Seagate 80GB SATA 2.5 a cvakanie hlav

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
To[m]aS
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Seagate 80GB SATA 2.5 a cvakanie hlav

Příspěvek od To[m]aS »

No zdar, hadam mi poradite, pre asi tyzdnom som kupil notebook ASUS F3F-AP058 a je v nom pevny disk Seagate 80GB, moj problem spociva v tom ze ma znepokojuje take obcasne cvaknutie v nom, zvacsa vtedy ked nikto nic s nim nerobi, vzdy to cvakne 2x a pauza, takto to spravi asi zo 8krat nepravidelne... system sa pri tom vobec nesekne vsetko ide v pohode, SMART disku si myslim ze je v poriadku, ten zvuk mi pripomina taky ten zvuk ako ked sa hlavy citacie posuvaju pri vypinani disku a zapinani.. stretli ste sa uz niekedy s tym?
To[m]aS Silent PC: AMD Sempron 2500+ cooled by Arctic Cooling Cooper Lite @7V, ASUS A7V880-DeLuxe, Blitz 512 MB DDR, GIGABYTE MAYA GeForce FX 5500 300/500@333/610 cooled by Primecooler napodobenina Zalmanu, Sound Blaster Audigy, LG DVD-RW Dual Layer 16x,Western Digital 80GB/8MB, IBM Hitachi 160 GB/8MB, PSU Frontier 350W Modded. Water Cooling in progress....
jankop
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jankop »

Stretli. Disky v noteboocích pracují v docela tvrdých teplotních podmínkách. To, co popisuješ je podle mě běžná provozní teplotní kalibrace HDD.
To[m]aS
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od To[m]aS »

No ja si to myslim tiez ale je to dost znervoznojuce ked ti to tak 20 krat urobit za sebou, niekedy zas vo vacsich casovych intervaloch.. ach.. disk som ocheckoval, smart hlasi vsetko OK..

Tu je vypis

Obrázek

To HW ECC Recovered sa mi nejak najprv nezdalo ale videl som to uz u viacerych novych Seagateoch
To[m]aS Silent PC: AMD Sempron 2500+ cooled by Arctic Cooling Cooper Lite @7V, ASUS A7V880-DeLuxe, Blitz 512 MB DDR, GIGABYTE MAYA GeForce FX 5500 300/500@333/610 cooled by Primecooler napodobenina Zalmanu, Sound Blaster Audigy, LG DVD-RW Dual Layer 16x,Western Digital 80GB/8MB, IBM Hitachi 160 GB/8MB, PSU Frontier 350W Modded. Water Cooling in progress....
bizak
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od bizak »

To[m]aS píše: To HW ECC Recovered sa mi nejak najprv nezdalo ale videl som to uz u viacerych novych Seagateoch
HW ECC Recovered je počet opravených chybných čtení. Určitě se ti bude časem ještě zvětšovat.
Intel Q9300, MB ASUS P5QL-E, 2x2GB DDR2 400MHz, ATI Radeon 5850, 2x HDD (640+1500 GB), Creative SB X-Fi Xtreme
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“