Prosim o radu

Problematika SDRAM, DDR1/2/3 SDRAM, RDRAM, SO DIMM a další, včetně čteček pamětí.
Odpovědět
Nazgul
Nováček
Nováček

Prosim o radu

Příspěvek od Nazgul »

Ahoj
Koupil jsem si ramku a mela by to byt od Samasung DDR2 667MHz 512MB
chtel bych si z internetu koupit dalsi levnejsi protoze NWT je predrazeny.
Problem je ten ze kdyz si najdu ve vyhledavaci tu samaou ramku(podle nazvu) tak je obrazek jiny a nevim jestli mi pak pujde do dual chanelu s tou moji.
ps.pod nalepkou na prave strane jsou 4 integrace.
potrebuju jestli by mi nekdo nepomohl najit stejny typ ram k prodeji

Obrázek
janis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od janis »

Na obrázky hledět nemusíš - jde o čipy Samsung,takže koupíš-li si jakoukoliv značku (výrobce) pamětí,osazenou těmihle čipy,měl by ti dual normálně fungovat.Spíš se koukej na potřebné parametry časování - CL,(když koupíš rychlejší,nic se neděje,jen budeš muset upravit časování podle té pomalejší nebo testovat,jestli je stabilní na rychlejším CL).
Jeden typ modulů máš kupříkladu tady:
http://www.cybex.cz/Produkt.aspx?Shortc ... PrmaId=486
Nazgul
Nováček
Nováček

Příspěvek od Nazgul »

janis píše:Na obrázky hledět nemusíš - jde o čipy Samsung,takže koupíš-li si jakoukoliv značku (výrobce) pamětí,osazenou těmihle čipy,měl by ti dual normálně fungovat.Spíš se koukej na potřebné parametry časování - CL,(když koupíš rychlejší,nic se neděje,jen budeš muset upravit časování podle té pomalejší nebo testovat,jestli je stabilní na rychlejším CL).
Jeden typ modulů máš kupříkladu tady:
http://www.cybex.cz/Produkt.aspx?Shortc ... PrmaId=486
dik za radu pomohl si mi ale jeste casovani upravim tim ze tu ramku nataktuju na vyssi frekvenci ne?nebo jde zvysit latency i jinak bez zvysovani frekvence?
janis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od janis »

Latenci nezvyšuješ zvyšováním taktu pamětí,ale nastavíš ji v BIOSu základní desky v sekci ADVANCED CHIPSET FEATURES (nebo podobně - liší se podle výrobců základních desek) - položka CAS Latency,Latency Timing nebo podobný název.Pokud necháš nastaveno na Auto,řídí se BIOS údaji,uvedenými výrobcem paměti v SPD čipu.To právě může zlobit,pokud použiješ dva moduly s rozdílným CL a necháš nastavené Auto - pak může BIOS nesprávně nastavit CL podle rychlejšího modulu a druhý,pomalejší, nestíhá a může být nestabilní.
Odpovědět

Zpět na „Paměti“