Gothic III

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
Nordir
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nordir »

OBR píše:Tahle hra jede tak pomalu vite proc? Ja vam to povim, neni to ani spatnou optimalizaci ani nulovym betatestem, je to ochranou X-Prot, vsechny dosud vydane hry ktere obsahovaly tuhle ochranu mely velke potize s hratelnym fps, protoze realne pocitani vektorizacnich kvocientu (az nekolik set najednou) ochrany Tages+X-Prot je tak narocne na vykon CPU ze ten bohuzel nestaci na hru samotnou. Uplne stejna hra s ochranou SecuROM ktera vyjde za mesic v USA bude behat 2x rychleji a svizneji i na slabsich strojich. Toto je proste dan za "piratsky" region Evropy, kde hra sice vyjde drive ale ma tak narocnou ochranu ze to skoro brani si ji zahrat ...

EDIT: vsechny Evropske verze maji ochranu Tages+X-Prot, tudiz i Nemecka. Jedina vyjimka bude USA verze ktera bude s beznou ochranou SecuROM a nebo uplne bez ochrany. Dle meho je lepsi si pockat na tu US verzi a koupit ji pak na netu.

Můžeš to nějak doložit fakty jelikož mě to celkem zajimá.
Me nezajimaji zadny podmínky, jaky mel suvereni stat nekde za krale klacka
jessie.james
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jessie.james »

Nordir píše:Můžeš to nějak doložit fakty jelikož mě to celkem zajimá.
kdo to muze dolozit fakty? Piranha Bytes? par crackeru, kteri se tim zabivaji? tvurci ochrany? jak to tak ma asi OBR dolozit? hledej na netu, zacina se tohle tema docela probirat, takze neni problem o tom neco najit.
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

Je to hypoteza o ktere se ted valne mluvi, dokazat to ja osobne nemuzu, to je jiste. Rozuzleni prijde ve chvili kdy se vykon porovna mezi obema verzemi, pak se 100pro ukaze kdo mel pravdu ... ale ja tehle hypoteze verim, a myslim ze na ni neco je ...
Nordir
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nordir »

jessie.james píše:
Nordir píše:Můžeš to nějak doložit fakty jelikož mě to celkem zajimá.
kdo to muze dolozit fakty? Piranha Bytes? par crackeru, kteri se tim zabivaji? tvurci ochrany? jak to tak ma asi OBR dolozit? hledej na netu, zacina se tohle tema docela probirat, takze neni problem o tom neco najit.
Tak mi to prosím tě najdi. :wink:
Me nezajimaji zadny podmínky, jaky mel suvereni stat nekde za krale klacka
hypnotic666
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od hypnotic666 »

OBR píše:Je to hypoteza o ktere se ted valne mluvi, dokazat to ja osobne nemuzu, to je jiste. Rozuzleni prijde ve chvili kdy se vykon porovna mezi obema verzemi, pak se 100pro ukaze kdo mel pravdu ... ale ja tehle hypoteze verim, a myslim ze na ni neco je ...
Na té hypotéze něco je, protože lidem s dvoujádrem to jede lépe než jednojádrákům... Podle toho, co jsem tady četl... Takže je možný, že si to tam cpu pěkně rozdelí a stíhá oboje.
PC: Intel i7-7700K | ASUS PRIME Z270-K | Kingston 16GB KIT DDR4 2400MHz CL15 HyperX Fury Black Series | MSI GTX 1070 GAMING X 8G | Corsair RM650x | AOC 24", 144Hz | Windows 10 64bit

Arguing on the Internet is like running at the Olympic Games for mentally challenged.Even if you win, you stay retarded.
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Ale jako timdle krokem me PB pekne nasrali :x Nechapu jak si vubec dovolili neco takoviho vydat :evil:
Kvuli ty jejich zasrany ochrane se to nehejbe na zadnym kompu.Stejne musej vedet, ze si lidi pockaj na US verzi a tu si stahnou.Takze ta ochrana nema vubec zadnej smysl.Mozna akorat tak nasral lidi co si to koupej.
Ja osobne si stahnu US verzi a budu hrat ji i kdyz mam koupenej orig.
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Hele, já chápu vaše rozhořčení, ale je to tady prostě na hraně a spíš za ní, takže tady prosím cracky a různé "záplaty" neřešte :(

Žádné linky pls ...
Goldnoob team proud member!
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

dANGELO píše: Je to kvuli jednoduche veci: penezum. Ochrana Tages a jeji mastering stoji 2.25 Euro za jeden disk. Ochrana X-Prot pro soukrome pouziti je za $139, ovsem pro hromadnou komercni licenci bude prepocitana na jednotlivy disk a cena tak bude jeste o neco vyssi.

A ted srovnani: masterovaci naklad na jeden disk s ochranou Safedisc je $0.22 a vzhledem k tomu, ze v USA je nejnizsi mira piratstvi na trhu s pocitacovymi hrami (lepe je na tom uz jen Japonsko), tak je jasne, ze neni duvod americke hry chranit super ochranami. Na US trhu ma hlavni slovo totiz cena a pokud by ochrana mela nedejboze cenu zvednout v regalech obchodu, radeji je na trh uvedena bez ochrany.

Masterovaci naklady na SecuROM (pouzivana zejmena britskymi distributory) je $0.30 az $0.33 za disk. Opet velice levna ochrana a svuj ucel plni dobre, nebot v Britanii, ackoliv piratstvi je tam u her vyssi nez v USA, je tato protekce dostatecna. SecuROM se pouziva i v USA, ale podil na US trhu ma podstatne mensi nez Safedisc.

A ted to nejzajimavejsi: naklady na ochranu Starforce "trojkove" rady jsou $0.40 - $0.45, pricemz v dobe koketovani se Splinterem Chaos Theory u Ubisoftu si v dobe nejvetsi slavy uctovala Starforce $1.10 za jednu lisovanou kopii. Ceny za Starforce Frontline (ctyrkova rada) pro hromadny mastering mi nejsou zatim zname, ale cena nepujde urcite pres $0.60 a to jeste by i tak bylo hodne.

Ono uvazovani o jedne tuhe ochrane na cely svet je logicke, nicmene ne vsude jsou ochotni za master zaplatit tolik penez. Krome toho, mam vazne pochybnosti o X-Prot optimalizaci ve hre Gothic 3. Predevsim pouziti pres 200 vektorovych enginu X-Prot pro tuto hru musi vyznamne ovlivnit hw naroky na hru.

Z nekolik debug sessions v Driver Studiu a rucniho chytani breakpointu v enginu me predevsim zarazi manipulace s bitovymi posuny a aritemticke rotace pred provedenim CALL EAX ve smycce, jejiz pocet loops je dany vektorem na X-tem dvojbajtu od vrcholu aktualniho zasobniku. Kdyz se nastavi BP na bod volani CALL EAX, tak rotace posune bity o pocet taktu CPU mezi rotaci a vstupem do subrutiny volane v EAX. Ta vraci beh zpet v poctu X ticks, coz se muze v pripade vice ticks promitnout ve velmi casove zpozdovane smycky, ktere mozna nevadi v kancelarske aplikaci, ale u vypoctu grafiky to proste musi mit na hardware velmi zasadni negativni vliv. X-Prot je ochrana, ktera neni zdaleka novackem a ty problemy se zpomalovanim programu jsou starsiho data. Je sice pravda, ze G3 ma excelentni rendering, ale aby GF 7950GTX ve SLI na Core2 Duo CPU se sekala, to proste neni normalni a neverim, ze developeri teto hry meli od pocatku vyvoje k dispozici Core2 Xtreme CPUs od Intelu, nebot to jsou zhave novinky na trhu, takze hra musela byt vyvijena bud na FX 5x nebo 6x CPUs od AMD anebo na tom nejlepsim P4 od Intelu v one dobe, coz dnes sotva tu hru utahne.

Ony ochranne enginy X-prot jsou thready s vektorem, ktere bezi na vlastnich casovych zakladnach, z nichz kazda ma jiny referencni cyklus. Predstavte si hodiny, budik, kdy jeden ma pro minutu 60 ticks, druhy za minutu povazuje 35 ticks, treti za minutu povazuje 72 ticks etc. etc. V casovych intervalech, u kazdeho budiku jinak, se aktivuje funkce, ktera na adresu a segment v pameti posle udaj, jiny budik tento udaj odrotuje aritmeticky o X bitu, a ten pocet bitu urcuje pro zmenu treti budik v 54. ticks. To je pouze jeden engine, ktery se mi podarilo za dnesni odpoledne desifrovat. X-Prot je uzasna technologie, mit jenom tak vic casu a kdyby za mne tak nekdo chodil do prace...
show must go on..
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Proste PB jsou svine, ze tam davaj tak kurevskou ochranu co zpomaluje beh hry :x :evil:
Jeste, ze vyjde US verze bez ty x-prof sracky. :-D
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

Já si zahrávám s myšlenkou, že tu hru reklamuji. Pro rozpor s kupní smlouvou. Nebyl jsem upozorněn na tento shit, díky kterému hra nejede, jak by šlo očekávat. Nemohl jsme ten shit očekávat. Pokud bych o tom věděl, tak to nekoupím. Prodávající mně na to měl upozornit, je k tíži jeho odpovědnosti, že tak neučinil, nebo že o tom sám nevěděl.

Pánové, proti tomu zlatý starforce..
show must go on..
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Taky to zvazuju.Takhle vyjebavat se zakaznikama.. :evil: Ani bych se nedivil kdyby to nekdo(nakej anglan) dal k soudu :lol:
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

shadow píše:Já si zahrávám s myšlenkou, že tu hru reklamuji. Pro rozpor s kupní smlouvou. Nebyl jsem upozorněn na tento shit, díky kterému hra nejede, jak by šlo očekávat. Nemohl jsme ten shit očekávat. Pokud bych o tom věděl, tak to nekoupím. Prodávající mně na to měl upozornit, je k tíži jeho odpovědnosti, že tak neučinil, nebo že o tom sám nevěděl.

No jeste je tu stale otazka, jestli je to skutecne tak a ochrana hru skutecne zpomaluje, v tom prispevku od tebe ten clovek tvrdi ze to nejde hrat ani na 7950GTX a to je tedy co rici ...
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

shadow píše:..Já si zahrávám s myšlenkou, že tu hru reklamuji..
..no koneckoncu proc ne.. u StarForce se taky resilo, ze musi bejt hlaska na obalu..
Rajče
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Rajče »

shadow píše:Já si zahrávám s myšlenkou, že tu hru reklamuji. Pro rozpor s kupní smlouvou. Nebyl jsem upozorněn na tento shit, díky kterému hra nejede, jak by šlo očekávat. Nemohl jsme ten shit očekávat. Pokud bych o tom věděl, tak to nekoupím. Prodávající mně na to měl upozornit, je k tíži jeho odpovědnosti, že tak neučinil, nebo že o tom sám nevěděl.

Samozřejmě :) ...mě už to napadlo x-krát (a nejenom u G3)....jestli se to s tou ochranou potvrdí a Ty se rozhodneš to reklamovat, klidně bych do toho šel taky - čím víc nás bude - tím líp...
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Dneska by mi to melo konecne prijit :-D Takze dam report jak mi to(ne)beha :(

EDIT

Takze uz to mam :-D
Hru hraju na 1024x768 na max. detaily + 8AF.
Pri uvodni bitce jsem mel kolem 30FPS.A nic nelagovalo a hra sla naprosto plynule :? :D Asi muj A64 na 3Ghz staci pocitat ochranu a hru najednou.
Celkem me zarazilo, ze grafika je nic moc.Hlavne detaily postav jsou strasny :( S oblivionem se to neda vubec srovnavat.
par screenu z uvodni bitky
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek

EDIT:Potom jsem se dostal ven a FPS kolem 60! :D Klidne bych si moch zapnout 4xAA a 16AF.Podle me je G3 slusne optimalizovanej.

//edit Thellwin - sloučen dvojpost
Wuuduu
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wuuduu »

HEAD píše:Celkem me zarazilo, ze grafika je nic moc.Hlavne detaily postav jsou strasny :( S oblivionem se to neda vubec srovnavat.
Co som hovoril uz dlho pred vydanim hry? The same...
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM uubuuW ... EVE Online H00d

MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Vypada to hure a je to jeste narocnejsi nez Oblivion. Kua chtel jsem to koupit.
Ale kdyz tady vidim reakce, tak to asi nema vyznam vubec.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Neni to narocnejsi jak oblivion.Me to beha, kdyz to porovnam s oblivionem cca o 30fps rychlejc v prirode.
Navic priroda vypada naprosto super.Mozna lip jak v oblivionu.A ta HUDBA! a ATMOSFERA!.Kam se nato hrabe nakej oblivion.
Navic, kdyz clovek neni lama daj se zabit udajne neznicitelny prasata hnet na zacatku..Jeto super hra!
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

HEAD píše:Neni to narocnejsi jak oblivion......Jeto super hra!
Ty mas stejnou verzi jako vsichni zde a tobe jedinymu, krome jeste Radka Hulana, to beha ok? To je zahada tedy. Kdyz to jde tobe, tak by to mohlo jit i me :-) ...snad
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

HEAD píše:Neni to narocnejsi jak oblivion.Me to beha, kdyz to porovnam s oblivionem cca o 30fps rychlejc v prirode.
Navic priroda vypada naprosto super.Mozna lip jak v oblivionu.A ta HUDBA! a ATMOSFERA!.Kam se nato hrabe nakej oblivion.
Navic, kdyz clovek neni lama daj se zabit udajne neznicitelny prasata hnet na zacatku..Jeto super hra!
Je to dalece náročnější, než Oblivion, protože ten byl na sestavě mého druhu naprosto krásně hratelný, zatímco toto - i zřejmě kvůli té realtime ochraně - vůbec není. Tvých 29 FPS v té bitce není žádnej zázrak - na to, jakej máš komp.

Jinak neříkám, že takovej Gothic se nemůže vyznačovat atributy hudby nebo atmosféry, nicméně atmosféra Oblivinu byla minimálně v některých částech hry taky výborná . A soundtrack Jeremyho Soula se ke hře hodil náramně, nicméně beru to jako tvůj názor, na který máš samozřejmě právo :). Jenom se tě zeptám, kolik jsi toho z Oblivionu odehrál, abys mohl tvrdit "kam se na to hrabe "nakej" Oblivion".?
show must go on..
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“