Mám drobný problém (hned 2):
1) Nedaří se mi rozchodit WiFi:
mám adsl od telecomu, navedené do Ovislink ARM-104_v3. K tomu jsou připojeny 2 PC - internet a síť funguje bez problémů.
Potřebuji k tomu připojit AP OvisLink WL-5460APv2, jako WiFi vysílač pro 2 notebooky (nebo aspon jeden). Zkoušel jsem snad všechny módy a nic.
(Do 1 Lan portu jsem přivedl z ADSL modemu signál, a internet mi fungoval pouze když jsem se přripojil do druhého lan portu kabelem. Vysílač jsem prostě nebyl schopný rozchodit. Nějaké nápady?)
2) Nefunguje mi v PC VPN SecuRemote - VPNka se tváří, že se ok připojila, přesto se na např. Exchange nedostanu. Přes GPRS mi VPNka běhá, takže chyba bude někde v modemu. Adresa VPN je 192.50.24.9 a modemu a vnitřní sítě 192.168.1.1. Nevíte kde může být konflikt? Zkusil jsem vypnout firewall s NAT a pak mi nešel internet vůbec.
Díky moc za jakoukoli radu...
wifi a vpn nastaveni
Moderátor: Don
- LeeO
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
wifi a vpn nastaveni
CPU: P4 2,6GHz # RAM:512 DDR DualChannel # MB:Intel Corporation D865PERL # HDD: Seagate 120GB SATA ST3120026AS # VGA: Powercolor ATi Radeon 9800PRO 128MB # DVD: LG DVDRAM GSA-4163B # DVD: SONY DVD-ROM DDU1612 # MON: ADI 19" P950# Microsoft Wireless Optical Desktop Elite # MSI Btoes # O2 ADSL 4096/512mbps # NB: DELL Latitude D610
- pavduf
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: wifi a vpn nastaveni
Musíš to dát do modu AP. Potom si musíš nastavit nějaké SSID, případně WEP,WAP a na notebooku buď najít dostupné sítě a připojit nebo ručně nastavit SSID, případně WEP,WAP a musí to jet.LeeO píše:Mám drobný problém (hned 2):
1) Nedaří se mi rozchodit WiFi:
mám adsl od telecomu, navedené do Ovislink ARM-104_v3. K tomu jsou připojeny 2 PC - internet a síť funguje bez problémů.
Potřebuji k tomu připojit AP OvisLink WL-5460APv2, jako WiFi vysílač pro 2 notebooky (nebo aspon jeden). Zkoušel jsem snad všechny módy a nic.
V defaultním nastavení jede zařízení jako AP (to potřebuješ).
To ti fungovalo proto, že jsi využil jen switch tohoto zařízení.(Do 1 Lan portu jsem přivedl z ADSL modemu signál, a internet mi fungoval pouze když jsem se přripojil do druhého lan portu kabelem. Vysílač jsem prostě nebyl schopný rozchodit. Nějaké nápady?)...
Toshiba Satellite