Výběr bedny
Moderátor: L4mka
- JJ
- Začátečník

-
Výběr bedny
Zdravím,
potřeboval bych poradit s výběrem case. Prohledávám eshopy a nikde není to, co bych hledal. Přitom mé požadavky jsou na první pohled jednoduché. Pokud by někdo o takovém casu vědětl, tak prosím dejte vědět.
1: Černá barva
2: Úplně jednoduchý design bez zbytečných okras
3: Pokud budou dvířka přes mechaniky, tak v nich musí být díra aspoň na jednu 5,25 mechaniku (tam bude 5,25" box od zvukovky a nechci mít kvůli sluchátkům pořád otevřená dvířka).
4: ovládání a USB porty pokud možno v horní části skříně, rozhodně ne úplně dole (PC mám vedle stolu na dřevěné bedně, takže hodní stěna skříně je cca. v úrovni stolu).
5: Bezšroubová monáž mechanik a karet (v případě šroubů k tomu musí být opodstatnění jako třeba odhlučnění apod.)
6: Místo na 120mm větráky dopředu a dozadu.
to by bylo asi tak všechno. Věci jako prostor pro disky otočený o 90 stupňů apod. klidně oželím, i když by to bylo fajn.
Nevíte o něčem? Díky moc.
potřeboval bych poradit s výběrem case. Prohledávám eshopy a nikde není to, co bych hledal. Přitom mé požadavky jsou na první pohled jednoduché. Pokud by někdo o takovém casu vědětl, tak prosím dejte vědět.
1: Černá barva
2: Úplně jednoduchý design bez zbytečných okras
3: Pokud budou dvířka přes mechaniky, tak v nich musí být díra aspoň na jednu 5,25 mechaniku (tam bude 5,25" box od zvukovky a nechci mít kvůli sluchátkům pořád otevřená dvířka).
4: ovládání a USB porty pokud možno v horní části skříně, rozhodně ne úplně dole (PC mám vedle stolu na dřevěné bedně, takže hodní stěna skříně je cca. v úrovni stolu).
5: Bezšroubová monáž mechanik a karet (v případě šroubů k tomu musí být opodstatnění jako třeba odhlučnění apod.)
6: Místo na 120mm větráky dopředu a dozadu.
to by bylo asi tak všechno. Věci jako prostor pro disky otočený o 90 stupňů apod. klidně oželím, i když by to bylo fajn.
Nevíte o něčem? Díky moc.
- maart
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- JJ
- Začátečník

-
- Delarge
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Třeba Akasa Zen...Až na ty USB porty dole. Prodává se i Akasa regulátor fanů do 3.5" pozice s USB portama za pár stovek, ten by se tam hodil...
Back to AMD: Ryzen 7 9800X3D + Noctua NH-U12A CB -- MSI MAG B850 Tomahawk Max WiFi -- Gainward Phantom RTX 4080 -- Kingston FURY Beast 2x32GB DDR5 6000MT/s CL30 -- Seagate FireCuda 530 2TB + WD Black SN850 2TB + Samsung 990 PRO 4TB -- Corsair RM750x -- Fractal Design Torrent -- USB DAC EarMen Eagle -- PreSonus Eris 3.5 BT -- Fractal Design Scape -- Samsung Odyssey OLED G8 -- Razer BlackWidow V3 Pro + Razer DeathAdder V2 Pro + Xbox Wireless Controller -- Windows 11 Home 25H2
- JJ
- Začátečník

-
Díky, ta už je lepší, ale ty oblé rohy se mi taky zrovna nelíbí. Dost se mi líbí tohle, ale nemá to přímo přístupnou 5,25 mechaniku. Jinak ten design je přesně to, co se mi líbí (až na tu cenu
(.
http://www.svethardware.cz/art_doc-AF9A ... 07F6C.html
A pak se mi moc líbil Enermax CS-721-B - Middletower, ale už se nějak neprodává
Docela vychytanej je taky Coolermaster centurion 532, ale moc se mi na něm nelíbí ty ozdobné tyče a ten velkej znak dole. Podstatný pro mne ale fakt jsou ty usb porty nahoře, zapínací tlačítko vem čert, to se tak často nepoužívá, ale ty usbčka jo.
Díky moc za další nápady.
A pak se mi moc líbil Enermax CS-721-B - Middletower, ale už se nějak neprodává
Docela vychytanej je taky Coolermaster centurion 532, ale moc se mi na něm nelíbí ty ozdobné tyče a ten velkej znak dole. Podstatný pro mne ale fakt jsou ty usb porty nahoře, zapínací tlačítko vem čert, to se tak často nepoužívá, ale ty usbčka jo.
Díky moc za další nápady.
- Delarge
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
No anebo kdybys měl zbytečných tři a půl tisíce, tak taky může být varianta Akasa Eclipse, což je podle mě snad nejlepší case vůbec...Akorát musíš ještě přikoupit ventilátory.JJ píše:...
Back to AMD: Ryzen 7 9800X3D + Noctua NH-U12A CB -- MSI MAG B850 Tomahawk Max WiFi -- Gainward Phantom RTX 4080 -- Kingston FURY Beast 2x32GB DDR5 6000MT/s CL30 -- Seagate FireCuda 530 2TB + WD Black SN850 2TB + Samsung 990 PRO 4TB -- Corsair RM750x -- Fractal Design Torrent -- USB DAC EarMen Eagle -- PreSonus Eris 3.5 BT -- Fractal Design Scape -- Samsung Odyssey OLED G8 -- Razer BlackWidow V3 Pro + Razer DeathAdder V2 Pro + Xbox Wireless Controller -- Windows 11 Home 25H2
- JJ
- Začátečník

-
Tak po dalším hledání se mou vyvolenou pomalu ale jistě stává Enermax Charka. Za necelých 2k s daní je to paráda:
http://www.enermax.com.tw/english/produ ... sp?PrID=46
Co vy na to?
Co vy na to?
- Delarge
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Myslim, že ta tvým požadavkům vyhovuje asi nejvíc. Nevypadá zle...JJ píše:Tak po dalším hledání se mou vyvolenou pomalu ale jistě stává Enermax Charka. Za necelých 2k s daní je to paráda:
Co vy na to?
- fr33k
- Začátečník

-
Tady ji mají za 4100 Kč - http://pc.nej-ceny.cz/28094/antec-perfo ... ilver.htmlJJ píše:Dost se mi líbí tohle, ale nemá to přímo přístupnou 5,25 mechaniku. Jinak ten design je přesně to, co se mi líbí (až na tu cenu(.
Taky si ji chci pořídit. Ale proč vlastně píšu - ty dvířka (jak jsem pochopil) jde otevrit o 270 stupnu - tj. soubezne s bokem skrine.
Da se sehnat i levněji na Pixmania.com, ale za postovny das tolik, ze se rozdil smaze a pri nakupu v CR nebudes mit takovy problemy s reklamaci. To si radsi par kacek priplatim.
- JJ
- Začátečník

-
Tak jsem přehodnotil požadavky a poohlížím se po bigtoweru. Líbí se mi AplusCase AplusCase X-Blade nebo něco v tom stylu. Ten AplusCase je úplně dokonalej až na tu perforaci v bočnicích. Variantu bez perforace dělá Casetek (je to úplně ta samá skříň) a stojí asi o 1200 víc. A to už se mi moc nelíbí. Poraďte prosím něco v tomto stylu. Hlavně aby to nemělo dvířka (budu tam mít panel od zvukovky a nechci muset mít pořád otevřeno). Jo, a ovládání musí být nahoře. Díky moc...
- ICE
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
- Nitroxil
- Začátečník

mám jeden tip je to velice solidní case ale není k ní moc informací
http://www.obchudecek.cz/?kcis=V03445
má jí muj otec a docela si ji pochvaluje
má to všechno co si zmínil ale nejsem si jist těmi kartami ale bezšroubové uchycení karet stojí většinou za prt
jinak mechaniky drží pevě a hdd taktéž
2*120mm jeden vpředu druhý vzadu jeden80mm v boku dostaneš k tomu i windtunel
http://www.obchudecek.cz/?kcis=V03445
má jí muj otec a docela si ji pochvaluje
má to všechno co si zmínil ale nejsem si jist těmi kartami ale bezšroubové uchycení karet stojí většinou za prt
jinak mechaniky drží pevě a hdd taktéž
2*120mm jeden vpředu druhý vzadu jeden80mm v boku dostaneš k tomu i windtunel
CPU: AMD Phenom II X3 720BE,Motherboard: GB GA MA790x-UD3p,RAM: 2*2GB Kingston HyperX DDR2 800Mhz(CL4) , VGA: Zotac 9600GT AMP!, LCD :HP LP2065 20" HDD: WD CaviarBlue 640GB, Case: CoolerMaster Mystique, PSU: Enermax Liberty 400W, , Keyboard Logitech G15new, Mouse: Logitech MX 518@Steelpad QCK, Tv karta: Leadtek Winfast DTV2000 H
- Garnet000
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Tuto skrinu mám, mimo to že je skvelá, sa predáva s perforovanou bud len 1 bocnicou alebo obema (to hold zistíš až ked si ju kupis). Ja osm pochitil tu s perforovanou lavou bocnicou a ta prava (na MB) je plech v kuse. Dajú sa dokupit bocnice s plexi a celopechove. Tak je to len na tebe. Inač mne to optimalny tok vzduchu nenarušuje (fany: 12cm intake a 12 cm outtake). Jo a distributor v ČR je TSBohemia a ešte maš možnost si vybrat bez anebo s led diodami.JJ píše:Tak jsem přehodnotil požadavky a poohlížím se po bigtoweru. Líbí se mi AplusCase AplusCase X-Blade nebo něco v tom stylu. Ten AplusCase je úplně dokonalej až na tu perforaci v bočnicích. Variantu bez perforace dělá Casetek (je to úplně ta samá skříň) a stojí asi o 1200 víc. A to už se mi moc nelíbí. Poraďte prosím něco v tomto stylu. Hlavně aby to nemělo dvířka (budu tam mít panel od zvukovky a nechci muset mít pořád otevřeno). Jo, a ovládání musí být nahoře. Díky moc...
CPU:E6600@2.8GHz (8x350)1,184V@Thermalright SI-128@SCYTHE_1200rpm MB:GA-P965-DQ6 F9 RAM:2x1GB Corsair DOMINATOR DDR800 CL4; 2x1GB A-DATA Vitesta EE DDR800 CL4 GPU:BFG 8800GTX HDD:2xWD RAPTOR 74GB ; Seagate 7200.10 250GB ; WD SE16 750GB Power:Enermax Infinity 720W Case:ApplusCase X-Blade DVD:Samsung SH-183A Mouse:MX518 Gaming Grade LCD:SAMSUNG SM 940BF FAN: IN: 2x12cm SCYTHE 800rpm OUT: 1x12cm AC Arctic Fan 12L Audio:SB X-FI Extreme Music
- JJ
- Začátečník

-
- Garnet000
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Ano u TS bohemia. To si potom bočnice musiš dokupit jake chceš, x-blade sa predava len so základnými bočnicami.JJ píše:Takže jsi jí kupoval u tsbohemia? Chtěl bych jí s oběma bočnicema plnejma.
CPU:E6600@2.8GHz (8x350)1,184V@Thermalright SI-128@SCYTHE_1200rpm MB:GA-P965-DQ6 F9 RAM:2x1GB Corsair DOMINATOR DDR800 CL4; 2x1GB A-DATA Vitesta EE DDR800 CL4 GPU:BFG 8800GTX HDD:2xWD RAPTOR 74GB ; Seagate 7200.10 250GB ; WD SE16 750GB Power:Enermax Infinity 720W Case:ApplusCase X-Blade DVD:Samsung SH-183A Mouse:MX518 Gaming Grade LCD:SAMSUNG SM 940BF FAN: IN: 2x12cm SCYTHE 800rpm OUT: 1x12cm AC Arctic Fan 12L Audio:SB X-FI Extreme Music
- wallot
- Středně pokročilý

-
bezsroubkovy uchyceni karet je NEJVETSI NESMYSL NA SVETE jelikoz vetsinou kartu poradne nedrzi coz je dost dulezite hlavne u tezkych grafaren.
osobne nedam dopustit na
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=33054
zatim sem na ni po roce nenasel jedinou chybu (mozna vyrez pro zadni vetrak by mohl bejt inteligentnejsi ale to ma strasne malo skrini
ale pokud musi byt porty nahore tak Coolermaster Stacker (stoji okolo 5 tisic). je nekolik modelu a jsou to vytecne skrine s pouze jedinou malou chybkou a to ze ramecek na vetrak vepredu ma malo der ale jinak vytecnej case
osobne nedam dopustit na
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=33054
zatim sem na ni po roce nenasel jedinou chybu (mozna vyrez pro zadni vetrak by mohl bejt inteligentnejsi ale to ma strasne malo skrini
ale pokud musi byt porty nahore tak Coolermaster Stacker (stoji okolo 5 tisic). je nekolik modelu a jsou to vytecne skrine s pouze jedinou malou chybkou a to ze ramecek na vetrak vepredu ma malo der ale jinak vytecnej case
7800X3D, 9070XT Nitro+, QMK GMMK2 - TTC Frozen V2, Razer Naga V2 Pro, TCL 34R83Q + Dell P3223QE, Fractal Design Scape
- JJ
- Začátečník

-
- Garnet000
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Naozaj neviem kolko stoja bočnice. Ja som spokojný tak jak ju mám. Je ti jasné, že aj ked nemáš tažkú grafárnu, tak bedna važi sama o sebe 17,5kg! (niekomu to vadí)JJ píše:A nevíš, co stojej?
Díky
A ten bezšroubkový systém drží karty velmi dobre. Keby si sa náhodou rozhodol pre karty o velkosti typu G80(8800gtx) tak x-blade má prídavné úchytky pre extre dlhé karty.