Stare PC - problem s instalaci OS

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
Cigi
Začátečník
Začátečník

Stare PC - problem s instalaci OS

Příspěvek od Cigi »

Zdravim,
mam PC:
Procesor: P3 - 650 MHz
Deska: ZIDA Tomato BXe98-CX (nefunkcni AGP slot - dana grafika do PCI)
Pamet: 128 MB RAM
Graf: ATI RAGE 2C (predtim Riva TNT M64)
HDD: 13GB
DVD+-RW, CD-ROM, ZK, LAN...atd.

Mam problem s instalaci jakehokoli jineho operacniho systemu nez je Win98 na toto PC. PC jsem vytahl ze sklepa, zapl, nenajel - vymena grafiky (do PCI) - PC najelo do Win98 (ten tam byl nainstalovany) - format, instalace W2000Pro (po zkopirovani souboru zatuhlo na startovaci obrazovce Win), zkusil jsem W XP (to samy), Linux (LIve CD selze pri bootu, nstalace Linuxu se taky sekne)... Zkousel jsem downgradovat BIOS (na jednom foru jsem nasel, ze by to mohlo byt tim) - nepomohlo...

Pomuze nekdo z Vas???

//kdyztak to presunte, kdyby to sem nepatrilo....
Josko
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Josko »

Upresni pri čom to zasekne pri inštalácii linuxu a pri boote live cd. Testni memtest .
Obrázek
Keby mi niekto chcel písať tak radšej na Jabber/GTalk - bruno.kremel(at)gmail.com
NB: MacBook Pro 13" 7,1: CPU: Intel Core 2 Duo P8600@2,4GHz, VGA: nVidia GeForce 320M, RAM: 4GB 1067MHz, Display: LG W2452T 24",
Sound: E-MU 0202 USB + PP 4xEL34 elektrónkový zosilňovač 2x40W Powered by: Mac OS X Snow Leopard 10.6.4
Cigi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Cigi »

Memtest - v pohode. Zasekne se to pri nahravani jadra - proste to vytuhne, pokazde (i pri instalaci, i pri bootu z live CD) ve stejnem okamziku
Josko
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Josko »

Mohol by si upresniť pri čom ? Daj Alt+F1 pri tom bootovaní. Poskúšaj povyťahovať HW aby si zisti ktorý to spôsobuje.
Obrázek
Keby mi niekto chcel písať tak radšej na Jabber/GTalk - bruno.kremel(at)gmail.com
NB: MacBook Pro 13" 7,1: CPU: Intel Core 2 Duo P8600@2,4GHz, VGA: nVidia GeForce 320M, RAM: 4GB 1067MHz, Display: LG W2452T 24",
Sound: E-MU 0202 USB + PP 4xEL34 elektrónkový zosilňovač 2x40W Powered by: Mac OS X Snow Leopard 10.6.4
Lord
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lord »

disk neb deska v haji
....ze by to byl MELOUN
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“