GF 7600GS AGP - po spuštění 3D aplikace do 10s zamrzne PC

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

junior
Nováček
Nováček

Příspěvek od junior »

Nastav v biose vsetko na optimal,nic netaktuj a vyskusaj.
Barton2600+@2,4Ghz(209x11,5)1,8V AC Silent Lite,MSI K7N2 Delta2,2x1GB RAM Kingston DDR400,Leadtek 7600GT (AGP) 610/1600,Hitachi 160GB SATA,DVD-RW LG GSA-4082B,Fortron FSP400-60GLN
Dr.Z
Nováček
Nováček

Příspěvek od Dr.Z »

takže po nastavení v biosu na agp 4x a vypnutí fastwritingu mi proběhne 3d mark 2001 skoro až do konce, cože je docela úspěch oproti 3 vteřinám předtim, ale stejně se pak dostanu zas do bluescreenu (nv4_displ.dll), nebo mi komp zatuhne
fanik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fanik »

já si nemohu pomoci... chyba bude určitě ve špatně fungujícím GARTu.
Odinstaluj ovladače grafiky a nainstaluj znova ovladače desky (stáhni na nvidia.com - nf2) restartuj.
nainstaluj ovladače grafiky 91.47 restartuj
vyzkoušej

pokud náhodou něco, tak ty ovladače desky nainstaluj znova (už tam ale nech ovladače grafiky)
Dr.Z
Nováček
Nováček

Příspěvek od Dr.Z »

fanik píše:já si nemohu pomoci... chyba bude určitě ve špatně fungujícím GARTu.
Odinstaluj ovladače grafiky a nainstaluj znova ovladače desky (stáhni na nvidia.com - nf2) restartuj.
nainstaluj ovladače grafiky 91.47 restartuj
vyzkoušej

pokud náhodou něco, tak ty ovladače desky nainstaluj znova (už tam ale nech ovladače grafiky)
jo to sem všechno dělal i předtim, ovladače nepomáhaj jakýkoliv, ani na chipset ani na grafiku
ji_ri_k
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ji_ri_k »

Zdravím tak si nemůžu pomoct ale mám ten stejný problém. Pustím 3D a vytuhnu. Mám Gigabita 7600GS AGP s pasivem. Je neskutečně horký -ve win teplota cca 72 °C. Zdroj mám ted 350W ale zkoušel jsem to i ze 400W. Bohužel bez výsledku.

Jediné kdy karta funguje tak když nezapojím přídavné napájení, ale píše to, že byl snížen výkon atd.

Jinak fastwrite mam off. Už nevím co s tím a když jsem procházel zahraniční fora tak je spousta lidí co s tím má problémy.
MB:Gigabite GA - K8NS, CPU: 64 Sempron 2800+; 2x512MB Kingmax 433 CL 2.5; GK: ASUS 9550GE/TD 250/200@405/280;HDD: Hitachi 160 GB;Soundblaster 5.1; Creative 5300
web: http://www.jirinovak.com
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

ji_ri_k píše:Zdravím tak si nemůžu pomoct ale mám ten stejný problém. Pustím 3D a vytuhnu. Mám Gigabita 7600GS AGP s pasivem. Je neskutečně horký -ve win teplota cca 72 °C. Zdroj mám ted 350W ale zkoušel jsem to i ze 400W. Bohužel bez výsledku.

Jediné kdy karta funguje tak když nezapojím přídavné napájení, ale píše to, že byl snížen výkon atd.

Jinak fastwrite mam off. Už nevím co s tím a když jsem procházel zahraniční fora tak je spousta lidí co s tím má problémy.
Jestli ten 400W je taky nejakej noname tak to by mohlo byt zdrojem....
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
ji_ri_k
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ji_ri_k »

Jestli ten 400W je taky nejakej noname tak to by mohlo byt zdrojem....
No jak noname to asi byl ani nevim co to presne bylo. Ale můj PC není přetaktovaný a jediné co v něm je připojené tak je jeden HDD a zvukovka.

A jak jsem procházel různá fora po celém světě tak jsem nikde nenašel že by to vyřešili. Pár lidí sice psalo např. o AGP nastavit na 4X atd. ale stejně to pak většině nefungovalo. Dočetl jsem se že to dělaj ty AGP karty.

Rozhodl jsem se že ji půjdu vrátit, byla kupovaná v TsBohemii (mám ji pár dní), doufám že mi vrátí peníze. Chtěl jsem si polepšit že bych si na PC semtam zahrál místo práce hry, ale na tomto to nejde. Topí to jak vařič a já mám PC odhlučněné bez fanů takže nechci ofukovat. A do toho ještě tyto problémy... zůstanu radši u staré grafiky s tím že nebudu hrát...

//Edit. Ještě mám poznatek: žádný program mi nedetekuje frekvence at uz jádra nebo pameti. Snad jen ten co u toho byl. Ostatní ukazují 0, nebo se seknou. (Přeinstaloval jsem i drivery k desce)
MB:Gigabite GA - K8NS, CPU: 64 Sempron 2800+; 2x512MB Kingmax 433 CL 2.5; GK: ASUS 9550GE/TD 250/200@405/280;HDD: Hitachi 160 GB;Soundblaster 5.1; Creative 5300
fanik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fanik »

zkus ji vyměnit za jinou stejnou, ale pokud budou potíže přetrvávat, tak chyba je na tvé straně - s tvou konfigurací nejsou nejmenší problémy a nikde na netu jsem to snad ani neviděl, že by byli nějaké extra problémy na sc754.
Extra tu tvou sestavu mám osobně ověřenou a vyzkoušenou

//edit Thellwin - promaz
something
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od something »

s tymto problemom som sa obratil aj priamo na gigabyte a tu je odpoved, ktora mi dnes dosla:
Dear Sir,

Thank you for your kindly mail and supporting GIGABYTE.
About the issue you mentioned in your earlier mail, please try following steps

1.Go to start-> run-> dxdiag, and see if it reports any problems or errors. make sure you run all three directx tests (dx7, dx8, and dx9).
2.Upgrade PSU
3.Try several Nvidia demos, including Nalu Demo and Mad Mod Mike.
4.Update VGA driver to 91.33 above
5.If the problem remains, please try to update driver and BIOS

At last, we apology if our past service was not satisfactory. Due to the vast amounts of questions we receive daily, we understand the inconvenience of waiting for e-mail responses. If you still have any further question or suggestion about our product, please do not hesitate to contact with us. Thanks again for your understanding, and please receive our sincerely apology.

******** Thank you for supporting GIGABYTE products ***********

1. vsetko som to vyskusal, no problemy zotrvali...
2. kartu som vratil (po druhy krat) a teraz som stastnym vlastnikom sapphire ati radeon x1650pro, no to asi technikom od gigabytu uz neprezradim ;-)
ji_ri_k
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ji_ri_k »

Tak jak jsem dopadl:

reklamoval jsem grafickou kartu - ptal jsem se co s ní bylo, řekli mi že byla opravdu špatná tak jsem dostal novou.

Mám novou, ale ... Hry už mi jedou, ale třeba jen 40 minut pak mi PC zase zatuhne. 3Dmark 03 (s nejnvějším Patchem) se mi prostě zaboha nepodaří dokončit!!! Zkoušel jsem znovu silnější zdroj ale problém stále trvá.

Když mám v PC mýho starýho radeona tak je všechno v pořádku (ATI9550)

Fakt už nevím jestli mám takovou smůlu nebo ..
Ještě pro informace zapíšu co mám přesně v PC zapojeno.
MB: GA-K8NS rev. 2.0 - Bios F18 - nForce3 250
CPU: 64Sempron 2800+ (no OC)
RAM: 2*512 Kingmax 433 CL2.5 (jedou jen 400Mhz)
HDD: Hitachi - HDS722516VLAT80 (160 GB, 7200 RPM, Ultra-ATA/100)
Zvuková karta: C-Media CMI8738/C3DX Audio Device
Síťová karta: Realtek RTL8139 PCI Fast Ethernet Adapter [A/B/C] PCI
a disketová mechanika. Jinak myš USB, kláveska PS2.
Zdroj je EC 350W 12V - 16A ale už má nějaký ten pátek

//Edit: měřil jsem napětí na 12V a 5V na tom zdroji voltmetrem a jsou v pořádku
12V: 12,22-12,24
5V: 5,05-5,06

Co jsem ještě nezkoušel je snížení AGP na 4X - nemám v BIOSU možnost a dále jsem nezkoušel kartu v jiném PC (vějšina má PCIe :-( )
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Zdroj je teda shit!!!!Zkus novej...pujč si ho nekde..
JInak neni konflikt driverů když si šel z ATI na NV? zkus driver cleaner
ji_ri_k
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ji_ri_k »

Ještě jsem zapoměl napsat verzi ovladačů: nv4_disp (6.14.10.9147 - nVIDIA ForceWare 91.47)

Konflikt ovladačů by to teoreticky taky mohl být (ale myslím že to je velmi nepravděpodobné, myslím že by to tuhlo ihned) Driver Cleaner jsem použil před instalací nVidie.

S grafikou co mi přišla z reklamace jsem zkoušel ještě od spolubydlícího -ten má nové EC 400W 12(1) 12A a 12(2) 15A a také to spadlo. Jen mi přišlo ze začátku, že jsem se dostal v 3dmarku dál (2 krát jsem se dostal až na CPU test kde mi to vytuhlo).

Teplota na GPU je ve win cca 60 °C při tom hraní (těch 40 min co mi to vydrželo jsem to kontroloval tak jsem se dostal cca na 87 °C - což je v pořádku) Když grafiku ofukuji jsou teploty o 20 - 30 °C lepší
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Až na to že nový EC400W je asi jako značkový 300W a ty potřebuješ kvalitni 350W minimálně...ale nemusi to byt zdrojem jestli si chceš být jist tak zkus kvalitní zdroj :)
fanik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fanik »

zkus změnit frekvence FSB a AGP - stačí o 1-2MHz nahoru
Lázňator
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lázňator »

1. měl sem stejnej problém a to přechod z Nvidie na Ati a problém neustálé restarty comp. všechno sem přeinstaloval a furt hry rest do 30min. 3Dmark sem nedokončil ani jeden pomohlo až format C: a reinstal Win od té doby vše v poho.

2. měl sem zdroj Mercury 400W a probíhaly občasné rest. comp cpu měl 1.725v (při 1.66v nešel vůbec) vyhodil sem ho (zdroj) a pořídil Chieftec 350W cpu mám na 1.66v a bez rest. a to prosím je papírově o 50W slabší takže značový zdroj je opravdu lepší než neznačkový

v tvém případě bych skusil bod 1 a 2
Phenom II X3 720 Black@ 3.65Ghz,GA-MA790x-DS4,4Gb ram 1066+ 5-5-5-15,HD7750 800/4500, LCD 22" SAMSUNG
jara3
Nováček
Nováček

Příspěvek od jara3 »

Mám úplně stejný problém. PC se prostě při běhu jakékoli 3D hry dříve či později totálně zasekne. Zjistil sem že při otevřené bočnici a za pomoci velkého větráku je vše v cajku... z toho jsem usoudil že se něco přehřívá, ale nejvyšší teplota (kromě 61 st. na gk) byla 45 st. na základní desce :/
Win jsou úlně čerstvě nainstalované, ATI jsem nikdy neměl...
Zkoušel jsem už všechno co tu bylo napsáno - bezvýsledně, zatím pomohl jedině větrák :(

MSI K8N (nForce 3 250)
Athlon64 2800+ (s.754)
2*512MB DDR433 Kingmax
MSI NX7600GS
zdroj: Fortron 350W
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

jara3 píše:Mám úplně stejný problém. PC se prostě při běhu jakékoli 3D hry dříve či později totálně zasekne. Zjistil sem že při otevřené bočnici a za pomoci velkého větráku je vše v cajku... z toho jsem usoudil že se něco přehřívá, ale nejvyšší teplota (kromě 61 st. na gk) byla 45 st. na základní desce :/
Win jsou úlně čerstvě nainstalované, ATI jsem nikdy neměl...
Zkoušel jsem už všechno co tu bylo napsáno - bezvýsledně, zatím pomohl jedině větrák :(

MSI K8N (nForce 3 250)
Athlon64 2800+ (s.754)
2*512MB DDR433 Kingmax
MSI NX7600GS
zdroj: Fortron 350W
pokud ti to dela ve všech hrách i v markach a máš clean win, značkovy zdroj, tak asi reklamačka ale pro jistotu ji zkus v jinem PC at ti nenapalí neopravněnou reklamaci....
RuThaN
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od RuThaN »

Vyřešil už to někdo?

Mam taky to topení vod Gigabajtu(70° ve 2D) na S754 A64 2800+ deska Gigabyte K8U-N(super osekaný bios). Akorát mi ten problém vypadá jinak, v OpenGl to zdá se jede, akorát ten výkon se mi zdá malej, Doom III osekaný všechno na 640x480 a udělá to 50 FPS s profilem Doom III 70, ale nepadá to, teda aspoň dle cca 30 hodinového testu.
Problém je v Direct 3D a to jen v novějších hrách(Rune,Severance a Dungeon Keeper s Direct 3D patchem jednou v pohodě). Taky jde asi vo to, jak je to napsany jelikož Unreal Tournament bez patchů, taky nejde. V novějších Direct 3D hrách nevidim většinou nic jen černou obrazovku(a nebo černou obrazovku s cursomem myši) a pak sem tam něco z Oblivionu nápisy v menu, z Conana úvodní intro v enginu, kde ovšem chybí dost textur, jsou prostě černý, v DoomsDayi zase jsou průhledný věci, který průhledný bejt nemají.
Mam dva monitory a když dám Dxdiag a pak zobrazení 1 testy projdou, když dám zobrazení dvě, tak to napíše je chyby. Akorát nevim jestli je to chyba a nebo takhle bejt má.

Další zvláštní věc jsou Gigabyte utilities, který když dám upragrade spadnou, napíše, že to že je to nová verze, dam stahnout a pak, Program provedl neplatnou aplikaci, Prošlo to nevim proč, jen jednou a stáhla se
nová verze. EDIT: nepovedené zpravování přetížení serveru.

V těch utilitách je i soft na upgrade firmwaru z Woken, ale nějak nefunguje mam F2 ale píše mi to že novější neni, přitom sem si ze stránek, stáhnul F4/F10. Když sem dám ze souboru, tak to písne jen Fail. Nejvtipnější je, že ten firmware má údajně jen zvedat pamět na 450, asi by karta nebyla tak studená. Takže si mi nezbude, než to tam zkoušet, nacpat přes Dos, ale cpát Bios z diskety se mi chce, ale když tam starou bootovací disketu, tak mi to zase nenajde NTFS disky, nemáte někdo nějakej dobrej bootovací image otestovanej právě pro tyhle účeli, něco tu mam, ale těch bych to chtěl testovat zrovna na tomhle, jestli to správně chápu, tak když to nevyjde neuvidim nic..

Tady na foru má někde stejně problém jako já i s Geforce 6200AX.
Všechno jedno je, hlavně když to fajruje.. S popelnicí machrujou akorát (de)mentální chudáci, maximálně ještě beru nějaký dobrý přetočení, kterým se chcete pochlubit, jinak je to jen o penězích- no skill.
ji_ri_k
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ji_ri_k »

tak píšu jak jsem dopadl: Jak jsem zmiňoval grafickou kartu tak jsem ji šel reklamovat. Vzali si ji a asi po necelém týdnu jsem dostal kartu novou s tím, že byla opravdu špatná.

Novou kartu jsem nainstaloval do PC, už tolik nehřála, ale 3D režim prostě resetl kompl (ale třeba po delší době - cca až 30minut) teploty byly v pohodě. Tak jsem ji zkoušel bez přídavného napájení a valila v pohodě. Jen se mi jednou podařilo ji zahřát na 108°C !! (cca po 30 minutách FEAR).

No a na vaše rady a ze zoufalství jsem teda přeinstaloval systém (s velkou bolestí a obrovským zálohováním). A ejhle grafika valí v pořádku !!! Takže rada pro ty co přecházejí s ATI na nVidia a padá jim to tak ať naformátují a nahrají znovu systém.

No a co se týče teplot tak v mé nevětrané skříni bohužel musím mít nad grafikou FAN :( protože se mi fakt přehřívá.

No a aby to nebylo všechno tak mám další problémy: Teď když chci instalovat chipset základní desky tak se mi vždy myslím při instalaci síťové karty restartuje pc!! Předtím to nedělávalo (ale řešením je nouzový režim).

No a další a dost zásadní problém a budu rád když mi s ním pomůžete je s přehráváním videa. Video je tmavé, a načervenalé - nedá se na to koukat.
Zkoušel jsem kodeky allin1 6030 a také kodeky klmcodec159 ale bohužel výsledek stejný. No a když se snažím třeba v nVidiackých ovladačích nastavit ty barvičky atd tam tak to moc nejde, nemůžu se dostat na správné nastavení. Někdy se dokonce stane, že se obraz úplně rozpadá, nebo je skoro černý.
Ovladače grafické karty jsem zkoušel dvoje a to 91.47 (ty mám ted) a pak neoficiální Forceware 96.89. Bez výsledků...

Pls jestli někdo víte jak na to video NAPIŠTE ...
RuThaN
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od RuThaN »

Reset po 5,10,30 minutách je fáze kam bych se chtěl aspoň dostat, jelikož pak už se to dá..
Tohle POST ještě dneska rozvedu.
Všechno jedno je, hlavně když to fajruje.. S popelnicí machrujou akorát (de)mentální chudáci, maximálně ještě beru nějaký dobrý přetočení, kterým se chcete pochlubit, jinak je to jen o penězích- no skill.
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“