Rychlé vypnutí systému

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Odpovědět
marao
Červená karta
Červená karta

Rychlé vypnutí systému

Příspěvek od marao »

Zdravím poradte mi jak udělat aby mi win xp pro rychle se vypnul byl nato návod ale já ho ztratil, měnilo se to v registrech.Moc by mi to pomohlo dík
X-Spidy-X
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od X-Spidy-X »

jj, taky sem to cetl. Mam dojem ze to bylo i na pctuning.cz v nejakym clanku, jak si prizpusobit win xp, ale uprime me to vubec nepomohlo...
marao
Červená karta
Červená karta

Příspěvek od marao »

už jsem to našel, jinak jako mě to pomohlo tam si nastavíš dobu a jde to fakt poznat
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

..mam pocit, ze myslis zkraceni doby shutdownu aplikaci...

Rychlejší ShutDown Windows XP – V registru v klíči HKEY_LOCAL_MACHINE/SYSTEM/CurrentControlSet/Control kliknout na složku Control a v textové položce WaitToKillServiceTimeout změnit hodnotu na méně než 2000. Doporučuji 100. Od teď bude ShutDown mnohem rychlejší (zkrátili jsme totiž čekací dobu na ukončení programů na pozadí).
marao
Červená karta
Červená karta

Příspěvek od marao »

Maxtor píše:..mam pocit, ze myslis zkraceni doby shutdownu aplikaci...

Rychlejší ShutDown Windows XP – V registru v klíči HKEY_LOCAL_MACHINE/SYSTEM/CurrentControlSet/Control kliknout na složku Control a v textové položce WaitToKillServiceTimeout změnit hodnotu na méně než 2000. Doporučuji 100. Od teď bude ShutDown mnohem rychlejší (zkrátili jsme totiž čekací dobu na ukončení programů na pozadí).
ano to je přesně ono
D00M
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od D00M »

asi budu off topic, ale já osobně komp nevypínám, ale jenom ukládám do hibernace a probuzení je skutečně rychlé, stejně jako vypnutí.
mrtvola: A64 x2 3800+ (Toledo E6) | Arctic Cooling Freezer 64 Pro | Asus A8R-MVP (xPress 1600) | 4x 1GB Kingston DDR-400 | Leadtek GF 8600 GT | Accelero S1 | LG GSA 4163B (pude z domu)
živola: i5 2400 | box | Gigabyte GA-P67-DS3-B3 | 2x Kingston 4GB 1600 | Gigabyte HD 6770 | SpinPoint 250 GB SATA + 500 GB SATA + 1TB SATA + 1,5 TB SATA | Samsung SH222 AB | Samsung T220 | Genius 5050 + 2x 16W repro | Win Seven RTM

Doom bloguje, poslouchá muziku, chová bílého Supa a silničku.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

DoomHammer píše:asi budu off topic, ale já osobně komp nevypínám, ale jenom ukládám do hibernace a probuzení je skutečně rychlé, stejně jako vypnutí.
no, já osobně komp nevypínám vůbec :oops: ale to asi autor threadu fakt nechtěl slyšet :-D
ignorelist: kremrole a dezoláti
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

DoomHammer píše:asi budu off topic, ale já osobně komp nevypínám, ale jenom ukládám do hibernace a probuzení je skutečně rychlé, stejně jako vypnutí.
Akorát z hibernace se nekdy PC neprobudí nikdy....někde seto tu řešilo, myslim loni :)))
Mě taky PC běží hodně nonstop ale když vypnout tak bych taky nechtel čekat dlouho do 10s je vyplej :))
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
D00M
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od D00M »

musím zaklepat na dřevo, já s hibernací problém nemám. v posledním roce mě hibernace klekla akorát jednou - to když jsem nainstaloval ovladač pro joystick Genius F23...

jinak moje widle umí wait to kill service už od instalace - nLite rulz!
mrtvola: A64 x2 3800+ (Toledo E6) | Arctic Cooling Freezer 64 Pro | Asus A8R-MVP (xPress 1600) | 4x 1GB Kingston DDR-400 | Leadtek GF 8600 GT | Accelero S1 | LG GSA 4163B (pude z domu)
živola: i5 2400 | box | Gigabyte GA-P67-DS3-B3 | 2x Kingston 4GB 1600 | Gigabyte HD 6770 | SpinPoint 250 GB SATA + 500 GB SATA + 1TB SATA + 1,5 TB SATA | Samsung SH222 AB | Samsung T220 | Genius 5050 + 2x 16W repro | Win Seven RTM

zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

Dzin píše:když vypnout tak bych taky nechtel čekat dlouho do 10s je vyplej :))
on hlavní problém je v tom co je vlastně puštěnýho, když má člověk nějakej robustnější firewall, pár rezidentních štítů, pár serverů a hromadu aplikací navíc tak se to vypínání spíš podobá vypnutí jaderný elektrárny, do 10s to alespoň u mě určitě nebude, ten "fast shutdown" mám samozřejmě povolenej
ignorelist: kremrole a dezoláti
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

ja tedy na vypnuti pocitace necekam, dam vypnout a tim to konci, nepopohanim to ocima a nemerim cas :lol:
Obrázek Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... :) Windows Vista je tady, řekněte "WTF" :D
X-Spidy-X
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od X-Spidy-X »

Dony píše:ja tedy na vypnuti pocitace necekam, dam vypnout a tim to konci, nepopohanim to ocima a nemerim cas :lol:

- Presne!! Dulezitejsi je podle miho start nez vypnuti....
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

zombux píše:
Dzin píše:když vypnout tak bych taky nechtel čekat dlouho do 10s je vyplej :))
on hlavní problém je v tom co je vlastně puštěnýho, když má člověk nějakej robustnější firewall, pár rezidentních štítů, pár serverů a hromadu aplikací navíc tak se to vypínání spíš podobá vypnutí jaderný elektrárny, do 10s to alespoň u mě určitě nebude, ten "fast shutdown" mám samozřejmě povolenej
Jasně ty abys mě nechytl za slovo....:)
U meho NB co má pomalejší Hdd, to je delší a samozřejmně když toho běží x na potadí tak to je delší doba...
2Dony: Když vypínám NB tak musim čekat abych ho zbalil do tašky a odnesl u desktopu to taky vypnu a neřeším :)
WoiTa
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Rychlé vypnutí systému

Příspěvek od WoiTa »

marao píše:Zdravím poradte mi jak udělat aby mi win xp pro rychle se vypnul byl nato návod ale já ho ztratil, měnilo se to v registrech.Moc by mi to pomohlo dík
Nezapomenme na prodluzovaci privody s cervenym prepinacem, ty jsou nejrychlejsi. :P
D00M
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od D00M »

WoiTa píše:Nezapomenme na prodluzovaci privody s cervenym prepinacem, ty jsou nejrychlejsi. :P
au, to bolelo. :old10:

Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

DoomHammer píše:
WoiTa píše:Nezapomenme na prodluzovaci privody s cervenym prepinacem, ty jsou nejrychlejsi. :P
au, to bolelo. :old10:
To tu radil Škoda DODO před 2 roky :)
Je fakt že to je asi nejrychlejší :)
Ale byl sem u souseda spravovat PC a na reset sem čekal asi 4 minuty a to me nebaví...
D00M
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od D00M »

nejrychlejší sice ano, ale widle to občas nemusí rozdejchat. dobře nastavenej desktop je na pohodu, opravdu stačí stisknout power a odejít od PC. u ntb je holt problém s nutností počkat až se vypne, než ho sbalíme...

nicméně hibernace rulz! já dokonce hibernuju PC i v okamžiku, kdy mám rozehrátej Titan Quest :-)

Cpk
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cpk »

marao píše:Zdravím poradte mi jak udělat aby mi win xp pro rychle se vypnul byl nato návod ale já ho ztratil, měnilo se to v registrech.Moc by mi to pomohlo dík
v registroch to ide.... skratenim hodnoty z 20 na 0 ale uz neviem presne kde...ale ked tu pohladas myslim ze to najdes
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“