nejlepší ovladače

Všechny ovladače, problémy, řešení a doporučení pro grafické karty a nebo jejich BIOSy.

Moderátoři: morke, Walker1134

Odpovědět
Lukas16
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

nejlepší ovladače

Příspěvek od Lukas16 »

lidičky, koupil jsem si x1800gto. A jelikož nemám vůbec žádné zkušenosti s ovladačema, neporadim by mi tady někdo jaké ovladače si mám stáhnout? předpokládám, že to bude lepší než přikládané na cd. Prosím tedy o nějaký link, děkuji mockrát a sry jestli to tady je :oops:
AMD Athlon 3200+ Venice s939, 2x256 cl2,5 Transcend, gigabyte 6100+430, X 1800 GTO + Zalman VF700AlCu Led, eurocase-prosklená,Zdroj ENERMAX LIBERTY cablemanagement 400 W, artic cooling tcl
OC now!!!!
X-Spidy-X
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od X-Spidy-X »

Mozna kdybych vedel co to x1800gto je... Rozhodne web vyrobce at je to cokoliv. Na cd sou dobry, ale muzou bejt uz novejsi (lepsi) a ty najdes prave na webu vyrobce. Jinde bych snad nehledal....
Lukas16
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukas16 »

to je sice pěkný...ale já nevím jaký...protože někde píšou že lepší jsou 6.8 a někde zase 6.9 a kdo to pak má vědět? jo a je grafická karta :-D
AMD Athlon 3200+ Venice s939, 2x256 cl2,5 Transcend, gigabyte 6100+430, X 1800 GTO + Zalman VF700AlCu Led, eurocase-prosklená,Zdroj ENERMAX LIBERTY cablemanagement 400 W, artic cooling tcl
OC now!!!!
Mayhem(cz)
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: nejlepší ovladače

Příspěvek od Mayhem(cz) »

Lukas16 píše:lidičky, koupil jsem si x1800gto. A jelikož nemám vůbec žádné zkušenosti s ovladačema, neporadim by mi tady někdo jaké ovladače si mám stáhnout? předpokládám, že to bude lepší než přikládané na cd. Prosím tedy o nějaký link, děkuji mockrát a sry jestli to tady je :oops:
a výrobce tvé karty je jaký? Já např mám kartu od sapphire a stahuji jejich ovladače.
Lukas16
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukas16 »

saphire
OC now!!!!
Mayhem(cz)
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Lukas16
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukas16 »

tak díky..už mám stažený ati catalyst 6.9 zejtra otestuju na new grafice...a jaký máš přesně ty? a co máš za gpu?
OC now!!!!
Mayhem(cz)
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Lukas16 píše:tak díky..už mám stažený ati catalyst 6.9 zejtra otestuju na new grafice...a jaký máš přesně ty? a co máš za gpu?
jedu na 6.8 cat. gpu x1900xt.
X-diablo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od X-diablo »

Mám tu stejnou kartu, vyzkoušel jsem CAT od verze 6.8 po verzi 6.10 a vesměs mezi nimy moc rozdíly nejsou. Myslím si, že je proto vhodné používat nejaktuálnější ovladače, které opravují chyby těch předchozích.
Obrázek
X-Diablo Inside™

AMD Athlon 3500+ (AM2), ASUS M2N-E nForce 570, A-Data 3GB RAM 667MHz, Sapphire ATI Radeon HD2600XT 256MB GDDR3, Seagate BCuda 7200.10 250GB SATAII
Delarge
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Delarge »

X-Spidy-X píše:Mozna kdybych vedel co to x1800gto je... Rozhodne web vyrobce at je to cokoliv. Na cd sou dobry, ale muzou bejt uz novejsi (lepsi) a ty najdes prave na webu vyrobce. Jinde bych snad nehledal....
x1800gto bude nejspíš Radeon X1800GTO od ATI :roll: . Na výrobci samotný karty vůbec nezáleží. Nejlepší bývají nejnovejší ovladače, v případě ATI jsou to Catalyst 6.10..
medas
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od medas »

Delarge píše:
x1800gto bude nejspíš Radeon X1800GTO od ATI :roll: . Na výrobci samotný karty vůbec nezáleží. Nejlepší bývají nejnovejší ovladače, v případě ATI jsou to Catalyst 6.10..
toto není vůbec pravda že nejnovější bývají nejlepší :stupid:
příklad 6.9 rozpad obrazu-textur u některých her např FEAR nebo NFS MW atd vs. 6.8 vše ok
Delarge
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Delarge »

medas píše:
Delarge píše:
toto není vůbec pravda že nejnovější bývají nejlepší :stupid:
příklad 6.9 rozpad obrazu-textur u některých her např FEAR nebo NFS MW atd vs. 6.8 vše ok
Bývají...to slovo má trochu jiný význam než Jsou. To zaprvý. Zadruhý, takže ty mu doporučíš co? Místo nejnovějších 6.10 si má teda radši nainstalovat ty 6.8?? Pokud bude mít problém, tak mu asi nezbyde nic jinýho než vyzkoušet starší ovladače, ale jinak je to nesmysl. Btw, já jsem hrál NFS:MW na 6.9 taky a žádný rozpadlý textury jsem nezaznamenal. A toho stupida si příště odpust, prosím.
Back to AMD: Ryzen 7 9800X3D + Noctua NH-U12A CB -- MSI MAG B850 Tomahawk Max WiFi -- Gainward Phantom RTX 4080 -- Kingston FURY Beast 2x32GB DDR5 6000MT/s CL30 -- Seagate FireCuda 530 2TB + WD Black SN850 2TB + Samsung 990 PRO 4TB -- Corsair RM750x -- Fractal Design Torrent -- USB DAC EarMen Eagle -- PreSonus Eris 3.5 BT -- Fractal Design Scape -- Samsung Odyssey OLED G8 -- Razer BlackWidow V3 Pro + Razer DeathAdder V2 Pro + Xbox Wireless Controller -- Windows 11 Home 25H2
kotas
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od kotas »

K té VGA si rozhodně stáhni a naistaluj ATi Catalyst 6.10. Na PC co jsem skládal bratrovi, se jevily úplně bez problémů-hraje teď na něm Colin MCRAE Rally 2005 CZ a další hry+práce a pohoda.. Není pravda že aktuální ovladače jsou vždy nejlepší (záleží asi na které VGA se použijí, u nových karet to podle mě ale platí že právě ty nové by měli být vyladěnější na nové čipy aby přinesly mnohem vyšší výkony), to je třeba můj příklad: Mám VGA GeForce 6800 (NV40), používal jsem starší ovladače 91.47. Vyšly nové 93.71-naistaloval jsem si a ouha-problémy s OverClockem - z nějakého nepochopitelného důvodu nemůžu pořádně taktovat-karta nedrží stabilně takty! (RivaTuner mám aktuální), dobrá, vyzkouším ještě novější, sice bez WHQL, ale co, stáhl jsem si a naistaloval 96.89-a to bylo panečku točo-monitor se ve woknech sem tam vypl a zapl, občas mi zamrzl komp s hezkými proužky na monitoru a overclock? TAK TEN NEŠEL UŽ VUBEC! Výkon u těch nejnovějších jsem zato razantně poznal-více bodů ve 3DMARK 2003 i 2005 a teď mám rozehraného orig. QUAKE4 CZ verzi-tam byl zase vyšší nárust FPS..
Po předchozích chybách jsem se vrátil k předchozím-mnou nejosvědčenějším a starším ovladačím 91.47..
GIGABYTE B450M DS3H, AMD Ryzen 7 2700 (8C/16T), 32GB RAM DDR4 (@2933 CL14-14-14-34), Sapphire Pulse RX 5700 XT 8GB/256 bit GDDR6, SSDs CRUCIAL MX500, LCD 32" IIYAMA IPS 2560x1440, HP OMEN 1100 mechanical keyboard, Logitech G402 mouse, Windows 11PRO
medas
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od medas »

Delarge píše:

Místo nejnovějších 6.10 si má teda radši nainstalovat ty 6.8?? Pokud bude mít problém, tak mu asi nezbyde nic jinýho než vyzkoušet starší ovladače, ale jinak je to nesmysl. Btw, já jsem hrál NFS:MW na 6.9 taky a žádný rozpadlý textury jsem nezaznamenal. A toho stupida si příště odpust, prosím.
6.10 zatím pohoda ale 6.9 jsou hruza
kdyz uz máme ty 6.10 tak je jasné ze tam nebude dávat 6.8proste není vždy to nejnovější to nejlepší.stupida si priste mozná :-D odpustím ale to že na 6.9 blbne MW a FEAR ne mne to delalo po nekolika hodinách dokonce i HL2 se voda změnila v černou díru :x
traxiiik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od traxiiik »

Jakej je nejlepsi ovladac na 7600GT ...
Hijacker933
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Hijacker933 »

to si musis vyzkouset, ja mam nejlepsi zkusenosti s ovladacema primo od vyrobce grafiky, vyssi vykon i nez novejsi od vyrobce cipu :)
Bravo, PCT se uz dostal na uroven bulvaru Well done, diky omezenosti nekterych modu a adminu, co se mi nelibi to smazu, na argumentech nezalezi... to je ráj pro idioty :blee:
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Ovladače a BIOSy“