HDD nefrčí!!!

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Mr Proč
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

HDD nefrčí!!!

Příspěvek od Mr Proč »

Nazdar lidi, mam takovy problem s diskem Segate Barracuda ST340016A. Bios ho bere uplne normalne, ale widle nikoli. Ve Spravci zarizeni se normalne objevi, ale ve vlastnostech v zalozce "Svazky" mi ho to neidentifikuje (ukaze to pouze jeho velikost) a v Tento Pocitaci se take neobjevi, nevite cim by to mohlo byt?

Za jakekoliv rady predem dekuji.
X-Spidy-X
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: HDD nefrčí!!!

Příspěvek od X-Spidy-X »

Mr Proč píše:Nazdar lidi, mam takovy problem s diskem Segate Barracuda ST340016A. Bios ho bere uplne normalne, ale widle nikoli. Ve Spravci zarizeni se normalne objevi, ale ve vlastnostech v zalozce "Svazky" mi ho to neidentifikuje (ukaze to pouze jeho velikost) a v Tento Pocitaci se take neobjevi, nevite cim by to mohlo byt?

Za jakekoliv rady predem dekuji.
Predpokladam ze mas starsi wokna nez xp, ze?? Pak musis znovu naformatovat disk, ale kua ted si nejsem jistej co je co :oops:, ale no pokud ho mas na fat32 tak na ntfs a nebo obracene! Kazdopadne jeden z tehle formatu videj pak jen xp... Sry, ted fakt nevim kterej patri k xp! :oops:
Mr Proč
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mr Proč »

Ne ne, mam win XP a prestalo to chodit tak, ze nejdriv se to rozbehlo az ponekolikate, co to nejdriv napsalo "disc boot failiture ..." nebo tak nejak uz v biosu a az asi na po seste se to rozbehlo, ale ted uz to pise porad. Chtel bych to naformatovat, ale asi to pujde jen prez instalacni CD na widle, ale ja nechci prijit o data, nevim vsak jak to zalohovat.
X-Spidy-X
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od X-Spidy-X »

No tak je mozna disk v ha*zlu. Muzes zkusit z neceho nabootovat a z disk zkontrolovat... Na instalce woken je k tomu chdisk a snad jeste fdisk no a potom je tu zpousta jinejch co si stahnes na disketu nebo cd a oni ti zkontrolujou povrch disku. Videl sem neco takovyho i na norton utilities packu (sam mam verzi 2006)
Godzzila
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Godzzila »

Taky je možné že je špatně připojen máš ho samotného na kabelu?

A jen pro upřesnění Win XP vidí oba systémy souborů jak FAT tak i NTFS
Windows starší jak Win 2000 vidí pouze FAT.
Mr Proč
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mr Proč »

kdyz je na ksande sam a bootuju z nej, tak to pise tu chybu a kdyz bootuju z jineho a tento je slave, tak ho win vidi jen ve spravci zarizeni, kde ho v zalozce svazek neidentifikuje, ale neni v tento pocitaci.
Josko
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Josko »

Godzzila píše:
Pre úplné upresnenie NTFS "vidí" aj NT 4.0
Mr Proč píše:
Skús iný káblik, pozri SMART či nie je kaput a skús ho zformátovať alebo opraviť pomocou testdisk-u.
Obrázek
Keby mi niekto chcel písať tak radšej na Jabber/GTalk - bruno.kremel(at)gmail.com
NB: MacBook Pro 13" 7,1: CPU: Intel Core 2 Duo P8600@2,4GHz, VGA: nVidia GeForce 320M, RAM: 4GB 1067MHz, Display: LG W2452T 24",
Sound: E-MU 0202 USB + PP 4xEL34 elektrónkový zosilňovač 2x40W Powered by: Mac OS X Snow Leopard 10.6.4
X-Spidy-X
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od X-Spidy-X »

Sou xp i na druhym hdd?? Dochazej mi napady. Tak mozna proste jen odesel do vecnejch lovist....
piter2013
Nováček
Nováček

ST340016A kapacita

Příspěvek od piter2013 »

Dobrý , rád bych se vás zeptal jestli nevíte proč mi HDD ST340016A
ukazuje ve win že ma kapacitu 8GB ale v everestu ukazjue ze ma 40GB a na štítku na HDD 40GB nevíte co by to mohlo být ? Zkoušel jsem i u jumpru prehodit aby tam nebyl limit32GB a pořád . Předem děkuji za jakoukoli radu.
Godzzila
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: ST340016A kapacita

Příspěvek od Godzzila »

piter2013 píše:Dobrý , rád bych se vás zeptal jestli nevíte proč mi HDD ST340016A
ukazuje ve win že ma kapacitu 8GB ale v everestu ukazjue ze ma 40GB a na štítku na HDD 40GB nevíte co by to mohlo být ? Zkoušel jsem i u jumpru prehodit aby tam nebyl limit32GB a pořád . Předem děkuji za jakoukoli radu.
Máš na něm vytvořený pouze jeden oddíl.. :)
Bud si vytvor jeste jeden ktery bude mit zbytek anebo budes muset stavajici odstranit a vytvorit novy s plnou kapacitou HDD :)
piter2013
Nováček
Nováček

Příspěvek od piter2013 »

Mám tam jeden ale zkusim to .
piter2013
Nováček
Nováček

Příspěvek od piter2013 »

Dík smazal jsem všechny oddíly a jede na 39GB !! supr
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“