Homemade detekce aktivity LAN

Nevizuální úpravy HW, elektronika - Voltage-mody, regulace otáček, schémata... nejde o přetaktovávání.
Odpovědět
Godric
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Homemade detekce aktivity LAN

Příspěvek od Godric »

Nevíte někdo (=nemáte schéma) na nějaký primitivní detektor aktivity sítě jak je třeba na síťovce nebo switchi ledka která bliká? Na síťovce jsem to měl ale teď mám starou na které to není a chtěl bych si to taky vyvést na předek case a dat libovolnou ledku (samozřejmě napájene by to bylo klasicky 12/5V ze zdroje)
Mod čerpadla by Godric | Puddle jumper mod | Obrázek
E2140 1.6 -> 2.88 | X1950GT 500/600 -> 621/675 | A-Data 2*1GB 800 -> 960 | 965P-DS3 | Enermax Liberty 400W | Barracuda 7200.11 1TB | Godricův blog
Land
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Land »

vzhledemk tomu že síťovka pracuje s 5 voltama tak by neměl bejt problém hodit ledku mezi jeden kroucenej pár, ale na sledování obousměrnýho traficu by to chtělo ledky dvě.
CPU:AMD Athlon 64 3000+ ClawHammer Cooler:AC Freezer 64 Pro MB:DFI LanParty UT NF3 250Gb RAM:2x512GB Kingston 400MHz 2,5-3-3-6 GPU: Atlantis ATI Radeon X1950GT Cooler:AC Accelero S1 HDD:Western Digital 7200ot. 40GB WD400EB & 7200ot. 500GB WD5000AAKS Case:CoolerMaster Elite 330 PSU:Fortron ATX-400PNF 400W
Trinom
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trinom »

Obávám se, že takhle snadný to nebude...
Obrázek Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.....................TDI = Ten Dým Ignoruj
STANIK#007
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od STANIK#007 »

odpor ledky by asi narusil fci site
Godric
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Godric »

Nevím jaký proud to snese a to bych potřeboval vědět. On by se tam dal dát nějaký optočlen, jak se například dělá na ledky na HDD (v podstatě velice slabá ledka která svým rozsvěcováním spíná fototranzistor, který pouští proud v tomto případě do další ledky) ale nerozumím tomu datasheetu a nevím, jaký proud by protékal přes ledku, když bych to bez odporu zapojil. 4N35 mi spálit víceméně nevadí, ale mám spíš strach o switch a síťovku, o ty bych přijít nechtěl.
Mod čerpadla by Godric | Puddle jumper mod | Obrázek
E2140 1.6 -> 2.88 | X1950GT 500/600 -> 621/675 | A-Data 2*1GB 800 -> 960 | 965P-DS3 | Enermax Liberty 400W | Barracuda 7200.11 1TB | Godricův blog
palda
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palda »

snad je to jeste aktualni...neco podobnyho mam na serveru od IBM... indikace site je jak na sitove karte, tak na predku casu vedle power a HDD diod... mrknu se jak je to tam zapojeny az se budu v serveru hrabat
clkmaster
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od clkmaster »

neni vylouceny, ze vyrobce u ty sitovky setril kde se dalo, a indikacni LED proste neosadil, prestoze na tistaku na to misto je - takze na to mrkni, pripadne sem hod detailni foto
OndraSter
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndraSter »

Nebo si odpajej tu LEDku na sitovce a hod si ji dopredu pres kablik :D
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32

Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
palda
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palda »

Godric píše:Nevím jaký proud to snese a to bych potřeboval vědět. On by se tam dal dát nějaký optočlen, jak se například dělá na ledky na HDD (v podstatě velice slabá ledka která svým rozsvěcováním spíná fototranzistor, který pouští proud v tomto případě do další ledky) ale nerozumím tomu datasheetu a nevím, jaký proud by protékal přes ledku, když bych to bez odporu zapojil. 4N35 mi spálit víceméně nevadí, ale mám spíš strach o switch a síťovku, o ty bych přijít nechtěl.
jen jestli to nejsou diody s integrovanym odporem... mozna proto tam neni
srna
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od srna »

to je dost brutalni uprava....musi to jit i jinak

treba ja mam sitovku integrovanou, a vubec se mi nechce rejpat pajeckou do MB. i kdyz by to nebylo poprvy presto ze mam mikropajku
Oneeye_IO
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Oneeye_IO »

Nad tímhle už jsem taky přemýšlel jak by to mohlo být dělaný. Důležitý je aby to ten signál nežralo. Dal by se teda otevírat nějakej unipolární tranzistor tím signálem ? Možná kecám blbosti :oops: .
PC: AMD Athlon II X4 640 :: Gelid Tranquillo :: Gigabyte GA-870A-UD3 rev. 2.1 :: Kingston DDR3 4GB :: Powercolor HD5750 SCS3 :: ESI Maya 44 :: Chieftec APS-500S :: Antec Three Hundred :: W7 x64
Lenovo X61: 1,8GHz :: 2GB
Miranda IM | Opera | Gimp | Inkscape | WWFSMD? I want to believe
clkmaster
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od clkmaster »

tak jsem ted koukal na jednu lowend sitovku s chipem Realtek RTL8029AS ... sitovka ma osazeny 2 LED, a u jedne z nich jsou jeste 2 piny jakoby na jumper - tam se da evidentne pripojit dalsi LED umistena treba zrovna vpredu na kejsu ... pak jsem kouknul do datasheetu od toho chipu - ty LED jsou pripojeny pres odpory primo na k tomu urcene 2 piny na chipu -> takze pokud nemas na sitovce ani misto na ty LED, najdi si datasheet od toho chipu a mrkni, zda ten chip ma vystupy urcene na indikacni LED - pokud ano, je to nejjednodussi cesta pripojit LED primo k chipu (pres odpor), nez bastlit nejaky udelatko primo na RX a TX signaly
Odpovědět

Zpět na „Modifikace hardware“