Rozvod domácí sítě - wifi a LAN

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
Lukke
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Rozvod domácí sítě - wifi a LAN

Příspěvek od Lukke »

Zajímala by mě jedna věc. V současné době mám na střeše baráku router (Asus WL-500gx), který funguje jako klient pro příjem wifi. Z něho vede kabel do AP (Ovislink WL-1020AP) a ten rozvádí wifi signál po celém baráku (a zahradě). Menší problém je horší signál ve spodním podlaží, kde jsou 3 stolní PC (notebooky se pohybují po budově). Dá se to vyřešit tak, že natáhnu UTP kabel od routeru dolů do switche, který to rozvede do těch 3 PC? Znamená to, že když ty PC dole budou mezi sebou komunikovat, tak (po přidělení IP adres DHCP routerem) bude probíhat komunikace jen PC-switch-PC a ne nahoru přes router a zpět? Protože komunikace přes AP je pomalá (je to jen B) a navíc s horším signálem...

Použít Ovise jako wifi klient nejde (že by to pak rozváděl přímo vše router dole), protože neumí routovat...
i7-4930K@4.6GHz | ASUS X79-DELUXE | 2x MSI R7970 | 64GB RAM | 2x SSD Intel 730 - 480GB | Corsair 550D Obsidian | PilsFree 500/500MBit
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

UTPčko klidně natáhni, komunikace bude PC - switch - PC
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
Lukke
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukke »

Oki. Ještě mám dotázek. Tím routerem přijímám wifi signál z APčka vzdálené 7km, směrovou 24dB anténou, ale na jejich straně je jen nějaká všesměrovka. V noci je ping na jejich bránu 7ms stabilně a bez ztrát, ale přes den je ztrátovost paketů až 30% a odezva kolísá. Snad by to vyřešila směrovka i na jejich straně s vlastním AP... Jenže oni mi nabízejí privátní spoj na 5GHz a do toho se mi zase nechce investovat (chtějí za to 11 tisíc). Myslíš, že to na 2.4GHz nebude realizovatelné se směrovkou i na druhé straně a 5GHz spoj by byl o hodně kvalitnější? Současný signál toho vzdáleného AP je totiž -75 až -82dB.
i7-4930K@4.6GHz | ASUS X79-DELUXE | 2x MSI R7970 | 64GB RAM | 2x SSD Intel 730 - 480GB | Corsair 550D Obsidian | PilsFree 500/500MBit
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

5GHz určitě tento problém řeší, podle mě bude standardní wifi zarušený ať použiješ na obou stranách směrovku nebo ne ... tím by se taky vysvětlovala dobrý ping v noci a špatný ve dne
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“