Mam AMD 2600+. Na tomto taktu bezi, ale jen do te doby, nez zapnu nejakou hru. Hra nabiha, ale tesne nez se ma rozjet spadne. Pokud podtaktuji procesor na 2200, tak to bezi OK. Zformatoval jsem HDD, nova instalace win XP, ale problem pretrvava. PC s timto procesorem jsem si koupil s tim, ze v budoucnu s poradnym chladicem, coz mam, to budu moci pretaktovat na 3000 a ne podtaktovavat a prichazet o vykon. nevite jak na to?
Tak ma konfigurace : ASRockK7S8X Version 3.0, AMD Athlon(tm) XP 2600+ (2087.6 MHz), 1x512MB PC3200 DDR SDRAM (ProMos/MoselVitelic)+1x512MB PC3200 DDR SDRAM (Corsair), HDD IC35L120AW207-0 120GB, NVIDIA GeForce 6600 GT 128MB, SB Audigy Audio [D400], DVD+RW GSA-H10N, DVD AOPEN COM5232/AAH PRO, Power supply Colors IT 550W Golden Silent Model 550X. Stahl jsem si spoustu programku na testovani a optimizery na vykon. Jednim takovym optimizerem jsem projel PC a ted mi to obcas vyhazuje hlasku, ze grafika nema dostatek energie, ze byl snizeny vykon graficke karty a ze s tim mam neco delat, takze to mozna bude tim zdrojem, ale mel bych mit 550W, coz se mi zda dostatek. Ale mam Cool master na procesoru, coz asi sezere a dalsi 4 vetracky na case s manualnim nastavenim na predku skrine, tak nevim.
Prejel jsem to take tim Memtestem. Je tam enter MB of ram to test. Kdyz jsem dal 1024, tak jsem mel po 2h otestovano 0,2 procenta, tak jsem to vypl a ponechal all unused memory a hodilo mi to 1 error. Hlaska :
Memory error detected. Copying betwen 6244cdc and 6244c90 did not result in accurate copy. Memtest has detected that your computer cannot accurately store data in RAM. You need to fix this. See the online FAQ /http://HciDesign.com/memtest/ for advice on what to do next.
Pak jsem se pokusil otestovat oba moduly zvlast a nenaslo to nic.
Tech Memstru mam vic verzi, vetsina bezi pod MSdos, ale to jsem nevedel jak na to, chtelo to po me jakousi hodnotu od 1-15, nevedel jsem co zadat, jedina tato verze se neptala na nic, jen spustit test.
Jeste k te konfiguraci. je to starsi PC, tak bych i uvital nazory, jak bych mel PC vylepsit, jsem docela paran.
Moc se nedivte za pripadne neznalosti ci chyby, moc do toho nevidim.
Problem s taktem procesoru
Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee
- legolas75
- Nováček

-
Problem s taktem procesoru
Naposledy upravil(a) legolas75 dne sob 21. říj 2006, 16:28, celkem upraveno 3 x.
- Rajče
- Mírně pokročilý

No, koukám, že jsi novej
..Takže příště to dej do správné sekce (Procesory - AMD)
K Tvému procesoru : to, co jsi napsal je dost zmatečné...když se u procesorů AMD napíše za číslem +, tak se nepíše takt, ale označení...takže: rozliš, jestli Tvůj proc má takt 2600MHZ, nebo označení 2600+...nebo ještě jinak : napiš sem přesné označení Tvého procesoru (Sempron, Athlon, Athlon64, atd 2600+,2800+,3000,+, atd) a pak sem nahoď , na jakém taktu běží...jestli ho máš přetaktovaný, tak ho vrať na původní nastavení a zkus hry....
///Moved by Wuuduu
K Tvému procesoru : to, co jsi napsal je dost zmatečné...když se u procesorů AMD napíše za číslem +, tak se nepíše takt, ale označení...takže: rozliš, jestli Tvůj proc má takt 2600MHZ, nebo označení 2600+...nebo ještě jinak : napiš sem přesné označení Tvého procesoru (Sempron, Athlon, Athlon64, atd 2600+,2800+,3000,+, atd) a pak sem nahoď , na jakém taktu běží...jestli ho máš přetaktovaný, tak ho vrať na původní nastavení a zkus hry....
///Moved by Wuuduu
- george5545
- Začátečník

-
No já si myslím že to nepsal jako fyzickou frekvenci ale rating 2600+, pokud to tak je a nejedná se o frekvenci tak ti pravděpodobně nestíhá zdroj, můžeš zkusit alespoň že odpojíš to co nepotřebuješ, mechaniku, další HDD. Pokud vše potřebuješ v dané chvíli tak jedině s jiným zdrojem. Pokud si tím myslel frekvenci tak nejdříve nataktuj na defaultní takt a vyzkoušej. Určitě jsi myslel podtaktuji na 2200+, jinak teď mě napadá jaké máš paměti 2600+ jede na 166 takže potřebuješ paměti stabilní na 333MHz. Teoreticky můžou být problémy tři, 1- slabý zdroj, 2- nestabilní paměti na 333MHz, 3- při rychlosti sběrnice 333MHz nestabilní deska, taky jsem se několikrát setkal s tím že ač měla podporovat tuto sběrnici tak s tím měla velké problémy. Takže projeď paměti memtestem a podívej se na jejich typ a nastavené časování, tím memtestem vpodstatě odzkoušíš i základní desku, a pak ten zdroj. Pokud jsi nepoměnil v biosu plno parametrů ručně a jen dal tento CPU typuju zdroj.
HP Pavilion dv3600ec 13.3"LED T6400 3GB 320GB 9300M GS 512MB,DO,HDMI,eSata.Logitech V550 nano. HP 6735s Sempron SI40 2GHz, 2x1GB DDR2 800MHz, 250GB Sata Samsung HM250JI, Optiarc AD-7561S, AMD780G, Ati HD3200.Mirosoft bluetooth notebook mouse 5000.
- bum.no1
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Mr. Dirk
- Středně pokročilý

To je opravdu tak hrozně těžké se nejdřív podívat, jestli se tu něco takového neřeší a až pak se ptat?
Příště takové problémy napiš sem http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php? ... &start=280
Hän tuli minulle eräänä aamuna, Yksi yksinäinen sunnuntaiaamuna, Hänen pitkät hiukset virtaava, Kun keskitalvi tuuli, En tiedä, miten hän löysi minut, Saat pimeässä olin kävely, Ja tuhoaminen antaa noin minulle, Luota taistelua en voinut voittaa...