Scythe Infinity vs. Scythe Ninja rev.B

Chlazení vzduchem, vodou, peltierem, tekutým dusíkem, pasivem a dalšími + odhlučnění PC.

Moderátor: morke

Pravidla fóra
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.

Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
h4__
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Scythe Infinity vs. Scythe Ninja rev.B

Příspěvek od h4__ »

Ahoj,

chci si koupit nejakej novej chladic, TT Big Typhoon nechci, tak se rozhoduju mezi Scythe Infinity a Scythe Ninja rev.B..

- kterej si myslite ze je lepsi??

cetl jsem nejaky negativni ohlasy na ninju, ze nesedi na P5B Deluxe moc dobre, nebo ze se proste dotyka kondiku, ale moc se toho nebojim

- Ninja ma 6x Hetapipe
- Infinity ma 5x Heatpipe

podle toho, co jsem cetl, je Inf lepsi, nezt starej Ninja (rev.A), ale jak je na tom Rev.B??

thx

h4__
wallot
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od wallot »

revision B obsahuje sponu na AM2 jinak je to stejne. infinity je lepsi a jelikoz stoji stejne nevim co resis.
7800X3D, 9070XT Nitro+, QMK GMMK2 - TTC Frozen V2, Razer Naga V2 Pro, TCL 34R83Q + Dell P3223QE, Fractal Design Scape
h4__
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od h4__ »

ma sponu i na 775 ;) ale inf neni moc dostupnej...
Squish
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Squish »

Ninja zvládá chladit i pasivně, zatímco Infinity moc ne.
h4__
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od h4__ »

to jsi sebral kde?? Infinity chladi o 5C lepsi teploty nez Ninja bez 120mm vetraku
jessie.james
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jessie.james »

h4__ píše:to jsi sebral kde?? Infinity chladi o 5C lepsi teploty nez Ninja bez 120mm vetraku
neni pravda. kde jsi prisel k tomuhle udaji? infinity ma hlinikove zebra moc blizko u sebe. musis je profukovat, aby dokazaly nahromadene teplo rychleji odevzdavat do okoli. ninja nema tak husta zebra a pro pasivni chlazeni je vhodnejsi.
Cujo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Cujo »

Squish píše:Ninja zvládá chladit i pasivně, zatímco Infinity moc ne.
stejne C2D pretaktovane by ti pasiv nedal takze nevidim duvod proc koupit ninju :roll:
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

Cujo píše:
Squish píše:Ninja zvládá chladit i pasivně, zatímco Infinity moc ne.
stejne C2D pretaktovane by ti pasiv nedal takze nevidim duvod proc koupit ninju :roll:
presne tak jak rekl cujo....jestli mas o 5 stupnu min nebo vic je uplne jedno protoze OC tvyho procaku bude furt stejny.A jelikoz mas porad vzduchovy chlazeni tak stejne muzes do procaku pustit maximalne +-1.5V podle OC,protoze stejne vetsi napeti zadnym zazracnym vzduchem neuchladis.
Pokud teda nejses nejakej psychopat z XS fora co do C2D pousti 1.75V a v pohode maji 78 stupnu na procaku.
h4__
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od h4__ »

ne, takovej blazen nejsem, ovsem vyzkouset max OC jsem musel a pouzil jsem 1.6V...
Cujo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Cujo »

Highlander píše:do C2D pousti 1.75V a v pohode maji 78 stupnu na procaku.
ROFL no to snad ne :D :lol:
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

no myslim si ze lepsi volba nez 2 jmenovane chladice je muj S128 vuz podpis podle hodne testu u nas i v cizine je na tom o rad lepe co se tyce chlazeni :) ja kdyz mam na vetraku 300ot uchladim ho na 34° v klidu coz je masakr na to ze do nej poustim 1.5V
jessie.james
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jessie.james »

Stratos píše:ja kdyz mam na vetraku 300ot. uchladim ho na 34° v klidu
300 ot./m??? nesekl ses kapanek? na kolika V ti bezi?
Mr. Dirk
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Mr. Dirk »

Stratos píše: ja kdyz mam na vetraku 300ot uchladim ho na 34° v klidu coz je masakr na to ze do nej poustim 1.5V
Měřeno v čem? :? 34°C při 1.5V a 300ot byť v klidu je podle mě blbost.

//Překlep
Hän tuli minulle eräänä aamuna, Yksi yksinäinen sunnuntaiaamuna, Hänen pitkät hiukset virtaava, Kun keskitalvi tuuli, En tiedä, miten hän löysi minut, Saat pimeässä olin kävely, Ja tuhoaminen antaa noin minulle, Luota taistelua en voinut voittaa...
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

Mr. Dirk píše:
Stratos píše: ja kdyz mam na vetraku 300ot uchladim ho na 34° v klidu coz je masakr na to ze do nej poustim 1.5V
Měřeno v čem? :? 34°C při 1.5V a 300ot byť v klidu je podle mě blbost.
//Překlep
když má dobrej chladič tak proč ne. já mam TT112 a s X2 3800+ na 2800mhz s 1.475v mam v klidu do 38*
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
Mr. Dirk
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Mr. Dirk »

karf píše:když má dobrej chladič tak proč ne. já mam TT112 a s X2 3800+ na 2800mhz s 1.475v mam v klidu do 38*
Při 300ot/min? :roll:
Hän tuli minulle eräänä aamuna, Yksi yksinäinen sunnuntaiaamuna, Hänen pitkät hiukset virtaava, Kun keskitalvi tuuli, En tiedä, miten hän löysi minut, Saat pimeässä olin kävely, Ja tuhoaminen antaa noin minulle, Luota taistelua en voinut voittaa...
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

Mr. Dirk píše:
karf píše:když má dobrej chladič tak proč ne. já mam TT112 a s X2 3800+ na 2800mhz s 1.475v mam v klidu do 38*
Při 300ot/min? :roll:
no já mam 92mm kterej má minimum kolem 1200 takže tak. kdyby se tam vešla 120ka tak jí tam mam a ta točí od 400. je to ta od ximy.
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

jo 300ot reguluju si ho pres zalmana v 5,25" pozici takze mam rozmezi od 0-800otacek :)) a proste otocim tim regulatorem co nejmene to de aby se vetrak tocil a vychatzi to na 200-300otacek :)) ted mam dokonce 33° :)) proste ted nejlepsi chlazeni od thermalightu.
Kollda
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kollda »

h4__
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od h4__ »

uz jsem to cetl driv, nicmene sc.939 (konkretne X2) moc netopjej, ja mel Opterona 144 na 1.6V (2.8GHz) a mel jsem k nemu vodni hclazeni AQ AQX500RS, coz je celkem shit a mel jsem 38C idle a 60C burn (a to jsem mel v objehu i GPU a chipset)
Cujo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Cujo »

no nahodou X2 topi kvuli IHS celkem dost
Odpovědět

Zpět na „Chladiče a chlazení“