4gear nepouzivam kdyz nevalim na baterku,jinak jsem tak zkusil dat ten quiet office a nic, furt toci...nechapu proc
asysman
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od asysman »

Mozna je to prave proto ze power4gear nepouzivas. Zkus ho nejakou dobu bezne pouzivat, nastav ho at se ti klasicky spousti pri startu windows. A jakou rychlosti se ti toci? Protoze me se taky prakticky nezastavi, ale otacky se reguluji dle teploty, napr kdyz hraju hru tak huci o stosest. Zkus udelat takovy test. Mej zaply power4gear vytahni napajeni a pri provozu na baterku nastav rezim batery saving a sleduj jestli se neco zmeni. Ale jak rikam toci se skoro porad...na nejnizsi otacky to skoro slyset neni. Zalezi na prostredi.

Jinak ty teploty co pises si nameril po jake dobe? Pac to jsou docela nizke teploty....co bych za ne dal :) Ale urci ne za cenu toho, ze by mi vetrak valil nonstop na plny pecky.
mrlicker
Nováček
Nováček

Příspěvek od mrlicker »

asysman: no tak power4gear sem nechal najizdet po startu...zatim jsem nezaregistroval zmenu...s tou baterkou vyzkousim az vecer az budu doma...otacky nevim kde zmerit bo ve speedfan mi to nejde (nevim jestli neco nedelam spatne) .. jinak ty hodnoty byli asi po 2 hodkach kancelarske prace (net,stahovani,hudba,icq)...ale me to nikdy nedelalo....z niceho nic proste se nevypne uz smejd...vzdycky to bylo tak ze se na chvili zapl a byl klid a ted jede...ale jako nerekl bych ze na plne ale kdyz je vecer a klid tak to slysis
asysman
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od asysman »

Tak to me jde vecer v klidu taky slyset, ono bez vetracku to nepojede asi nikdy zkratka to chladit musi. Zkus sledovat jestli se otacky meni pri zatezi a pri normalni praci. Sledovat to musis jen poslechem, pac merit otacky u tohoto modelu asi nejde....alespon se mi to nijak nepodarilo.
mrlicker
Nováček
Nováček

Příspěvek od mrlicker »

asysmanno jako ten vetracek jede porad hodne slabe a kdyz treba jdu hrat nebo delma neco narocnejsiho taxe zapne na vyssi....vcera jsme to koumali na kamosove A6T a taky mu ten vetracek jede na malych otackach porad...to je skoda ze na to neni program
Tofo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Tofo »

mrlicker píše:asysmanno jako ten vetracek jede porad hodne slabe a kdyz treba jdu hrat nebo delma neco narocnejsiho taxe zapne na vyssi....vcera jsme to koumali na kamosove A6T a taky mu ten vetracek jede na malych otackach porad...to je skoda ze na to neni program
Bud rad, ze se vubec toci :-D . Me se netocil a nekdy uz po par minutach mi nout vytuhl :( . Byl naprosto nepouzitelny. Kdyz jsem ho zatizil (hry), tak to jelo chvilku a konec :sad: .
Ted jsem rad, ze se toci porad a klidne bych prezil i vyssi otacky :wink: 8)
PC 1:

PC 2:
Budulman
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Budulman »

Tak taky přidám svůj problém,
mám v NB napájecí kabel a stává se mi, že mi to samo odpojí od kabelu a jede to jen na baterku a přehazuje to všechny nastavení v Power4Gear
nevím co to je, stává se to někomu?
Jinak nemám žádnej problém a jsem spokojen

edit: když se to přepne na baterku tak je to takto a to je to stále připojené na sít
Obrázek

edit2: tak jsem zjistil, že je v hajzlu napájecí kabel, když se jenom dotknu zástrčky do NB tak se to přepne zpět, co ted a co potom?
asysman
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od asysman »

Doporucoval bych novy kabel :o) Otazka je jestli to neni spatny napajeci konektor, chtelo by to zkusit s jinym kabelem. Hele co to tam mas za utilitku co ti zobrazije informace o taktech a teplotach??
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“