Když hraju nějakou hru, tak často už po pár minutách se začne sekat (a to i staré hry) a stává se nehratelnou. Tento problém pokračuje i ve Windows XP a je nutné restartovat počítač. Nevím čím to může být, ale hraní her je kvůli tomu často nemožné.
Nikdy dříve mi to nedělalo až nyní několik měsíců.
Notebook: Pentium-M 1.6GHz, 513MB RAM, Mobility Readeon 9700
Díky za radu.
Při hraní se PC po pár minutách začne sekat
Moderátoři: Walker1134, PKBO
- Shal
- Nováček

-
- bad guy
- Nováček

-
- Dzin
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
Re: Problémy s HW ve hrách
Máš povolenou virtální pamět? Defragmentuj Hdd, máš dost volného mista?Defragmentuj pomoci pagedefrag....Shal píše:Když hraju nějakou hru, tak často už po pár minutách se začne sekat (a to i staré hry) a stává se nehratelnou. Tento problém pokračuje i ve Windows XP a je nutné restartovat počítač. Nevím čím to může být, ale hraní her je kvůli tomu často nemožné.
Nikdy dříve mi to nedělalo až nyní několik měsíců.
Notebook: Pentium-M 1.6GHz, 513MB RAM, Mobility Readeon 9700
Díky za radu.
RAM máš asi 512
- Shal
- Nováček

-
Už asi vím, čím to je. Pravděpodobně grafickou kartou. ALe nevím proč. Mám 64 RAM + sdílenou s RAM. Po restartu a vyčištění RAM vše jede OK. Zkoušel jsem programy pro čištění RAM i VRAM, ale k ničemu to nevedlo. Zkoušel jsem kartu podtaktovávat, přetaktovávat a stále bezezměny.
Zkoušel jsem různé základní diagnostické programy, ale ničeho divného jsem si nevšiml - žádné přeplněné RAM ani nic podobného.
Mohl bych někde sehnat nějaký ultimátní diagnostický program, ale v těch údajích bych se stejně nevyznal
Zkoušel jsem zjistit, jestli se mi grafárna nepřehřívá, ale dělá to u starých her a právě že u většiny novinek to nedělá anebo alespoň ne tak moc. Navíc ta grafárna zřejmě nemá tepelný senzor, nebo ty programy z něho neumí číst, ale to je více než divné u mobilní grafické karty.
EDIT
Navíc, se mi už několikrát stalo, že když se to začlo tak strašně sekat, já vyjel ze hry a zase se tam hned pokusil dostat, tak mi spadly ovladače grafické karty, systém přepl do základního VGA módu (640x480 / 4 bity pro barvy) a musel jsem restartovat.
Zkoušel jsem i měnit ovladače, ale taky to nikam nevedlo.
//edit Thellwin - sloučen dvojpost
Zkoušel jsem různé základní diagnostické programy, ale ničeho divného jsem si nevšiml - žádné přeplněné RAM ani nic podobného.
Mohl bych někde sehnat nějaký ultimátní diagnostický program, ale v těch údajích bych se stejně nevyznal
Zkoušel jsem zjistit, jestli se mi grafárna nepřehřívá, ale dělá to u starých her a právě že u většiny novinek to nedělá anebo alespoň ne tak moc. Navíc ta grafárna zřejmě nemá tepelný senzor, nebo ty programy z něho neumí číst, ale to je více než divné u mobilní grafické karty.
EDIT
Navíc, se mi už několikrát stalo, že když se to začlo tak strašně sekat, já vyjel ze hry a zase se tam hned pokusil dostat, tak mi spadly ovladače grafické karty, systém přepl do základního VGA módu (640x480 / 4 bity pro barvy) a musel jsem restartovat.
Zkoušel jsem i měnit ovladače, ale taky to nikam nevedlo.
//edit Thellwin - sloučen dvojpost
- Sony.s
- Nováček

- Kontaktovat uživatele: