wifi a vpn nastaveni

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
LeeO
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

wifi a vpn nastaveni

Příspěvek od LeeO »

Mám drobný problém (hned 2):

1) Nedaří se mi rozchodit WiFi:
mám adsl od telecomu, navedené do Ovislink ARM-104_v3. K tomu jsou připojeny 2 PC - internet a síť funguje bez problémů.
Potřebuji k tomu připojit AP OvisLink WL-5460APv2, jako WiFi vysílač pro 2 notebooky (nebo aspon jeden). Zkoušel jsem snad všechny módy a nic.

(Do 1 Lan portu jsem přivedl z ADSL modemu signál, a internet mi fungoval pouze když jsem se přripojil do druhého lan portu kabelem. Vysílač jsem prostě nebyl schopný rozchodit. Nějaké nápady?)

2) Nefunguje mi v PC VPN SecuRemote - VPNka se tváří, že se ok připojila, přesto se na např. Exchange nedostanu. Přes GPRS mi VPNka běhá, takže chyba bude někde v modemu. Adresa VPN je 192.50.24.9 a modemu a vnitřní sítě 192.168.1.1. Nevíte kde může být konflikt? Zkusil jsem vypnout firewall s NAT a pak mi nešel internet vůbec.

Díky moc za jakoukoli radu...
CPU: P4 2,6GHz # RAM:512 DDR DualChannel # MB:Intel Corporation D865PERL # HDD: Seagate 120GB SATA ST3120026AS # VGA: Powercolor ATi Radeon 9800PRO 128MB # DVD: LG DVDRAM GSA-4163B # DVD: SONY DVD-ROM DDU1612 # MON: ADI 19" P950# Microsoft Wireless Optical Desktop Elite # MSI Btoes # O2 ADSL 4096/512mbps # NB: DELL Latitude D610
pavduf
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: wifi a vpn nastaveni

Příspěvek od pavduf »

LeeO píše:Mám drobný problém (hned 2):

1) Nedaří se mi rozchodit WiFi:
mám adsl od telecomu, navedené do Ovislink ARM-104_v3. K tomu jsou připojeny 2 PC - internet a síť funguje bez problémů.
Potřebuji k tomu připojit AP OvisLink WL-5460APv2, jako WiFi vysílač pro 2 notebooky (nebo aspon jeden). Zkoušel jsem snad všechny módy a nic.
Musíš to dát do modu AP. Potom si musíš nastavit nějaké SSID, případně WEP,WAP a na notebooku buď najít dostupné sítě a připojit nebo ručně nastavit SSID, případně WEP,WAP a musí to jet.

V defaultním nastavení jede zařízení jako AP (to potřebuješ).
(Do 1 Lan portu jsem přivedl z ADSL modemu signál, a internet mi fungoval pouze když jsem se přripojil do druhého lan portu kabelem. Vysílač jsem prostě nebyl schopný rozchodit. Nějaké nápady?)...
To ti fungovalo proto, že jsi využil jen switch tohoto zařízení.
Toshiba Satellite
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“