Project: Mini Container
Moderátor: L4mka
- ZdenekSveda
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Ještě jsem ho nevážil, ale dnes až ho osadím hardwarem, tak se k tomu snad dostanu. Bude mít zhruba kolem 15kg (Blue Wind má 25kg a je řádně težší).
Takže aby jste nebyli smutní že vás trápím, tak po delší době teda zase update. Finální podobu kontejneru uvidíte až po Polsku (ti co jedou do Polska, tak už samozřejmě tam). Jako poslední fotky tady byly nalepené imitace prolisů, a tak teď přidávám foto dalšího postupu práce, tedy tmelení. Tato fáze výroby kontejneru byla tou nejdelší, protože se musely zatmelit veškeré detaily a přechody imitací prolisů. Nejdříve se tmelilo tmelem se skelnými vlákny pro zajištění vysoké pevnosti a nepraskavosti, následně po několika vybroušeních a opětovných tmeleních se přešlo ke tmelu nejjemnějšímu, kterým se dolaďovaly i ty nejmenší detaily. Poté se vše opět detailně vybrousilo a nastříkala se první vrstva plniče, aby se zjistilo, jak prolisy vypadají, a kde jsou ještě chyby. Poté přišel ke slovu na některých místech opět jemný tmel, a následně přebroušení. Během fáze tmelení a broušení byly vyráběny doplňkové předměty, jako odpružený nosič pevného disku, zakrytování některých částí interiéru kontejneru, nebo umisťování vypínačů. Poté se již mohlo přejít k přípravě kontejneru na stříkání barvou.
Takže aby jste nebyli smutní že vás trápím, tak po delší době teda zase update. Finální podobu kontejneru uvidíte až po Polsku (ti co jedou do Polska, tak už samozřejmě tam). Jako poslední fotky tady byly nalepené imitace prolisů, a tak teď přidávám foto dalšího postupu práce, tedy tmelení. Tato fáze výroby kontejneru byla tou nejdelší, protože se musely zatmelit veškeré detaily a přechody imitací prolisů. Nejdříve se tmelilo tmelem se skelnými vlákny pro zajištění vysoké pevnosti a nepraskavosti, následně po několika vybroušeních a opětovných tmeleních se přešlo ke tmelu nejjemnějšímu, kterým se dolaďovaly i ty nejmenší detaily. Poté se vše opět detailně vybrousilo a nastříkala se první vrstva plniče, aby se zjistilo, jak prolisy vypadají, a kde jsou ještě chyby. Poté přišel ke slovu na některých místech opět jemný tmel, a následně přebroušení. Během fáze tmelení a broušení byly vyráběny doplňkové předměty, jako odpružený nosič pevného disku, zakrytování některých částí interiéru kontejneru, nebo umisťování vypínačů. Poté se již mohlo přejít k přípravě kontejneru na stříkání barvou.
- filletzz
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- ZdenekSveda
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Tak držák na HDD je z 10mm plastu (stejný jako byl použit na výroubu středových přírub na bocích kontejneru). Disk je k tomuto plastu normálně přišrouben, a celý tenhle blok má být odpružený. Teď jsou pod tím blokem pryžové profily, a pak je přez ně blok přišrouben ke dnu kontejneru. Takže se přes tu pryž nepřenášejí tak vibrace. Účelem bylo práve odvibrování disku a taky možnost jeho normálního umístění na dno, kde by se normálně disk bez toho profilovaného držáku dotýkal svými hranami rádiusů na dně konťáku.
EDIT: Tak jelikož je konťák už úplně hotový, tak jsem ho tedy i zvážil, a komplet váží 12kg, takže dokonce méně než jsem čekal. Takže pohoda.
EDIT: Tak jelikož je konťák už úplně hotový, tak jsem ho tedy i zvážil, a komplet váží 12kg, takže dokonce méně než jsem čekal. Takže pohoda.
- ZdenekSveda
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Tak jelikož na přetaktování tento pátek končí říjnové kolo soutěže, poslal jsem tam konťák, a tak sem přidám postup prací, aby jste měli co a jak. Finální foto pak uvidíte v pátek tam.
Tentokrát tedy přidávám přípravu na barvu a stříkání barvy. Posledně jsme skončili vybroušením. Po finálním vybroušení byl kontejner opět nastříkán plničem. Tentokrát šlo o stříkání kvalitního podkladu v několika vrstvách. Po nastříkání a vytvrdnutí plniče bylo vše přebroušeno, odmaštěno, a mohlo se jít tříkat. Jako barva byla použita stříbrná diamantová metalíza. Nejprve byl proveden nástřik v několika slabých vrstvách, který měl sloužit jako podklad pro finální vrstvu. Tato vrstva byla následně pod vodou přebroušena, aby se docílilo požadované hladkosti povrchu. Následně byl povrch opět odmaštěn, a mohlo se začít s nástřikem finální vrstvy. Ta byla následně vyleštěna, a práce na kontejneru byla ve finále.
Tentokrát tedy přidávám přípravu na barvu a stříkání barvy. Posledně jsme skončili vybroušením. Po finálním vybroušení byl kontejner opět nastříkán plničem. Tentokrát šlo o stříkání kvalitního podkladu v několika vrstvách. Po nastříkání a vytvrdnutí plniče bylo vše přebroušeno, odmaštěno, a mohlo se jít tříkat. Jako barva byla použita stříbrná diamantová metalíza. Nejprve byl proveden nástřik v několika slabých vrstvách, který měl sloužit jako podklad pro finální vrstvu. Tato vrstva byla následně pod vodou přebroušena, aby se docílilo požadované hladkosti povrchu. Následně byl povrch opět odmaštěn, a mohlo se začít s nástřikem finální vrstvy. Ta byla následně vyleštěna, a práce na kontejneru byla ve finále.
- m.Pták
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
kua to je dokonaly jeden z nejlepsich modu co sem tu videl,tedka po te barve konecne vynikly detaily...ty vicka na hromade sou
CPU: Intel P4 3.06 Ghz COOLER: Thermalright XP-120 GPU: Nvidia NX6600GT MSI 128Mb GDDR3 COOLER: Zalman VF700 Cu MB: Intel D865PERL RAM: PQI 2x 512Mb DDR HDD: 2x Seagate Barracuda IV 40Gb AUDIO: Creative Audigy 4 PRO TV: WinFast TV2000XP HEADPHONES: Pioneer SE-M350 PSU: Eurocase 350W
- MD
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- CZEBLADE
- Začátečník
- crug
- Začátečník
- Woyta
- Středně pokročilý
Pokud do toho dodi nejaky odpadky jako to bylo u kose tak asi jo.
Jako to pryzove tesneni pouzijes dusi z kola?
Jako to pryzove tesneni pouzijes dusi z kola?
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 550W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25
Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W
It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W
It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
- Land
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Koukej na obrázky Mechanika je svisle. A takovýhle umístění jí vůbec nevadí kdyby tě to zajímalo. Stoobi to na Fist Alphě má taky takCZEBLADE píše:Pekne, ale nejak mi nesedi ta mechanika..to je vodorovne !!??
Jinak Kontejner absolutně Respectttttt
CPU:AMD Athlon 64 3000+ ClawHammer Cooler:AC Freezer 64 Pro MB:DFI LanParty UT NF3 250Gb RAM:2x512GB Kingston 400MHz 2,5-3-3-6 GPU: Atlantis ATI Radeon X1950GT Cooler:AC Accelero S1 HDD:Western Digital 7200ot. 40GB WD400EB & 7200ot. 500GB WD5000AAKS Case:CoolerMaster Elite 330 PSU:Fortron ATX-400PNF 400W
- crug
- Začátečník
Promintě za trochu OT ale stoobi na na Alphe má uplně jinou mechaniku one jenom veme cd a zajede to nic nevyjíždí .. je to stejný jak u tuning2.0 a je tam dokonce uplně stejná krýtka na to vyjíždění akorát tam byla z plexi a tady to je plech jestli se nemílímpc.land píše:Koukej na obrázky Mechanika je svisle. A takovýhle umístění jí vůbec nevadí kdyby tě to zajímalo. Stoobi to na Fist Alphě má taky takCZEBLADE píše:Pekne, ale nejak mi nesedi ta mechanika..to je vodorovne !!??
Jinak Kontejner absolutně Respectttttt
Jinak Zdeňo tvoje uměmí s barvama je fakt dobrý ... o tom pokecáme v aute protože já stříkal poprvé a vůbec se nedaří (....
- CZEBLADE
- Začátečník
- ZdenekSveda
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Teď nevím jaký těsnění myslíš. Jestli to podložení disků, tak to jsou normální gumy na gumování vhodných rozměrů a tvrdosti. A jestli tu přední gumovou lištu co na těch kontejnerech je na víku, tak to je z 2mm plátu gumy. Z duše by byla moc úzká a málo pevná.Woyta píše:Jako to pryzove tesneni pouzijes dusi z kola?
- Maxtor
- Začátečník
-
- Dr Meduza
- Mírně pokročilý
- maart
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- Land
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
re. crug
jj máš pravdu já si to jen neuvědomil (měl jí tam vlastně jen na zkoušku a já na to nevzpomněl.
jj máš pravdu já si to jen neuvědomil (měl jí tam vlastně jen na zkoušku a já na to nevzpomněl.
CPU:AMD Athlon 64 3000+ ClawHammer Cooler:AC Freezer 64 Pro MB:DFI LanParty UT NF3 250Gb RAM:2x512GB Kingston 400MHz 2,5-3-3-6 GPU: Atlantis ATI Radeon X1950GT Cooler:AC Accelero S1 HDD:Western Digital 7200ot. 40GB WD400EB & 7200ot. 500GB WD5000AAKS Case:CoolerMaster Elite 330 PSU:Fortron ATX-400PNF 400W
- ZdenekSveda
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
- Dr Meduza
- Mírně pokročilý
- Strejdak
- Nováček
-
- Kontaktovat uživatele: