GF 7600GS AGP - po spuštění 3D aplikace do 10s zamrzne PC
Moderátoři: Walker1134, Wilik
- something
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
GF 7600GS AGP - po spuštění 3D aplikace do 10s zamrzne PC
dobri skorowecar
dufam ze pisem na spravne miesto.
zakupil som si gk gigabyte 7600gs agp. pri spusteni akejkolvek 3d aplikacie, resp. hry beziacej pomocou direct3d mi v priebehu cca. 10 sekund zamrzne pc a nasledne vyskoci chybova hlaska / vypis fyzickej pamate o chybe ovladaca nv4_disp. pc je nutne restartovat. teplota pritom nepresiahne 65C - teda ani nema kedy...
predpokladam, ze chyba je v ovladacoch, resp. v nekompatibilite mojej maticnej s grafickou, aj ked by to tak nemalo byt.
mam uz starsie pc so starsou maticnou, konkretne: msi K7N2 Delta-L cipset NVIDIA® nForce2 SPP ( http://www.msi.com.tw/program/products/ ... hp?UID=436 ), zdroj mam fortron fsp350-60pn(pf). na maticnej mam "najnovsi" bios a aj ovladace, na grafickej taktiez - ovladace su 91.47, no skusal som aj beta 92.91. graficku som uz raz dal do servisu/ reklamaciu. im isla bez problemov, no vymenili mi ju za novy kus, problem vsak zotrval. skusal som ju aj u kamosa na doske asus pre intel a jemu isla tiez bez problemov.
prosim Vas poradte mi, kde by mohla byt chyba resp. ako by som ju mohol odstranit (nove ovladace?...)
vopred Vam vsetkym velmi pekne dakujem
//edit Thellwin - vyděleno z threadu o 7600 AGP a stvořen název
dufam ze pisem na spravne miesto.
zakupil som si gk gigabyte 7600gs agp. pri spusteni akejkolvek 3d aplikacie, resp. hry beziacej pomocou direct3d mi v priebehu cca. 10 sekund zamrzne pc a nasledne vyskoci chybova hlaska / vypis fyzickej pamate o chybe ovladaca nv4_disp. pc je nutne restartovat. teplota pritom nepresiahne 65C - teda ani nema kedy...
predpokladam, ze chyba je v ovladacoch, resp. v nekompatibilite mojej maticnej s grafickou, aj ked by to tak nemalo byt.
mam uz starsie pc so starsou maticnou, konkretne: msi K7N2 Delta-L cipset NVIDIA® nForce2 SPP ( http://www.msi.com.tw/program/products/ ... hp?UID=436 ), zdroj mam fortron fsp350-60pn(pf). na maticnej mam "najnovsi" bios a aj ovladace, na grafickej taktiez - ovladace su 91.47, no skusal som aj beta 92.91. graficku som uz raz dal do servisu/ reklamaciu. im isla bez problemov, no vymenili mi ju za novy kus, problem vsak zotrval. skusal som ju aj u kamosa na doske asus pre intel a jemu isla tiez bez problemov.
prosim Vas poradte mi, kde by mohla byt chyba resp. ako by som ju mohol odstranit (nove ovladace?...)
//edit Thellwin - vyděleno z threadu o 7600 AGP a stvořen název
- Dzin
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
- fanik
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- something
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
dobri skorowecar
prv Vam chcem podakovat za rady, takze Dakujem!
nakoniec som ich vsak nevyskusal, pretoze problem za mna vyriesil predajca. navrhol mi aby som graficku vratil, pretoze sa domnieval ze sa tam jedna iba o nekompatibilitu. a tak som to vyuzil a teraz som vlastnikom sapphire ati radeon x1600pro, ktora je sice v priemere o cca 5% slabsia a ma aktivny (hlucnejsi) chladic, no to hlavne je, ze mi funguje bez problemov.
btw ak by mi pomohlo fastwriting off a agp 4x, tak by to automaticky znamenalo aj znizenie vykonu gc, alebo nie?
nakoniec som ich vsak nevyskusal, pretoze problem za mna vyriesil predajca. navrhol mi aby som graficku vratil, pretoze sa domnieval ze sa tam jedna iba o nekompatibilitu. a tak som to vyuzil a teraz som vlastnikom sapphire ati radeon x1600pro, ktora je sice v priemere o cca 5% slabsia a ma aktivny (hlucnejsi) chladic, no to hlavne je, ze mi funguje bez problemov.
btw ak by mi pomohlo fastwriting off a agp 4x, tak by to automaticky znamenalo aj znizenie vykonu gc, alebo nie?
- Dzin
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
Tak snížení výkonu by se nekonalo, jelikož AGP 4x bohatě stačí na propustnost dat PCIe je jen marketingový tahák.....something píše:dobri skorowecar
x1600pro jednak řve a druhak je slabší víc než o 5%, být tebou dám tam zpeě 7600, chápu že pro prodejce je to varianta bez trablí, dát tam 1600...
- fanik
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- something
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
zobrat si x1600pro nebol napad predajcu, ale moj. predajca mi ponukol vratenie penazi - za maly storno poplatok (150czk), pretoze podla neho bola karta v poriadku - ze neisla mne a pritom moj pc splna vsetky poziadavky na chod tejto gc, odovodnil nekompatibilitou a moznou chybou mojej mb (co je tiez mozne aj ked skor to bude naopak) - ale to nie je az take dolezite, pretoze mi proste neisla...
co sa tyka vykonu, tak rozdiel medzi x1600pro a 7600gs je vacsi ako 5% jedine pri opengl (quake iv...) ( http://www.ddworld.cz/graficke-karty/te ... f7-19.html ), inac su karty vyrovnane a maly naskok vykonu 7600gs sa odraza v o cosi vyssiej cene.
co sa tyka chladica x1600pro, tak to ma mrzi najviac
predsa len gigabyte bola chladena pasivne... nastastie ja vsak moja x1600pro dost ticha (zatial - dufam ze to tak zostane).
rozhodne s Vami suhlasim - isiel som do horsieho a som si toho vedomy... najradsej by som bol ak by mi gc gigabyte 7600gs fungovala spravne, no za tychto okolnosti som spokojny aj s x1600pro
co sa tyka vykonu, tak rozdiel medzi x1600pro a 7600gs je vacsi ako 5% jedine pri opengl (quake iv...) ( http://www.ddworld.cz/graficke-karty/te ... f7-19.html ), inac su karty vyrovnane a maly naskok vykonu 7600gs sa odraza v o cosi vyssiej cene.
co sa tyka chladica x1600pro, tak to ma mrzi najviac
rozhodne s Vami suhlasim - isiel som do horsieho a som si toho vedomy... najradsej by som bol ak by mi gc gigabyte 7600gs fungovala spravne, no za tychto okolnosti som spokojny aj s x1600pro
- Dzin
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
Tak solidní prodejce ti jí dá do PC zdarma a vyzkouší funkčnost!!! A ne si vzit ješte peníze za tože ti nefunguje! To je nesolidní jednání.
7600GS ma v hrách o dost vyšší výkon než 1600Pro, koukni na testy na
www.pctuning.cz
Být tebou jdu tam znovu a požaduji zpět 7600 a at ti ji dá do PC.
7600GS ma v hrách o dost vyšší výkon než 1600Pro, koukni na testy na
www.pctuning.cz
Být tebou jdu tam znovu a požaduji zpět 7600 a at ti ji dá do PC.
- something
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
hmm... ako tak browsujem po fore, tak zistujem ze som si mal pozriet viac testov grafickych kariet
. su tu odkazy na testy, kde to s x1600pro uz vobec nevyzera tak ruzovo ako na ddworld.cz
teraz uz viem preco ste mi pisali, ze 7600gs je o dost lepsia ako x1600pro... opat som sa raz unahlil a teraz musim hasit...
vdaka za rady a cas
tak ja idem bojovat
teraz uz viem preco ste mi pisali, ze 7600gs je o dost lepsia ako x1600pro... opat som sa raz unahlil a teraz musim hasit...
vdaka za rady a cas
tak ja idem bojovat
- Dzin
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
Zkus to vymenit, a dej vědět jak to dopadlosomething píše:hmm... ako tak browsujem po fore, tak zistujem ze som si mal pozriet viac testov grafickych kariet. su tu odkazy na testy, kde to s x1600pro uz vobec nevyzera tak ruzovo ako na ddworld.cz
vdaka za rady a cas
tak ja idem bojovat
Snad bude prodejce korektní.
- fanik
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
no mě krapet uniklo jak ten test na DD dělali... já jsem ze svých 2 x1600 dokázal taky dostat hodně, ale modifikované ovladače + home mod a rozhodně ne s catalysty 6.8
karty přetaktované na krev a např ve fearu se na 7600gs prostě nechytala kvůli ovladačům =/
/ed/ stačí změnit nazev fear.exe na např feat.exe (vyloučí se tak špatný vliv ovladačů)
karty přetaktované na krev a např ve fearu se na 7600gs prostě nechytala kvůli ovladačům =/
/ed/ stačí změnit nazev fear.exe na např feat.exe (vyloučí se tak špatný vliv ovladačů)
Naposledy upravil(a) fanik dne sob 14. říj 2006, 19:29, celkem upraveno 1 x.
- something
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
tak uz som sa rozhodol co urobim - samozrejme dam na Vase rady
a pojdem gc x1600pro vratit, resp. vymenit za 7600gs. samozrejme nie za tu od gigabyte, ta mi neisla. preto mi prosim Vas poradte ktoru z tychto: http://shop.computershop.cz/eshop/defau ... strid=2698 si mam vybrat - pokukujem po club-3d kvoli vyssim taktom, no neviem aka je hlucna a kvalitna. druha volba by bola asi ta od msi. s touto otazkou by som sa asi skor mal obratit do threadu venovanemu 7600gs... ale aj tak ak viete, prosim Vas napiste mi. vdaka
- Thellwin
- Administrátor

Ve výběru GF 7600GS pokračujte prosím tady - http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php? ... ght=7600gs
Goldnoob team proud member!
- ICEBRETON
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
club-3d nema vyssi takty, prave naopak. podivej se do specifikaci na www.club-3d.com. pokud se nepletu je tam jen 667MHz na pametech.something píše:tak uz som sa rozhodol co urobim - samozrejme dam na Vase radya pojdem gc x1600pro vratit, resp. vymenit za 7600gs. samozrejme nie za tu od gigabyte, ta mi neisla. preto mi prosim Vas poradte ktoru z tychto: http://shop.computershop.cz/eshop/defau ... strid=2698 si mam vybrat - pokukujem po club-3d kvoli vyssim taktom, no neviem aka je hlucna a kvalitna. druha volba by bola asi ta od msi. s touto otazkou by som sa asi skor mal obratit do threadu venovanemu 7600gs... ale aj tak ak viete, prosim Vas napiste mi. vdaka
jiank ja sem mel taky problem s gigabite 7600, ani me to nenajelo do windowsu. vyrasila to vymena za msi 7600.
NTB: ProBook 4740s
- Dr.Z
- Nováček

-
Re: GF 7600GS AGP - po spuštění 3D aplikace do 10s zamrzne P
mám naprosto stejnej problém, nepomáhaj nový ovladače,nový vokna nic, kamošovi karta de v pohodě, co s tím????????????dufam ze pisem na spravne miesto.
- something
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
nuz, tak ja som nakoniec pochodil tak, ze mi predajca bez problemov vymenil ati x1600pro (ktoru som predtym s problemami vymenil za gigabyte 7600gs) a zobral som x1650pro, ktora je vykonnejsia ako 7600gs....
http://www.ddworld.cz/graficke-karty/x1 ... on-11.html
(nanestastie je velmi hlucna (agp verzia) - x1600pro bola skutocne ticha a oproti tejto sa mi teraz zda, ze bola snad chladena pasivne
- nastastie sa to da upravit pomocou ati tray tools - v 2d ju nie je pocut (39% vykonu chladica) a v 3d je aspon tichsia (73% vykonu chladica))
to Dr.Z: odporucam ti graficku reklamovat, pretoze jej vyrobca (gigabyte) nezabezpecil karte dostatocnu kompatibilitu, resp. neupozornil na nejaku nekompatibilitu. hlavne sa nenechaj odbit tak ako ja (ak by ta teda chceli odbit... tvrdili mi, ze graficka je v poriadku a na moje namietky mi odpovedali, ze chyba moze byt v mojej maticnej - vtedy som mal navrhnut, ze tam donesiem svoje pc a nech ho skontroluju). a co dalej, to je uz na tebe - ina 7600gs alebo cokolvek chces - je to ne tebe
http://www.ddworld.cz/graficke-karty/x1 ... on-11.html
(nanestastie je velmi hlucna (agp verzia) - x1600pro bola skutocne ticha a oproti tejto sa mi teraz zda, ze bola snad chladena pasivne
to Dr.Z: odporucam ti graficku reklamovat, pretoze jej vyrobca (gigabyte) nezabezpecil karte dostatocnu kompatibilitu, resp. neupozornil na nejaku nekompatibilitu. hlavne sa nenechaj odbit tak ako ja (ak by ta teda chceli odbit... tvrdili mi, ze graficka je v poriadku a na moje namietky mi odpovedali, ze chyba moze byt v mojej maticnej - vtedy som mal navrhnut, ze tam donesiem svoje pc a nech ho skontroluju). a co dalej, to je uz na tebe - ina 7600gs alebo cokolvek chces - je to ne tebe
- fanik
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Dr.Z
- Nováček

-
no mám 350w fortrona thn-p, deska je tak dva roky stará (ve svojí době jedna z lepších:) msi k7n2 delta socket A (nforce2), athlon na 2ghz (asi 2400+) 2*512 400mhz ramek (single channel) grafiku zatim geforsku 5200fx do agp ta 7600gs mi dělá stejný problémy jako na začátku topicu napsal někdo, kámošovi ale funguje bez problémů, má novejšího kompa (dfi nforce3 desku), nic není taktováno, všude nové ovladačefanik píše:dr Z nejdřív napiš na jaké sestavě pls...
something dělá unáhlené závěry
- fanik
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Dr.Z
- Nováček

-
kdybych moh, tak už bych to udělal:) kde se vo tom eště píše? si čet na ňákym jinym foru?fanik píše:ano je relativně spousta lidí kterým to z touto dekou nefunguje, ale je i naopak dost lidí kterým to funguje bez problémů, to pak člověka napadne že to prostě není o nekompatibilitě.
No jestli můžeš, tak ji zkus vyměnit za jinou