Gigabyte 965P-DQ6 (775, P965 + ICH8R)

Základní desky firmy ASRock a firmy Gigabyte.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
Maron
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maron »

No, uvidíme :-D
ugn
Nováček
Nováček

Příspěvek od ugn »

Helstik píše:
Maron píše:Tak jo, asi to není tak horký jak mi to připadá...
No, uvidíme! :wink: Jak řekl klasik....
Jasne akorat kdyby jsi zvolil spatny ovladac pro ten AHCI tak jak by se ti dokopcily soubody v tom dos modu a mnelo by to najet do te prvni obrazovky od windowsu tak by ti to vyhodilo modre okno s erorem tak jako mi.To je prave zpusobeno vyberem spatneho ovladace pro AHCI :)
To jen abys treba zbytecne nepanikaril.Ja mam sice o trosku starsi chipset ale tohle se mi stalo kdyz jsem upgradnul bios tak se mi to tam zmnenilo na AHCI a pri instalaci mi to hazelo modre okno tak jsem nad tim chvili laboroval nez jsem na to prisel :-D
Z me nedavne zkusenosti s DQ6 to nebude modrej screen...ale samo se to zrestartuje...
Core2 E6600(2.4Gb) + Scythe Ninja Plus rev.B, Gigabyte GA-965P-DQ6,Corsair Twin2x2048-6400 2Gb CL5, MSI NX7950GT heatpipe, Samsung 300Gb Sata2, FDD, DVDRW, Seasonic S12-500 500W,Akasa Eclipse 62
Maron
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maron »

Trochu jsem z toho jelen, nejdříve ale fakta:

1.- PW kabely končí samicemi- samozřejmě jak jinak.
2.- Na MB / v prav hor rohu, hned vedle hlavního ATX připojení PW/ mám konektor samec
„PCIE 12V“ …? Je to vstup nebo výstup?
cituji z manualu:

PCIE_12V (Power Connector)
The PCIE_12V power connector supplies extra power to the PCIE x16 slot. Connect this
connector depending on your system requirements.

3.- Od VGA ..SafireAti X1900GT mi vede kabel s dvěma konektory pro napájení- jeden
samec a jedna samice.
V manualu k VGA je doporučeno propojit tímto kabelem kartu, PW a HDD / tady
nechápu proč k hdd/ - což by odpovídalo koncovkám.
………………………………………………………………………………………………..

Trochu mi to neštimuje:
-A- pokud propojím tím orig kabelem od vga : VGA- PW- HDD , nějak mi z toho vypadne
ten konektor „PCIE 12V“ na MB

-B- pokud je ten konektor „PCIE 12V“ na MB- výstup pro napájení karty VGA, nepůjde
propojit HDD s karou VGA /jak v manulu doporučují/, protože mi zbude samec/samec a
bude se muset napájet klasicky z PW samostatně.

Prosím jak dál? Čekám na radu...
Helstik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Helstik »

Ten napajeci konektor v pravem horni rohu slouzi pro lepsi napajeni kdyz mas zapojene dve grafy do desky(kdybys mnel dve grafiky tak pichnes napajeni ze zdroje do desky).Pokud tam mas ted jen jednu tak ten konektor NEMUSIS zapojovat je to zbytecne.Ze zdroje pichni napajeni primo do grafy a pokud ti to umoznuje droj ze mas vice napajecich vetvi tak tu vetev nechej jen pro grafiku myslim tim aby nemnel vsechno na jedne vetvi treba dva HDD + tu grafu :wink: :wink:
CPU: AMD Ryzen 9 5900X, CPU FAN: Noctua NH-C12P, MB: Aorus, RAM: Kingston 64 GB, SSD NVMe 2+2+4TB, HDD Seagate 16T , VGA: RTX 4070 Super, CASE: Thermaltake Armor VA8000BWS, POWER: Corsair Professional Gold AX850 850W, LCD: Benq 27 4K + Dell 24 4K
Maron
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maron »

Helstik píše:Ten napajeci konektor v pravem horni rohu slouzi pro lepsi napajeni kdyz mas zapojene dve grafy do desky(kdybys mnel dve grafiky tak pichnes napajeni ze zdroje do desky).Pokud tam mas ted jen jednu tak ten konektor NEMUSIS zapojovat je to zbytecne.Ze zdroje pichni napajeni primo do grafy a pokud ti to umoznuje droj ze mas vice napajecich vetvi tak tu vetev nechej jen pro grafiku myslim tim aby nemnel vsechno na jedne vetvi treba dva HDD + tu grafu :wink: :wink:

Takže,zapojit tu grafiku do toho PCIE 12V konektoru v horním rohu je špatně?

Překvapuje mne, že se deska napájí ještě jiným konektorem než tím 24pin...?
Helstik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Helstik »

Maron píše:
Helstik píše:Ten napajeci konektor v pravem horni rohu slouzi pro lepsi napajeni kdyz mas zapojene dve grafy do desky(kdybys mnel dve grafiky tak pichnes napajeni ze zdroje do desky).Pokud tam mas ted jen jednu tak ten konektor NEMUSIS zapojovat je to zbytecne.Ze zdroje pichni napajeni primo do grafy a pokud ti to umoznuje droj ze mas vice napajecich vetvi tak tu vetev nechej jen pro grafiku myslim tim aby nemnel vsechno na jedne vetvi treba dva HDD + tu grafu :wink: :wink:

Takže,zapojit tu grafiku do toho PCIE 12V konektoru v horním rohu je špatně?

Překvapuje mne, že se deska napájí ještě jiným konektorem než tím 24pin...?

Myslis jako ze bys z napajeni grafiky propojil kabel s deskou jo?No to je spatne.Grafiku pripojis na zdroj a kdybys mnel jeste jednu grafiku tak bys vzal napajeci kabel ze zdroje a zasunul ho do toho konektoru na prave horni strane.Ten konektor slouzi ciste pro posileni napajeni pro dve graficke karty.Jelikoz ale asi dve karty nemas tak to pridavne napajeni proste zapojovat nebudes .To napajeni slouzi pro napajeni dvou grafickych karet a ne k napajeni desky tim ze ho treba ted zapojis a budes mit jen jednu grafu si vubec nicim nepomuzes :wink:
CPU: AMD Ryzen 9 5900X, CPU FAN: Noctua NH-C12P, MB: Aorus, RAM: Kingston 64 GB, SSD NVMe 2+2+4TB, HDD Seagate 16T , VGA: RTX 4070 Super, CASE: Thermaltake Armor VA8000BWS, POWER: Corsair Professional Gold AX850 850W, LCD: Benq 27 4K + Dell 24 4K
Maron
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maron »

Ahoj,
mám dotaz na CD k MB. Ve složce Chipset Drivers jsou:
Yahoo Toolbar
INF Update Utility
K čemu jsou konkrétně dobré...

taky by mne zajímalo, jak monitorujete:
teploty- na CPU, VGA, MB, RAM, HDD
otáčky -FAN CPU, FAN PWR, a jiné
Díky. :oops:
Helstik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Helstik »

Cus ten Yahoo Toolbar te nemusi zajimat je to zbytecnost. Ten INF Update Utility si kazdopadne nahod tyka se to chipsetu.

Jinak teploty monitoruju pres Everesta
raidis
Nováček
Nováček

naharada nove desky

Příspěvek od raidis »

Zdravim vsechny, mam trochu trapny dotaz.

Sam mam desku ASUS P5WD2-E PREMIUM s cipsetem intel i 975, 2x1GB 800MHz,4-4-4-8 Geil, ATI X1900XT512,HDD WD2500KS SATA2, CPU:Intel D930@3,6GHz.

Problem je v tom, ze bohuzel nemuzu taktovat tak jak bych si predpstavoval, procesor jsem pretaktoval pouze na 3,6GHz a to me docela stve, je to samozrejme deskou, ktera bohuzel nedovoli mi presahnout hranici 240FSB. Proto jsem se chtel informovat, jestli ma smysl koupit tuto zakladni desku? Chci procesor potlacit minimalne na 4GHz, potom zmenim chlazeni a pujdu samozrejme jeste dal.

Prosim omluvte tento trapny dotaz a diky vsem za odpoved. :oops:
h4__
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od h4__ »

pockej par tydnu na DFI LP UT ICFX3200-T2R/G
raidis
Nováček
Nováček

deska

Příspěvek od raidis »

Proc?
h4__
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od h4__ »

bude mit radic pameti nezavisly na FSB
olafcv
Začátečník
Začátečník

Re: naharada nove desky

Příspěvek od olafcv »

raidis píše:Zdravim vsechny, mam trochu trapny dotaz.

Sam mam desku ASUS P5WD2-E PREMIUM s cipsetem intel i 975, 2x1GB 800MHz,4-4-4-8 Geil, ATI X1900XT512,HDD WD2500KS SATA2, CPU:Intel D930@3,6GHz.

Problem je v tom, ze bohuzel nemuzu taktovat tak jak bych si predpstavoval, procesor jsem pretaktoval pouze na 3,6GHz a to me docela stve, je to samozrejme deskou, ktera bohuzel nedovoli mi presahnout hranici 240FSB. Proto jsem se chtel informovat, jestli ma smysl koupit tuto zakladni desku? Chci procesor potlacit minimalne na 4GHz, potom zmenim chlazeni a pujdu samozrejme jeste dal.

Prosim omluvte tento trapny dotaz a diky vsem za odpoved. :oops:
Nevím měl jsem tuto desku a nebyl problém s taktováním D920 na ní dala 4,2 takže bych řekl , že deskou to nebude.
IPHONE 6S Plus
raidis
Nováček
Nováček

deska

Příspěvek od raidis »

Ono to prave deskou je, byl jsem u kamarada, ktery ma gigabyte a sel mi procak uplne na max. Tudiz neco pres 4GHz.

Jaky mas bios? nebo jsi mel? diky
olafcv
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od olafcv »

A zkoušel jsi nastavení jinka to jest přidat jak na procesoru tak na desce napětí
IPHONE 6S Plus
raidis
Nováček
Nováček

deska

Příspěvek od raidis »

to jsem zkousel, ale bohuzel, do procesoru jsem nemusel davat do 3,6GHz nic, mel jsem naprosto stabilni testy, ale po tech problemech jsem dal napeti na 1,4V myslim, desce jsem pridal nejnizsi hodnotu. Bohuzel nic. A co ten BIOS? naposled jsem ho prehral na verzi 0506, mam takovy pocit, to je asi stare,ze? musim se kouknout na asus www.
olafcv
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od olafcv »

zkus tedy novější bios
IPHONE 6S Plus
olafcv
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od olafcv »

Teď tuto zkouším desku DQ 6 a při nastavení pamětí na 1:1 k FSB 400 to jest paměti na 800 Mhz cl 4 4 4 12 mám nízké výsledky v paměťových testech,propustnost při čtení 6000, mám v tom Corsairy 6400 Cl4 v memtestu žádná chyba, setkal jste se s tím už někdo.
IPHONE 6S Plus
pig
Nováček
Nováček

Příspěvek od pig »

Procesor: i5 4670K@4,6GHz-1,3V(delid),Grafika: MSI R9 270X, Chladič: SilentiumPC Fortis 2 XE1226 (Cpu), Motherboard: Gigabyte GA-Z87-HD3, Operační paměť: Corsair 2X4Gb 1600@2000Mhz, HDD:Crucial M500-240GB,seagate 750Gb, samsung 500Gb, Zvuková karta: Creative Labs Sound Blaster Audigy SE, Reproduktory(sluchadla): Creative Tactic3D Sigma, Monitor: LG Flatron 27MD53D - LED 27"
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

nenasel jsi nekde popis v cem je vylepsnej oproti F6?
Odpovědět

Zpět na „ASRock a Gigabyte“