Prosím o komentáře k sestavě na AMD
Moderátoři: Walker1134, PKBO
- JJ
- Začátečník

-
Prosím o komentáře k sestavě na AMD
Zdravím,
plánuji nové PC, takže zatím jsem virtuálně sestavil následující kousek. Prosím o komentáře zejména, co se týká kompatibility, nebo kde by se dalo beztrestně ušestřit. Zamýšlené využití PC - především zpracování fotek (Nikon Capture, Photoshop) a další 2D grafika a sazba (Illustrator, Indesign). Potom zpracování zvuku (nahrávání, střih, čistění apod.) a poslouchání hudby. Naopak neplánuji hrát hry, takže tímto směrem se komentáře ubírat nemusí. Prioritou je tichý chod. Takže jdeme na to:
MB: Asus M2N32-SLI Deluxe/Wireless Ed - nForce 590 SLI
CPU: AMD Athlon 64 X2 4200+
RAM: Geil DIMM 2048MB DDR II 800MHz Kit (GX22GB6400UDC)
GK: Leadtek WinFast PX7600 GS TDH Classic Edition 256MB, PCI-E
HDD: 2x Samsung SpinPoint SP2504C - 250GB SATA II
ZK: Creative Labs X-Fi Platinum
DVD-RW: Pioneer DVR-111 black (tu už mám koupenou, takže tu měnit nebudu)
FDD/Card reader: FDD TEAC FDCR07 3.5"/ 1.44 MB, černá (black), interní se čtečkou 7v1 přes USB2.0
Zdroj: Enermax Liberty EL400AWT 400W
Case: ENERMAX ECA 3050-B Chakra
Chlazení case: 2x 120mm fan Noctua NF-S12-1200
Zatím nejsem rozhodnut o chlazení CPU. Líbil by se mi freezer, ale prý nejde na AM2 (resp, po čase socket neudrží tlak a praskne).
Budu rád za všechny rady. Třeba jestli je nějaká komponenta zbytečně dobrá nebo naopak jestli někde není něco kompatibilní. Primárně neplánuji taktovat (ale když to bude stabilní, tak proč to nezkusit). Na druhou stranu, dlouhodobá stabilita je pro mne důležitější než nějaká procenta výkonu. Stejně tak se neženu za teplotou, stačí, aby bylo vše stabilní.
Díky všem.
plánuji nové PC, takže zatím jsem virtuálně sestavil následující kousek. Prosím o komentáře zejména, co se týká kompatibility, nebo kde by se dalo beztrestně ušestřit. Zamýšlené využití PC - především zpracování fotek (Nikon Capture, Photoshop) a další 2D grafika a sazba (Illustrator, Indesign). Potom zpracování zvuku (nahrávání, střih, čistění apod.) a poslouchání hudby. Naopak neplánuji hrát hry, takže tímto směrem se komentáře ubírat nemusí. Prioritou je tichý chod. Takže jdeme na to:
MB: Asus M2N32-SLI Deluxe/Wireless Ed - nForce 590 SLI
FDD/Card reader: FDD TEAC FDCR07 3.5"/ 1.44 MB, černá (black), interní se čtečkou 7v1 přes USB2.0
Zatím nejsem rozhodnut o chlazení CPU. Líbil by se mi freezer, ale prý nejde na AM2 (resp, po čase socket neudrží tlak a praskne).
Budu rád za všechny rady. Třeba jestli je nějaká komponenta zbytečně dobrá nebo naopak jestli někde není něco kompatibilní. Primárně neplánuji taktovat (ale když to bude stabilní, tak proč to nezkusit). Na druhou stranu, dlouhodobá stabilita je pro mne důležitější než nějaká procenta výkonu. Stejně tak se neženu za teplotou, stačí, aby bylo vše stabilní.
Díky všem.
- RainMakeR
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
na co desku s SLI? vem Asus M2N-E ale pokud maj tvoje paměti menši napěti než 1.95 pak vem jinou.třeba DFI s chipsetem Nforce4 ale vyměn tam chladič na chipsetu
jen teda ten CPU X2 4200 je stejně drahej jako C2D 6300 kterej je podle mě vykonější.takže bych zauvažovla spiš o teto variantě.ta tvoje puvodni deska je o 200 kč levnějši než gigabyte DS3 P965 (nebo asus P5B)
jen teda ten CPU X2 4200 je stejně drahej jako C2D 6300 kterej je podle mě vykonější.takže bych zauvažovla spiš o teto variantě.ta tvoje puvodni deska je o 200 kč levnějši než gigabyte DS3 P965 (nebo asus P5B)
CPU AMD Phenom X4 9850 , RAM A-data 2x2 GB DDR2 , VGA Powercolor ATI HD4830 , MOBO Asus chipset 780G , HDD Samsung F1 640 Gb , WD2500KS , WD passport 250 Gb
- JJ
- Začátečník

-
Co se týče AMD, tak jsem celkem rozhodnutej. V Intelu se moc nevyznám a vždycky jsem byl naprosto spokojenej s AMD. Vzhledem k mým požadavkům bude myslím i tenhle comp bohatě výkonnej.
Co se týče M2N-E, tak to té jsem taky přemýšlel. Ale nevím, jestli nForce 590 není nějak zásadně výkonnější proti nForce 570. Takže to kdyby mi někdo řekl, tak bych byl rád. Přece jen ta M2N-E stojí asi půlku, tak by mě zajímalo, v čem je tak velkej rozdíl. Je to to SLI nebo i něco jinýho?
Jinak ty paměti maj 1,8 - 2,3V. V čem by byl problém? Kdyžtak bych spíš měnil paměti než desku.
Díky moc.
Co se týče M2N-E, tak to té jsem taky přemýšlel. Ale nevím, jestli nForce 590 není nějak zásadně výkonnější proti nForce 570. Takže to kdyby mi někdo řekl, tak bych byl rád. Přece jen ta M2N-E stojí asi půlku, tak by mě zajímalo, v čem je tak velkej rozdíl. Je to to SLI nebo i něco jinýho?
Jinak ty paměti maj 1,8 - 2,3V. V čem by byl problém? Kdyžtak bych spíš měnil paměti než desku.
Díky moc.
- RainMakeR
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
no ty paměti teda by měli na tu M2N-E jet vpohodě.spiš bych vzal tuhle než tu s SLI ktery stejně nevyužiješ.přehled těch nfoce5** chipsetu najdeš na ddworld.cz nebo možna i na pctuning.cz ten narust vykonu tam je minimalni spiš žadnej spiš tam jde o to sli na ktery si připlaciš a podle mě zbytečně.
CPU AMD Phenom X4 9850 , RAM A-data 2x2 GB DDR2 , VGA Powercolor ATI HD4830 , MOBO Asus chipset 780G , HDD Samsung F1 640 Gb , WD2500KS , WD passport 250 Gb
- stehrob
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- JJ
- Začátečník

-
- Squish
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
OK můj komentář:
Jestli stavíš pc co nejvíc tichý, zvolil bych case bez "děravé" bočnice (aby se zvuk co nejmíň šířil ven) Sáhl bych třeba po
Sopránu v ideálním případě po Antec P180 (ale ta je moc drahá).
Je fajn že podporuješ AMD ale Core 2 Duo je teď vážně výhodnější kauf.
Jestli stavíš pc co nejvíc tichý, zvolil bych case bez "děravé" bočnice (aby se zvuk co nejmíň šířil ven) Sáhl bych třeba po
Sopránu v ideálním případě po Antec P180 (ale ta je moc drahá).
Je fajn že podporuješ AMD ale Core 2 Duo je teď vážně výhodnější kauf.
- popikos
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
- JJ
- Začátečník

-
Taky bych zvolil case bez děravé bočnice (Casetek 1022-5), kdyby nestál o 1200 víc. Primárně potřebuju ovládání nahoře, žádná dvířka a screwless montáž. Nemyslím, že by ten hluk byl až tak dramatický, aspoň podle komentářů k té skříni je to OK.
Core 2 Duo možná je výhodnější, ale je na něj myslím míň desek a celkově mi prostě nějak není sympatické. Navíc AM2 by mělo chvíli vydržet a třeba se objeví nějaká nová architektura od AMD.
Ale kdyžtak budu rád, když poradíš variantu s core2 Duo (desku + proc) ve srovnatelné cenové hladině.
Díky
Core 2 Duo možná je výhodnější, ale je na něj myslím míň desek a celkově mi prostě nějak není sympatické. Navíc AM2 by mělo chvíli vydržet a třeba se objeví nějaká nová architektura od AMD.
Ale kdyžtak budu rád, když poradíš variantu s core2 Duo (desku + proc) ve srovnatelné cenové hladině.
Díky
- Squish
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- JJ
- Začátečník

-
OK, je mi to jasný, ale prostě nemám intel rád. Nevyznám se v něm, takže si netroufám si na něm postavit PC. S AMD mám zkušenosti, s Intelem vůbec. Nevím, co všechno mě může potkat, jak je to s kompatibilitou, jaký jsou chipový sady atd. A navíc si prostě myslím, že AMD 4200+ je na práci s fotkama dostatečně výkonnej procesor. Ale pokud navrhnete konkrétní sestavu Proc+deska za srovnatelný peníze, tak o tom budu rád přemejšlet.
Zde zmíněná deska Asus p5b stojí dvakrát tolik než ta, pro kterou jsem teď rozhodnut pro AMD.
Díky
PS: Mimochodem, když už jsem načal ten case. Můžete něco doporučit. Cena tak do 3500, černý, pokud možno bigtower. Nesmí mít dvířka a ovládání musí mít nahoře. Pak bych velmi ocenil bezšroubovou úpravu.
Jo, nedala by se ta díra v boku toho Apluscasu ucpat třeba nějakou odhlučňovací hmotou?
Díky
Zde zmíněná deska Asus p5b stojí dvakrát tolik než ta, pro kterou jsem teď rozhodnut pro AMD.
Díky
PS: Mimochodem, když už jsem načal ten case. Můžete něco doporučit. Cena tak do 3500, černý, pokud možno bigtower. Nesmí mít dvířka a ovládání musí mít nahoře. Pak bych velmi ocenil bezšroubovou úpravu.
Jo, nedala by se ta díra v boku toho Apluscasu ucpat třeba nějakou odhlučňovací hmotou?
Díky
- RainMakeR
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
ten bude až vpolovině roku 2008 stejně jako DDR3 paměti.Přišti rok bude sct AM2+ kterej by měl mit lepší HT(rychlejši) ale ten bude zpětně kompatibilni s aktualnim sct AM2Squish píše:Navíc AM2 by mělo chvíli vydržet
Chvíli ano, ale moc bych na to nespoléhal, někde jsem četl že se už pomalu připravuje AM3
- X-COM
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: Prosím o komentáře k sestavě na AMD
Lepší je skutečně za tyhle peníze C2D. Tady sestava, která se v zásadě drží tvého výběru komponent. (odkazy na czechcomputer, určitě najdeš lepší ceny)JJ píše: MB: Asus M2N32-SLI Deluxe/Wireless Ed - nForce 590 SLI
MB:
Gigabyte DS4 P965
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=39705
4700Kč
CPU:
Intel Core2 Duo E6300
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=39155
5550Kč
RAM:
Kingston DIMM 2048MB DDR II 750MHz Dual Channel Kit CL4
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=31377
6400Kč
GK:
Inno3D GeForce 7600GST 128MB
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=39833
3200Kč
HDD:
2x Samsung SpinPoint SP2504C - 250GB SATA II
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=32813
2x2157Kč
ZK:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=33631
Creative Labs X-Fi Platinum
4775
DVD-RW:
už máš
Disketovka + čtečka: (jestli to potřebuješ... Podle mne to je blbost)
http://www.elektro-1.cz/fdd-teac-fdcr07 ... 2-0/47434/
FDD TEAC FDCR07 3.5"/ 1.44 MB, černá (black), interní se čtečkou 7v1 přes USB2.0
800Kč
Zdroj:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=34954
Enermax Liberty EL400AWT 400W
2000Kč
Case:
http://www.tntrade.cz/shop/index.php/de ... 0-b-chakra
ENERMAX ECA 3050-B Chakra
2000Kč
Chlazení case:
2x Xilence case fan 120 mm
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=35980
2x 84Kč
Dohromady asi 33 .900
Ryzen 7950X, RTX4090, 96GB RAM, 2TB NVMe SSD system, 2TB NVMe SSD data, 112TB RAID 6