Zapojení paměti?

Problematika SDRAM, DDR1/2/3 SDRAM, RDRAM, SO DIMM a další, včetně čteček pamětí.
Odpovědět
tereza
Začátečník
Začátečník

Zapojení paměti?

Příspěvek od tereza »

Mám na počítači RAM 256 MB DDR. Rozhodla jsem se přikoupit RAM 1024 MB DDR. Chci se zeptat, jestli to zvládnu zapojit sama. Na základní desce mám volný jedno místo pro paměť, takže to by nebyl problém. Jen se chci zeptat, jestli si obě paměti budou rozumět (je to stejný výrobce, tak snad ano). A potom, jak je to s "oživením"? Když ji zasunu do základní desky, tak stačí zapnout počítač a Windows to sám najde? Nebo se to musí ještě nějak instalovat, že by to nezvládl laik? Díky za info
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Zapojení paměti?

Příspěvek od Dzin »

tereza píše:Mám na počítači RAM 256 MB DDR. Rozhodla jsem se přikoupit RAM 1024 MB DDR. Chci se zeptat, jestli to zvládnu zapojit sama. Na základní desce mám volný jedno místo pro paměť, takže to by nebyl problém. Jen se chci zeptat, jestli si obě paměti budou rozumět (je to stejný výrobce, tak snad ano). A potom, jak je to s "oživením"? Když ji zasunu do základní desky, tak stačí zapnout počítač a Windows to sám najde? Nebo se to musí ještě nějak instalovat, že by to nezvládl laik? Díky za info
Nejde ani tak o vyrobce ale o frekvenci a časování :)
Napiš nam více info:)
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
LGA
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LGA »

Pokud jsi to jeste nezapojovala, tak te mozna prekvapi, ze pro zasunuti pameti do slotu je potreba docela hodne sily (a taky opatrnosti)
Jeste nezapomen PC uplne odpojit od elektriky, protoze i kdyz je PC vyple, tak do desky jde ze zdroje stale nejake napeti a pamet by se mohla odpalit.
tereza
Začátečník
Začátečník

Re: Zapojení paměti?

Příspěvek od tereza »

Dzin píše:Nejde ani tak o vyrobce ale o frekvenci a časování :)
Napiš nam více info:)
Tohle mám - http://okcomputers.cz/kingston-256mb-dd ... 6/d-50575/
A tohle je ta, kterou chci přikoupit - ttp://okcomputers.cz/kingston-1024mb-ddr400-pc3200-cl3-kvr400x64c3a/1g/d-54565/

Je to v podstatě stejný, takže předpokládám správně, že si budou rozumět? A ještě teda se chci ujistit, jestli stačí zastrčit paměť do základní desky a ono už se to samo najde a nainstaluje? Díky
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Ano pojede to , netřeba nic instalovat zaklapneš , zapojiš napájecí kabel a pojede to :)
kotas
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od kotas »

Jak psal DZIN. Já bych se toho 256MB paměťového modulu zbavil a někdy dokoupil ještě 1 024MB RAM, záleží ovšem, na co budeš PC používat, dnes už je 1GB standard..
GIGABYTE B450M DS3H, AMD Ryzen 7 2700 (8C/16T), 32GB RAM DDR4 (@2933 CL14-14-14-34), Sapphire Pulse RX 5700 XT 8GB/256 bit GDDR6, SSDs CRUCIAL MX500, LCD 32" IIYAMA IPS 2560x1440, HP OMEN 1100 mechanical keyboard, Logitech G402 mouse, Windows 11PRO
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

kotas píše:Jak psal DZIN. Já bych se toho 256MB paměťového modulu zbavil a někdy dokoupil ještě 1 024MB RAM, záleží ovšem, na co budeš PC používat, dnes už je 1GB standard..
Taky bych to tak udělal ale pokud ji tam necháš tak se nic nestane, ale kdyby ji nekdo chtel tak ji prodej a pak jak psal kotas.
RainMakeR
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RainMakeR »

podobnej dotaz jako měla tereza
mam desku asus A8N-E ted tam mam 2x512 DDR kingmax 400 Mhz CL2.5
byl by problem kdybych tam koupil paměti od jinyho vyrobce s časovanim CL3.frekvence by byla 400.
nebo nahodou nevite kdy zase DDRka zlevni :-)

/mam kingmax ne kingstony :-)
CPU AMD Phenom X4 9850 , RAM A-data 2x2 GB DDR2 , VGA Powercolor ATI HD4830 , MOBO Asus chipset 780G , HDD Samsung F1 640 Gb , WD2500KS , WD passport 250 Gb
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

RainMakeR píše:podobnej dotaz jako měla tereza
mam desku asus A8N-E ted tam mam 2x512 DDR kingmax 400 Mhz CL2.5
byl by problem kdybych tam koupil paměti od jinyho vyrobce s časovanim CL3.frekvence by byla 400.
nebo nahodou nevite kdy zase DDRka zlevni :-)

/mam kingmax ne kingstony :-)
Jo poběží to ale pojede to podle tech pomalejších pameti teda CL3, nastav napevno hodnoy v BIOSu tech pomalejších ....
RainMakeR
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RainMakeR »

Dzin píše: Jo poběží to ale pojede to podle tech pomalejších pameti teda CL3, nastav napevno hodnoy v BIOSu tech pomalejších ....
hmm našel jsem i ty kingmaxy co mam ja ale ne vkitu pouze jako singl 512 nebo 1024.takže asi bych si spiš vzal 2x ty samostatny 512ky.v dualu by jet měli.
ale i tak diky Dzine :-)
CPU AMD Phenom X4 9850 , RAM A-data 2x2 GB DDR2 , VGA Powercolor ATI HD4830 , MOBO Asus chipset 780G , HDD Samsung F1 640 Gb , WD2500KS , WD passport 250 Gb
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Někdy jedou v dualu i co nejsou dual a někdy nejedou i co dual jsou, to je třeba vyzkoušet :)
Wuuduu
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wuuduu »

Dzin píše:Někdy jedou v dualu i co nejsou dual a někdy nejedou i co dual jsou, to je třeba vyzkoušet :)
98% jedou co nejsou, 2% nejedou co jsou... to se vyplati risknout, ne?
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM uubuuW ... EVE Online H00d

MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Wuuduu píše:
Dzin píše:Někdy jedou v dualu i co nejsou dual a někdy nejedou i co dual jsou, to je třeba vyzkoušet :)
98% jedou co nejsou, 2% nejedou co jsou... to se vyplati risknout, ne?
No dyť ale hlavne on nesehnal v dualu ty RAM co chtel... :wink:
Odpovědět

Zpět na „Paměti“