Výměna CPU v notebooku
- Dreath
- Nováček

Výměna CPU v notebooku
Zdravím,chtěl bych se zeptat jestli je možné vyměnit v notebooku procesor za lepší.Mám Presario 1700 od Compaqu, na netu sem zistil ze se delal az s 1.1Ghz procesory.Já ho mám osazený PIIIjkou 650Mhz a mam možnost tam skusit 850 nebo 900.Pojede to,nebo to zhoří???
Jak je to vlastně v noteboocích "udělané"?Není to tam už z výroby nějak zakódované jaký procesor tam můžete vložit?Doufám že ne..
MB: MSI K8N NEO Fsr, CPU: AMD Sempron 2800+@????+, RAM: KINGMAX 512+512 400MHZ VGA: ATI RADEON X800GTO, AUDIO: Audigy 2, HDD: Seagate ATA 160GB, DVD MSI??, CASE: <tuning>, Cooler: FREEZER 64, Monitor: 19" AOC FLAT, Repro: Creative inspire 6700
- busy
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- h4__
- Žlutá karta Bazar

-
- swarm
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Procesory se daj menit temer v kazdem notebooku. Tech kde to nejde je malo a spis tam jsou nizkovoltazni modely. Pravdepodobne to pujde v pohode...jenom jde o to, jestli ten tvuj procak tam je mobilni nebo stolni verze (pouzivaly se obe), pokud je mobilni a das tam stolni a chlazeni na to nebude dimenzovane, tak se to bude prehrivat a zasekavat. (jinak jestli je to mobilni nebo stolni verze je bud autodetekci a nebo pres jumper u socketu na procak)
Ale ze by to schorelo o tom uprimne pochybuju.
Ale ze by to schorelo o tom uprimne pochybuju.
Diagon Swarm -> Můj NB blog viz. [WWW]
Je těžké být debilem, konkurence je příliš velká.
Je těžké být debilem, konkurence je příliš velká.
- OBR
- Černá karta

-
- Kontaktovat uživatele:
Musis byt obecne konkretni, protoze Turiony jsou jen Notebookove, a maji jine piny, tam neni mozne to zamenit s desktopy. U Intelu Pentium M je to stejne. Taky se nemuzes splest. Jedine u Athlonu XP Intel P4 je mozno prohodit stolni a desktop.
V tvem pripade P3 jsou v NB jen DTP verze, takze to muzes zkusit ale nejake razantni navyseni vykonu necekej.
V tvem pripade P3 jsou v NB jen DTP verze, takze to muzes zkusit ale nejake razantni navyseni vykonu necekej.
- Dreath
- Nováček

No toš dokážu si spočítat na prstech že rozdíl 38,4615% na výkonu určitě pocítím,o chlazení strach nemám,panž se na to osobně podívam
, no a když sme u těch 1,6 tak nemáte náhodou někdo něco lepšího než je ta 900?Nebo nevíte kde něco takového sehnat?A mimochodem ten 1,6 to byl asi tuleň co?Ten můj procesor valí na 100Mhz FSB takže tuleň by tam asi nevalil.. 
MB: MSI K8N NEO Fsr, CPU: AMD Sempron 2800+@????+, RAM: KINGMAX 512+512 400MHZ VGA: ATI RADEON X800GTO, AUDIO: Audigy 2, HDD: Seagate ATA 160GB, DVD MSI??, CASE: <tuning>, Cooler: FREEZER 64, Monitor: 19" AOC FLAT, Repro: Creative inspire 6700