problem spojeni dvou pocitacu

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
mr-dubinek
Nováček
Nováček

problem spojeni dvou pocitacu

Příspěvek od mr-dubinek »

cau
mam problem se spojeni dvou pocitacu po UTP kabelu.delal jsem vse,jak je tu napsano(http://www.pctuning.cz/index.php?option ... mitstart=0) a nejak mi to nejde.kdyz mam nainstalovat klienta site microsoftu (tady je obrazek: http://www.pctuning.cz/ilustrace2/koris ... X-full.PNG) tak dam nainstalovat ,kliknu na protokol a kliknu na pridat,tak se mi ukaze chyba(klientu microsoft windows se nepodarilo najit ovladac)
nevite nekdo co s tim???

¨na jednom PC se mi to povedlo a na druhem ne :(

diky
ondral
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ondral »

zkusil sis ping pres pikazovy radek jestli uvidis druhy PC?
mr-dubinek
Nováček
Nováček

problem spojeni dvou pc

jo zkousel ve startu jsem fal spustit tam jsem napsal cmd pak se mi otevrela takova cerna tabulka tam jsem napsal ping svoje ip a neco to psalo i na tom druhym pocitaci ja nevim co stim ,jo a potrebuju nejaky instalacni cd?, kdyz tu sitovku mam intergrovanou??
mr-dubinek
Nováček
Nováček

jak uz jsem psal nejde mi nainstalovat ten klient microsoftu nevite cim to je??
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

mas instalacni CD spravne verze windows?
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
Chipoun
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Chipoun »

Tak zaprvé. Pro normální fungování protokol IPX/SPX který ti nejde nainstalovat vůbec nepotřebuješ. Ten použiješ jak je psané ve článku jen třeba u některých starých her.
Když ti fungoval ping na tvoje IP, tak síťovku máš nainstalovanou správně, takže instalační CD ovladačů pro síťovku už nepotřebuješ. Vyzkoušej na tom PC příkaz ping ale nedávej svou IP ale IP toho druhého počítače. Když ti to bude psát odpověď od xxx.xxx.xxx.xxx ..., tak ti síť už jede a jde jen o to nastavit sdílení, když ti to napíše Vypršel časový limit žádosti, tak je někde problém.
No a jestli ten protokol IPX/SPX vážně potřebuješ, tak tam dej CD z kterého si nainstaloval Woknousy a mělo by to ten ovladač najít.
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

tak teĎ tomu fakt nerozumím, proč jsi psal, že nejde klient sítě MS, když ten tam máš a pokoušíš se instalovat protokol, kterej je Ti na prd?
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
Chipoun
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Chipoun »

Nevím, říká, že mu nejde nainstalovat klient sítě microsoft, ale dal obrázek iínstalace protokolu IPX/SPX. :?
mr-dubinek
Nováček
Nováček

kdyz to zkusim pres ping a zadam tam svoji ip tak to faka ale kdyz tam napisu ip druhyho pocitace tak mi to pise casovej limit vyprsel :( a ze si musim nainstalovat töho klienta to jsemse docet tady http://www.pctuning.cz/index.php?option ... &Itemid=48 ja teda nevim co stim pomozte dik
mr-dubinek
Nováček
Nováček

nevedel jsem ze mije na prd asi jsem to blbe precet. co mam teda delat kdyz zadam pres ping ip toho druhyho pc ze mi to pise vyprsel casovej limit??
Chipoun
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Chipoun »

Může ti to například blokovat firewall. Jaký máš?
mr-dubinek
Nováček
Nováček

CAU DIKY ZA POMOC UZ MI TO FACHA TAK DIK :wink:
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“