problem se spamem ve foru

Vývojová prostředí, aplikace, skripty, http://www... síťové programy, internet, sdílení...
Odpovědět
pindras
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

problem se spamem ve foru

Příspěvek od pindras »

zdravim, na firemnich strankach mame forum (Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group) a posledni dobou se tam mnozej prispevky typu Christina Aquilera naked apod. Ze zacatku jsem to na chvili vyresil tim, ze jsem v adminu zadal ze muzou prispivat jen registrovani. Bohuzel musim denne mazat kolem 30 prispevku a vzhledem k tomu, ze to neni moji hlavni naplni prace tak je to celkem dost otravny. Co s tim?
Intel C2D E4400; Gigabyte P35C-DS3R; 2GB DDR2 A-Data Vitesta EE 800MHz, NV 8800GTS 512MB, 320GB HD, Seasonic 500W
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

předně, spamujou anonymové nebo se registrujou spamboti? v prvním případě zakázat anonymům postování, ve druhým zavýst lidskou kontrolu při registraci (captcha je ideální), bot tím neprojde ani omylem
ignorelist: kremrole a dezoláti
Jasper
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jasper »

No taky jsem mel tento problem na phpbb, zakazal jsem anonymum pridavat posty a ted se porad registruji useri se jmenama AutoBabe, Dinosaurus. Vzdy maji vyplnenou www adresu (napr h**p://xanax*qsskk.info/buy-cheap-xanax.ht*ml). Captchu mam aktivovanou. A pak pridavaj pod temito jmeny prispevky...
Trinom
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trinom »

JJ, to sleduju taky. Na nový fórum čekám jak na smilování, protože todle je hrůza. Chtělo by to něco, jako mám v mobilu u SMSek - checkbox, abych to mohl mazat (jako admin) hromadně. S uživatelama to samý.

Captcha? copak to je?
Obrázek Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.....................TDI = Ten Dým Ignoruj
Nidzo
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nidzo »

Trinom píše:Captcha? copak to je?
Laicky řečeno: To jak opisuješ ten kód v obrázku než odešleš formulář :wink:
Nidzo.cz - programování, webdesign, život v UK... :)
PCMark
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PCMark »

zombux píše:(captcha je ideální), bot tím neprojde ani omylem
je třeba si uvědomit že celý kod phpBB je veřejně přístupný, takže hodně botů tím projde bez problému

Bezpečnost může zvýšit potvrzování registrace v emailu. Aby se to vyřešilo úplně, tak by jste si museli naprogramovat vlastní vizuální ověřování ;)
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Jasper píše:No taky jsem mel tento problem na phpbb, zakazal jsem anonymum pridavat posty a ted se porad registruji useri se jmenama AutoBabe, Dinosaurus. Vzdy maji vyplnenou www adresu (napr h**p://xanax*qsskk.info/buy-cheap-xanax.ht*ml). Captchu mam aktivovanou. A pak pridavaj pod temito jmeny prispevky...
Zapni si aktivaci účtu po emailu a budeš mít z větší části pokoj, páč 90% jich má falešný email. Jednou za čas pak v mysqladminovi smázni uživatele s neaktivovaným účtem.
Bathory
PCMark
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PCMark »

přes aktivaci účtu emailem se taky hodně robotů bohužel umí dostat, mi pomohl až jeden návod co jsem našel na phpBB.cz
Toto opatření vyžaduje umět pracovat alespoň se základními textovými editory. Výborný je třeba PSPad nebo jEdit. Budeme upravovat tři soubory z jádra phpBB. Konkrétně jde o soubory admin/admin_users.php, includes/usercp_avatar.php a includes/usercp_register.php, otevřeme si je jeden po druhém, a v menu editoru zvolíme funkci Nahradit, do pole pro řetězec, který má být nahrazen, napíšeme agreed, a do pole Nahradit čím napíšeme například "souhlasím", je jedno, jaký je to kus textu, ale ve všech třech souborech musí být stejný. Nyní vysvětlím co toto způsobí. Při registraci na bežném fóru znáte to hlášení, jestli vám bylo 13 nebo méně, bot na větu, že mu "je" víc neumí kliknout, tudíž musí na tu stránku za odkazem přejít ručně a to tak, že do URL připíše toto: &=agreed, čímž obelstí phpBB a toho pustí dál, takhle on nebude moct dál, protože náš řetězec(v našem případě je to &=souhlasim) neuhodne.
Odpovědět

Zpět na „Programování a web“