Prosím o radu: Tiché chlazení a oběh vzduchu v PC

Chlazení vzduchem, vodou, peltierem, tekutým dusíkem, pasivem a dalšími + odhlučnění PC.

Moderátor: morke

Pravidla fóra
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.

Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
Odpovědět
kolaricek
Nováček
Nováček

Prosím o radu: Tiché chlazení a oběh vzduchu v PC

Příspěvek od kolaricek »

Zdravím všechny. Potřeboval bych od Vás poradit. Jistě se mezi vámi najdou odborníci (já jím nejsem) a poučí me o chlazení a oběhu vzduchu v počítači.
Budu si pořizovat Case: Antec P150
Má 2 místa na přední 92mm ventilátory (uvažoval jsem o nexus real silent fan) a jeden zadní 120mm (tam jsem chtěl umístit noctua NF-S12).
Je to dobrý výběr?
Chtěl jsem mít procesor (Conroe E6300) chlazen pasivně (asi thermalright ultra 120 nebo scythe ninja) a grafika gigabyte se silent pipe2.
Nevím jak ty přední a zadní ventilátory vyvážit. Aby se tan nějak nehromadil vzduch. Je možné tuto sestavu uchladit temi ventilátory? Nebudou dělat velký hluk? Jde mi o tichou sestavu. Na vodní chlazení celého kompletu nemám prachy.
Ještě ohledně noctua NF-S12 nevím jestli zvolit tu 800otáčkou verzi nebo tu vyšší myslím že je 1200otáčková. Aby to prostě bylo v rovnováze s nexusama a pohodově to chladilo cely systém.
Děkuji.
Bubaaak
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bubaaak »

oba dva vetraky jsou v pohode...o nejakou rovnovahu se neboj, nezalezi jestli je trochu vetsi intake nebo outtake... zda se ti to podari uchladit pouze timto proudem vzduchu a jinak pasivy si netroufam rict...

a vzal bych radsi tu s 1200rpm, kdykoli ji muzes otacky na tech 800 ubrat
LGA
Začátečník
Začátečník

Re: Prosím o radu: Tiché chlazení a oběh vzduchu v PC

Příspěvek od LGA »

kolaricek píše: Nevím jak ty přední a zadní ventilátory vyvážit. Aby se tan nějak nehromadil vzduch. Je možné tuto sestavu uchladit temi ventilátory? Nebudou dělat velký hluk? Jde mi o tichou sestavu.
Děkuji.
Kompresor ani vakuovou pumpu pomoci vetraku opravdu neudelas.
Ticha sestava=hlavne tichy HDD, ten v PC vetsinou nejvic rve.
poker10
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od poker10 »

to mas celkom dobry vyber, ten vzduchovy prud co spravis by mal byt ok a zvladat to. pasiv na procesore by tiez nemal byt problem. zober tu 1200 otackovu verziu, vzdy to mozes znizit na 800 a aspon budes mat rezervu. a tieto ventilatory nerobia velky hluk, takze o hluk by som sa nebal. 8)
Odpovědět

Zpět na „Chladiče a chlazení“