Mam notebook s predinstalovanym WinXP (Acer Travelmate 4500WLMi seria)
Potreboval by som don nainstalovat aj Linux. Par dvojsystemovych instalacii som uz robil, tu je ale problem, ze Acer ma k notebooku vlastne instalacne CD, z ktorych sa instaluju nejake ich programy k notebooku aj WinXP.
Je mozne na taky notebook nainstalovat Linux popri povodnej instalacii XP? Eventualne je mozne z tych firemnych instalacnych CD obnovit povodnu instalaciu systemu na kompletne sformatovany HDD?
Jednoducho nemam ziadnu skusenost s tymyto specialnymi CD a notebookmi.
Instalacia Linuxu do notebooku s WinXP
- mungo
- Začátečník

-
- Josko
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Obidve je určite možné.

Keby mi niekto chcel písať tak radšej na Jabber/GTalk - bruno.kremel(at)gmail.com
NB: MacBook Pro 13" 7,1: CPU: Intel Core 2 Duo P8600@2,4GHz, VGA: nVidia GeForce 320M, RAM: 4GB 1067MHz, Display: LG W2452T 24",
Sound: E-MU 0202 USB + PP 4xEL34 elektrónkový zosilňovač 2x40W Powered by: Mac OS X Snow Leopard 10.6.4
- sheriff.wiggum
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Spravne by mela byt windows particie pred linuxovou, cehoz nevedomky docilis s tim recovery cd
Takze nahodit windows, upravit particie a doinstalovat linux. Problem nejspis bude kdyz znovu nainstalujes system z recovery cd, dalo by se predpokladat ze zformatuje cely disk a vrati ntb do "tovarni" instalace.
- mungo
- Začátečník

-
To by nebol taky problem, zatial som reinstal systemu nemusel robit. Co ma zaujimalo je najma to, ci to pojde a ci v pripade potreby budem vediet vratit povodny system, vratane tych srandiciek specialne pre laptop.sheriff.wiggum píše:Spravne by mela byt windows particie pred linuxovou, cehoz nevedomky docilis s tim recovery cdTakze nahodit windows, upravit particie a doinstalovat linux. Problem nejspis bude kdyz znovu nainstalujes system z recovery cd, dalo by se predpokladat ze zformatuje cely disk a vrati ntb do "tovarni" instalace.
Netusim totiz, cim sa tie pribalene "Recovery/installation" CD lisia od klasickych instalaciek. A ci su schopne instalacie na kompletne sformatovany HDD.
Vdaka za odpovede.
Btw., je nejaka mala a pohodlna instalacia, ktora by sa tam dala nahodit? Je to len kvoli spustaniu par programov nutne Linux pozadujucich, ziadna velka sprava systemu, takze potrebujem nieco, co je podla moznosti male a pohodlne sa ovlada. Nech setrim miesto na disku.
- Dzin
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele: