Politá klávesnice
- jenda.69
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Politá klávesnice
Ahoj, polil jsem si klávesnici čajem, nejdřív byla v pohodě, ale když jsem jí začal nějak osušovat, tak postupně nejdřív začala dělat jako že mačká nějaký klávesy (různě lítaly w,+,ě,š,q apod) a nakonec přestala fungovat uplně... Rozebral jsem jí, ale vypadá v pohodě, není uvnitř ani mokrá, jen se mi zdá, že ty dvě folie co tam jsou mají být slepený a to nejsou... Jinak když jí zapojim, tak mi svítí ledky, jen prostě nereaguje žádný tlačítko (ani multimediální... Po straně mam ještě takový kolečko, který je připojený samostatně - ne tou folií - to má funkci jako šipka nahoru a dolu, ale to taky nejde)
Nevíte jak to vyřešit (kromě toho vyhodit a koupit novou)? Díky
MB: Gigabyte EP45-DS3; CPU: Intel Pentium Dual-Core E5200 (2,5GHz -> 3GHz); RAM: A-data 2x2 GB DDR2; GPU: Gainward Bliss 9800GTX+ 512MB; Zvuk: Creative SB X-Fi Xtreme Audio; Case: Thermaltake WingRS; PSU: Corsair VX550W;
Monitor: Samsung T240 (24" 16:10 LCD);
- prod22
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Re: Politá klávesnice
mels to hned po politi vypojit, vysusit, vycistit. Zkuz vycistit co se da hlavne foliji ale pravdepodobne to zkratovalo takze uz neni pomoci a muzes jit kupovat novoujenda.69 píše:Ahoj, polil jsem si klávesnici čajem, nejdřív byla v pohodě, ale když jsem jí začal nějak osušovat, tak postupně nejdřív začala dělat jako že mačká nějaký klávesy (různě lítaly w,+,ě,š,q apod) a nakonec přestala fungovat uplně... Rozebral jsem jí, ale vypadá v pohodě, není uvnitř ani mokrá, jen se mi zdá, že ty dvě folie co tam jsou mají být slepený a to nejsou... Jinak když jí zapojim, tak mi svítí ledky, jen prostě nereaguje žádný tlačítko (ani multimediální... Po straně mam ještě takový kolečko, který je připojený samostatně - ne tou folií - to má funkci jako šipka nahoru a dolu, ale to taky nejde)
- STANIK#007
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Wuuduu
- Středně pokročilý

mojich 10 krokov WHAT TO DO
(funguje na čaj, pivo, CocaCola a štipľavý guláš s X rôznymi klávesnicami):
1. vypnúť PC
2. utrieť myš, klávesnicu a všetko okolo
3. odpojiť klávesnicu
4. rozobrať klávesnicu (6-9 šróbikov)
5. odpojiť kábel a malý plošný spoj na konci
6. hodiť všetko ostatné, vrátane fólií do vane
7. osprchovať teplou vodou zo všetkých strán + kefka (pridať saponát v prípade mastného znečistenia)
8. vysušiť fénom úplne, úplne dosucha
9. zložiť klávesnicu
10. zapojiť akoby jej predtym nič nebolo.
(funguje na čaj, pivo, CocaCola a štipľavý guláš s X rôznymi klávesnicami):
1. vypnúť PC
2. utrieť myš, klávesnicu a všetko okolo
3. odpojiť klávesnicu
4. rozobrať klávesnicu (6-9 šróbikov)
5. odpojiť kábel a malý plošný spoj na konci
6. hodiť všetko ostatné, vrátane fólií do vane
7. osprchovať teplou vodou zo všetkých strán + kefka (pridať saponát v prípade mastného znečistenia)
8. vysušiť fénom úplne, úplne dosucha
9. zložiť klávesnicu
10. zapojiť akoby jej predtym nič nebolo.
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM • uubuuW ... EVE Online • H00d
MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
- jenda.69
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
No já to hned rozdělal a vysušil (teda pokusil jsem se o to), ale už je asi v hajzlu. Víc jak polovina písmen nefunguje, třetina tlačítek zase dělá jako bych jich zmáčkl víc... Správně mi funguje snad jen prostřední řada Caps ASDFGHJKLů§ a enter a s tim se psát vážně nedá.
Holt koupim novou, sice tu mam záložní, ale na tý mi šíleně chybí ty speciální tlačítka...
Tak díky za rady. Když budu mít chuť, tak zkusim radu od Wuuduu, ale vzhledem k tomu, že už je to 24 hodin, co se to stalo tomu moc šancí nedávam...
//nedoporučíte nějakou pěknou klávesnici do 300 maximálně 400Kč?
Měl jsem tuhle a jediný, co mi vadilo byly hlasitý tlačítka při stisku..
Holt koupim novou, sice tu mam záložní, ale na tý mi šíleně chybí ty speciální tlačítka...
Tak díky za rady. Když budu mít chuť, tak zkusim radu od Wuuduu, ale vzhledem k tomu, že už je to 24 hodin, co se to stalo tomu moc šancí nedávam...
//nedoporučíte nějakou pěknou klávesnici do 300 maximálně 400Kč?
Měl jsem tuhle a jediný, co mi vadilo byly hlasitý tlačítka při stisku..
MB: Gigabyte EP45-DS3; CPU: Intel Pentium Dual-Core E5200 (2,5GHz -> 3GHz); RAM: A-data 2x2 GB DDR2; GPU: Gainward Bliss 9800GTX+ 512MB; Zvuk: Creative SB X-Fi Xtreme Audio; Case: Thermaltake WingRS; PSU: Corsair VX550W;
- maart
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- jenda.69
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Jůů, ta je hezká. Docela bych bral jestli mojí nerozjedu.. Trochu mě zarazilo že na webu logitechu je tahle s jiným obrázkem a na czc je ještě jedna se skoro stejným názvem a to je ta z toho webu logitechu,...
//zkusil jsem tu radu od Wuuduu, a zatim to vypadá, že to funguje. Ještě musim nechat doschnout tu vrchní desku s klávesama (byla ulepená, tak jsem taky musel opláchnout) a uvidim, jak to bude vypadat. Zatim to je slibný. Díky za radu
//zkusil jsem tu radu od Wuuduu, a zatim to vypadá, že to funguje. Ještě musim nechat doschnout tu vrchní desku s klávesama (byla ulepená, tak jsem taky musel opláchnout) a uvidim, jak to bude vypadat. Zatim to je slibný. Díky za radu
- Wuuduu
- Středně pokročilý

npjenda.69 píše:...zkusil jsem tu radu od Wuuduu, a zatim to vypadá, že to funguje. Ještě musim nechat doschnout tu vrchní desku s klávesama (byla ulepená, tak jsem taky musel opláchnout) a uvidim, jak to bude vypadat. Zatim to je slibný. Díky za radu...
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit