Stránku nelze zobrazit, ICQ jede ! ! !
Moderátor: Don
- maresdav
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Stránku nelze zobrazit, ICQ jede ! ! !
Zdravím, mám takový větší problém, máme sdílený internet soused má router ADSL (O2) 2048/256 neomezený. Často se mi stává že stahuju torrenty přes Bit Spirit nějakou dobu stahuju a najednou chci na net a nejde to. Napíše to Stránku nelze zobrazit. Přitom stahovací rychlost je pořád přes 200kb/s icq jede a stránky prostě nic !!! Většinou se to vyřeší restartem routeru ale někdy ne ! Nevíte co může být příčinou prosím pomožte ! ! !
- Papilla
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- maresdav
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
- karf
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
a ty stránky jdou zobrazit pokud ty torrenty nestahuješ?maresdav píše:určitě ne, dělá to i po formátu pc hned pokud začnu stahovat torrenty
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
- maresdav
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
- cabman
- Středně pokročilý

Může to být:
1. omezen počet spojení pro tvojí IP. To je běžná praxe providerů. Předpokládám že když vypneš Torrenta tak se stránky po čase začnou načítat?
2. chyba routeru/lan.
Vsázím na to první.
1. omezen počet spojení pro tvojí IP. To je běžná praxe providerů. Předpokládám že když vypneš Torrenta tak se stránky po čase začnou načítat?
2. chyba routeru/lan.
Vsázím na to první.
Jsem pro přesměrování pctuning na google. Na co forum? Když se člověk na něco zeptá tak mu nějakej "inteligent" odpoví že si to má najít v google. V google je všechno a konečná odpověď na vše je google.
- maresdav
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
POkud stahuju torrenty a pak najednou nejede www stránky tak po vypnutí stahování torrentů net už nenajede pomůže tak možná restart routeru někdy ani to né. Tento problém máme asi 4 měsíce a je to čím dál častější stačí už zapnout torrent a tak po 2 hodinách stránky už nejedou icq pořád. Restart routeru to vyřeší skoro vždy ale pořád psát sousedovi ať ho restartne není nejlepší nápad
- karf
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
zkus v tom klientu pro tor. nastavit nějaký rozumný maximální počet spojení...jeslti to jdemaresdav píše:POkud stahuju torrenty a pak najednou nejede www stránky tak po vypnutí stahování torrentů net už nenajede pomůže tak možná restart routeru někdy ani to né. Tento problém máme asi 4 měsíce a je to čím dál častější stačí už zapnout torrent a tak po 2 hodinách stránky už nejedou icq pořád. Restart routeru to vyřeší skoro vždy ale pořád psát sousedovi ať ho restartne není nejlepší nápad
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
- maresdav
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
- TomTom
- Začátečník

-
- maresdav
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
- TomTom
- Začátečník

-
Ovladaci panely->Sitova pripojeni->vlastnosti toho pripojeni s routrem->na zalozce obecne dat vlastnosti protokolu tcp/ip->nastavit adresy rucne
Vetsinou staci nastavit rucne jen DNS,ale nekdy i nastavit rucne ip adresu, masku podsite a vychozi branu.
Jinak udaje k DNS, ip adresu atd ti zdeli na podpore tveho poskytovatele.Vetsinou staci jen zavolat a oni uz vedi..
Snad jsem to popsal smysluplne..Mam taky Asus a delal mi to samy a od ty doby co mam DNS nastaveny rucne je to ok..
Vetsinou staci nastavit rucne jen DNS,ale nekdy i nastavit rucne ip adresu, masku podsite a vychozi branu.
Jinak udaje k DNS, ip adresu atd ti zdeli na podpore tveho poskytovatele.Vetsinou staci jen zavolat a oni uz vedi..
Snad jsem to popsal smysluplne..Mam taky Asus a delal mi to samy a od ty doby co mam DNS nastaveny rucne je to ok..
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- DuSkie
- Nováček

-
- Matias
- Začátečník

-
My máme taky asuse (nevim jestli jenom modem ale myslim že to je zároveň i router) a museli jsme ip adresy nastavit rucne a na pevno, mám takovej pocit že to cobylo napsaný několik řádek nahoře se my stalo i po nastavení těch adres napevno (icq jede web ne).
Ale stim rozdílem že já nemusim restartovat router ani pc , jen počkám třebas 5-10min (což je taky na h...vno) no apak web normalne najede 
- lexik
- Začátečník

-
Pokud máš routr Asus, tak se ani nedivím, já ho mám totiž taky.
Nevím jakýho máš klienta, já používám Azureus. Má docela konfortní nastavení. Počet spojení jsem musel postupně snižovat až na 40. Maximum upload mám v něm nastavený na 26kB a maximum download mám na 96kB. Pokud dám víc, tak mi spojení zatuhne. Když o hodně víc, tak hned, když jenom trošku, tak to může trvat i hodinu. Nastav si hodnoty tak (postupně je snižuj), aby ti zbylo i na normální stahování a taky mysli na souseda - ten bude chtít stahovat taky. Soused pokud stahuje, tak by to měl mít nastavený taky.
Já na Asuse už nejedu, pořídil jsem si starej počítač Pentium na 100Mhz, 48Mb RAM, nacpal jsem do něj linuxovou distribuci: Ipcop, je to vlastně speciálka - pouze routr a je super. V Azureusu můžu dát třeba 10000 připojení a nespadne to. S Asusem se to nedá vůbec srovnávat. Navíc žere celý počítač 19W, procesor má pasiv a je úplně studenej.
Nevím jakýho máš klienta, já používám Azureus. Má docela konfortní nastavení. Počet spojení jsem musel postupně snižovat až na 40. Maximum upload mám v něm nastavený na 26kB a maximum download mám na 96kB. Pokud dám víc, tak mi spojení zatuhne. Když o hodně víc, tak hned, když jenom trošku, tak to může trvat i hodinu. Nastav si hodnoty tak (postupně je snižuj), aby ti zbylo i na normální stahování a taky mysli na souseda - ten bude chtít stahovat taky. Soused pokud stahuje, tak by to měl mít nastavený taky.
Já na Asuse už nejedu, pořídil jsem si starej počítač Pentium na 100Mhz, 48Mb RAM, nacpal jsem do něj linuxovou distribuci: Ipcop, je to vlastně speciálka - pouze routr a je super. V Azureusu můžu dát třeba 10000 připojení a nespadne to. S Asusem se to nedá vůbec srovnávat. Navíc žere celý počítač 19W, procesor má pasiv a je úplně studenej.
- myom
- Středně pokročilý

tento problem neni v nastaveni. ja mam obcas stejny problem a reseni je jednoduche. ten modem/router se prehriva...... proste velky datovy tok nepropusti (torent/www), ale maly jo (ICQ). zkus to vypojit tak na hodku ze zasuvky a pak zapoj a rekni jestli to jede. 
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom
- DuSkie
- Nováček

-
to bych to mel jak kkt chodit kazdou chvili vypojovat a cekat az se zas zchladi?myom píše:tento problem neni v nastaveni. ja mam obcas stejny problem a reseni je jednoduche. ten modem/router se prehriva...... proste velky datovy tok nepropusti (torent/www), ale maly jo (ICQ). zkus to vypojit tak na hodku ze zasuvky a pak zapoj a rekni jestli to jede.
- myom
- Středně pokročilý

no zkus to a uvidis.... ja to vyresil tak, ze jsem kolem modemu vyhazel kvitka od matky...... proste to dej vice do prostoru, nebo dej k tomu vetrak..... ale nejprve to zkus jestli to je na 100% tim......