FAQ: Aktivace Windows XP
Moderátor: Loki5567
- pavel.minarik
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
FAQ: Aktivace Windows XP
Licence OEM:
http://www.microsoft.com/cze/infolinka/ ... ce_oem.asp
(díky Sentovi za tento link)
Aktivace WinXP:
Jste-li legálními uživateli Windows XP, volejte bezplatnou linku Microsoftu, tam Vám jistě ochotně poradí. Nejste-li legálními uživateli Windows XP, tak si Windows XP kupte a nebude mít problém s aktivací. Máte-li verzi OEM, důrazně doporučuji přečíst si výše uvedený odkaz.
Nechávám, zde pochopitelně prostor k diskuzi, ale nesmysly budu okamžitě a bez upozornění mazat, aby to tu nedopadlo, jako předchozí FAQ na toto téma.
http://www.microsoft.com/cze/infolinka/ ... ce_oem.asp
(díky Sentovi za tento link)
Aktivace WinXP:
Jste-li legálními uživateli Windows XP, volejte bezplatnou linku Microsoftu, tam Vám jistě ochotně poradí. Nejste-li legálními uživateli Windows XP, tak si Windows XP kupte a nebude mít problém s aktivací. Máte-li verzi OEM, důrazně doporučuji přečíst si výše uvedený odkaz.
Nechávám, zde pochopitelně prostor k diskuzi, ale nesmysly budu okamžitě a bez upozornění mazat, aby to tu nedopadlo, jako předchozí FAQ na toto téma.
Naposledy upravil(a) pavel.minarik dne sob 22. kvě 2004, 14:41, celkem upraveno 1 x.
- g-m.name
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
MULTILICENCE:
no pokial viem, tak my na firme multilicenciu mame... je na urcity pocet PC na ktorych sa tato moze pouzit. podla doby platnosti zmluvy microsoft zasiela okamzite vsetky najnovsie verzie produktov win a office. najnovsie na prisiel office 2003 sk proffesional. multilicencovany win alebo office nie je potrebne aktivovat. pri instalacii sa zadava len product key a to je vsetko. ziadna dalsia aktivacia nie je potrebna. takyto software moze byt samozrejme instalovany len na pocitace patriace firme a len na pocet, ktory je uvedeny v zmluve.
//pavel.minarik: díky za informace
no pokial viem, tak my na firme multilicenciu mame... je na urcity pocet PC na ktorych sa tato moze pouzit. podla doby platnosti zmluvy microsoft zasiela okamzite vsetky najnovsie verzie produktov win a office. najnovsie na prisiel office 2003 sk proffesional. multilicencovany win alebo office nie je potrebne aktivovat. pri instalacii sa zadava len product key a to je vsetko. ziadna dalsia aktivacia nie je potrebna. takyto software moze byt samozrejme instalovany len na pocitace patriace firme a len na pocet, ktory je uvedeny v zmluve.
//pavel.minarik: díky za informace
- jumper77
- Nováček
-
"Upravené" inštalačné zdroje...
No my máme zase vo firme značkové kompy a k tým je dodávané špeciálne inštalačné CD k OS. Týmto CD je možné nainštalovať OS iba na príslušnú značku počítača. Samozrejme potrebuješ Product Key ale pri správnej inštalácii (pre potreby tohto príspevku sa tým myslí čistá inštalácia na prázdny sformátovaný HDD) nepotrebuješ aktiváciu.
//Dony: Pripad napr PC Dell a Compaq...
//Dony: Pripad napr PC Dell a Compaq...
- cabman
- Středně pokročilý
Aktivace Windows není nutná při použití instalačních CD označených select version. Nevím jak je to s licenčníma podmínkama, ale občas se tyto CD mezi lidma najdou. Viděl jsem XP a 2003 (všechny verze).
Jsem pro přesměrování pctuning na google. Na co forum? Když se člověk na něco zeptá tak mu nějakej "inteligent" odpoví že si to má najít v google. V google je všechno a konečná odpověď na vše je google.
- johny128
- Začátečník
to jest corporate version...oni sa daju rozoznat vsetky uz pocas instalacky, takto vyzeraju tie co netreba aktivovatcabman píše:Aktivace Windows není nutná při použití instalačních CD označených select version.
takto oem a takto retail
- Shoorty
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
A ako vyzeraju tie co sa musia aktivovat? Ak sa mozem opytatjohny128 píše:to jest corporate version...oni sa daju rozoznat vsetky uz pocas instalacky, takto vyzeraju tie co netreba aktivovatcabman píše:Aktivace Windows není nutná při použití instalačních CD označených select version.
takto oem a takto retail
- johny128
- Začátečník
- Shoorty
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- vesdan
- Nováček
-
- zombux
- Odborník PCT
- cimrosek
- Nováček
-
članek o aktivaci OEM verze a jeji mazané reaktivaci,konečně jsem pochopil jaka pravidla použiva Micro. k reaktivaci OEM verze a kolik zhruba nových či jiných dilu v compu toleruje
http://www.cdr.cz/a/4733
http://www.cdr.cz/a/4733
- krtekm
- Začátečník
Zdravim. Mohl bych se pls zeptat jak aktivovat win xp home. Koupil jsem notebooka a k tomu jsem dostal winxp home edition. Pri prvni instalaci mi to reklo ze mam 30 dnu na aktivaci. Kdyz jsem ale reinstaloval win (proste jsem to musel udelat) uz se mi tam zadna vystraha o aktivaci neobevila. Nekde jsem cetl ze aktivace po netu je zrusena nebo co. Musim tedy pres telefon? Co je k tomu vsechno potreba prosim. Dekuji za rady.
- Mr. Dirk
- Středně pokročilý
To je divné, že se neobjevila. Pokud by to i po těch 30 dnech pořád bez té aktivace jelo, což se mě nezdá, tak to neřeš Jinak si najdi v nabídce Start ,,Aktivovat Windows´´ spusť vyber ,,Aktivace po telefonu´´ Vyber stát ČR zavolej na to první ( bezplatné ). Tam bude automat nebo nějaký pracovník Mrkvosoftu.
Hän tuli minulle eräänä aamuna, Yksi yksinäinen sunnuntaiaamuna, Hänen pitkät hiukset virtaava, Kun keskitalvi tuuli, En tiedä, miten hän löysi minut, Saat pimeässä olin kävely, Ja tuhoaminen antaa noin minulle, Luota taistelua en voinut voittaa...
- Shit
- Odborník PCT
Vyplatí se si vyzálohovat "wpa.dbl" - více zde.krtekm píše:Zdravim. Mohl bych se pls zeptat jak aktivovat win xp home. Koupil jsem notebooka a k tomu jsem dostal winxp home edition. Pri prvni instalaci mi to reklo ze mam 30 dnu na aktivaci. Kdyz jsem ale reinstaloval win (proste jsem to musel udelat) uz se mi tam zadna vystraha o aktivaci neobevila. Nekde jsem cetl ze aktivace po netu je zrusena nebo co. Musim tedy pres telefon? Co je k tomu vsechno potreba prosim. Dekuji za rady.
- tom br
- Nováček
- Mr. Dirk
- Středně pokročilý
Ach jo.tom br píše:Co to znamena kdys jsem nainstaloval Win. Home a dole my viskakuje aktivace win. co mam delat ??
Stačí? Nebo ti musím dát podrobnější návod?najdi v nabídce Start ,,Aktivovat Windows´´ spusť vyber ,,Aktivace po telefonu´´ Vyber stát ČR zavolej na to první ( bezplatné ). Tam bude automat nebo nějaký pracovník Mrkvosoftu.
Hän tuli minulle eräänä aamuna, Yksi yksinäinen sunnuntaiaamuna, Hänen pitkät hiukset virtaava, Kun keskitalvi tuuli, En tiedä, miten hän löysi minut, Saat pimeässä olin kävely, Ja tuhoaminen antaa noin minulle, Luota taistelua en voinut voittaa...
- tom br
- Nováček
OK diky !!Mr. Dirk píše:Ach jo.tom br píše:Co to znamena kdys jsem nainstaloval Win. Home a dole my viskakuje aktivace win. co mam delat ??
Stačí? Nebo ti musím dát podrobnější návod?najdi v nabídce Start ,,Aktivovat Windows´´ spusť vyber ,,Aktivace po telefonu´´ Vyber stát ČR zavolej na to první ( bezplatné ). Tam bude automat nebo nějaký pracovník Mrkvosoftu.
- Gizmo_CZ
- Začátečník
-
Lidičky mám problém!
Normálně jsem nainstaloval Win XP sp2, zavolal na linku, dostal aktivační klíč zadal jsem ho do PC vše v pořádku, Widle zaktivovány. To cca 10.12. 2006
Teď jsem taktil grafiku a PC mi tím zamrzlo. Dal jsem restart a najednou při přihlášení mi vyběhla hláška že musím z důvodu velké změny znovu aktivovat Widle!!!! A zbývající dny 3!!!
Dám OK PC naběhne vše v pořádku nikde žádná ikona aktivace (u hodin ani v menu programy)
najednou se po 10min objeví aktivacční ikonka u hodin. Kliknu na ní a zmizí!!
A co teď???
Normálně jsem nainstaloval Win XP sp2, zavolal na linku, dostal aktivační klíč zadal jsem ho do PC vše v pořádku, Widle zaktivovány. To cca 10.12. 2006
Teď jsem taktil grafiku a PC mi tím zamrzlo. Dal jsem restart a najednou při přihlášení mi vyběhla hláška že musím z důvodu velké změny znovu aktivovat Widle!!!! A zbývající dny 3!!!
Dám OK PC naběhne vše v pořádku nikde žádná ikona aktivace (u hodin ani v menu programy)
najednou se po 10min objeví aktivacční ikonka u hodin. Kliknu na ní a zmizí!!
A co teď???
- tom br
- Nováček
- Gizmo_CZ
- Začátečník
-
Já to raději neryskoval a dal jsem opravit widle a pak teprave šly znovu aktivovat přes tel. (jinak ta ikonka po klepnutí nereagovala)!
Tak je to v pohodě! Stejně by mě ale zajmalo co to mělo znamenat!!!
Tak je to v pohodě! Stejně by mě ale zajmalo co to mělo znamenat!!!
zablokují se WIDLE a nepustí tě na HDD! Ten je ale přístupný z jiného PC tak o data nepřijdeš! Teda podle mě??!!tom br píše:Co se stane kdys se neaktivujou xp ???