muj dotaz je nasledujici: Existuje v Linuxu neco jako DriveCrypt Plus Pack (DCPP) - viz http://www.securstar.com/products_drivecryptpp.php
jde mi o to sifrovani/maskovani hlavniho instalovaneho systemu a predsunuti jineho
chtel bych vytvorit system, ktery se hned po zapnuti pocitace zepta na heslo, pokud nevi, tak nabehne nejaky linux (na distribuci ani tak moc nezalezi, staci par her a surfovat po netu), pouze pri zadani hesla by se desifroval systemovy disk s Windows a spustily by se
pri neznalosti hesla by nebylo videt, ze tam ty Windows jsou, tzn. nestacilo by jenom zaheslovani GRUBu apod., to jsem na netu nasel. Ale jde mi o uplne a kompletni sifrovani tech Windows a jejich aplikaci
Alternativni reseni by byla linuxova distribuce, ktera se spusti po zapnuti pocitace a po zadani hesla desifruje partici s Windows a necha je nabootovat misto sebe.
Vysledek by mel byt, ze na PC si muze v Linuxu hrat, surfovat atd. kazdy, kdo si ho zapne, ale bez hesla se nedostane k Windows a jejich aplikacim/datum, resp. ani se nedozvi, ze na disku neco takoveho je.
S tim DCPP bych to mohl pod Windows provest v obracenem poradi Windows-Linux, ale potrebuji to presne opacne.
Lze pod Linuxem provest? Diky za tipy
Existuje v Linuxu neco jako DriveCrypt PP ve Windows?
- Bily21
- Nováček

-
- Rainbof
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Re: Existuje v Linuxu neco jako DriveCrypt PP ve Windows?
Pokud vim tak to neexistuje. ale ja bych tohle umel naprogramovat. tak jak to pises to nemuze fungovat protoze by jsi cekal na spusteni windows nekolik hodin nez by se ti rozkodovaly windowsy. mozna jen nekolik minut. co bys delal v pripade ze ti nekdo pc rebootuje natvrdo a pak ho da do jineho pc ?Bily21 píše:muj dotaz je nasledujici: Existuje v Linuxu neco jako DriveCrypt Plus Pack (DCPP) - viz http://www.securstar.com/products_drivecryptpp.php
jde mi o to sifrovani/maskovani hlavniho instalovaneho systemu a predsunuti jineho
chtel bych vytvorit system, ktery se hned po zapnuti pocitace zepta na heslo, pokud nevi, tak nabehne nejaky linux (na distribuci ani tak moc nezalezi, staci par her a surfovat po netu), pouze pri zadani hesla by se desifroval systemovy disk s Windows a spustily by se
pri neznalosti hesla by nebylo videt, ze tam ty Windows jsou, tzn. nestacilo by jenom zaheslovani GRUBu apod., to jsem na netu nasel. Ale jde mi o uplne a kompletni sifrovani tech Windows a jejich aplikaci
Alternativni reseni by byla linuxova distribuce, ktera se spusti po zapnuti pocitace a po zadani hesla desifruje partici s Windows a necha je nabootovat misto sebe.
Vysledek by mel byt, ze na PC si muze v Linuxu hrat, surfovat atd. kazdy, kdo si ho zapne, ale bez hesla se nedostane k Windows a jejich aplikacim/datum, resp. ani se nedozvi, ze na disku neco takoveho je.
S tim DCPP bych to mohl pod Windows provest v obracenem poradi Windows-Linux, ale potrebuji to presne opacne.
Lze pod Linuxem provest? Diky za tipy
IBM 760EL Pentium I. 166Mhz, 40Mb ram, 2x8gb CF ATA, DVD-CDRW, MS-DOS 7.1, Sound Bastler 16, LCD 12.1", baterka dead, tvout.
Phenom II X2 550 , 4gb ram, 1x 500 gb, 1x 2TB, nVidia 8800GT 768mb, eLSýDý 23"
Phenom II X2 550 , 4gb ram, 1x 500 gb, 1x 2TB, nVidia 8800GT 768mb, eLSýDý 23"