Uprava Inst. CD Windows XP

Všechny dotazy, problémy a řešení týkající se Windows XP, Windows 2000 a Windows NT.

Moderátor: Loki5567

Odpovědět
Klinki
Nováček
Nováček

Nvidia ovladace

Příspěvek od Klinki »

A budou tam fungovat spravne ovladace poze z inf souboru ? Bude tam napr. ten program kterej je normalne v liste a vsechno mozny se pres nej nastavuje ? (ovladace nvidie na Geforce 4)
r3incarnat0r
Nováček
Nováček

Příspěvek od r3incarnat0r »

embe píše:Ja by som povedal, ze polovicna robota nie je robota a nema vyznam sa pustat do niecoho co vopred viem, ze nebude kompletne. Ked clovek zisti co vsetko sa da s XP robit, tak az potom sa moze pustit do prace.
...
S tímto tvrzením bych si dovolil nesouhlasit v tom smyslu, že se nehodí k tomuto případu. V nLite si můžete vybrat pouze úlohy, které chcete, ostatní můžete klidně ignorovat. Kdybych si měl nejprve zjistit všechno, než začnu něco dělat, tak by mě to zaručeně přestalo bavit dřív, než bych se to všechno stačil "doučit". Napsal jste docela vyčerpávající odpověď o unattended instalacích, ale imho to Klinkiho nemusí zajímat pokud je začátečník. Spíše naopak ho všechny ty informace můžou odradit, protože vzbuzují pocit složitosti. :)
Klinki píše:A budou tam fungovat spravne ovladace poze z inf souboru ? Bude tam napr. ten program kterej je normalne v liste a vsechno mozny se pres nej nastavuje ? (ovladace nvidie na Geforce 4)
Všechny "extras" v ovladačích nebývají, protože se integrují soubory, které se instalují jen s daným INF souborem. V případě nVidie ale ikona v systrayi a control panel zůstanou, jsou prakticky součástí ovladače. :wink:
Klinki
Nováček
Nováček

Příspěvek od Klinki »

A jeste neco... kdyz nemuzu u tech programu vybrat kam se maji nainstalovat tak kam se samy nainstaluji ? Do program files nebo do slozky kde jsou instalacni soubory ? A jeste jeden dotaz.. je nejak mozne nastavit aby si uzivatel mohl vybrat napr. jestli chce FF nebo operu (ze by mu neco prikazak napsal a on by dal napr. a) a mel by jen operu a kdyby dal za b) tak ma jen ff)
A co by s tou automatickou instalaci udelaly softy co chtej S/N pri instalaci?
r3incarnat0r
Nováček
Nováček

1) Měli by se nainstalovat do svých výchozích adresářů, tj. Program Files (jako když spustíte normální instalační soubor a klikáte Další > Další > Dokončit).

2) Ještě jsem to neviděl, ale teoreticky by to šlo vytvořit, například bych někam do $OEM$ dal oba instalační soubory a přes cmdlines bych nechal spustit CMD soubor, ve kterém by se to vyřešilo příkazem SET nebo CHOICE.

3) V addonu by měl být zadán kromě parametru pro bezobslužnou instalaci také parametr s registračním řetězcem. Pokud není, tak se pravděpodobně objeví okno, kam se musí při instalaci zadat ručně. Takové addony nejsou z licenčních důvodů na oficiálním webu a oficiálních fórech k dispozici. Pokud vlastníte registrační číslo k programu, můžete si vytvořit svůj addon pomocí těchto utilit:

Add-On Maker for Nlite (čeština ;) )
N-Lite Plugin Creator
ka-spel
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

r3incarnat0r píše:S tímto tvrzením bych si dovolil nesouhlasit ...
Pokud je vyloženě začátečník, tak souhlas, ale nastudovat si něco o oknech dřív než se do toho pustí není na škodu. :D Pro začátek doporučuji zvolit režimi kompatibility (tiskárny, video atd.) a nic tím nepokazí. Já třeba začínal tím stylem, že jsem pročetl msfd a germannlite, udělal hned na poprvé radikální ořez a nyní již jen sleduji v tabulce aktuální hoftixy pro další nLite instalačku. Pokud byly nějaké problémy, tak jedině s vypálením ISO (nebootovalo) a pak s kompatibilitou u multimédií (angličtina Tell me more kids).
embe
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od embe »

Nemyslel som samozrejme precitat si celu knihu o Windows ktora ma vyse 1000 stran, myslel som zacat s navodom ktory je na http://unattended.msfn.org/unattended.xp/. V sekcii Downloads je cely navod na stiahnutie v pdf; zjednodusi a zrychli to pracu. Potom s pomocou roznych programov a fora na msfn to uz ide rychlo. Ja mam teraz napriklad instalacne DVD o velkosti cca 1,1GB so vsetkymi programami, ktore potrebujem vratane ich seriovych cisel....

Iste, existuje aj moznost nainstalovat XP manualne a potom vsetky drivre, programy a pod a zazalohovat to pomocou programu Northon Ghost 2003 no metoda upravy instalacneho CD sa mi zda lepsia a hlavne je mozne ju neustale upravovat.
Procesor: Intel Core i5 2500K - 3.3GHz + Arctic Cooling Alpine 11 Pro rev2, Doska: Gigabyte Z68XP-UD3P Rev 1.0, Zdroj: Seasonic SS500GB Active PFCF3 S12II-500W, ]RAM:: 2x Kingston HX DDR3 2GB 1600 KHX1600C9AD3B1 GK: Saphire Ati Radeon HD4830 512 GDDR3 PCI-E Dual DVI-I/TVO, Disky:, C: IDE WD400JB-00FMA0 - 40GB, D: Hitachi Deskstar 250GB HDS722525VLSA80, E: Hitachi Deskstar 250GB HDS722525VLSA80, DVDRW: ASUS DRW-2014 S1T, Ostatne 2 x Scythe SFF21D ; Zalman ZM-MFC2
r3incarnat0r
Nováček
Nováček

Too lazy 4 reading...

Jasně, máte oba pravdu, že je lepší se připravit, pokud ovšem na to máte trpělivost. :roll: Mě by čtení návodů většinou prostě nebavilo. Pracovat s INF soubory a například tweaky jsem se naučil tak, že jsem rozbalil už hotové addony (mám na mysli hotfix-like, ne unattended installery) nebo třeba nlite.in_ apod. a snažil jsem se pochopit provázanost a "kde co jak dělá". Pokud jsem narazil na problém, tak přišel na řadu Google a časem pak referenční příručky (to co se dá na internetu vyhledat v TechNetu a MSDN). To už je ale o něčem jiném, mě tedy spíš vlastně zajímá "hrabání se" v INFech a registrech, vy tu mluvíte hlavně o vytváření bezobslužných instalací, na které je možná opravdu vhodnější návod, jak říkáte. :wink:

Btw ta stránka unattended.msfn.org vypadá opravdu zajímavě, našel jsem jí i u mě někde v hlubinách bookmarků, někdy se tam budu muset mrknout... :P
embe
Začátečník
Začátečník

Re: Too lazy 4 reading...

Příspěvek od embe »

r3incarnat0r píše:Jasně, máte oba pravdu, že je lepší se připravit, pokud ovšem na to máte trpělivost. :roll: Mě by čtení návodů většinou prostě nebavilo. Pracovat s INF soubory a například tweaky jsem se naučil tak, že jsem rozbalil už hotové addony (mám na mysli hotfix-like, ne unattended installery) nebo třeba nlite.in_ apod. a snažil jsem se pochopit provázanost a "kde co jak dělá". Pokud jsem narazil na problém, tak přišel na řadu Google a časem pak referenční příručky (to co se dá na internetu vyhledat v TechNetu a MSDN). To už je ale o něčem jiném, mě tedy spíš vlastně zajímá "hrabání se" v INFech a registrech, vy tu mluvíte hlavně o vytváření bezobslužných instalací, na které je možná opravdu vhodnější návod, jak říkáte. :wink:

Btw ta stránka unattended.msfn.org vypadá opravdu zajímavě, našel jsem jí i u mě někde v hlubinách bookmarků, někdy se tam budu muset mrknout... :P
:D jj, ja som zacal tak, ze som isiel podla toho navodu; niektore pasaze som mohol preskocit, kedze pojednavaju o nLite, no ja som si ich prebehol napriek tomu, lebo je dobre si niektore veci refreshnut pripadne prist na nejake ine postupy. Samotne citanie prirucky je nudne, ja som to teda cital a popritom robil. A mozem povedat ze za 1 mesiac som sa dostal uz velmi daleko...
Procesor: Intel Core i5 2500K - 3.3GHz + Arctic Cooling Alpine 11 Pro rev2, Doska: Gigabyte Z68XP-UD3P Rev 1.0, Zdroj: Seasonic SS500GB Active PFCF3 S12II-500W, ]RAM:: 2x Kingston HX DDR3 2GB 1600 KHX1600C9AD3B1 GK: Saphire Ati Radeon HD4830 512 GDDR3 PCI-E Dual DVI-I/TVO, Disky:, C: IDE WD400JB-00FMA0 - 40GB, D: Hitachi Deskstar 250GB HDS722525VLSA80, E: Hitachi Deskstar 250GB HDS722525VLSA80, DVDRW: ASUS DRW-2014 S1T, Ostatne 2 x Scythe SFF21D ; Zalman ZM-MFC2
ka-spel
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Too lazy 4 reading...

Příspěvek od ka-spel »

r3incarnat0r píše:To už je ale o něčem jiném, mě tedy spíš vlastně zajímá "hrabání se" v INFech
Tak to mě taky. Bezobslužné instalace nepoužívám. Těch pár věcí si vždy naistaluji aktuálních. I když si myslím, že by nebyl problém hotové ISO o novou verzi zaktualizovat pomocí nějakého ISO commanderu. Pokud by šlo bootovat z DOSu InCD, tak by aktualizace byla ještě snadnější.
ka-spel
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

Taky dobrý návod na nLite http://www4.zero.ad.jp/Angel.Omega/nLite.htm :lol: Ale jen pro zkušené a jazykově vybavené. :lol:
Quincy
Nováček
Nováček

Příspěvek od Quincy »

Upravoval jsem instalaci podle různých návodu, vše proběhlo v pořádku. Ale nyní, když jsem chtěl nainstalovat tyto upravené Windowsy, tak se mi objevily hlášky, ať vložím disk Windows XP SP1, nevíte co s tím?
Klinki
Nováček
Nováček

Příspěvek od Klinki »

Uz se mi jaks taks povedlo udelat automatickou instalaci :-D
Akorat mam malej problem... Delal sem to v nLITE A kdyz si otevru soubor posledni_relace.ini a nastavim si tam to

[GuiRunOnce]
%systemdrive%\install\start.cmd

tak se to asi samo nezapina nebo co ale po prihlaseni asi 3x problikne prikazak a tim to hasne... a pak to musim rucne zapnout z C:\install\start.cmd

Instaluji se i programy automaticky a dokonce ne do program files ale do slozky programy... 8) Jenze je pekne blby ze nektery instalatory to nepodporujou, jiny zase i pres silent mode apod. atributy buzerujou :(
Kazdopadne se mi to povedlo s temato programama:
---
Acrobat Reader 7 (akorat tam naskocila loadovaci obrazovka a pak byl klid :) ale ten sem nechal do prog. files)
Alcohol 120 % (uplne klidna instalace do C:\Programy )
Firefox (Uplne klidna instalace do C:\Programy )
Thunderbird (Uplne klidna instalace do C:\Programy )
NOD 32 (Uplne klidna instalace do C:\Programy )
Opera (Uplne klidna instalace do C:\Programy )
Outpost pro + cestina (instalace do C:\Programy akorat na konci vyskoci okno s nastavenim firewallu)
Quick time alternate (Uplne klidna instalace do C:\Programy )
Skype (Uplne klidna instalace do C:\Programy )
Zoner photo studio 9 (Uplne klidna instalace do C:\Programy )
Winrar (Uplne klidna instalace nechal sem do program files ale radsi bych do programu :) )
- skoro vsechny ovladace z instalatoru (nerusena instalace bez restartu ;) )
---
Problemove programy:
Total commander (buzeruje ze nemuze najit soubor s nastavenim i kdyz ma vse nastavene a soubor tam je jeste si s tim pohraju)
Ad aware pro (tak tam ani nevim co mu vadi a instaloval se do prog. files)
Flashget (nevypise zadnej error nic ale proste tam nikde na disku nebude ?! :O )

kdybyste nekdo meli navod jak nastavit cestu programu na instalatory ktere nejsou ani INNO ani INSTAL SHIELD ani WINE tak pls piste...
r3incarnat0r
Nováček
Nováček

to Quincy:

Jsou v instalačním adresáři soubory jako WIN51, WIN51IP, WIN51IP.SP1 a WIN51IP.SP2?

to Klinki:

lol, %systemdrive%\install\start.cmd se píše do winnt.sif a ne do posledni_relace.ini. Problikávání konzolí je v pořádku.
Klinki
Nováček
Nováček

Příspěvek od Klinki »

r3incarnat0r píše:to Quincy:

Jsou v instalačním adresáři soubory jako WIN51, WIN51IP, WIN51IP.SP1 a WIN51IP.SP2?

to Klinki:

lol, %systemdrive%\install\start.cmd se píše do winnt.sif a ne do posledni_relace.ini. Problikávání konzolí je v pořádku.
jj koukam na to :D ja sem matlak :) no ono by to i teoreticky slo ale musel bych to vygenerovat pres nLITE :D njn ale stale mi tam nektery programy blbnou s tou tichou instalaci.. HLavne i WISE instalatoru nevim jak nastavit slozku u ostatnich to de OK (akorat opera se nainstalovala tak trochu anglicky :D )
onyX
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od onyX »

Mám na vás DŮLEŽITÝ dotaz týkající se nLite /nyní verze 1.2.1/. Dělám totiž někde při INTEGRACI SP2 chybu. Nikde jsem o této věci na internetu nic nenalezl žádný odkaz a tak to celé popíši, neboť se mi tento problém (chyba???) stává u všech verzí nLite od verze 101 až po verzi 121 (předchozí verze jsem nezkoušel).

Mám nainstalováno WinXPpro, Framework 2, zkopíruji instalační CD na HDD třeba do podadresáře 1, spustím nLite, ten mi řekne na začátku, že mám instalační CD/adresář ve verzi SP1 a tak zaznačím v dalším kroku všechny volby /integrace SP2, ovladače, tweak atd/, dám vždy šipku dále po provedení dané operace a ve finále mi to řekne, jestli chci nechat integrovat jednotlivé kroky a vytvořit ISO, dám OK, a tam se stane právě CHYBA, PC začne v podadresáři na 1 HDD, kde je uložené instalační CD vytvářet nekonečné podadresáře: l386/NLDRV/001/vše co je v adresáři 1/l386/NLDRV/001/vše co je v adresáři 1/ a tak stále do nekonečna = mraky gigabajtů dat. Způsobuje to totiž ta zamáčknutá položka integrace SP2, u které se ale domnívám že tam má být zamáčknutá, aby se service patch 2 rozbalil a na konci správně integroval do SP1 /instalačního adresáře kde je uložené CD/.

Jestliže ale dám v nLite po rozpoznání SP1 integraci SP2, počkám až se integrace provede OK, dám krok zpět, integraci ODMÁČKNU a pak dělám vše jako je popsáno v horním odstavci, tak se vytvoří ISO, to vypálím, nainstaluji třeba do Virtual PC a je vše OK.

Nechápu ale dle druhého odstavce proč se SP2 stále integruje do podadresářů a nevytvoří jen jeden a nekonečně se zacyklovává.

Ptám se tedy který z těchto postupů je správný.

Dík všem za radu či postřeh
ka-spel
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Uprava Inst. CD Windows XP

Příspěvek od ka-spel »

onyX píše:Mám nainstalováno WinXPpro, Framework 2, zkopíruji instalační CD na HDD třeba do podadresáře 1, spustím nLite, ten mi řekne na začátku, že mám instalační CD/adresář ve verzi SP1 a tak zaznačím v dalším kroku všechny volby /integrace SP2, ovladače, tweak atd/
Jen taková otázečka, do jakého adresáře si zkopíroval SP2, když ho chceš intergrovat?
onyX
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od onyX »

Disk D:/1/SP2.exe = domnívám se že SP2 nemusí být zkopírován do adresáře Disk D:/1/CD/ pouze stačí když v nLite se zadá cesta k SP2 a ten již integraci zařídí .......

Disk D:/1/CD/ = adresář kde je zkopírovaná instalačka WinXP
ka-spel
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

Správně, SP2 nemůže být ve stejném adresáři. D:/1/ máš jen ten SP2.exe nebo je tam ještě volně něco dalšího. Pokud ano, tak bych radil udělat např. D:/1/SP2 a tam ten SP2 umístit.
onyX
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od onyX »

To podle mne na to nemůže mít význam. V nLite zadáváš jednotlivé cesty/respektive zadáváš cestu k SP2.

Jak jsi to dělal ty? Popiš to. Zadat cesty atd. ke konfiguraci nLite mi přide triviální, ale míchá mne, že si nevím rady s takovouto základní a jednoduchou cestou. Snad se ještě někdo ozve kdo integroval SP2 do instalačky. Protože snad jediné by stálo za zmínku otevřít v tom nLite ISOu soubor "drivers.cab" a podívat se na to zda se aktualizoval - ale na to jsem se nedíval .....
rossa
Začátečník
Začátečník

x

Příspěvek od rossa »

Muzete sem prosim nekdo hodit soupis co je mozno v nLite 1.2.1 odtstranit??

Dekuji

Ps:Shanim levneho,rychleho,stavebniho projektanta.
Naposledy upravil(a) rossa dne čtv 2. lis 2006, 13:03, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět

Zpět na „Windows XP, 2000, NT“