Při hraní se PC po pár minutách začne sekat

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
Shal
Nováček
Nováček

Při hraní se PC po pár minutách začne sekat

Příspěvek od Shal »

Když hraju nějakou hru, tak často už po pár minutách se začne sekat (a to i staré hry) a stává se nehratelnou. Tento problém pokračuje i ve Windows XP a je nutné restartovat počítač. Nevím čím to může být, ale hraní her je kvůli tomu často nemožné.

Nikdy dříve mi to nedělalo až nyní několik měsíců.

Notebook: Pentium-M 1.6GHz, 513MB RAM, Mobility Readeon 9700

Díky za radu.
bad guy
Nováček
Nováček

Příspěvek od bad guy »

jediny co muzes zkusit je preinstalovat celej system
a vse pak nainstalovat GK, chipset, zvuk, sit atd
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Problémy s HW ve hrách

Příspěvek od Dzin »

Shal píše:Když hraju nějakou hru, tak často už po pár minutách se začne sekat (a to i staré hry) a stává se nehratelnou. Tento problém pokračuje i ve Windows XP a je nutné restartovat počítač. Nevím čím to může být, ale hraní her je kvůli tomu často nemožné.

Nikdy dříve mi to nedělalo až nyní několik měsíců.

Notebook: Pentium-M 1.6GHz, 513MB RAM, Mobility Readeon 9700

Díky za radu.
Máš povolenou virtální pamět? Defragmentuj Hdd, máš dost volného mista?Defragmentuj pomoci pagedefrag....
RAM máš asi 512 :wink:
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
Shal
Nováček
Nováček

Příspěvek od Shal »

Už asi vím, čím to je. Pravděpodobně grafickou kartou. ALe nevím proč. Mám 64 RAM + sdílenou s RAM. Po restartu a vyčištění RAM vše jede OK. Zkoušel jsem programy pro čištění RAM i VRAM, ale k ničemu to nevedlo. Zkoušel jsem kartu podtaktovávat, přetaktovávat a stále bezezměny.
Zkoušel jsem různé základní diagnostické programy, ale ničeho divného jsem si nevšiml - žádné přeplněné RAM ani nic podobného.
Mohl bych někde sehnat nějaký ultimátní diagnostický program, ale v těch údajích bych se stejně nevyznal :(

Zkoušel jsem zjistit, jestli se mi grafárna nepřehřívá, ale dělá to u starých her a právě že u většiny novinek to nedělá anebo alespoň ne tak moc. Navíc ta grafárna zřejmě nemá tepelný senzor, nebo ty programy z něho neumí číst, ale to je více než divné u mobilní grafické karty.

EDIT

Navíc, se mi už několikrát stalo, že když se to začlo tak strašně sekat, já vyjel ze hry a zase se tam hned pokusil dostat, tak mi spadly ovladače grafické karty, systém přepl do základního VGA módu (640x480 / 4 bity pro barvy) a musel jsem restartovat.

Zkoušel jsem i měnit ovladače, ale taky to nikam nevedlo.

//edit Thellwin - sloučen dvojpost
Sony.s
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sony.s »

Stáhni si nový ovladače
Acer Extensa 5620z
Processor : Intel Pentium Dual Core Inside 1866 MHz
RAM :2048 MB
Video Card :Intel Corporation Mobile 965 Express Integrated Graphics Controller,
HDD :320 GB,
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Přesun z Her
Goldnoob team proud member!
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“