Inovace PC komponent
Moderátoři: Walker1134, PKBO
- OndrejCZE
- Nováček

-
Inovace PC komponent
Cau, mam ted sestavu
Asus P4PE-X/TE
Pentium 2,8GHz
512MB RAM
GeForce FX5600 256 MB
A chtel bych ji vylepsit. Jen tyto komponenty. Jsem zacinajici grafik (prevazne Photoshop a Illustrator) a vyvojar, hry skoro nehraju. Nemelo by to stat vic jak 20 000.
Mohly by jste poradit komponenty ktery by pro mne byly vhodne?
Dival jsem se treba na
Intel Core2 Duo E6300 1,86GHz 2MB 1066MHz 775pin BOX
Dvakrat Corsair DIMM 1024MB DDR II 533MHz VS1GBKIT533D2
Gainward 8118-Bliss 7900GS 512MB
Zakladni desku netusim jakou vybrat, poradite? A kolik myslite ze by treba toto stalo za pul roku? Myslite ze by to mohlo byt treba 10 000? Diky moc, Ondra
Asus P4PE-X/TE
Pentium 2,8GHz
512MB RAM
GeForce FX5600 256 MB
A chtel bych ji vylepsit. Jen tyto komponenty. Jsem zacinajici grafik (prevazne Photoshop a Illustrator) a vyvojar, hry skoro nehraju. Nemelo by to stat vic jak 20 000.
Mohly by jste poradit komponenty ktery by pro mne byly vhodne?
Dival jsem se treba na
Intel Core2 Duo E6300 1,86GHz 2MB 1066MHz 775pin BOX
Dvakrat Corsair DIMM 1024MB DDR II 533MHz VS1GBKIT533D2
Gainward 8118-Bliss 7900GS 512MB
Zakladni desku netusim jakou vybrat, poradite? A kolik myslite ze by treba toto stalo za pul roku? Myslite ze by to mohlo byt treba 10 000? Diky moc, Ondra
- Honeybadger1
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Grafiku bych doporučil jinou buď Saphire Radeon X1900GT anebo počkat na X1950Pro, protože stojí zhruba stejně ale ATI je lepší.
Základní desku doporučuju Gigabyte 965P-DS4.
EDIT: To že by za půl roku zlevnily ony komponenty o 50 procent podle mne nehrozí
. Můj osobní typ je, že ze 20000Kč se zlevní na 15000Kč, ale záleží na obchodě a na dalších věcech.
Základní desku doporučuju Gigabyte 965P-DS4.
EDIT: To že by za půl roku zlevnily ony komponenty o 50 procent podle mne nehrozí
- OndrejCZE
- Nováček

-
- [CZ]mike
- Mírně pokročilý

-
???OndrejCZE píše:ATI ma spatne napsane ovladace uz pro Win a podpora v Linuxu je temer nulova.Honeybadger1 píše:ATI je lepší.
//edit:
ovladace ati: 09/20/06 (vychazeji kazdy mesic)
ovladace nvidia: August 24, 2006 (vychazeji taktez kazdy mesic)
me ati ovladace nedelaji zadne problemy, kdezto nez najdu slusne fungujici FW musim prehodit troje verze
- OndrejCZE
- Nováček

-
- [CZ]mike
- Mírně pokročilý

-
ne ,ja potrebuji komplexni OS s kvalitni podporou,ovladaci a dostupnym kvalitnim SW - ano ja potrebuji windowsOndrejCZE píše:No, takze problem. A to (jak tusim) nepouzivas ani Linux. Ondra
tim tvym "PS: Fedora Core and SuSE linux rulezz!" mluvis za vse a jakakoliv diskuze s tebou je bezpredmetna...
- Mr. Dirk
- Středně pokročilý

To, že ATi nulově podporuje Linux mohls tvrdit v době kdy Hi-end karta byla 9600.
Jinak moje karta chodí asi o 20% lepší pod Linuxem než Widowsem.
Jinak moje karta chodí asi o 20% lepší pod Linuxem než Widowsem.
Hän tuli minulle eräänä aamuna, Yksi yksinäinen sunnuntaiaamuna, Hänen pitkät hiukset virtaava, Kun keskitalvi tuuli, En tiedä, miten hän löysi minut, Saat pimeässä olin kävely, Ja tuhoaminen antaa noin minulle, Luota taistelua en voinut voittaa...
- OndrejCZE
- Nováček

-
Aha, to je zajimave s tou 9600 kartou. Ale ja stejne zustanu u GForce. Proste se budeme venovat jinym tematum nez graf. kartam. Zamril bych se na pamet, procesor a zakladni desku. Diky
to CZmike:
Win a komplexni OS? Kde zijes? Videls nekdy SUSE Linux? (o desate verzi nemluve, to je OS o kterem se da rikat all inclusive) Neplet si pojmy komplexni a komercni. Linux ma stabilitu a dobrou podporu i nestandartnich zarizeni (+ nehrozi virove napadeni). Vse co najdes ve Win najdes i v Linuxu + spousta veci navic.
Proste milion duvodu.
Co ale uznavam ze je problem je to ze se tezko prechazi, ja pouzivam vic Win nez Linux protoze v soucasne dobe mam hodne prace a proste nemam cas si zvykat na neco jineho.
Navic Linux je proste pro narocne uzivatele, ale taky schopne uzivatele, tedy nekdo kdo je schopny na otazku "Co mas za pocitac?" odpovedet "Windows XP" se s linuxem urcite jen tak neszije.
To ze si zatvrzely Windowsak neni muj problem a velice nerad bych vytvarel FlameWare.
to CZmike:
Proste milion duvodu.
Co ale uznavam ze je problem je to ze se tezko prechazi, ja pouzivam vic Win nez Linux protoze v soucasne dobe mam hodne prace a proste nemam cas si zvykat na neco jineho.
Navic Linux je proste pro narocne uzivatele, ale taky schopne uzivatele, tedy nekdo kdo je schopny na otazku "Co mas za pocitac?" odpovedet "Windows XP" se s linuxem urcite jen tak neszije.
To ze si zatvrzely Windowsak neni muj problem a velice nerad bych vytvarel FlameWare.
- Mr. Dirk
- Středně pokročilý

- OndrejCZE
- Nováček

-
Tak to jsem nepochopil. Mozna je to tim ze na forech se doporucuje s irionii radsi nepocitat.Mr. Dirk píše:Mike to myslel ironicky, jestlis to nepochopil
Nevim, myslim ze je to na www.stare.cz
- [CZ]mike
- Mírně pokročilý

-
uz to nebudem resit... jen sem reagoval na to ,ze ty ovladace jsou na srovnatelne urovni. Vyber GK byl dobry(no i kdyz rikal si ,ze nehrajes, nestaci teda X1650 nebo 7600GS? )
pokud nehrajes hry - jen si malujes v photoshopu myslim je zbytecne upgradovat. Dokoupil bych jen ramku.
za pul roku ta cena urcite nespadne na polovic. Prece jenom nekupujes zadne highend komponenty. Tady se ta cena bude drzet. Teda samozrejme pocitej stim ,ze jsou vanoce a ceny elektroniky stouply ( http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=28717 podivej se na graf ,nebo precti si na SHW nejaky ten clanek pruvodce koupe PC kde sleduji mesicni vyvoj cen komponentu)
pokud nehrajes hry - jen si malujes v photoshopu myslim je zbytecne upgradovat. Dokoupil bych jen ramku.
za pul roku ta cena urcite nespadne na polovic. Prece jenom nekupujes zadne highend komponenty. Tady se ta cena bude drzet. Teda samozrejme pocitej stim ,ze jsou vanoce a ceny elektroniky stouply ( http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=28717 podivej se na graf ,nebo precti si na SHW nejaky ten clanek pruvodce koupe PC kde sleduji mesicni vyvoj cen komponentu)