Pridelovani pristupu pro wifi

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
ondral
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Pridelovani pristupu pro wifi

Příspěvek od ondral »

Mam dotazek ohledne pristupu do netu pres wifi.
Mam linksys WRT54G a chtel bych nejak udelat aby pri kazdem prihlaseni do site bylo potreba zadat uzivatelske jmeno a heslo a na zaklade toho mit pristup treba 30min nebo podle toho jak to nastavim. Je toto nejak mozne? Muzete mi poradit pls nejaky programy k tomu nutny? Diky moc
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

30 minut nepude, ale prihlaseni by jit mohlo pres radius server (mohl by byt integrovany, jinak budes muset pouzit externi radius)
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
ondral
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ondral »

pavel.minarik píše:30 minut nepude, ale prihlaseni by jit mohlo pres radius server (mohl by byt integrovany, jinak budes muset pouzit externi radius)
Zkousim rozbehat IAS na Win2003 s Active Directory spolu s Linksys WRT54G v3.1 firmware DD-WRT v23 SP1

nevite nekdo jak toto radne nastavit aby to spolupracovalo?
Ja uz si nevim rady.
Budu za kazdou pomoc moc vdecny
Zkousim i Chillispot ale taky mi nejde rozbehat :(
Nevite jak prochazet a stahovat/nahravat soubory do tohohle routeru?
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

no já jsem ještě neviděl nikdy fungovat takovej router s externím radius serverem, myslím, že to není jen tak
no a poradit s takto komplexní věcí je problém, příčin může být velikém množství, tím nefunguje myslíš co? chtělo by to TCP dump komunikace router - radius server, pak bys snad mohl odhalit na čem to padlo
ondral
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ondral »

Predpokladal jsem ze kdyz nastavim IAS a Active directory tak pak jen staci nastavit autentizaci na routeru.
Je tam moznost autentizace RADIUS
Tak zadam IP na kterem bezi RADIUS Server (IAS): 192.168.1.103
port: 1812
Shared key: *******

a predpokladam kdyz se budu chtit pripojit do site tak na me vyskoci prihasovaci dialog. Vyskoci na me bublina ohledne certifikatu vse vyplnim ale overuje se uzivatel a pak nic.

Videl jsem i prihlaseni pres WEB. TZN jakmile se prihlasim do site a zadam jakoukoli adresu tak me to odkaze na adresu kde zadam uzivazelske jmeno a heslo (Chillispot), ale nestane se tak. Muzu zadavat IP adresy vnitrni site v urcenem rozsahu ale nic vic a nabehne mi web na mistnim serveru.
Chtelo by to nejakou php stranku ktera vse obstara, ale navody jsou pro linux a ten zrovna vubec neznam.

Napadlo me jestli se do routeru nejak neda dostat abych si prohledl strukturu adresaru nebo stahnout soubory v nem a treba je upravit.
Zkousel jsem telnet, ale prikazy jako cd, dir nefunguji
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

ad návody pro Linux, je fakt, že jsem viděl funkční řešení autentizace do wifi sítě na Linuxu, např. wifi na FI MUNI, ale pro wokna nikdy :(
jenže tam tu síť routuje linuxová mašina a ne HW router, no a to je po stránce konfigurace a možností iné kafe
ondral
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ondral »

tak źe reseni jsem nasel s routerem ASUS WL500g a nejlepe linxovym serverem
ondral
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ondral »

jinak diky za rady