Já našel popis,na http://www.jzelectronic.de/jz2/index.php a tam je,že není vylepšen skoro o nic podstatného a tak ho ani nedali ke staženíHighlander píše:nenasel jsi nekde popis v cem je vylepsnej oproti F6?
Gigabyte 965P-DQ6 (775, P965 + ICH8R)
Moderátor: Eddward
- Kinomaniak
- Začátečník

E8600@4.5Ghz/500x9/1.44V...Noctua C12P...Asus P5Q Deluxe...Corsair Dominator 1066@1000Mhz 2x1Gb...Ati 4850 750@2400...Cosmos 1000
- Kinomaniak
- Začátečník

Tak se přišlo na problém,proč paměti nejeli v dualu,tedy ještě nejedou,ale už se vyřizuje reklamace,tedy dost dlouho,v háji deska i paměti,paměti jsou na reklamaci od 10.10 a zatím nic a nic nevědí,desku mi prý vymění,jen ji nemůžou sehnat,k smíchu,všude jí mají skladem,teda spíš k pláči!Tak jsem bez PC a pekně na...,u AGEN v LIBERCI už nic nekoupím TECKA
E8600@4.5Ghz/500x9/1.44V...Noctua C12P...Asus P5Q Deluxe...Corsair Dominator 1066@1000Mhz 2x1Gb...Ati 4850 750@2400...Cosmos 1000
- pepa876
- Nováček

-
DESKA
Zdravim koupil jsem tuto zakladni desku a na ni procesor dual core2 6300. Kdyz desku napojim a spustim PC tak se mi zacne zapinat a vypinat zdroj a chladic na PC vzdy jen tak cukne. odpojil jsem uplne vsechno a nechla jen CPU a desku a dela to stale. Dal jsem na reklamaci desku ale rekli mi ze je v poradku. Myslite ze je spatny procesor?? Ja myslel ze kdyby byl tak se ZDROJ normalne rozjde chladic na CPU taky protoze je napajeny z edsky a zacnou piskat varovne signaly?? Chvili jsem do PC nedelal tak jsem s formy a moc se nevyznam v teto nove technologii , prosim poradte
Je mozne ze mam spatne napojene napajeni?? Hlavni napajeni se zdrojemam napojene v desce + k nemu jeden ten 4-kolik a dalsi 4-kolik mam napojeny vlevo nahore u CPU na toto misto by se dal i napojit nejaky 8mi kolik ale ten nemam , neni to tim?? Jo a jeste mam tam 400W zdroj
//Jop a jeste podporuje tato deska SLI?? Nekde jsem cetl ze to jde pri rozdeleni pci slotu na 8x / 8x nevite jak na to a kde sehnat mustek??
//Jop a jeste podporuje tato deska SLI?? Nekde jsem cetl ze to jde pri rozdeleni pci slotu na 8x / 8x nevite jak na to a kde sehnat mustek??
- pepa876
- Nováček

-
Problem s deskou Gigabyte GA-965P-DQ6 Prosim Poradte
Zdravim koupil jsem tuto zakladni desku a na ni procesor dual core2 6300. Kdyz desku napojim a spustim PC tak se mi zacne zapinat a vypinat zdroj a chladic na PC vzdy jen tak cukne. odpojil jsem uplne vsechno a nechla jen CPU a desku a dela to stale. Dal jsem na reklamaci desku ale rekli mi ze je v poradku. Myslite ze je spatny procesor?? Ja myslel ze kdyby byl tak se ZDROJ normalne rozjde chladic na CPU taky protoze je napajeny z edsky a zacnou piskat varovne signaly?? Chvili jsem do PC nedelal tak jsem s formy a moc se nevyznam v teto nove technologii , prosim poradte Je mozne ze mam spatne napojene napajeni?? Hlavni napajeni se zdrojemam napojene v desce + k nemu jeden ten 4-kolik a dalsi 4-kolik mam napojeny vlevo nahore u CPU na toto misto by se dal i napojit nejaky 8mi kolik ale ten nemam , neni to tim?? Jo a jeste mam tam 400W zdroj
- Maron
- Začátečník

-
Nazdar lidi,
asi tu neni větší LAMA!!! než jsem já, ale mám taky tuto desku a od prvního startu to šlape OK!
Ramky najely do dualu, procák maká a v WinXP se mi dokonce ukazují 2 jádra. Narval jsem tam PATA i SATA hdd... a všechno zatím OK!
Až seberu trochu odvahy, informací a budu mít "kámoše na linku" zkusím i OC.
Všem radím- pokud na ni jsou kč, jděte do toho!
TOTO MI POMOHLO SE ROZHOUPAT:
http://www.ddworld.cz/zakladni-desky/gi ... desek.html
Držím palce!

asi tu neni větší LAMA!!! než jsem já, ale mám taky tuto desku a od prvního startu to šlape OK!
Ramky najely do dualu, procák maká a v WinXP se mi dokonce ukazují 2 jádra. Narval jsem tam PATA i SATA hdd... a všechno zatím OK!
Až seberu trochu odvahy, informací a budu mít "kámoše na linku" zkusím i OC.
Všem radím- pokud na ni jsou kč, jděte do toho!
TOTO MI POMOHLO SE ROZHOUPAT:
http://www.ddworld.cz/zakladni-desky/gi ... desek.html
Držím palce!
- h4__
- Žlutá karta Bazar

-
Re: DESKA
taky by jsi mohlnapsat, jakej mas zdroj, ramky....SLi jde, mam vyzkousene 2x7800GT + mustek z DFI LANParty UT NF4 Expert (sirku spocitas podle poctu slotu mezi PCIe16x)pepa876 píše:Zdravim koupil jsem tuto zakladni desku a na ni procesor dual core2 6300. Kdyz desku napojim a spustim PC tak se mi zacne zapinat a vypinat zdroj a chladic na PC vzdy jen tak cukne. odpojil jsem uplne vsechno a nechla jen CPU a desku a dela to stale. Dal jsem na reklamaci desku ale rekli mi ze je v poradku. Myslite ze je spatny procesor?? Ja myslel ze kdyby byl tak se ZDROJ normalne rozjde chladic na CPU taky protoze je napajeny z edsky a zacnou piskat varovne signaly?? Chvili jsem do PC nedelal tak jsem s formy a moc se nevyznam v teto nove technologii , prosim poradte![]()
Je mozne ze mam spatne napojene napajeni?? Hlavni napajeni se zdrojemam napojene v desce + k nemu jeden ten 4-kolik a dalsi 4-kolik mam napojeny vlevo nahore u CPU na toto misto by se dal i napojit nejaky 8mi kolik ale ten nemam , neni to tim?? Jo a jeste mam tam 400W zdroj
jinac jsem slysle i nehezke ohlasi na XS forech, ta deska je peknej shit, DQ4 je mnohem mene problemovjejsi a navic o 1.5k levnejsi a temer stejne vykonna... (nejlepsi volba je ASUS
//ohlasy
Naposledy upravil(a) h4__ dne pát 27. říj 2006, 10:26, celkem upraveno 1 x.
- Highlander
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Re: DESKA
Ja mam doma obe desky jak Asus tak tuhle Gigabytku a s gigabytem nejsou zadny problemy...Od biosu F6 nebo F7a jsou vychytany vsechny veci kolem resetovani biosu.Deska neni vubec shit s E6300 dava 520 FSB uplne bez problemu.(je potreba mit dobry pameti).S E6600 jsem dal 465 FSB maximalne protoze E6600 ma oproti E6300 vetsi pomer def.multi oproti nastavenymu....h4__ píše:taky by jsi mohlnapsat, jakej mas zdroj, ramky....SLi jde, mam vyzkousene 2x7800GT + mustek z DFI LANParty UT NF4 Expert (sirku spocitas podle poctu slotu mezi PCIe16x)pepa876 píše:Zdravim koupil jsem tuto zakladni desku a na ni procesor dual core2 6300. Kdyz desku napojim a spustim PC tak se mi zacne zapinat a vypinat zdroj a chladic na PC vzdy jen tak cukne. odpojil jsem uplne vsechno a nechla jen CPU a desku a dela to stale. Dal jsem na reklamaci desku ale rekli mi ze je v poradku. Myslite ze je spatny procesor?? Ja myslel ze kdyby byl tak se ZDROJ normalne rozjde chladic na CPU taky protoze je napajeny z edsky a zacnou piskat varovne signaly?? Chvili jsem do PC nedelal tak jsem s formy a moc se nevyznam v teto nove technologii , prosim poradte![]()
jinac jsem slysle i nehezke ohlasi na XS forech, ta deska je peknej shit, DQ4 je mnohem mene problemovjejsi a navic o 1.5k levnejsi a temer stejne vykonna... (nejlepsi volba je ASUS)
Je me jasny ze sis koupil Asus a ze pro tebe vsechny ostatni desky jsou "Shit" aby jsi byl vnitrne uspokojen,ale kdyz pises v kazdym druhym postem jak twoje asus je nejlepsi a gigabyte shit tak to nikomu nepomuze
Kazdopadne je potreba u tehle desky stahnout novy drivery a hlavne stahnout jiny ovladace od Zvuku.Ty originalni co dava Gigabyte funguji divne:X(praskani v hrach atd)....Original od Realtecku ALC888 funguji naprosto v klidu.Jinak bios F7a bude asi nutnost,kvuli nastaveni napeti pameti.Taky se timto biosem resi veskery resetovani biosu.Taky je potreba vypnout Dualni bios,jinak se obcas stane ze nabyha bios z druhe Cmos.
- h4__
- Žlutá karta Bazar

-
- Highlander
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
No newim jestli dobrej kus,co me rikali a ukazovali screeny lidi na XS tak jim ta deska dava 530 FSB naprosto bez problemu.(je potreba dodrzet urcity nastaveni v biosu,jako 0,1+ MCH 105 PCI-E atd....),hlavne modnutej bios F7h4__ píše:mno zatim si tu vic lidi stezuje na DQ6, nez na DQ4/P5B Dlx, kdo si nestezuje, mlci
hold stesti na dobrej kus(520MHz FSB davam taky, ale ta teplota
)
Jinak kdyz mam uzavrenou skrin bez ventilatoru.(teplota okoli 22)
tak na def FSB mam 43 stupnu na chipsetu
na 520 FSB mam 46-47 stupnu.
Kdyz mam 12 cm ventilatory na 5V(lehkej airflow v cele bedne),tak pri 520 FSB mam cca 36 stupnu coz je pohoda.
Me spis prijde ze to je rukama,ja kdyz jsem poprve zapojil DQ6 tak se me to taky nechtelo rozbehnout.Porad se rozbihali vetraky a chcipaly.Uplne stejne jako 99% lidi co tady o tom pisou.Bohuzel uz newim co jsem s tim udelal ze se to rozbehlo a bezi do tedka uplne bez problemu.Myslim si ze jsem resetoval cmosku nebo zapnul komp bez ramek....Nebo zapojil zdroj bez toho 8pinu....??? uz fakt newim,ale nekdo me na XS foru rikal ze je to normalni pri prvnim spusteni ze si ta deska nastavuje nejaky hodnoty.Myslim ze to byl Clon22 nebo nekdo takovej...
OT:
Ja nerikam zadne desce ze je "shit" ani Asusu ani Gigabytu,protoze obe tyhle desky funguji docela velmi dobre....(a to nemam rad ani Asus ani Gigabyte jako znacku).Nejradsi bych chtel novej Abit 975x ale ten jaksi nebude jeste hodne dlouho
- h4__
- Žlutá karta Bazar

-
- Highlander
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
ok hodim sem neco...spis me rekni kde mas problem ?kde ses zasekl atd....h4__ píše:OT:co si budeme povidat,Abit a DFI,stara skola
jinak by me zajimalo to nastaveni BIOSu, brachovi jsem totiz koupil DQ6 s E6300, moc mi na ni taktovat nejde, kdyby jsi me postnul nejake screeny, byl bych rad ...
Jestli muzes,tak na tu brachovu desku nahod bios F7, je sice neoficialni ale uz tam opravili chybu s nacitanim biosu a jejich hodnot.
- h4__
- Žlutá karta Bazar

-
mam F6 BIOS, ale nejsem doma, az v pondeli to zkusim preflashovat ,RAM jsou PC-8000 2gig Kingston dostal jsem se k 3.25GHz (coz je nadhera, ale da urcite i vic...)
Vcore mam 1.4V
Vdimm 2.15V
casovani 5-5-5-15
vyple EIST a podobny
voltaze chipsetu AUTO
chlazeni AC 7 PRO
na ASUSce jsem se dostal s tema ramkama az k magicke hranici 3.75GHz pri 1.45V, ale nestabilne
Vcore mam 1.4V
Vdimm 2.15V
casovani 5-5-5-15
vyple EIST a podobny
voltaze chipsetu AUTO
chlazeni AC 7 PRO
na ASUSce jsem se dostal s tema ramkama az k magicke hranici 3.75GHz pri 1.45V, ale nestabilne
- Maron
- Začátečník

-
- prf.KuBA
- Středně pokročilý

Rozhodně se nepovažuji za zkušenného Inteláka a proto váš žádám o pomoc.
Nefunguje automatické snižování násobiče i když příslušnou funkci v BIOSu zapnu. V CPU-z v kolonce Multiplier se vůbec nevyskytuje závorka určující rozmezí násobiče, nic se neděje. Jak funkci donutit aby pracovala?
Apple MacBook Pro 16" M1 MAX 24/32GB/1TB // Nillkin ProDesk Adjustable Laptop Stand // Apple Magic Keyboard & Logitech MX Master // Apple iPhone 13 Pro 512GB // Microsoft Xbox Series X + LG CX65 OLED
- Alert03
- Červená karta

-
A ted trochu pozitiva
Tak kdyz jsem koupil tuto desku a k ni Core2 6400 mel jsem stejne problemy jako spousta lidi tady , nechtela mi nabehout deska , jen se skubaly ventilatory atd Uz jsem vyndaval desku ze ji dam reklamovat ale nejak jsem se premohl ze to zkusim jeste jednou , vyresetoval jsem Cmos zkontroloval celou desku , znovu nasadil CPU a dalsi komponenty a ejhle deska nabehla bez jakykoliv problemu
Prvni dojem z Core2 a teto desky byl celkem dobry ale ve chvili co jsem udelal prvni testy jsem byl naprosto nadseny. Z mou 7900GT se kterou jsem pred tim na desce Asus A8NSLI 939 a CPU Athlon 64 3200+ delal v 3D MARKU 2005 bez taktu nejaky 7500bodu tak na teto sestave CORE2 sem udelal 9080bodu bez taktu!! Plus dalsi testy CPU a DESKY dopadly na vybornou. Myslim ze investovat do toho ty penize se vyplati.
P.S. Pokud by se nasel nejaky ten navod pro novacky na overcloking meli by jste me diky
P.S. Pokud by se nasel nejaky ten navod pro novacky na overcloking meli by jste me diky
- prf.KuBA
- Středně pokročilý

Re: A ted trochu pozitiva
Něco by se našlo.Alert03 píše:P.S. Pokud by se nasel nejaky ten navod pro novacky na overcloking meli by jste me diky
Apple MacBook Pro 16" M1 MAX 24/32GB/1TB // Nillkin ProDesk Adjustable Laptop Stand // Apple Magic Keyboard & Logitech MX Master // Apple iPhone 13 Pro 512GB // Microsoft Xbox Series X + LG CX65 OLED
- Kinomaniak
- Začátečník

Tak třeba budeš umět poradit,mám sestavu viz popis a zasekl jsem se u 426MHZ,mám 1,5V na CPU,+0,1 MCH,s PCI různě ještě experimentuju(AUTO,110,),jelikož mám V-mode-asi to má nějakej vliv,nebo co?EIST a ostat.vyplé,bios F7beta,najede i třeba na 438,restart v pohodě najede do win,stabilní,ale jak vypnu PC a chci zapnout,jen se roztočí vše a zhasne,pořád dokola,paměti jem měl auto i 5,5,5,15,když pak vypnu zdroj,nastartuju,povolím OC,normálně najede,budu velmi vděčný za raduHighlander píše:ok hodim sem neco...spis me rekni kde mas problem ?kde ses zasekl atd....h4__ píše:OT:co si budeme povidat,Abit a DFI,stara skola
jinak by me zajimalo to nastaveni BIOSu, brachovi jsem totiz koupil DQ6 s E6300, moc mi na ni taktovat nejde, kdyby jsi me postnul nejake screeny, byl bych rad ...
Jestli muzes,tak na tu brachovu desku nahod bios F7, je sice neoficialni ale uz tam opravili chybu s nacitanim biosu a jejich hodnot.
- Highlander
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Takze napisu malinkej navod jak taktovat na tehle desce(aspon moje poznatky).
1)Pri prvnim spusteni PC(zakladni desky) to chce nekdy resetovat Cmosku,newim proc ale uz se me to stalo u 4 desek DQ6 ktery se nechteli rozbehnout,po resetovani Cmos to bylo ok.
2)Je potreba Bios F6 nejlepe F7 beta kterej opravuje chyby resetovani v biosu.V biosu F6 to myslim jeste opraveny neni a nekdy nastava problem pri vyssim OC ze nabiha bios pri zapnuti PC z druhe Cmosky.Takze jsou dve moznosti bud vlest do biosu a dat F8(dostat se do nastaveni bootovani cmosek) a zakazat tam policko AUTO RECOVERY na DISABLE.Nebo nahodit F7a a doufat,ze to bude fungovat(me to funguje tak jak má).F7a má zase jiny problemy.....ale...
3)Pokud taktujete je dobry zakazat CPU Enchanced Halt(C1E),EIST na Disable.
4)Zvysovani napeti na MCH nema moc smysl(maximalne +0,1),do FSB nepridavejte(zvetsovani napeti vede k NESTABILITE).
5)Deska se chova pri jakekoliv nestabilite docela zvlastne a to ze se zapne a po chvili vypne a asi za 2s se sama zase zapne a to furt dokola.Je to zpusobenou ruznou nestabilitou komponent(procesorem,chipsetem,pametmi).Je to chovani zcelan normalni a neni to zadna vada.
6)Deska hodne Undervoltuje CPU,takze kdyz nastavite v biosu treba 1.5V tak skutecny napeti je 1.44V.Pri 1.625V jsem mel já 1.55V.
7)Jinak jestli se ptate na maximalni FSB teto desky,tak moje maximum bylo asi 530 FSB s MCH +0.1 a E6300 nasobicem 7X.S pouzitim E6600 jsem dosahl pri nasobici 6x maximalni stabilni frekvence asi 465 FSB.(pro stourali na Asusu P5D-d jsem dosahl asi 461 FSB vic to neslo).
Jinak doufam ze vsichni chapete proc s E6600 nejde dosahnout u zadne desky tak vysokeho FSB s nasobicem 6X jako s E6300.Pokud to nekdo nechape tak ctete http://www.bleedinedge.com/forum/showth ... light=Tony
POZOR DULEZITE!!!!Na desce se hodne prehrivaji Civky kolem procesoru je potreba pri vysokych vykonech ty civky nejak chladit.Nejlepe nalepit nejakej Pasiv a ofukovat treba 800ot 12cm fanem.Ja s E6600 pri 4005mhz (450*9) 1.6V nameril 110 stupnu na jedne civce.Do dneska mam spalenej prst 
9)Nevim jaky mate pameti ale ja se svyma Corsairama 8500C zjistil ze pocitac je silne nestabilni nad napeti 2.4V,nad tuto hodnotu PC nechtel vubec najet,takze pro vsechny bych doporucil zkuste 2.2-2.3V do pameti.
10)Jinak asi nejlepsi delicka co se tyka vykonu je 2.00 a je nejvice stabilni(prakticky bezproblemova s jakymkoliv nasobicem a FSBckem)
2.5 nekdy nechce moc fungovat a 2.66 funguje rozume jenom s nasobicem 9x.
11)Jinak je potreba procak hodne dobre chladit,co jsem zjistil ja tak E6600 na 4005 mhz a 1.55V s docela brutalne vykonym vodnikem topi na 58 stupnu v Burnu a to neni zrovna moc dobry....
tady jsem udelal tabulku pro prehled:
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php? ... &start=300
12)Jinak takovy veci jako PCI-E je dobry nechat na def.,napeti nechat taky na def.
btw tohle jsem splacal za par minut,takze to casem doplnim o hromadu dalsich informaci.(nekamenujte me ze jsem toho tady napsal malo,nemam moc casu tak to doplnim snad vecer)
1)Pri prvnim spusteni PC(zakladni desky) to chce nekdy resetovat Cmosku,newim proc ale uz se me to stalo u 4 desek DQ6 ktery se nechteli rozbehnout,po resetovani Cmos to bylo ok.
2)Je potreba Bios F6 nejlepe F7 beta kterej opravuje chyby resetovani v biosu.V biosu F6 to myslim jeste opraveny neni a nekdy nastava problem pri vyssim OC ze nabiha bios pri zapnuti PC z druhe Cmosky.Takze jsou dve moznosti bud vlest do biosu a dat F8(dostat se do nastaveni bootovani cmosek) a zakazat tam policko AUTO RECOVERY na DISABLE.Nebo nahodit F7a a doufat,ze to bude fungovat(me to funguje tak jak má).F7a má zase jiny problemy.....ale...
3)Pokud taktujete je dobry zakazat CPU Enchanced Halt(C1E),EIST na Disable.
4)Zvysovani napeti na MCH nema moc smysl(maximalne +0,1),do FSB nepridavejte(zvetsovani napeti vede k NESTABILITE).
5)Deska se chova pri jakekoliv nestabilite docela zvlastne a to ze se zapne a po chvili vypne a asi za 2s se sama zase zapne a to furt dokola.Je to zpusobenou ruznou nestabilitou komponent(procesorem,chipsetem,pametmi).Je to chovani zcelan normalni a neni to zadna vada.
6)Deska hodne Undervoltuje CPU,takze kdyz nastavite v biosu treba 1.5V tak skutecny napeti je 1.44V.Pri 1.625V jsem mel já 1.55V.
7)Jinak jestli se ptate na maximalni FSB teto desky,tak moje maximum bylo asi 530 FSB s MCH +0.1 a E6300 nasobicem 7X.S pouzitim E6600 jsem dosahl pri nasobici 6x maximalni stabilni frekvence asi 465 FSB.(pro stourali na Asusu P5D-d jsem dosahl asi 461 FSB vic to neslo).
Jinak doufam ze vsichni chapete proc s E6600 nejde dosahnout u zadne desky tak vysokeho FSB s nasobicem 6X jako s E6300.Pokud to nekdo nechape tak ctete http://www.bleedinedge.com/forum/showth ... light=Tony
9)Nevim jaky mate pameti ale ja se svyma Corsairama 8500C zjistil ze pocitac je silne nestabilni nad napeti 2.4V,nad tuto hodnotu PC nechtel vubec najet,takze pro vsechny bych doporucil zkuste 2.2-2.3V do pameti.
10)Jinak asi nejlepsi delicka co se tyka vykonu je 2.00 a je nejvice stabilni(prakticky bezproblemova s jakymkoliv nasobicem a FSBckem)
2.5 nekdy nechce moc fungovat a 2.66 funguje rozume jenom s nasobicem 9x.
11)Jinak je potreba procak hodne dobre chladit,co jsem zjistil ja tak E6600 na 4005 mhz a 1.55V s docela brutalne vykonym vodnikem topi na 58 stupnu v Burnu a to neni zrovna moc dobry....
tady jsem udelal tabulku pro prehled:
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php? ... &start=300
12)Jinak takovy veci jako PCI-E je dobry nechat na def.,napeti nechat taky na def.
btw tohle jsem splacal za par minut,takze to casem doplnim o hromadu dalsich informaci.(nekamenujte me ze jsem toho tady napsal malo,nemam moc casu tak to doplnim snad vecer)