Zdarec chci se jen zeptat jakej je rozdil mezi 2 MB a 8 MB cache u HDD a jestli je teplota 38 pri zatezi dobra ptz mam novy HDD WDC WD2500BB a pri rozbalovani her a videi mi to haze chyby v CRC pokazde jinej soubor vetsinou mam i starsi HDD a ten mi dela to same ale treba kdyz rozbaluji pri nizsi teplote hned po spusteni PC treba pri teplote 28 C tak je vse OK a teplota 36 - 38 C se mi nezda nejaka spatna jinak tady je fotka meho PC a celkoveho chlazeni
P.S.:vetrak nalevo zatim neni zapojeny ale brzy bude
vetsi cache ti pomuze u zrychleni sekvencnich operaci ale stejne 2 ci 8 nebo dokonce 16MB je tak malo ze to zas az tak velky narust vykonu neprinese. Jiste pokud mas disk s 2MB cache a kopirujes na nej 6MB soubor tak to bude pomalejsi nez na disk s 8MB cache ale jinak toho moc nepoznas. Stejne potvrzeni o uspesnem zapisu bude az data budou fyzicky na disku jelikoz cache neni zalohovana a v pripade vypadku proudu bys prisel o data.
a jen tak mimochodem toto sem tu psal uz nekolikrat priste hledej
Tak pokud budeš kopírovat třeba obrazky nebo proste hodne malych souborů tak čím vetší cache tím lépe, určite to neni nejaké markantni zrychleni ale radeji neco než nic
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-) ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
THX jinak ja se tak nejak dival ale priste budu hledat ale jeste se chcu zeptat nevite jestli bych nak mohl dostat ty hardisky pred ten vetrak nebo tak nak udelat aby to na ne vic foukalo ?? jestli se prodavaj takovy ty kastliky ?? jo a jeste jak silne by mel asi vetrak foukat ja jen ze o tom moc nemam predstavu