Gothic III
Moderátor: Baneshee
- HEAD
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- RuThaN
- Začátečník

Gothic 3 se chodá divně a neni to v tom, že každej má to na to sekání jiný nároky.
Problémem je pravděpodobně v hádání s nějakou utilitkou, či ovladačim jak na grafickou kartu či některé chipsety. Dost lidí s high-end sestovou má komp, zasekanej podobnými udělátky. Tohle by mělo být odstraněno pořádným Betatestem, ale ten probíhal kde v Rumunsku a o těch 5k hodin si myslim svý..
A co týče těch průměrnejch herních sestav, podle mě průměrná sestava, je novej komp za 20k i s monitorem do kterýho se ročně vrazí 4-5 tisíc.
Problémem je pravděpodobně v hádání s nějakou utilitkou, či ovladačim jak na grafickou kartu či některé chipsety. Dost lidí s high-end sestovou má komp, zasekanej podobnými udělátky. Tohle by mělo být odstraněno pořádným Betatestem, ale ten probíhal kde v Rumunsku a o těch 5k hodin si myslim svý..
A co týče těch průměrnejch herních sestav, podle mě průměrná sestava, je novej komp za 20k i s monitorem do kterýho se ročně vrazí 4-5 tisíc.
Naposledy upravil(a) RuThaN dne ned 29. říj 2006, 21:54, celkem upraveno 1 x.
Všechno jedno je, hlavně když to fajruje.. S popelnicí machrujou akorát (de)mentální chudáci, maximálně ještě beru nějaký dobrý přetočení, kterým se chcete pochlubit, jinak je to jen o penězích- no skill.
- Swat
- Mírně pokročilý

Všechno co jste zde uvedli by prostě nemělo hrát roli.Soupeření nVidia vs Ati běžného spotřebitele nezajímá.Běžný spotřebitel veme peníze,vybere si sestavu lahodící jeho oku nebo peněžence,nainstaluje si tam všechny programy a utility,na který je zvyklý včetně antiviru,aby byl nový comp ochráněn A CHCE SI UŽÍVAT za peníze,které do toho vrazil.Běžný uživatel PC nemá čas,náladu a mnohdy ani znalosti zjišťovat,co se s čím v jeho sestavě nemá rádo,co který program či utilita narušuje,stejně tak mnohdy neví,jaké programy na pozadí může vypnout a jaké ne.A hry by neměly chodit pouze "vyvoleným",ale všem - adekvátně k výkonnosti hardwaru a to je přímo závislé na kvalitě betatestu a celkové odladěnosti hry.Takže jak zde někdo psal,ať necháme nějakého brečení,tak bych rád uvedl,že aspoň u mě se nejedná o brečení,ale velké zklamání a ještě větší nasranost.
MB: Asrock Z370 Extreme4, CPU: Intel Core i5-8600K@5 GHz (SilentiumPC Navis PRO 240 AiO), RAM: 2x8 GB G.Skill DDR4 3200 MHz, GPU: Gigabyte RTX 2080 Gaming OC, HDD: SSD WD Blue 3D 1TB, Seagate IronWolf 6TB, DVD: Asus, PSU: Seasonic Focus Plus 850 Gold, CASE: Corsair T600 Graphite White Edition, MONITOR: BenQ XR3501, TV: 55" Samsung Q6FN
- Mr.Nigga
- Středně pokročilý

Takovej člověk si koupí konzoli a o nic z toho se starat nemusíSwat píše:...A CHCE SI UŽÍVAT za peníze,které do toho vrazil.Běžný uživatel PC nemá čas,náladu a mnohdy ani znalosti zjišťovat,co se s čím v jeho sestavě nemá rádo...A hry by neměly chodit pouze "vyvoleným",ale všem...
I'm living on reds, vitamin C and cocaine. Everything's a blur
- Thellwin
- Administrátor

Asi jsem moc hodnej ... navíc občas se stane, že nejsem na fóru každej den, nebo jenom minimálně a nemám čas projít všechno hned. Když jsem tu nebyl tak pár postů odfiltroval Wilik a on zřejmě neshledal důvody k tomu udělit kartu. Něco jsem úmyslně nechal až jak se admini vyjádří k shadowovu dotazu a v návaznosti na to, že to tu zůstalo si možná někteří mysleli, že je to i nadále tolerováno. Není.izuel píše:No newim newim ! Od té doby cos to napsal se to děje stále, ale zase se to řeší a karty nic? tééda ,ten pořádek si fakt zjednej !
To co se mi zdálo závadné jsem zlikvidoval teď, snad jsem nic nepřehlédl.
Jinak se tady zabíhá dost do OT, řešit co je dnes průměrné PC atd. se dá i v rámci samostatného threadu někde jinde a ne tady. Zkuste se toho prosím vyvarovat.
Docela uvažuji, že thread o G3 bude po vzoru Oblivionu rozdělen na dvě tématicky odlišná vlákna ...
Goldnoob team proud member!
- shadow
- Středně pokročilý

tak jsme si různě hrál s ini, a že to je o nervy, když load hry trvá asi pět minut
, vyzkoušel jsem i tyto nastavení, údajně vhodná pro 1GB ram konfigurace /týká se cache/:
http://forum.jowood.com/showthread.php?t=126999
(ten link teďka nějak nejde, forum je nějak down, snad se to časem spraví)
nicméně nemělo to v praxi patřičný efekt, tedy žádný jsem v podstatě nepozoroval a zůstal jsem na stejném. Když se podívam do využití pamětí, tak peak jsem měl opakovaně 1,5 GB, takže mně z toho vychází jediné: bez 1,5 GB to nemá cenu zkoušet, protože jinak to naprosto šíleně swapuje. A to velice snižuje hratelnost. A swapování, na to jsem alergický, takže odkládám prozatím do poličky
. V tomto směru proti tomu opravdu zlatý Oblivion.
Co jsem se tak díval tak i na procesor si to sáhlo na 99 %
.
http://forum.jowood.com/showthread.php?t=126999
(ten link teďka nějak nejde, forum je nějak down, snad se to časem spraví)
nicméně nemělo to v praxi patřičný efekt, tedy žádný jsem v podstatě nepozoroval a zůstal jsem na stejném. Když se podívam do využití pamětí, tak peak jsem měl opakovaně 1,5 GB, takže mně z toho vychází jediné: bez 1,5 GB to nemá cenu zkoušet, protože jinak to naprosto šíleně swapuje. A to velice snižuje hratelnost. A swapování, na to jsem alergický, takže odkládám prozatím do poličky
Co jsem se tak díval tak i na procesor si to sáhlo na 99 %
show must go on..
- radekhulan
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem se pokusil nainstalovat patch 1.08, a ihned při instalaci to vyhazuje tuto chybu:

Ti de*ilové nejsou schopni naprogramovat ani instalační program bez chyb..
// EDIT: tak dělá to jen verze stažená z BonusWeb.cz, stáhnul jsem to odjinud, a je to ok.

Ti de*ilové nejsou schopni naprogramovat ani instalační program bez chyb..
// EDIT: tak dělá to jen verze stažená z BonusWeb.cz, stáhnul jsem to odjinud, a je to ok.
Naposledy upravil(a) radekhulan dne pon 30. říj 2006, 00:15, celkem upraveno 1 x.
- wallot
- Středně pokročilý

-
Docela mi zacinaj vadi pomerne nezvladnute dialogy zvlast pokud dobiju mesto a pak se se mnou zacnou nekteri jedinci bavit ze ho se mnou pujdou dobit. Ono dobijeni mest je celkove divne zvlast kdyz nekterei mobove po dobiti utecou ikdyz maji treba dulezite predmety.
Nektere mise jsou solidne zabugovane. Po dobiti komplet pouste jsem se rozhodl domlatit i Orky obsazena mesta a po dobiti Delernu jsem se sel podivat za Xardasem a ten mi vklidu rekl ze mam jit do Delernu za orcimi samany kvuli artefaktum. opravdu uzasne kdyz jsem z nich udelal sekanou.
hra pravidlene vytuhava behem sejvu ktere jsou pak samozrejme poskozene. nemam na to nervy a pockam na par dalsich patchu a paxe uvidi.
Nektere mise jsou solidne zabugovane. Po dobiti komplet pouste jsem se rozhodl domlatit i Orky obsazena mesta a po dobiti Delernu jsem se sel podivat za Xardasem a ten mi vklidu rekl ze mam jit do Delernu za orcimi samany kvuli artefaktum. opravdu uzasne kdyz jsem z nich udelal sekanou.
hra pravidlene vytuhava behem sejvu ktere jsou pak samozrejme poskozene. nemam na to nervy a pockam na par dalsich patchu a paxe uvidi.
7800X3D, 9070XT Nitro+, QMK GMMK2 - TTC Frozen V2, Razer Naga V2 Pro, TCL 34R83Q + Dell P3223QE, Fractal Design Scape
- Paul
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Na dnes už bohužel zastaralé ATI X800GTO mi jede gothic 3 v 1152*864 na max (bez AA,AF) plynule - 30 fps a víc, což pro tuto hru bohatě stačí.Co nestačí, je jeden giga ram, takže to místy solidně swapuje.Ale to logo nv na začátku hry opravdu žádný praktický význam nemá...
Ryzen 5800X3D, Gigabyte Aorus X470 Gaming, 2*8GB FlareX@3200, nVidia RTX 3080Ti, 500GB SSD Evo 970, 2TB Crucial MX500, 120GB M4 SSD, 2 * Samsung F1 1TB SATAII, A4-Tech A7, Panasonic ST50 55" Plasma, NEC 24WMGX3 24", Win10 64bit Home, Steam Deck
If you have been voting for politicians who promise to give you goodies at someone else's expense, then you have no right to complain when they take your money and give it to someone else, including themselves.
If you have been voting for politicians who promise to give you goodies at someone else's expense, then you have no right to complain when they take your money and give it to someone else, including themselves.
- radekhulan
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- HEAD
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- Othrondir
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
samozrejme ze myslel vsetky nastavenia okrem AA a AF na max.radekhulan píše:"bez AA, AF" - tak na max, nebo na minimum?Paul píše:Na dnes už bohužel zastaralé ATI X800GTO mi jede gothic 3 v 1152*864 na max (bez AA,AF) plynuleJe opravdu zajímavé, čemu všemu jsou lidé se zastaralými low-end kartami schopni říkat "max"..
- DEXTER507
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Recenze na Bonuswebu: http://bonusweb.idnes.cz/pc/recenze/g/gothic3.html
Jinak já bych na tu hru tak neplival. Všichni nadáváte jakej to je shit atd. a přitom se tady kromě optimalizace nic jinýho neřeší. Ta hra je i o něčem jiným než o super grafice (kvůli které sem Gothic nikdy nehrál). Já vim že když to někdo sotva spustí a je ta hra nehratelná tak to naštve.
btw. Nechtělo by to založit samostatnej thread na technické zaležitosti jako u Oblivionu ?
Jinak já bych na tu hru tak neplival. Všichni nadáváte jakej to je shit atd. a přitom se tady kromě optimalizace nic jinýho neřeší. Ta hra je i o něčem jiným než o super grafice (kvůli které sem Gothic nikdy nehrál). Já vim že když to někdo sotva spustí a je ta hra nehratelná tak to naštve.
btw. Nechtělo by to založit samostatnej thread na technické zaležitosti jako u Oblivionu ?
Shit the bed!
- wallot
- Středně pokročilý

-
- Nerboard
- Začátečník

-
- Flegy
- Mírně pokročilý

-
to hulan: myslim si ze lze rict, ze mas nastaveni hry na maximalni detaily aniz bys mel zapnuty AA
. X800 neni zas tak zastaralej, to vis, kazdej neni tak bohatej a nema takove propadajici firmy jako mas ty, tudiz si nemuzou dovolit SLI ci CF z nynejsiho highendu (ani ty je nemas) tak prosim te pomlc

- the_macik
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
hele zajima me abych to nemel tak hranaty, ovsem nevim jestli to nepodporuje karta nvidia jako u oblivionu(HDR a AA), v menu to neni, takze to musim zapnout manualne.mam dojem ze 2x se projevilo.zvlada hra 4x AA?protoze kdyz to mam s HDR, tak jestli to proste nedovoluje karta.at tam nemam ty zuby jak v oblivionu, kdyz sem mel HDR
jinak moje rec, G3 neni zas tak o grafice(i kdyz se mi fakt tady libi) ale o tom, ze je to fakt bombasticka hra.bavi me fakt vic nez oblivion, ten byl takovej proste az moc volnej, tadyto ma atmosferu
jinak moje rec, G3 neni zas tak o grafice(i kdyz se mi fakt tady libi) ale o tom, ze je to fakt bombasticka hra.bavi me fakt vic nez oblivion, ten byl takovej proste az moc volnej, tadyto ma atmosferu
Deska: Asus P5N-E SLI, CPU: C2D E6750, chladi Zalman CNPS9700 , Ram: OCZ 4096MB DDR II 800MHz ) 5-5-5-18 , Grafika : ASUS 8800GTS 320MB , zdroj Seasonic 500W, LCD : Samsung syncmaster 226BW 22" , Mys : Logitech G7 ,Zvuk : M-audio revolution 5.1, Repro : Logitech Z-5500 
- Rajče
- Mírně pokročilý

No protože právě odfláknutá optimalizace je největším mínusem téhle "pecky" Nediv se, že tu většina (některým štaslivcům to jde) lidí o ničem jinym nemluví, když si hru kvůli neplynulosti způsobené neustálým swapem ani nezahraje...DEXXTER píše: Jinak já bych na tu hru tak neplival. Všichni nadáváte jakej to je shit atd. a přitom se tady kromě optimalizace nic jinýho neřeší.
Jo, "celkem" to naštve, dát za to 1000,- a pak koukat na pěknej obalDEXXTER píše: Ta hra je i o něčem jiným než o super grafice (kvůli které sem Gothic nikdy nehrál). Já vim že když to někdo sotva spustí a je ta hra nehratelná tak to naštve.
- Papilla
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
kokos...
Zacal som rubat do tych prasat v lese, ale samozrejem to ich nemam sancu dat, kvoli tomu jebnutemu bugu, tak skratka ze ich zavediem do mesta, ze snad ich tam ostatny pobiju, ale HOVNO. Pridu tam TRI PRASATA a POBIJU CELE MESTO a potom si SPOKOJNE ODKRACAJU DOMOV. No a toto ma vazne zabilo a hru som musel vymazat.
Snad na konci roka, ked to ma vyjst v USA, vyjde poriadny patch a orgie sa budu moct konat
Zacal som rubat do tych prasat v lese, ale samozrejem to ich nemam sancu dat, kvoli tomu jebnutemu bugu, tak skratka ze ich zavediem do mesta, ze snad ich tam ostatny pobiju, ale HOVNO. Pridu tam TRI PRASATA a POBIJU CELE MESTO a potom si SPOKOJNE ODKRACAJU DOMOV. No a toto ma vazne zabilo a hru som musel vymazat.
Snad na konci roka, ked to ma vyjst v USA, vyjde poriadny patch a orgie sa budu moct konat
PC: AMD Opteron 144@FX55 , DFI INfinity nf4-x, ATI Radeon X800GT@561/602, 2x512MB DDRAM 400mhz, Fortron 400w
- wallot
- Středně pokročilý

-