Karta plně využívá podporu softu ATI Tray Tools, kdy můžete sledovat a monitorovat teplotu jak na GPU tak na Memory. Co se týče taktování, zkoušel jsem všechny softy a nakonec jsem zůstal u právě zmíněného ATI Tray Tools. Rozdíly mezi jednotlivými programy na taktování nebyly výrazné. Všechny programy držely frekvence stejně, nejvyšší možné taktování bylo rovněž +-Mhz bez rozdílu. Ještě bych chtěl uvést ke chlazení - pokud se chystáte koupit jinou alternativu chlazení (zalman apod.), nějaký ten stupínek dolu srazíte aniž by jste museli poslouchat šustení původního chladiče, ale doporučuji jedno a to pořádně vyřešený case s pořádným průvanem. To nenahradí ani Zalman VF900. A dále pak, pokud se Vám přece jen podaří u nějakého kousku pořádně přetaktit paměti, myslím si, že původní chladič s velkou měděnou základnou po celé ploše karty nenahradí malinké pasivní chlazení v podobě měděných či hliníkových kostiček. Jedna věc u původního chlazení je jistá - kdyby byl vrchní červený plastový kryt jinak vyřešen v místě, kde aktivní ventilátor nasává vzduch, pak by chlazení bylo úplně skvělé. A navíc by neškodil větší ventilátor s jinak tvarovanými lopatkami.
K tomu, co jsem zde napsal, podotýkám, že se jedná jen o můj názor na tuhle kartu. Nikoho bych od koupě tímto svým příspěvkem nechtěl odradit. Karta má jednu obrovskou prioritu a to je cena/výkon.
Mějte se lachtánci pařánci
//edit Jája: sloučeny 3 posty dohromady + smazáno OT
Nauč se editovat svoje příspěvky a zbytečně nepostuj několik za sebou.