Jemu ty ramky prave jedou spatne...nefungujou mu v dualu,jak jsi se tady mohl docist tak je poslal na reklamaciMaron píše:TO: Kinomaniak
podle popisky máš v sestavě tyto RAM:
Corsair DIMM 2048MB DDR II 800MHz@876 2.1V Twin2X2048-6400C4PRO
Můžeš je prosiíím najít u czechcomputer.cz. Jak si s nima spokojenej?
Dík.
Gigabyte 965P-DQ6 (775, P965 + ICH8R)
Moderátor: Eddward
- Highlander
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- prf.KuBA
- Středně pokročilý

Pozoruji to samé, co s tím? I když PC nechám delší dobu v klidu, nikdy jsem neviděl, že by se násobič snížil. Všechny programy neustále hlásí plnou rychlost.zoba píše:mam jeden problem s touto deskou .. kdyz necham jet pc pres noc tak to po nejakem case spadne do modre smrti
v systemovych udalostech neni vubec zadna zprava, takze vubec netusim cim by to mohlo byt
jo a jeste jedna zajimava vec - mam zapnute v biosu EIST na snizovani frekvence, ale nejak to nefunguje .. cpuz hlasi sice napeti 1.136, ale nasobic je porad stejnej a frekvence taky jako pri plnym zatizeni
Zajímavost - problém s modrou smrtí jsem měl v prvních dnech provozu, teď už ne. (revize desky C1, BIOS F6E)
Apple MacBook Pro 16" M1 MAX 24/32GB/1TB // Nillkin ProDesk Adjustable Laptop Stand // Apple Magic Keyboard & Logitech MX Master // Apple iPhone 13 Pro 512GB // Microsoft Xbox Series X + LG CX65 OLED
- Kinomaniak
- Začátečník

Mě nejen,že nejeli v dualu,ale jeli jen ve slotech 3,4,při jakékoliv jiné kombinaci nenajede komp,jinak jsou to Pro-ty s ledkama,dnes bubu prý vědět víc o té reklamaci,je možné,že je to i deskou,uvidíme.Maron píše:TO: Kinomaniak
Dík.
E8600@4.5Ghz/500x9/1.44V...Noctua C12P...Asus P5Q Deluxe...Corsair Dominator 1066@1000Mhz 2x1Gb...Ati 4850 750@2400...Cosmos 1000
- olafcv
- Začátečník

-
Mám tyhle ramky a jsou bez problémů, do frekvence 780 cl3 do frekvence 948 dávají cl 4 na nataktovaném procáku na default fsb by asi šli i výše.Highlander píše:Jemu ty ramky prave jedou spatne...nefungujou mu v dualu,jak jsi se tady mohl docist tak je poslal na reklamaciMaron píše:TO: Kinomaniak
Dík.![]()
IPHONE 6S Plus
- ugn
- Nováček

-
Všiml jsem si, že na této desce je nad ide konektorem 4-pinový konektor (do něhož pasuje molex) pro přídavné napajení PCIe - 16x
Zajímalo by mě, jestli to je nutné zapojovat, když napajím graf. kartu přimo 6pinovým konekotem ? Jaký je funkční rozdíl mezi tímto 4-pinovým a 6-pinovým konektorem ?
Nikde o tom totiž moc detailů nepíšou.
Zajímalo by mě, jestli to je nutné zapojovat, když napajím graf. kartu přimo 6pinovým konekotem ? Jaký je funkční rozdíl mezi tímto 4-pinovým a 6-pinovým konektorem ?
- knedla
- Začátečník

-
Přesně to stejný by zajímalo i mne (a asi mnoho dalších). Četl jsem snad všechny recenze na tuto desku a tomto se nikde nic nepíše. Fuck off recenzent.ugn píše:Všiml jsem si, že na této desce je nad ide konektorem 4-pinový konektor (do něhož pasuje molex) pro přídavné napajení PCIe - 16x
- ugn
- Nováček

-
Mám také ještě trochu nejasnosti okolo AHCI (nativni SATA) na téhle desce.
Zvolil v biosu AHCI mód a šel instalovat Windows XP SP2. Použil jsem F6 a disk...podle manuálu jsem zvolil ICH8R SATA RAID ovladač (protože prý SATA AHCI je pro 64bit win) a pak šlo vše v pořadku dál až po první nastartováni Win, tam se v loadovací obrazovce restartovalo pc (ani nouzový mód nezabral) . Tak jsem tedy opakoval instalaci se zvolením ICH8R SATA AHCI a podařilo se mi nastartovat Win.
Zajímalo by mě, jestli je tohle normální ? A také, jak otestovat, že doopravdy správně fungujou schopnosti AHCI (NCQ atd.) ?
Zvolil v biosu AHCI mód a šel instalovat Windows XP SP2. Použil jsem F6 a disk...podle manuálu jsem zvolil ICH8R SATA RAID ovladač (protože prý SATA AHCI je pro 64bit win) a pak šlo vše v pořadku dál až po první nastartováni Win, tam se v loadovací obrazovce restartovalo pc (ani nouzový mód nezabral) . Tak jsem tedy opakoval instalaci se zvolením ICH8R SATA AHCI a podařilo se mi nastartovat Win.
Zajímalo by mě, jestli je tohle normální ? A také, jak otestovat, že doopravdy správně fungujou schopnosti AHCI (NCQ atd.) ?
- Highlander
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Re: SATA
jasne jako vsude jinde....F6 a drivery to chce dyckyTrinec píše:Musim instalovat driver pokud chci mit jen dva SATA disky bez zapojeni do Raidu??
- Satiriasis
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
A to od kdy??Widle prece nainstalluje bez jakyhokoliv driveru na SATA disk pokud nechce RAID. To se muselo jen u davnych VIAKT600 pro AMD, ze se musely installovat sata drivery pokud vim. Nebo zas nejaka novinka?????Highlander píše:jasne jako vsude jinde....F6 a drivery to chce dyckyTrinec píše:Musim instalovat driver pokud chci mit jen dva SATA disky bez zapojeni do Raidu??
- Treglis
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Jj, musim souhlasit, instaloval jsem Win na SATA disk a pres F6 jsem to rozhodne instalovat nemusel.Satiriasis píše:A to od kdy??Widle prece nainstalluje bez jakyhokoliv driveru na SATA disk pokud nechce RAID. To se muselo jen u davnych VIAKT600 pro AMD, ze se musely installovat sata drivery pokud vim. Nebo zas nejaka novinka?????Highlander píše: jasne jako vsude jinde....F6 a drivery to chce dycky
CPU: Intel Core 2 Duo E6300@2.33GHz 1.25V, Cooler: Arctic Cooling Freezer 7 PRO, MB: Gigabyte P965-DS3 (F10), NB Cooler: Noctua NC-U6, Case: CoolerMaster Centurion 520, Power Supply: LC Power LC6550G-v2.0 550W, RAM: Geil 2x1024MB DDR2 800@1000, VGA: Leadtek Winfast PX7900GT TDH Extreme 256MB, TV: Leadtek WinFast TV2000 XP Expert, Audio: Creative Sound Blaster Audigy 4 @ GENIUS Home Theater SW-5.1 HT, HDD: Seagate Barracuda 7200.10 320GB SATA300 16MB cache, Maxtor DiamondMax 10 120GB ATA133 8MB cache, Drives: DVDRW Lite-ON SOHW 1273S, Monitor: Samsung SyncMaster 205BW, Keyboard: Chicony KBP-0108 Multimedia Keyboard, Mouse: MS Wirelles Optical Mouse Tilt Wheel, OS: Micorsoft Windows Vista Business 32bit
- Highlander
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Trinec
- Začátečník

-
Jaky radic
Budu instalovat na radic od Intelu. Ted jsem koukal na redme pro driver na XP a i tam se da vybrat jak Raid tak i AHCI driver. Tedy pokud chci vsechno co by melo SATA 300 umet je lepsi vybrat AHCI?Highlander píše:no ono zalezi na kterej radic instalujes....Je pravda ze ja jsem to instaloval dycky kdyz jsem mel disky v Raidu ...
- knedla
- Začátečník

-
Re: Jaky radic
Včera jsem instaloval RAID 0. Použil jsem pouze ICH8R. V biosu RAID ne AHCI (tak jak je to napsaný v manuálu desky). Při instalaci Winů přes F6 drivery z diskety. Ve winech další instal driverů ICH8R z CD nebo z netu.Trinec píše:Budu instalovat na radic od Intelu. Ted jsem koukal na redme pro driver na XP a i tam se da vybrat jak Raid tak i AHCI driver. Tedy pokud chci vsechno co by melo SATA 300 umet je lepsi vybrat AHCI?Highlander píše:no ono zalezi na kterej radic instalujes....Je pravda ze ja jsem to instaloval dycky kdyz jsem mel disky v Raidu ...
Gygabajtí drivery jsem vůbec neinstaloval (na co, když ve fialových SATA konektorech nic nemám). Zatím to funguje. Na testy ještě nebyl čas.
- Maron
- Začátečník

-
Ahoj pánové,
já vím že mne asi proklejete do sedmýho kolena, ale já to risknu...
Zítra dostanu konečně díly / DQ6 a E6300/ na new PC. Z toho co tu čtu, mi běhá mráz po zádech. Nemohu se s vámi srovnávat a ani nehodlám, nejaké PC jsem dříve splácal, ale oživit todle, bez vás asi nepude.. Jste mi prosím někdo ochoten sem hodit postup, jak se do toho mám pustit? PROSÍIIM
URČITĚ TO OCENÍ I JINÍ
Nebudu mít žádné RAID pole, jen 1 SATA disk v SATA RACK. Ten občas vysunu a zapojím v ATA RACK disk pro kluka.
Mám za to, že ram v dualu chodí jak komu a jak kde... , čím se mám řídit- barvou slotů nebo označením?
-Bude to 1 a 3 slot?
-Poradte mi prosím, jak je označen SATA konektor na MB, do kterého připojím ten SATA RACK? Nebo je to v principu jedno, který použijí?
Manual jsem zatím nestudoval, bude až zítra a navíc mám slabou angl.- holt generační propast je znát i zde.
Díky.
já vím že mne asi proklejete do sedmýho kolena, ale já to risknu...
Zítra dostanu konečně díly / DQ6 a E6300/ na new PC. Z toho co tu čtu, mi běhá mráz po zádech. Nemohu se s vámi srovnávat a ani nehodlám, nejaké PC jsem dříve splácal, ale oživit todle, bez vás asi nepude.. Jste mi prosím někdo ochoten sem hodit postup, jak se do toho mám pustit? PROSÍIIM
Nebudu mít žádné RAID pole, jen 1 SATA disk v SATA RACK. Ten občas vysunu a zapojím v ATA RACK disk pro kluka.
Mám za to, že ram v dualu chodí jak komu a jak kde... , čím se mám řídit- barvou slotů nebo označením?
-Bude to 1 a 3 slot?
-Poradte mi prosím, jak je označen SATA konektor na MB, do kterého připojím ten SATA RACK? Nebo je to v principu jedno, který použijí?
Manual jsem zatím nestudoval, bude až zítra a navíc mám slabou angl.- holt generační propast je znát i zde.
Díky.
- Helstik
- Začátečník

Ahoj pamneti zapoj do slotu 1 a 3 nebo 2a4 mas to barevne oznacene.Takze to prijde zapojit do stejnych barev jesti chces aby ti to jelo v dualu.Kdybys to i tak popletl tak se nic nedeje pri zapnuti by ti to psalo ze ti jedou pamneti misto v dualu v singel chanelu.
Co se tyce zapojeni SATA disku je to uplne jedno.
Pokud chces ale aby ti na disku frcelo NCQ, hot-plug atd. mnel by sis stahnout na disketu ovladace pro RAID jsou pry totozne i pro AHCI.Kdyztak se mrkni na CD ktere je dodavano s deskou mnel bys tam najit drivery.Disk zapoj do zluteho konektoru.Az to budes mit zapojene najed do biosu do polozky ITEGRATED PERIPHERALS a hned v prvni polozce mas SATA RAID/AHCI MODE tak si zvol AHCI.Uloz vyjed nahod instalacni CD zmackni F6 nahod ovladace z diskety a je to
Co se tyce zapojeni SATA disku je to uplne jedno.
Pokud chces ale aby ti na disku frcelo NCQ, hot-plug atd. mnel by sis stahnout na disketu ovladace pro RAID jsou pry totozne i pro AHCI.Kdyztak se mrkni na CD ktere je dodavano s deskou mnel bys tam najit drivery.Disk zapoj do zluteho konektoru.Az to budes mit zapojene najed do biosu do polozky ITEGRATED PERIPHERALS a hned v prvni polozce mas SATA RAID/AHCI MODE tak si zvol AHCI.Uloz vyjed nahod instalacni CD zmackni F6 nahod ovladace z diskety a je to
CPU: AMD Ryzen 9 5900X, CPU FAN: Noctua NH-C12P, MB: Aorus, RAM: Kingston 64 GB, SSD NVMe 2+2+4TB, HDD Seagate 16T , VGA: RTX 4070 Super, CASE: Thermaltake Armor VA8000BWS, POWER: Corsair Professional Gold AX850 850W, LCD: Benq 27 4K + Dell 24 4K
- Maron
- Začátečník

-
- Helstik
- Začátečník

Jasne akorat kdyby jsi zvolil spatny ovladac pro ten AHCI tak jak by se ti dokopcily soubody v tom dos modu a mnelo by to najet do te prvni obrazovky od windowsu tak by ti to vyhodilo modre okno s erorem tak jako mi.To je prave zpusobeno vyberem spatneho ovladace pro AHCIMaron píše:Tak jo, asi to není tak horký jak mi to připadá...
No, uvidíme!Jak řekl klasik....
To jen abys treba zbytecne nepanikaril.Ja mam sice o trosku starsi chipset ale tohle se mi stalo kdyz jsem upgradnul bios tak se mi to tam zmnenilo na AHCI a pri instalaci mi to hazelo modre okno tak jsem nad tim chvili laboroval nez jsem na to prisel
CPU: AMD Ryzen 9 5900X, CPU FAN: Noctua NH-C12P, MB: Aorus, RAM: Kingston 64 GB, SSD NVMe 2+2+4TB, HDD Seagate 16T , VGA: RTX 4070 Super, CASE: Thermaltake Armor VA8000BWS, POWER: Corsair Professional Gold AX850 850W, LCD: Benq 27 4K + Dell 24 4K
- Maron
- Začátečník

-
No, a co když tam zatim nedam žádné ovladače a použiji základní nastavení od výrobce. Pokud se nepletu tak bude v BIOSu SATA RAID "DISABLE"...
Možná se pletu, ale SATA disk to najde, ale bude se chovat jako normální a nebude to zatím podporovat Sata funkce. ALE třeba se pletu a špatně jsem to pochopil!
Není to pro začátek jednodušší...?
Možná se pletu, ale SATA disk to najde, ale bude se chovat jako normální a nebude to zatím podporovat Sata funkce. ALE třeba se pletu a špatně jsem to pochopil!
- Helstik
- Začátečník

Maron píše:No, a co když tam zatim nedam žádné ovladače a použiji základní nastavení od výrobce. Pokud se nepletu tak bude v BIOSu SATA RAID "DISABLE"...
Jasne nic se nestane.Akorat to nebude podporovat ty funkce.Pojede to normalne, tim padem nemusis v biosu nic nastavovat