Rozdeleni disku 120 GB

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

jeste jedna otazka. pokud mam komply v siti a vsechny jsou FAT32 a jeden ma NTFS - uvidi se???, pujdou mezi nima kopcit data po siti?
Mike Rosoft
Nováček
Nováček

Příspěvek od Mike Rosoft »

Pokud na tom pocitaci s NTFS bude nabootovan system ktery umi pracovat s NTFS tak to pujde.
80386 40MHz @ 44MHz, RAID na komary lezi hned vedle, 4MB DDR Kingmax, 170MB HDD, PC-Speaker Audigy.
KuKla

Příspěvek od KuKla »

Mike Rosoft píše:Pokud na tom pocitaci s NTFS bude nabootovan system ktery umi pracovat s NTFS tak to pujde.
nemáš pravdu :roll: ...budou se vidět uplně normálně !!!
budeš mít třeba win98 s fat32 a win2k s ntfs, tak pokud budeš sdílet NTFS disk v síti tak win98 ho uviděj !!! 8-)
xp master
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od xp master »

Mike Rosoft píše:Pokud na tom pocitaci s NTFS bude nabootovan system ktery umi pracovat s NTFS tak to pujde.
Máš pravdu. Pokud nebude systém na serveru ten disk vidět, nemůžeš ho přece nasdílet :wink:
Klienti nemají k FS vůbec přístup, disk může být klidně Ext3 nasdílený pod Sambou v Linuxu a bude se tvářit úplně stejně, jako FAT16 na stanici s Win95.
Mike Rosoft
Nováček
Nováček

KuKla píše:
nemáš pravdu :roll: ...budou se vidět uplně normálně !!!
budeš mít třeba win98 s fat32 a win2k s ntfs, tak pokud budeš sdílet NTFS disk v síti tak win98 ho uviděj !!! 8-)
No a co myslis ze jsem napsal? :wink:
80386 40MHz @ 44MHz, RAID na komary lezi hned vedle, 4MB DDR Kingmax, 170MB HDD, PC-Speaker Audigy.
Suleky
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Suleky »

mam presne 120GB - 30GB system, 90GB data - OBA NTFS a pohodicka
It's free software and it gives you freedom!
KuKla

Příspěvek od KuKla »

Mike Rosoft píše:
KuKla píše: nemáš pravdu :roll: ...budou se vidět uplně normálně !!!
No a co myslis ze jsem napsal? :wink:
:o :o :o tak nevim...sorry, ale neupravoval jsi ten příspěvek kua ? já sem teda už asi 30h nespal ale viděl jsem tam přesně opačnou odpověď, ještě teď si jí vybavuju... :shock: ...jinak bych na to nereagoval... :wink:
kua už se musim jít vyspat... :roll:
xp master
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od xp master »

2KuKla : Jsem rád, že se ti naše fórum líbí tak, že tu trávíš i noc, ale vyspat by ses mohl :wink:
Mike Rosoft
Nováček
Nováček

:o :o :o tak nevim...sorry, ale neupravoval jsi ten příspěvek kua ? já sem teda už asi 30h nespal ale viděl jsem tam přesně opačnou odpověď, ještě teď si jí vybavuju... :shock: ...jinak bych na to nereagoval... :wink:
kua už se musim jít vyspat... :roll:
:)
Kdybych neco upravoval tak tam aspon napisu "edit:".

Dobrou noc :wink:
kema
Nováček
Nováček

Příspěvek od kema »

Jenom drobná perlička, já mám 120GB samozřejmě v NTFS, o tom není debat, ale su už tak rozežranej, že to mám v šuplíku. :D
Spectral
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Dej tam NTFS

Příspěvek od Spectral »

80 GB disk:
10 GB FAT32 (Win98SE)
10 GB NTFS (WinXP)
60 GB FAT32 (data)

Používám 2 OS: WinXP a Win98SE. Bootování mám vyřešeno pomocí BootMagicu, který skrývá partition s druhým OS, takže ani ve Win XP nevidím tu FAT32 partition s W98.

Doporučuji NTFS, je to mnohem promakanější, vyspělejší. Rozdíly v rychlosti jsem nepostřehl. Kdyby W98 uměly NTFS, úplně bych se na FAT vybodl...
Veterán
KALATCH
Nováček
Nováček

Příspěvek od KALATCH »

Já osobně to mám všechno v NTFS a rozdělení je: 8)
12 GB OS WinXP
31,2 GB Programy a jiné hovadiny
31,2 GB Hry a Hudba
Všechno to jede rychle a spolehlivě tak to doporočuju.
Jo a hlavně si v tom nesmíte udělat guláš jinak je tohle dělení k nifčemu :-D
KDYŽ SE TI TO NELÍBÍ TAK TO VYTUŇ
matooo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od matooo »

v tvojom pripade by som tu 120ku rozdelil na 20GB na system a programy a zbatok 100GB na data a na FAT32 by som zabudol boze jednoznacne NTFS ved od kedy ho mam tak som nieco take ako scandisk ani nevidel a je to rychlejsie u mna urco :-D

tak osobne by som viac ako 3 particie nerobil ale aj to na o dost vacssich diskoch ja to mam vyriesene tak ze mam 20GB system tam mam len win a programy, 80GB (stacilo by aj 50GB) particia tu instalujem hry a obcas tam aj nieco nahram ked nieje flek a 200GB na data iso a setko ostatne
prve 2 particie priebezne defragmentujem takze to je da sa povedat ze aj rychle hehe
i7-920 D0 | ASUS P6T6 WS Revolution | 12 GB Corsair Dominator DHX | Gainward 8800GTS 512MB | 30" DELL 3008WFP LCD | Adaptec 5805Z |
SAMSUNG 840 PRO 256GB & 5x WD2003FYYS RAID10 | CM Stacker 830 NVIDIA Edition | Enermax Infinity 720W | Logitech G11 & G9 |
AIRCooling – CPU: Noctua NH-D14 | VGA: AC Accelero S1 rev.2 + 2x Noctua NF-S12-1200 | HDD: 2x XILENCE | 4x Noctua NF-S12B FLX |
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

tohle je 3 roky starej thread, proč to vytahuješ? :stupid:
ignorelist: kremrole a dezoláti
Mican
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mican »

zombux píše:tohle je 3 roky starej thread, proč to vytahuješ? :stupid:
Asi proto že je to téma neustále aktuální. Já bych disk nedělil a nechal ho vyhražený čistě pro systém a nějaké programy + hry (a hrami nemyslím 100GB nainstalovaného warezu každý týden, ale těch pár her co jsou nainstalované stále a nic se v nich, kromě sejvů a logů, nemění).

Na dalším fyzickém disku už bych udělal partitiony dva: 2-4GB na začátku disku pro swap a zbytek využít jako skladiště dat.
i7-920, Gf 8800GTS, 6GB RAMěti, hodně disků, videokarta, joypad, Nintendo DSi, Nintendo Wii, XBox360.
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“