Gothic III

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
Nordir
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nordir »

Jinak sem si hral s nastavením grafiky a pokud si člověk najde čas na štelování tak mu to pomůže(až na to že pomalu při každém nastavení bude muset hru restartovat) a co jsem vyčetl na zahr. forech tak hra ani tak závislá na grafice jako na procesoru a rozdil mezi 1GB a 1,5GB RAM je celkem velký. První patch který vyšel řešil pouze nestabilitu hry(padání, zamrzávání) a bohužel nijak neřešil plynulost hry.

Dojmy z hry jsou dobré, až na to změněné ovládání, bojuje se pouze myší což znamená velký klifest, kuše mi přijdou na nic jelikož se dlouho nabijí, takže jedině luk resp. meč. Nepřátelé resp. zvířata jakmile se dostanou k tělu tak je těžké je porazit alespoň zezačátku.
Me nezajimaji zadny podmínky, jaky mel suvereni stat nekde za krale klacka
radekhulan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od radekhulan »

Nordir píše:forech tak hra ani tak závislá na grafice jako na procesoru a rozdil mezi 1GB a 1,5GB RAM je celkem velký.
Jak jsem psal, já mám 2GB RAM a je celá použitá.. Dualcore procesor jede na 70-80%, ale RAM na 100% :)

Každopádně jedna pozitivní zpráva - po použití Patche 1 mi hra zatím ani jednou nespadla, absolutní stabilita.
wallot
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od wallot »

musim bohuzel konstatovat ze na me sestave je hra absolutne nehratelna jelikoz neustale saha na disk. takze upgrade na core 2 duo +2giga ram je nevyhnutelny a na ceste. jinak ovladani je oproti jednicce ci svojce mnohem prijemnejsi. hlavne inventar. boje jsou v pohode ikdyz jsem zatim diky skubani nemohl vyzkouset komba jako ve dvojce. holt budekrabice jeste tyden odpocivat nez prileti upgrade. taky mohla recenze vyjit driv nez jsem vyrazil do obchodu :)
7800X3D, 9070XT Nitro+, QMK GMMK2 - TTC Frozen V2, Razer Naga V2 Pro, TCL 34R83Q + Dell P3223QE, Fractal Design Scape
Nordir
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nordir »

Na tuhle hru sem se těšil snad jak na žádnou jinou, ale po 10 hodinách hry jsem s ní na tolik zklamanej, že přemýšlím jestli má cenu pokračovat v jejím hraní.
Souboje: Zde vidím největší problém. Aniž bych investoval jediný bod do bojových schopností a koupil lepší meč či brnění, byl jsem schopný bez problému zlikvidovat všechny lidské a orčí nepřátele na které jsem narazil A nehraje při tom roli kolik jich je, vyklidil jsem i jeskyni s 20 banditama, pokud totiž bojujete s jedním nepřítelem, ostaní pouze stojí a čekají až ho laskavě vyřídíte. Na druhou stranu všechny zvířata jsou maximálně nebezpečné, jakmile vás jednou zásáhne, tak na 2 vteřiny se nemůžete hýbat, zato tu dobu dostanete další čtyři zásahy a zase se nemůžete hýbat. Podle toho, co sem četl na dalších foréch je pak při boji se zvířaty prakticky úplně jedno, na jaké jste útovni, jeden zásah = smrt a brnění prý snad vůbec nepomáha. Ovládání soubojů: Osobně jsem přechod z ovládání klávesnicí na myš viděl jako pozitivní, ale PB to zkrátka nezvádli dobře. Prakticky nemá cenu se v boji hýbat, hrdina se automaticky otáči a postupuje za jedním nepřítelem a ostatní stojí. Jakmile začnete dělat úkroky nebo tak něco, začne se kamera zuřivě otáčet a vy ani nevíte nakoho útočíte, nedejbože, když se do kombatu s pár orky připlete slepice, kterou má pak váš hrdina tendeci si vybrat jako nejadekvátnější cíl. Je taky pěkný, že máte na výběr víc úderů, ale protože jeden zásah vás na chvíli ochromí, těžko si dovolíte něco jinýho než rychlý útok. Souboj pak vypadá asi takto: nehýbu se a zuřivě klikám pravým tlačítkem myši.
Síla nepřátel: Mně to teda přijde v tomhle horší jak Oblivion. V Oblivionu nemělo cenu se zlepšovat, protože se všichni zlepšovali taky, tady to zas nemá cenu, protože všechny vyřídíte na 1. úrovni beze zbroje a první zbraní. Zatímco u chyb se soubojem můžu doufat, že to opraví další patche, tady mně to přijde jako záměr. Vůbec nechápu, jak mohli ti orci dobít Myranthu, když bandita je silnější než orčí válečník, alespoň podle toho, že za banditu v těžký zbroji je víc zkušenosti. Vůbec i ta zkušenost je ňáká divná, za zabití dvu slepic je stejně zkušenosti jako za zabití jednoho orka, lol. Vůbec pak ten svět nedává smysl, když skupinka orků představuje snadnou zkušenost, zatímco prasata jsou největším postrachem. Ach jo, to si vzpomínám, na Gothic II. Při žádný hře jsem se nikdy tak nebál, jako při prvním návratu do údolí dolů plnýho skřetů a dalších nepřátel, na který jsem v tý chvíli absolutně neměl.
Interakce s NPC: Zde PB slibovali podstatné vylepšení proti předchozím dílům, ale mně teda přijdou postavy víc statický než v jedničce. Mimálně tam nevidím žádný pokrok a ne reálnosti ubíra to, že můžete komunikovat jen s pojmenovanými postavami a i ty se s vámi přestanou bavit poté, co vám zadají quest.
Lépe bych to nenapsal ..... více ZDE
Čím dál tím zjišťuji že počateční nadšení upadá a už jenom žasnu jak tohle mohli vydat jako hotovou hru. teď už jenom čekám na opravné patche.
Me nezajimaji zadny podmínky, jaky mel suvereni stat nekde za krale klacka
Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Swat »

http://www.gothic-rpg.com/

Tak druhý patch zanedlouho.Jen mě trochu znepokojuje,že má opravovat chyby v AI.Já doufám,že taky zásadně zlepší chod hry,protože zatím je i na slušných compech takřka nehratelná.Mnohokrát jsem tady za neodladěnost kritizoval Oblivion,teď musím říct,že v porovnání s G3 chodí naprosto krásně.
MB: Asrock Z370 Extreme4, CPU: Intel Core i5-8600K@5 GHz (SilentiumPC Navis PRO 240 AiO), RAM: 2x8 GB G.Skill DDR4 3200 MHz, GPU: Gigabyte RTX 2080 Gaming OC, HDD: SSD WD Blue 3D 1TB, Seagate IronWolf 6TB, DVD: Asus, PSU: Seasonic Focus Plus 850 Gold, CASE: Corsair T600 Graphite White Edition, MONITOR: BenQ XR3501, TV: 55" Samsung Q6FN
Rajče
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Rajče »

Hmmm, takže po cca 6-ti hodinách hraní jsem se rozhodnul, že počkám, až si koupím další giga paměti...s jedním je to absolutně nehratelné...hru jsem zkoušel hrát asi třikrát, ale vždy jsem to po nějaké době vzdal...o plynulost obrazu nejde (hra běží od 30ti FPS výš a to i na plné detaily), ale NEUSTÁLE swapuje a tahá z disku...je to opravdu nesnesitelné, když každých šest vteřin začne sekat a nahrávat data...situace se LEHCE zlepší, když dám detaily textur a objektů na minimum, ale stejně to odmítám hrát - prostě dvě giga nutnost...dost mě to zklamalo :( ...jinak hra u mě nestabilní neni - jedinej případ, kdy zamrzá je, když v menu změnim moc položek nastavení graf. detailů...
Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Swat »

Dvě giga jsou nutnost,ale k plynulému chodu to stále nestačí.I Radek Hulán zde uvedl,že dvě giga jsou obsazena na maximum,což neznamená,že by nestačily,ale tohle už bude chtít skutečně zásadní optimalizaci.
MB: Asrock Z370 Extreme4, CPU: Intel Core i5-8600K@5 GHz (SilentiumPC Navis PRO 240 AiO), RAM: 2x8 GB G.Skill DDR4 3200 MHz, GPU: Gigabyte RTX 2080 Gaming OC, HDD: SSD WD Blue 3D 1TB, Seagate IronWolf 6TB, DVD: Asus, PSU: Seasonic Focus Plus 850 Gold, CASE: Corsair T600 Graphite White Edition, MONITOR: BenQ XR3501, TV: 55" Samsung Q6FN
hypnotic666
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od hypnotic666 »

wallot píše:musim bohuzel konstatovat ze na me sestave je hra absolutne nehratelna jelikoz neustale saha na disk.
Rajče píše:...
No tyhle dva komenty + citace z gothic fóra mě utvrdily, že hru nemám kupovat... Přesně na takovéhle nějaké názory jsem čekal, takže díky za ně ;) Max počkám až si to koupí někdo z mého okolí, protože to jsou momentálně vyhozené peníze ... :(
PC: Intel i7-7700K | ASUS PRIME Z270-K | Kingston 16GB KIT DDR4 2400MHz CL15 HyperX Fury Black Series | MSI GTX 1070 GAMING X 8G | Corsair RM650x | AOC 24", 144Hz | Windows 10 64bit

Arguing on the Internet is like running at the Olympic Games for mentally challenged.Even if you win, you stay retarded.
Rajče
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Rajče »

hypnotic666 píše:
No tyhle dva komenty + citace z gothic fóra mě utvrdily, že hru nemám kupovat... Přesně na takovéhle nějaké názory jsem čekal, takže díky za ně ;) Max počkám až si to koupí někdo z mého okolí, protože to jsou momentálně vyhozené peníze ... :(
Jj - já to taky takhle momentálně vidím, jako vyhozenou tisícovku :sad: ...určitě neprohloupíš, počkáš-li na nějakou optimalizaci, bude-li nějaká zásadnější...a já si příště odpustím něco předobjednávat :x ...
sisa
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sisa »

o jeslti to bude zabagovany jak pisou v recenzich, pockam tak pul roku na naky patche:D hlavne aby se do ty doby neobjevili NWN2:D
Rajče
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Rajče »

Takže jsem si sem dovolil dát čtyři obrázky ze hry, jak to vypadá, když všechny detaily stáhnete na minimum...

http://forum.pctuning.cz/gallery/index.php?cat=12424

Vypadá to, jak procházka po měsíční krajině...a ano, STÁLE to nechutně tahá každých cca 10 vteřin z disku, kdy se hra na tři vteřiny zaseká a pak zase rozjede..je to sice o něco lepší, než na plné detaily, ale k téhle grafice "ála devadesátá léta minulého tisíciletí", stále naprosto neúměrné...je to opravdu tragédie...
Už je to z disku pryč a v šuplíku to bude ležet, dokud nebudu mít 2GB paměti a dokud nevydaj nějakou optimalizaci - do té doby tahle hra pro mě nevyšla (ačkoliv jsem za ní už zaplatil :evil: )...
Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Swat »

No,Rajče,koukám,že jsi taky pěkně vytek :-D ,samozřejmě se ti nedivím,testoval jsem úplně stejně a je to tak - i na minimum je to nehratelný.Člověk musí mít náturu a odhodlání hrát takovou sekanou.Já osobně jsem to nechal nainstalovaný,ale cd je uklizený a čekám.Mě prostě furt neleze do hlavy,že to v takovym stavu vůbec vyjde......... :devil:
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Gothic 1 na full vypadá mnohem líp, než to co je na screenech od Rajčete.
Goldnoob team proud member!
Coololooser
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Coololooser »

Aha, tak uz vime proc tak brutalne stouply ceny pameti, von v tom ma prsty gothic jak to tady ctu :lol:
0118 999 881 999 119 7253
radekhulan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od radekhulan »

Swat píše:No,Rajče,koukám,že jsi taky pěkně vytek :-D ,samozřejmě se ti nedivím,testoval jsem úplně stejně a je to tak - i na minimum je to nehratelný.Člověk musí mít náturu a odhodlání hrát takovou sekanou.Já osobně jsem to nechal nainstalovaný,ale cd je uklizený a čekám.Mě prostě furt neleze do hlavy,že to v takovym stavu vůbec vyjde......... :devil:
Ty máš 2GB RAM a také se ti to seká? Divné.. Osobně také občas pozoruji mírný zásek, ale tak cca 1x za 2-3min, kdy se dohrávají nové lokace, a toto nepovažuji za problém.
Rajče
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Rajče »

radekhulan píše:
Ty máš 2GB RAM a také se ti to seká? Divné.. Osobně také občas pozoruji mírný zásek, ale tak cca 1x za 2-3min, kdy se dohrávají nové lokace, a toto nepovažuji za problém.
Tak že by to neustálé tahání dat z disku nebylo dáno rozdílem 1GB x 2GB paměti, ale jednojádrový x dvoujádrový (mnohem výkonější) procesor? :? ...to snad ne... jinak slabý zásek jednou za tři minuty je zcela samozřejmý a tiše Ti závidím, že ti to takhle jde...
Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Swat »

Na mý současný konfiguraci je to nehratelný.Mám sice 2 giga,ale jsou o dost pomalejší než např.Corsairy,ale hlavní problém bude asi skutečně v procesoru,který jede jak jinak než na 100%.Věřím,že to nějakým způsobem zoptimalizují,ale stejně už nastává doba,kdy bude dvoujádro potřeba tak jako tak viz.Alan Wake např.
h4__
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od h4__ »

ano,dual core je pro tohle potrebny,zkousel jsem to hrat na Opteronu 146 2.7GHz (s.939),7800GTX 2Gig RAM 2-3-3-8 Corsair DFI Expert a ta hra byla uplne nehratelna,uz hratelnejsi je to na mem Dualcore Intelu a 1Gig RAM
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

To si snad delate srandu..Fakt se to neda hrat na single core???Ja mam A3700+@2930 a uvazuju o koupi.Ale jestli to bude nehratelny tak jim nato seru.Fakt me zklamali :(

EDIT: na gothic.net jsem objevil todle:
SESTAVA:
PROCESOR: AMD Athlon 3200+ @ 2,9Ghz
PAMĚŤ RAM: A-DATA 1GB 400MHZ DDR
DISK: Maxtor DiamondMax 80GB ATA
GRAFICKÁ KARTA: nVidia GeForce 7900GS 256MB PCX

NASTAVENÍ:
ROZLIŠENÍ: 1024x768
DOHLED:high
SHADER MODEL:3.0
DETAILY TEXTUR: high
DETAILY MODELŮ: high
DALŠÍ NASTAVENÍ : všetko na high alebo very high aj shadows + post procesing na max

HODNOCENÍ:
PLYNULOST HRY: Uplne plynule, sem tam nejaky sek ale to bude tou ramkou musim dokupit dalsi 1GB a dat do dual
POZNÁMKA: jeste dodam ze som to skusal aj s mojou starou 6600GT a sekalo sa to celkom dost a nastavenie som mal nieco high,low, a nieco aj medium takze tak cudne no som rad ze uz mam za 6000Sk 7900GS

Prakticky stejna sestava jako mam ja az nato, ze ja mam 2GBram a mel to plynuly na max. detaily.A ted babo rad 8-)
oilik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od oilik »

hmm tak sem byl spokojenej s o144 na 2,8 a chtel sem pockat na dalsi verzi 4 jadrovyho "conroa", ale po tom co tady ctu :x .... asi jeste koupim nejkej dual core nebo co
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“