no ja vam sem za tyden napisu jak moc me ty disky stvou, pac uz jsem celou sestavu vcetne tech 2xSeagate a nejakyma zmenama objednal takze ted jen doufam ze me to nebude srat nejak priserne ...
btw, ta Sapphire X1900GT je pry nova revize a ma nejaky novy chladic na zpusob HIS IceQ. Stejnak to ale asi tichy nebude, co? Ale pro jistotu s tim Zalmanem VF900-cu vyckavam
NiHique píše:Zdravím místní harcovníky, chystám se postavit nové tiché PC. Zatím jen nutnej základ bez monitoru a periferií. Bude to převážně na práci (grafika+programování) a občasné hraní. Pečlivě jsem to celé odpoledne vybíral, tak ohodnoťte moje snažení. Případné změny rád uvítám.
bakaro píše:Možná bych zvětšil kapacitu aspoň jednoho HDD jak píšeš kvůli grafice a programování.
a k comu by to akoze bolo??? sprostost jak delo tieto moze pichnut do raidu a ma taky vykon ze neni o com
o RAIDu vazne uvazuju, ale nevim jestli chci tolik riskovat co se tyce bezpecnosti dat... jinak neni problem kdykoliv dalsi prikoupit kdyby misto "doslo":)
Visit a band where I play a guitar: Synergy - Instrumental Mathcore Duo
tak na zdroji sa fakt setrit neoplati pretoze ked uz raz nestiha tak ho musis predat ale budes na tom stratovy, ked si teraz priplatis a aj ked spravis upgrade tak nemas problem bezis bez problemov dalej ...
co sa tyka kapacity tak vacssie disky ako 320GB sa neoplati kupovat pretoze cena je uz velmi vysoka lepsie povedane pomer cena/kapacita a uz su tie disky extremne hlucne takze asi tak ked chces raid tak si kup 3x 320GB z toho 2 das do raid 0 a jeden si nechas na zalohy alebo zober nejake 2 mensie do raidu a 1(2) velke na data
matooo píše:tak na zdroji sa fakt setrit neoplati pretoze ked uz raz nestiha tak ho musis predat ale budes na tom stratovy, ked si teraz priplatis a aj ked spravis upgrade tak nemas problem bezis bez problemov dalej ...
co sa tyka kapacity tak vacssie disky ako 320GB sa neoplati kupovat pretoze cena je uz velmi vysoka lepsie povedane pomer cena/kapacita a uz su tie disky extremne hlucne takze asi tak ked chces raid tak si kup 3x 320GB z toho 2 das do raid 0 a jeden si nechas na zalohy alebo zober nejake 2 mensie do raidu a 1(2) velke na data
nez budou penizky, zalohu poresim pres LAN jinak to vypada na ten raid...
Visit a band where I play a guitar: Synergy - Instrumental Mathcore Duo