THERMALTAKE Big Typhoon - může shodit systém?

Chlazení vzduchem, vodou, peltierem, tekutým dusíkem, pasivem a dalšími + odhlučnění PC.

Moderátor: morke

Pravidla fóra
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.

Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
Odpovědět
.adamson.
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

THERMALTAKE Big Typhoon - může shodit systém?

Příspěvek od .adamson. »

Svůj CPU Intel Pentium 4 630, 3000 MHz (15 x 200) chladím -THERMALTAKE Big Typhoon.
Manipuloval jsem počítačem za chodu...posunutí cca o 10cm a nastalo BSOD.
Kontroloval jsem upevnění a coller byl na desce volný.Je možné že hmotnost cooleru + špatné uchycení + posun mohou způsobit pád systému???
Ať už to vadí desce nebo CPU? Nejsem si jist jak moc ho dotáhnout abych něco nepoškodil.
srna
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od srna »

pokud je volnej tak ti muze pc shodit prehrati CPU nebo jde neco na desce do zkratu (jen teoreticky)

jinak bych ho dotah, ale S CITEM. ja taky obcas nevim jak moc dotahnout WB na cpu ;)
m.Pták
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od m.Pták »

mohl by to byt skrat,protoze na mojim kompu,kdyz neco vyskratuju tak se vypne a sviti mu dioda zapnuto...jinak je"vyplej"....musim podrzet tlacitko na vypnuti az prestane ledka svitit a pak zase zapnu....a uz jede zase normalne
CPU: Intel P4 3.06 Ghz COOLER: Thermalright XP-120 GPU: Nvidia NX6600GT MSI 128Mb GDDR3 COOLER: Zalman VF700 Cu MB: Intel D865PERL RAM: PQI 2x 512Mb DDR HDD: 2x Seagate Barracuda IV 40Gb AUDIO: Creative Audigy 4 PRO TV: WinFast TV2000XP HEADPHONES: Pioneer SE-M350 PSU: Eurocase 350W
medas
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od medas »

S tím dotahováním chladičů je to dost o "Hubu" já když jsem dával na MB svou Ninju tak se deska dost prohla a já měl strach že se něco posralo protože to vypadalo dost příšerně :(
srna
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od srna »

je. ja se zas bojim abych nerozlousk svuj Athlon XP 3000+

protoze na bloku co mam na cpu je velkej sroub(cca M13) a vubec nemam poneti jak moc muzu dotahovat. protoze kdyz clovek dothauje malo tak to chladi blbe a kdyz dotahnu moc tak taky(??). tedy jediny mozny meritko utahovani je u mne staly sledovani teploty cpu a cit :sad:
rotvik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

dotahování

Příspěvek od rotvik »

Při testování chladičů na PCT jsem dotahoval až na maximum (až už to ruce víc nevydržely :-D ) a CPU jsem nepoškodil. Jedině jsem měl velký strach při instalaci chladičů, které mají nějaké klipy, protože zacvaknout jednu stranu a pak celý přítlak překlopit na druhou je o hubu - funguje to jako páka. :twisted:

Case: Lian-Li PC-7+ Zdroj: Chill 400W + AC fan 1500 RPM MB: MSI Neo-F (i945) CPU: Pentium D 920 + Thermalright Ultra-120 + Noctua 1200 RPM Memory: Kingston 1GB 667MHz 4-4-4-8 HDD: Samsung SP2504C 250GB 8MB GPU: nVidia 7600GT Zvukovka: Onkyo SE-200PCI Fany: intake 1500 RPM, outtake 2100 RPM Monitor: 19" CRT LG Flatron 995FT+ Klávesnice: Zboard Herní ovladač: Zboard Fang Myš: Logitech G5 Sluchátka: Sennheiser HD 595
srna
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od srna »

jo, jenze ten muj blok ma jeden sroub uprostred....abych ho nepromack :twisted: a jak jsem psal, kdyz utahnu moc tak jde teplota o 1-2°C nahoru....rekne mi nekdo proc :o
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

srna píše:jo, jenze ten muj blok ma jeden sroub uprostred....abych ho nepromack :twisted: a jak jsem psal, kdyz utahnu moc tak jde teplota o 1-2°C nahoru....rekne mi nekdo proc :o
vsak mnen pritlak za chodu pc a zjistis kde jsou nejlepci teploty. a abych ti rekl proc ta teplota ide potom nahoru, tak ne nadarmo plati prislovi "ceho je moc, toho je prilis" :-D
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom :-P
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
medas
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: dotahování

Příspěvek od medas »

rotvik píše:Při testování chladičů na PCT jsem dotahoval až na maximum (až už to ruce víc nevydržely :-D ) a CPU jsem nepoškodil. Jedině jsem měl velký strach při instalaci chladičů, které mají nějaké klipy, protože zacvaknout jednu stranu a pak celý přítlak překlopit na druhou je o hubu - funguje to jako páka. :twisted:
toto je u me ninjy vždy se bojím jestli to CPU vydrží když to děláte na nějakých Celeronech tak se to dá ale na E6600 no fuj :)
srna
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od srna »

ja ma Athlona XP kterej nema heatspreader->bojim se ze ho promacknu(tem gumovejm koleckum na krajich neverim,jsou moc daleko od sebe)

Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Chladiče a chlazení“