Píšeš sem tam .... vetšině co mají 1GB paměti se to neseká sem tam ale pomalu pořád.Nerboard píše: mam 1GB ram a sem tam to pri loadingu sekne
Gothic III
Moderátor: Baneshee
- Nordir
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Nerboard
- Začátečník

-
- Rajče
- Mírně pokročilý

teda chlape sorry, ale OMFG se hodí spíš na Tebe...Nordir reaguje na tohle "mam 1GB ram a sem tam to pri loadingu sekne" a říká Ti : "Píšeš sem tam .... vetšině co mají 1GB paměti se to neseká sem tam ale pomalu pořád" ...co na tom nechápeš a proč do toho taháš ten druhej gigabajt od kámoše?Nerboard píše:nechci flame ale omfg precitaj si ze hrajem s 2GB!!Nordir píše: Píšeš sem tam .... vetšině co mají 1GB paměti se to neseká sem tam ale pomalu pořád.
ak dam prec 1GB tak budem mat 1GB a s 1GB sem tam sa to sekne
- Nerboard
- Začátečník

-
- Swat
- Mírně pokročilý

Tak já mám ještě o fous lepší procák,mám 2 Gb RAM a navíc 512 Mb na kartě a je to nehratelný,fakt to nechápu a neřeším.Jestli to nezapečou,seženu tu US verzi,která snad tu debilní ochranu mít nebude.
MB: Asrock Z370 Extreme4, CPU: Intel Core i5-8600K@5 GHz (SilentiumPC Navis PRO 240 AiO), RAM: 2x8 GB G.Skill DDR4 3200 MHz, GPU: Gigabyte RTX 2080 Gaming OC, HDD: SSD WD Blue 3D 1TB, Seagate IronWolf 6TB, DVD: Asus, PSU: Seasonic Focus Plus 850 Gold, CASE: Corsair T600 Graphite White Edition, MONITOR: BenQ XR3501, TV: 55" Samsung Q6FN
- Butch
- Středně pokročilý

Myslite ze se bude US verze prodavat i u nas?
Podle me by to melo byt v zajmu nasich obchodu, kdyz jim tu evropskou kazdej reklamuje a hodi na hlavu.
Podle me by to melo byt v zajmu nasich obchodu, kdyz jim tu evropskou kazdej reklamuje a hodi na hlavu.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
- Thellwin
- Administrátor

Pochybuju, imho to je nějak ošetřený. Pokud vím, tak v Evropě a v US je jiný distributor, těžko si polezou do zelí.
Leda by to někdo dovážel na vlastní pěst.
A s množstvím reklamací bych takový optimista nebyl. Lidí kterým to nepojede si řeknou, že počkají na nový HW atd. atd ...
Leda by to někdo dovážel na vlastní pěst.
A s množstvím reklamací bych takový optimista nebyl. Lidí kterým to nepojede si řeknou, že počkají na nový HW atd. atd ...
Goldnoob team proud member!
- HEAD
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Zkusim podtaktovat cpu a uvidim jestli to bude mit nakej vyraznej vliv na FPS.Pak sem hodim vysledky 
EDIT
Tak nevim lidi.Podtaktoval jsem CPU na default 2,2Ghz a ktomu jsem musel dat pamet na CL3 a fps porad stejny....
Mozna o trochu vic kolisali Fps, ale pod 25 to stejne neslo....
Na miste na kterym jsem to testoval jsem mel uplne stejny FPS.
1 screen je na 3Ghz a 2 na 2.2Ghz.Opravdu nechapu proc se vam to tak seka.Mate nejnovejsi ovladace?Ja mam 91.47.

//edit Thellwin - sloučen dvojpost
EDIT
Tak nevim lidi.Podtaktoval jsem CPU na default 2,2Ghz a ktomu jsem musel dat pamet na CL3 a fps porad stejny....
Mozna o trochu vic kolisali Fps, ale pod 25 to stejne neslo....
Na miste na kterym jsem to testoval jsem mel uplne stejny FPS.
1 screen je na 3Ghz a 2 na 2.2Ghz.Opravdu nechapu proc se vam to tak seka.Mate nejnovejsi ovladace?Ja mam 91.47.

//edit Thellwin - sloučen dvojpost
- Paul
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
A64 1.8Ghz, 1GB RAM, X800 (12Pipes,400/1080,256MB) - rozlišení 1152*864, vše na max, jen stíny na low.FPS jsou celkem bezproblému, ale NESKUTEČNĚ to swapuje.Hrát se to dá opravdu jen se sebezapřením...a nejlepší je, že detaily na to vliv nemají, prostě to swapuje protože nestačí ramka.Když jsem se díval do task manageru, tak G3 zabíral asi 1600MB virtuální paměti, což je opravdu hardcore...jinak hraju z originálky (sběratelské edice, evropská anglická verze). Teď mi probíhá defragmentace disku, uvidím jestli se to trochu zlepší (ten disk byl fragmentován z 60ti procent).Když to bude stejné, tak si zkusím ještě někde půjčit další giga ram a testnout to s tím...Jinak co se týče samotné hratelnosti - taky vám přijde, že jsou ty souboje hrubě nedomyšlené, imbalanced in every way?Vybít celé doupě banditů, kdy do nich sekám a oni se v podstatě nebrání, a pak potkat jedno prase, nebo třeba krvavou mouchu, a ani si neškrtnout? (Protože mě prostě zasype řadou úderů, kdy se postava nedá ovládat)?
Ryzen 5800X3D, Gigabyte Aorus X470 Gaming, 2*8GB FlareX@3200, nVidia RTX 3080Ti, 500GB SSD Evo 970, 2TB Crucial MX500, 120GB M4 SSD, 2 * Samsung F1 1TB SATAII, A4-Tech A7, Panasonic ST50 55" Plasma, NEC 24WMGX3 24", Win10 64bit Home, Steam Deck
If you have been voting for politicians who promise to give you goodies at someone else's expense, then you have no right to complain when they take your money and give it to someone else, including themselves.
If you have been voting for politicians who promise to give you goodies at someone else's expense, then you have no right to complain when they take your money and give it to someone else, including themselves.
- radekhulan
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Jak to čtu na fórech, tato hra a její performance je také tak trošku o "náhodě". Prostě někomu to běží hezky a někomu jinému na skoro stejné sestavě ne. Osobně mám ale "štěstí" 
Možná pomůže i aktualizace Tages driverů:
http://www.tagesprotection.com/main.htm?page=5.5.htm
EDIT
Až bude vydána US verze, nebo online verze, jdu do ní. Gothic III se mi začíná líbit více a více, zpočátku se mi nelíbil, protože jsem v tom hledal Oblivion, ale každá hra má něco (jiného) do sebe, obě jsou výborné. Až na to, že Oblivion je lépe naprogramován. Rovněž AI v Gothicu je příšerné, souboje jsou úděsné, hrdina má jakési "autozamíření", a občas je to k prdu. Nebo jej povalí divoké prase a je velký problém, protože než vstane, je povalen podruhé, atd., a je konec. Jak vidím Orca, je to v klidu, ale prasata..
Nebo jsem potkal tlupu banditů, vylezl jsem na kopec, a ostřeloval je šípem z kopce. AI jim na konec vylézt nedovolilo, a tak jen popocházeli pod kopcem a nechali se zabíjet. Tupé...
Možná pomůže i aktualizace Tages driverů:
http://www.tagesprotection.com/main.htm?page=5.5.htm
EDIT
Až bude vydána US verze, nebo online verze, jdu do ní. Gothic III se mi začíná líbit více a více, zpočátku se mi nelíbil, protože jsem v tom hledal Oblivion, ale každá hra má něco (jiného) do sebe, obě jsou výborné. Až na to, že Oblivion je lépe naprogramován. Rovněž AI v Gothicu je příšerné, souboje jsou úděsné, hrdina má jakési "autozamíření", a občas je to k prdu. Nebo jej povalí divoké prase a je velký problém, protože než vstane, je povalen podruhé, atd., a je konec. Jak vidím Orca, je to v klidu, ale prasata..
Nebo jsem potkal tlupu banditů, vylezl jsem na kopec, a ostřeloval je šípem z kopce. AI jim na konec vylézt nedovolilo, a tak jen popocházeli pod kopcem a nechali se zabíjet. Tupé...
- Paul
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Jinak teď jsem hrál dvě a půl hodiny v kuse, s defragmentovaným diskem, pouhými patnácti procesy na pozadí (120MB Ram zabráno), a nastaveným 4096MB velkým swapfilem (jen tak pro jistotu).Detaily high, hra jede mnohem lépe než předtím, swapuje sice pořád, ale zdaleka ne tolik.Loading trvá přesně 30 vteřin, saving okolo 10ti.A jak jsem se do toho teď ponořil, tak se jedná opravdu o úžasnou hru...atmosférou je to zkrátka Gothic, to je hlavní.Jen mě mrzí, že systém soubojů by opravdu mohl být lépe zvládnutý (ideálně tak jak to bylo v minulých dílech), a také nechápu, proč postavám (hlavně hrdinovi a Diegovi) neponechali jejich originální hlasy z jedničky a dvojky.Takový Xardas má v původních hrách také hlas naprosto nepřekonatelný, snad nechali alespoň jeho...ale na jiný dabing se dá zvyknout, hlavně, že je to opravdu zábavná a atmosférická hra.
Ryzen 5800X3D, Gigabyte Aorus X470 Gaming, 2*8GB FlareX@3200, nVidia RTX 3080Ti, 500GB SSD Evo 970, 2TB Crucial MX500, 120GB M4 SSD, 2 * Samsung F1 1TB SATAII, A4-Tech A7, Panasonic ST50 55" Plasma, NEC 24WMGX3 24", Win10 64bit Home, Steam Deck
- Nerboard
- Začátečník

-
no to ze nevylezou nakopec tak skus dat obtiaznost HARD alebo MEDIUM na easy su dost blby(nehovorim ze hras easy so dont flame)radekhulan píše: ...
divoke prase uznavam ale na vyssich leveloch sa uz da ide o to spravne nacasovanie utoku a mozno s tymy banditamy mas prece jen SMOLU pretoze zatial som nasiel len jeden bug a to ze ked dam quickload tak sem tam mi zmizne hrdina a zostanu len zbrane
ziadne ine problemy nemam
- Paul
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Teda, je to nářez.Jsem sice pořád na začátku, ale totálně mě to chytlo, až mi kvůli tomu dneska ráno unikla přednáška:(. Fakt návyková, úžasná hra.Kromě onoho swapování zatím žádné bugy, souboje už celkem zvládám, a je to opravdu úžasná hra...
- radekhulan
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Hraju na medium obtížnost, a stejný problém s AI jsem včera četl i na Doupě.cz, špatná AI.. Obecně, boje jsou udělané v Gothicu špatně, seznam úkolů je udělán mimořádně špatně, mapa je extrémně špatně... ale stejně se to dá hrátNerboard píše:no to ze nevylezou nakopec tak skus dat obtiaznost HARD alebo MEDIUM na easy su dost blby(nehovorim ze hras easy so dont flame)
Naposledy upravil(a) radekhulan dne úte 24. říj 2006, 14:01, celkem upraveno 1 x.
- izuel
- Začátečník

-
Přesně tak, naprostý souhlas Gothic III je výsměch všem grafickým kartám. Navíc opravdu nerozumím politice, vydat hru (neskutečně sprasenou) ,neoptimalizovanou!! Je to totální s.ačka!!! asi jí nebudu hrát už jen s principu, Když se nad tím člověk zamyslí trošinku jinak tak jsou to normální zloději! dokonce bych se vsadil ,že jsou domluvení s výrobci železa ,že to optimalizovat nebudou aby si pak my magořiSwat píše:http://games.tiscali.cz/reviews/gothic3/index.asp
Bohužel další vynikající,bídně zoptimalizovaná hra,jako Oblivion.Už mi to dost vadí,přece si nikdo nemůže myslet,že si hráč vychutná atmosféru,když mu to občas spadne,občas zamrzne.Proboha!!!Jak to dneska chodí?Vydá se polotovar,který na compech za 35 a více tisíc chodí na medium a ještě nestabilně?Podle mě je to nehoráznost a vyjebávání s koncovým zákazníkem.
ps:jde mi to neskutečně bídně, nejradši bych tu hru nikdy ani nespustil
- radekhulan
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- hypnotic666
- Mírně pokročilý

No já si myslím, že on nemá důvod kupovat ati, když mu gothic jede pěkněradekhulan píše: ...
PC: Intel i7-7700K | ASUS PRIME Z270-K | Kingston 16GB KIT DDR4 2400MHz CL15 HyperX Fury Black Series | MSI GTX 1070 GAMING X 8G | Corsair RM650x | AOC 24", 144Hz | Windows 10 64bit
Arguing on the Internet is like running at the Olympic Games for mentally challenged.Even if you win, you stay retarded.
Arguing on the Internet is like running at the Olympic Games for mentally challenged.Even if you win, you stay retarded.
- Swat
- Mírně pokročilý

Být či nebýt - nic to nemění na faktu,že je to na dnešním hi-endu v devadesáti procentech nehratelný.Hratelný je to pouze na ultra hi-endu - s tím souhlasím.Ale hra by měla být optimalizována tak,aby si jí zahráli všichni podle možností svého hw,resp.MUSÍ být hratelná na minimální konfiguraci uvedené zezadu na obalu a to Gothic 3 prostě není.Pokud mluvíme o požitku ze hry,požitku z atmosféry,hra MUSÍ chodit naprosto plynule,bez záškubů a trhání.V tomhle jsem možná až moc ujetej,ale chvíli mi trvalo,než jsem rozjel třeba Oblivion.Stále to není ono,ale těch pár záškubů který tam jsou už zřejmě nevychytám - čert to vem.Ale Gothic 3 je prostě nehratelný a jestli tu někdo tvrdí,že to cuká,swapuje a já nevím,co ještě,ale jinak že je to supr hra,tak si více,či méně lže do kapsy a nebo mu na plynulosti až tak nezáleží,hlavně že se to "nějak" hejbe,ale pro mě je neoptimalizovanost hry mínus 50% na celkovém dojmu,takže znova opakuju,že G3 pro mě zůstává nehratelným do doby,než bude zoptimalizován.Teď možná až extrémní názor (můj názor):Ať už je hra jakákoliv,ať jsou v ní jakékoliv neomezené možnosti včetně kulervoucí grafiky ale je neoptimalizovaná,nebo nejede adekvátně k výkonnosti hardwaru (který aspoň myslím všichni zde na fóru máme tak nějak vyladěný,když nám ostatní hry bez větších problémů šlapou),jedná se o hru nekvalitní.Jako bych koupil Mercedes a on by neměl kola a volant - jinými slovy vynikající auto,které je mi k hovnu.
MB: Asrock Z370 Extreme4, CPU: Intel Core i5-8600K@5 GHz (SilentiumPC Navis PRO 240 AiO), RAM: 2x8 GB G.Skill DDR4 3200 MHz, GPU: Gigabyte RTX 2080 Gaming OC, HDD: SSD WD Blue 3D 1TB, Seagate IronWolf 6TB, DVD: Asus, PSU: Seasonic Focus Plus 850 Gold, CASE: Corsair T600 Graphite White Edition, MONITOR: BenQ XR3501, TV: 55" Samsung Q6FN
- Kaldo
- Začátečník

-
Tak jsem si hru koupil a modlil se, aby sla alespon trochu hratelne. Jsem fanda predchozich 2 serii, tak jsem holt neodolal.
Po cca 2hodinovem hrani musim rict, ze mam uplne opacne zkusenosti s HW narocnosti. Hraji 1280x1024 + high a hru si uzivam....Problem vidim akorat s nedostatkem pameti (disk neprettrzite swapuje). Co se tyce FPS, mam pusteny frpas a hodnoty nejdou pod 30fps (jen vymecne)...
Po cca 2hodinovem hrani musim rict, ze mam uplne opacne zkusenosti s HW narocnosti. Hraji 1280x1024 + high a hru si uzivam....Problem vidim akorat s nedostatkem pameti (disk neprettrzite swapuje). Co se tyce FPS, mam pusteny frpas a hodnoty nejdou pod 30fps (jen vymecne)...
- radekhulan
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele: