Jakou myš

Klávesnice, myši, volanty, tablet, joysticky, podložky, pedály, řadící páky, atp.
Odpovědět
JJ
Začátečník
Začátečník

Jakou myš

Příspěvek od JJ »

Zdravím,
potřeboval bych poradit, jakou myš koupit. V podstatě se rozhoduji mezi
MX 1000 a MX Revolution.
Předem podotýkám, že to nechci na hry. Dělám klasické kancelářské záležitosti a grafiku. Momentálně mám Genius NetScroll Optical, takže předpokládám, že kterákoli ze zmíněných bude lepší. Někde se psalo, že MX Revolution není vhodná na grafiku, ale pokud bude aspoň stejně dobrá jako zmíněný Genius, tak mi to stačí.
Zatím jsem neměl možnost vyzkoušet MX Revolution. Na MX1000 se mi nelíbila tlačítka, která nedosahují až na okraj myši. To mi docela vadilo. Jo,a taky mám poměrně velké ruci (i když žádný extrém).

Jak byste se rozhodli?
Nebo nějakou jinou?
Díky

PS: Malý dosah MX Revolution mi nevadí. Jde opravdu především o ergonomii.
busy
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od busy »

to by si si musel vyskusat. aj ked logitech mysi su dost velke (takze nevadi ze mas velke ruky). MX 1000 ma podla mna dobru ergonomiu, podla mna lepsia ako mx revolution (aj ked revolution som drzal len par sekund).
.........:::::::::: shit happens ::::::::::...........
F1l1p
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od F1l1p »

Když tak můžeš přidat do výběru ještě Logitech MX 610 - dobrá ergonomie, dobrá výdrž baterií -> můžu doporučit.
JJ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od JJ »

No, tak asi budu muset někam vyrazit a přimět někoho, aby mi půjčil Revolution do ruky. Designově se mi Revolution líbí víc a to kolečko má (aspoň podle recenzí) velmi vychytaný. U MX1000 mi vadí hlavně ta tlačítka, jak nedosahují až na okraj myši. Jsem zvyklý mačkat je právě až na kraji, tj. tam, kde na MX1000 je jen ten rantl :-)) Co se týče výdrže baterek, tak vzhledem k tomu, že jsem zvyklý ukládat na noc PDA do kolíbky, tak budu klidně to samý dělat s myší a tudíž asi nehrozí, že by se vybila. Zatím se nějak kloním k Revolution, ale asi si to zajdu někam vyzkoušet. Existuje nějaký další důvod (v reálné praxi poznatelný), proč radši MX1000 nebo jinou než Revolution?
Díky moc.
Nitroxil
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Nitroxil »

já mám mx 518 což mi vyhovuje ale to ty nechceš jinak mně osobně(ale nikomu jinému v okolí) MX1000 nevyhovuje. ergonomicky mi nevyhovuje pravá strana a taky že má pozdější reakci(je tam cítit ten bezdrát) a taky blbá tlačítka.
MX revolution sem v ruce bohužel neměl.Jinak zde zmíněná MX 610 mi taky dost seděla.
CPU: AMD Phenom II X3 720BE,Motherboard: GB GA MA790x-UD3p,RAM: 2*2GB Kingston HyperX DDR2 800Mhz(CL4) , VGA: Zotac 9600GT AMP!, LCD :HP LP2065 20" HDD: WD CaviarBlue 640GB, Case: CoolerMaster Mystique, PSU: Enermax Liberty 400W, , Keyboard Logitech G15new, Mouse: Logitech MX 518@Steelpad QCK, Tv karta: Leadtek Winfast DTV2000 H
JJ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od JJ »

Díky,
zatím to tedy vypadá na MX Revolution.
Docela mne překvapila nějaká americká recenze, co jsem četl. Podle ní má ta myš dosah nějakých 7 metrů (češi si pořád stěžují, že jen dva). Češi tvrdí, že špatně klouže, američani zase, že skvěle. Mám pocit, že buď je někde chyba nebo Američani recenzují údaje od výrobce :-))
No, každopádně ani jeden ze zmiňovaných problémů mi nijak extra nevadí. Takže se pokusím někde vzít myšky do ruky pro srovnání a uvidím.
Ještě jednou díky.
Cujo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Cujo »

a proc potrebujes bezdrat?
JJ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od JJ »

A proč ne? Třeba proto, že se mi drát neustále do někam zamotává nebo zachytává za okraj stolu. Prostě je to nepříjemný. U Klávesnice je to jedno, ale u myši mi to vadí. Na hry to nechci, takže "špatná" odezva mě opravdu netrápí. Navíc myš s funkcemi MX Revolution v drátové verzi asi neseženu :-)) Líbí se mi především to setrvačníkové kolečko.
Papilla
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Papilla »

Neviem ako sa niekomu moze zamotat kabel o okraj stolu, ked mys sa vacsinou tiahnu zo zadnej strany stola. :lol: No ale rozumiem ze niet nad to pracovat s myskou na kolene... :)

No imho to koliecko je to iste ako ked stlacis bezne koliecko a ides kurzorom hore/dole. Ale co by sa za tych 2.5k nedalo vymysliet :D
To bocne koliecko sa mi tiez velmi nezda. Ja osbne pri dlhsom pouzivani mysky menim polohy ruky ale neviem mozno je to premyslene.

IMHO ked chces minut zbytocnych 2.5k tak je o dobra volba. :)
PC: AMD Opteron 144@FX55 , DFI INfinity nf4-x, ATI Radeon X800GT@561/602, 2x512MB DDRAM 400mhz, Fortron 400w
JJ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od JJ »

No, tak jsem možná výjimka, ale já netáhnu kabel myši zezadu, ale ze strany rohového stolu a prostě se v té změti kabelů zachytává.
Zmáčknout kolečko a posunout mi nevyhovuje. Většinou je to velice necitlivé a když se to rozjede, tak to nejde hned zastavit - výsledek: ztratím se v dokumentu. Řešení MX Revolution se mi zdá lepší, nicméně není to hlavní důvod pro koupi. Vzhledem k ergonomii jsou podle mne MX1000 a MX Revolution jedny z nejlepších myší (i když osobně mám k MX1000 výhrady). Kabel prostě nechci, o tom nebudu diskutovat. V současné době má kabel opodstatnění pouze na hry a osobně se domnívám, že i tam je to často spíš přežitek. O myšování na koleně nemluvě.
Další ne zcela logický, ale asi u každého významný parametr je to, že se mi ta myš prostě líbí. A když už jsem koupil nový monitor a brzo koupím nový počítač (obojí v černé), tak už mě pár peněz za myšku a potažmo klávesnici nezabije.

Nicméně díky všem za konstruktivní poznámky. Utvrdily mne v tom, že Logitech je dobrá volba.
Odpovědět

Zpět na „Vstupní zařízení“