MSI K8N Neo3 (nF4-4x) - tipy a triky, rady

Pro procesory AMD Athlon 64, Athlon 64 X2, Athlon FX, Opteron, Sempron a další.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
n0zZle12
Začátečník
Začátečník

grafika

Příspěvek od n0zZle12 »

mam strasne problemy s touto doskou a graficku inno3D GF 6500, ked som si kupil PC tak nic blblo to len v nejakych hrach, potom to zacalo blbnut aj v programoch tak som preinstaloval windows a odvtedy je to este horsie... resetne sa to aj ked napriklad surfujem na webe alebo ked zapnem STEAM tak na 100% to zamrzne a restartuje sa... pred reinstalom som dal zakazat restart a napisalo chybu v nv4_disp a infinite loop. Teraz ked dam NERESTARTNUT po pade systemu tak sa to aj tak resetne a BSOD nic. To padanie programov vyriesilo posunutie hardwarovej podpory do polovicky. Chcem si kupit novu graficku ale cital som ze to blbne s grafickimi 6xxx tak som chcel SAPPHIRE x1600xt ale zase som cital ze to ma problemy s touto doskou ale zevraj to vyriesili ovladace. Tak co mam si kupit tu radeonku alebo vymenit dosku alebo co? :sad:
MB: MSI K8N Neo3-F + pasivny chladic North Bridgu NB47J + vetrak na ofukovanie CPU: AMD Athlon 64 3000+ s754 (Venice) + AC Freezer 64Pro RAM: 512MB DD400MHz PC3200 VGA: MSI ATI x1650pro HDD: Maxtor 6L160M0 160GB ZDROJ: 350W ALLIED MYS: Razer Copperhead 2000 DPI Tempest Blue PODLOZKA: Everglide Titan Gaming Mat MONITOR: Philips 107E CRT 17"
n0zZle12
Začátečník
Začátečník

Re: Teplota chipsetu

Příspěvek od n0zZle12 »

mattiashking píše:Potrebujem pomoc, chipset sa mi prehrieva az na 56 stupnov, meriam to hardwarovo cez AEROCOOL GATEWATCH a neorientujem sa senzormi na doske tie su totalne nepresne. Chcel by som vymenit chladic na doske spominali ste tu ZALMANA, nasiel som napr. toto ZALMAN ZM-NB47J - http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=7706716
no neviem ci to vobec pomoze aky mate nazor na neho ?
Mate niekto skusenosti s vymenou toho zakladneho chladica od MSI , pomohlo to ?
Poradte teda nejaky chladic co by to zlepsil, ps. nechcem tam vrtulu iba nejaky pasiv nechcem mat letisko doma. Vdaka
cim si to meral???? mne to nejde zmerat s CPUcool ani speedfanom ale kupil som si ten chladic co pises ale neudrzal som na tom ruku tak som si dokupil jeden 80cm vetrak na ofukovanie toho pasivu a uz to je ok ale nevim presnu teplotu
MB: MSI K8N Neo3-F + pasivny chladic North Bridgu NB47J + vetrak na ofukovanie CPU: AMD Athlon 64 3000+ s754 (Venice) + AC Freezer 64Pro RAM: 512MB DD400MHz PC3200 VGA: MSI ATI x1650pro HDD: Maxtor 6L160M0 160GB ZDROJ: 350W ALLIED MYS: Razer Copperhead 2000 DPI Tempest Blue PODLOZKA: Everglide Titan Gaming Mat MONITOR: Philips 107E CRT 17"
mattiashking
Nováček
Nováček

Příspěvek od mattiashking »

meriam to hardwarovo - AEROCOOL GATEWATCH - http://www.aerocool.com.tw/p-peripheral ... ewatch.htm
a je to urcite presne, ale pomohol som si, nekupoval som tam zalmana, iba som tam dal dalsi vetrak nejaky stary zo zdroja, a tepota je maximalne 47 st. co je v pohode.
Marty65++
Nováček
Nováček

Software pro Msi K8N neo-3 nFoce4

Příspěvek od Marty65++ »

Ahoj, právě jsem si ji koupil v Czechcomputeru ve výprodeji za 1190,-, ale nedali mi k ní software co má u desky být. Mohl byste mi někdo ho pomoct sehnat? Moc bych ho chtěl. Díky (icq 331-868-517 )
mattiashking
Nováček
Nováček

Airm@n64
Začátečník
Začátečník

Re: Teplota chipsetu

Příspěvek od Airm@n64 »

mattiashking píše:Potrebujem pomoc, chipset sa mi prehrieva az na 56 stupnov, meriam to hardwarovo cez AEROCOOL GATEWATCH a neorientujem sa senzormi na doske tie su totalne nepresne. Chcel by som vymenit chladic na doske spominali ste tu ZALMANA, nasiel som napr. toto ZALMAN ZM-NB47J - http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=7706716
no neviem ci to vobec pomoze aky mate nazor na neho ?
Mate niekto skusenosti s vymenou toho zakladneho chladica od MSI , pomohlo to ?
Poradte teda nejaky chladic co by to zlepsil, ps. nechcem tam vrtulu iba nejaky pasiv nechcem mat letisko doma. Vdaka
Tento chladič používám na tehle desce mam 26 stupňů mam tu samou desku v dalšim PC bez chladiče ZALMAN a teplota je vyšši a o dost :) hlavně v létě.V létě při venkovních vysokých teplotách měl sem na ZALMANU 39 stupňů max :) a nejméně 13,ale těch 13 bylo v zimě při otevřeném okně :)
Takže vřele doporučuji tenhle chladič.
mattiashking
Nováček
Nováček

Dik za nazor, o tom pasive budem premyslat nakolko je ozaj lacny, a dopomozem mu mozno aj klasickym vetrakom 8cm
Airm@n64
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Airm@n64 »

mattiashking píše:Dik za nazor, o tom pasive budem premyslat nakolko je ozaj lacny, a dopomozem mu mozno aj klasickym vetrakom 8cm
Kdyz ho jeste budes ofukovat tak to bude lepsi,ale myslim,ze to neni treba natom druhem PC mi to jelo pres leto nonstop stim vetrakem.A nci se nestalo
:)
mattiashking
Nováček
Nováček

To Airm@n64: objednal som si tento pasiv, aky mas nazor na neho ? Rovnako ZALMAN ale ZM-NB32K, myslim ze je porovnatelny s tym tvojim ak nie lepsi, ofukovat ho budem klasickym 8cm vetrakom a na problem s teplotou zabudam.
Airm@n64
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Airm@n64 »

mattiashking píše:To Airm@n64: objednal som si tento pasiv, aky mas nazor na neho ? Rovnako ZALMAN ale ZM-NB32K, myslim ze je porovnatelny s tym tvojim ak nie lepsi, ofukovat ho budem klasickym 8cm vetrakom a na problem s teplotou zabudam.
cau mno nevim zda se mi menší než ten modrý co mam ja.
Jinak tady maš stránku výrobce http://www.zalman.co.kr/eng/product/vie ... 0&code=014

tady na ten modrej
http://www.zalman.co.kr/eng/product/vie ... 1&code=014

spiš byc hšel do ZM-NB47J
(maš to ověřený,že chladí dobře u mě.Chlazení mám ve skříňi vzadu 92x92 větrák v boku 80x80 větrák v předu 80x80 větrák zdroj 120x120 větrák ..
taky záleží na větrání ve skříňi aby odcházelo to teplo.
mattiashking
Nováček
Nováček

To Airm@n64:

Zdar tak asi to tak chcel osud, objednal som si ten druhy pasiv-zltooranzovy. resp. 2 kusy lebo chcel aj kamos, pridem do obchodu dneska a majitel hovori ze ma len ten modry :D pritom som to zavazne objednaval. Tak som zobral ten modry vypada pekne, nalozim ho v nedelu potom dam vediet ohladne teplot.

MattiashKing
Airm@n64
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Airm@n64 »

mattiashking píše:To Airm@n64:

Zdar tak asi to tak chcel osud, objednal som si ten druhy pasiv-zltooranzovy. resp. 2 kusy lebo chcel aj kamos, pridem do obchodu dneska a majitel hovori ze ma len ten modry :D pritom som to zavazne objednaval. Tak som zobral ten modry vypada pekne, nalozim ho v nedelu potom dam vediet ohladne teplot.

MattiashKing
ok teplota na tom pasivu je 32°C a CPU 35°C teplota v mistnosti je asi 25°C
mattiashking
Nováček
Nováček

zdravim airman trocha som mal problem dat vonka tu helikopteru, nakoniec to islo, teploty su ako u teba. Konecne spokojnost.

Mattiash
Airm@n64
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Airm@n64 »

mattiashking píše:zdravim airman trocha som mal problem dat vonka tu helikopteru, nakoniec to islo, teploty su ako u teba. Konecne spokojnost.

Mattiash
TAky si na něj nestěžuji :)http://www.airman64.own.cz/pc/zalman.jpg
scream
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od scream »

Mam podobny problem ako viaceri z vas....Max FSB 240 aj to niekedy nenabehne. Najprv som myslel ze to je zdrojom ale Nefakci to ani po kupe noveho Fortrona 400W. Mam zostavu v popise.
So starou doskou NF3 som sa dostal v pohode na 2500-2600Mhz v zavislosti od napatia. Tu je to pri 240FSB primestable a Pri 241 ani nenabehne. Skusal som nastavit HTT na 1x a nic. Funguje vam to vsetkym s tym BIOSOM 1.0 stopercentne? Ja som ho skusal a bez vysledku akurat blbli disky. Nemoze byt v tom biose 1.0 len nieco inac defaultne nastavene co sa da zmenit aj v tom najnovsom?
i5 750@ 3,7Ghz 1,35V+ scythe Kabuto, AUSS P7P55D-E LX, 8GB RAM, GTX970 gaming 1500/7800, SSD Crucial M4 128GB, Fortron Raider 750W
mattiashking
Nováček
Nováček

Ani ja som sa nedostal s 1.0 dalej ako za 240, hoci o tom basnili vsetci ze ide aj 320... :x
scream
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od scream »

Ako uz som nasraty...kazda MSIcka co som mal doma bola nahovno... 2 sa dokonca domrdali a dalsie 2 slapali podla pocasia.... 5 roznych dosiek od MSI a kazda na hovno...to uz neni nahoda. MSI by som nedoporucil ani nepriatelovi....
i5 750@ 3,7Ghz 1,35V+ scythe Kabuto, AUSS P7P55D-E LX, 8GB RAM, GTX970 gaming 1500/7800, SSD Crucial M4 128GB, Fortron Raider 750W
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

scream píše:....
Je otázkou, jestli to se opravdu deskami.... Když tam vidím v popisu Inno a EC 350W, chce se mně zvracet...
Mastero
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: MSI K8N Neo3 MS-7135 v.10 + Maxtor HDD problem

Příspěvek od Mastero »

cumik píše:Pri kombinacii MSI K8N Neo3 MS-7135 v.10 (Bios 10.3.2006) + Maxtor 160 GB model 6L160P0 (firmware BAJ41G20) mi raz denne hdd zacnu akokeby parkovat hlavicky (zvuk najvistiznejsie vystihli na jednom zahr. fore ako clack-clack-clack-clack-), inokedy je to zasa zvuk ako keby sa sypal piesok. Win zatial preinstaluvam len raz denne, takze to ide, nevie niekto poradit? Muslim tym poradit, nie pokecat. Dik.
Tak toto se mi děje taktéž, zároveň nemohu rozjet DMA mód na primárním řadiči. Disk Hitachi 160GB PATA.
\( ^_^)Λ(^_^ )/
mattiashking
Nováček
Nováček

Shit píše:
scream píše:....
Je otázkou, jestli to se opravdu deskami.... Když tam vidím v popisu Inno a EC 350W, chce se mně zvracet...
OC sa da ozaj len s "dobrymi kuskami"z tych lacnejsich(na ktore treba mat aj stastie) a kvalitnym zdrojom, ked uz niekto ide do kupy PC s myslienkou okamziteho OC - tak potom vyber treba smerovat na kvalitu, na fore je toho dost. MSI teda nepatria medzi most-overclockable MB, tych je predsa dost a su pekne drahe. Mne na moju pracu staci aj MSI, ak si z toho niekto potrebuje urobit konicek tak ABIT,DFI... je ta spravna volba.
Odpovědět

Zpět na „Socket 754, 939 a 940“