Normálně tento procesor provozuji na taktech 2,4-2,6GHz, dnes jsem však zkoušel nějaké kombinace pamětí a jedna potvora nebyla ochotná fungovat na nižší děličce než 1,66 a s CR 2T (v kombinaci ze zcela jinou pamětí), takže maximální frekvence FSB byla nakonec 250MHz (2000MHz) a paměti přesně na DDR400.
To že se mi pak procesor všude možně a různě (everest a sandra) hlásil jako Sempron 3400+ mě nepřekvapilo.
To jsem dělal dopoledne, jenže pak mě začala přemáhat únava, pustil jsem si červeného trpaslíka a usnul. Po probuzení jsem přes ICQ řešil s jedním známým nastavení jeho Hammera a potřeboval jsem mu úkázat screen z everestu. Otevřel jsem everest a koukám že CPU jede na frekvenci 1800MHz (FSB 225) a hlásí se jako Sempron 3100+, dokonce se změnilo i časování pamětí!
Nejdřív mě napadlo že jsem to možná udělal já před tím než jsem šel spát, ale na 95% jsem si byl jistý že nikoliv. Ihned po restartu jsem na boot screenu viděl FSB 250MHz, takže jsem skutečně nic neměnil.
Udělal jsem screenshot před restartem (pic1) a po restartu (pic2), uvidím zase po x hodinách, ale jsem si ted skoro jistý že se to zopakuje.
PIC 1
PIC 2
Co si o tom myslíte? =) Sempron 2800+ nemá podporu C&Q nebo tak něco =)
zajímavost AMD Sempron2800+ (sc754) automatické podtaktování
Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee
- fanik
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- EfineSS
- Středně pokročilý

-
- fanik
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
ta deska (gb K8NS rev.1) normálně běhá s FSB 340MHz, takže to nebude ono. Možná jsem to špatně prve napsal, ale normálně tu desku provozuji s FSB 300-325MHz. Tu pamět jsem takto testoval několik hodin (cca 6 hodin) a naprosto bez problému ty frekvence byli stále stejné, došlo k tomu asi po 6 hodinách totální nečinosti. Nevím přesně za jak dlouho a kdy =)
tenhle počítač takřka nevypínám, uvidíme zítra, schválně to tak zase nechám a uvidím jak to zase bude vypadat po x hodinách nečinosti =)
tenhle počítač takřka nevypínám, uvidíme zítra, schválně to tak zase nechám a uvidím jak to zase bude vypadat po x hodinách nečinosti =)
- Matias
- Začátečník

-
- fanik
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
18 hodin to jelo na plný koule a nic... 5 hodin nečinosti a je to tu zase...
Co nezvládají paměti? Pár hodin kritické nečinnosti?
Nevím v čem to je, prolezl jsem předtím co se dalo, co by mi napovědělo. Prostě když se na tom počítači (tak jak je ted) nic nedělá tak se podtaktuje.
Já prostě nevím co je toho příčinou a nestabilita apd. je mimo mísu, předtím než jsem si toho všiml na tom běželo prime 12 hodin a dnes tomu dával přes den čočku synovec s Company of Heroes (což je taky dobrej test stability)
Zkusím to ještě jednou, dám tam ověřené a 100% paměti, ale nechám stejné nastavení frekvencí.
/ed AD/ takže opět to stejné, asi se to týká výlučně této frekvence
Co nezvládají paměti? Pár hodin kritické nečinnosti?
Nevím v čem to je, prolezl jsem předtím co se dalo, co by mi napovědělo. Prostě když se na tom počítači (tak jak je ted) nic nedělá tak se podtaktuje.
Já prostě nevím co je toho příčinou a nestabilita apd. je mimo mísu, předtím než jsem si toho všiml na tom běželo prime 12 hodin a dnes tomu dával přes den čočku synovec s Company of Heroes (což je taky dobrej test stability)
Zkusím to ještě jednou, dám tam ověřené a 100% paměti, ale nechám stejné nastavení frekvencí.
/ed AD/ takže opět to stejné, asi se to týká výlučně této frekvence