Napětí na DDR2
- BLOOR
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Napětí na DDR2
Ahoj, mám klasický paměti Nanya 533MHz CL4 na napětí 1,8V.
V BIOSu můžu nastavit hodnotu napětí od 1,8V - 2,3V po 0,05V.
U 2V už je nabídka růžová a vyšší napětí už je červená, to mě asi upozorňuje na vysokou hodnotu, ale proč? Když i některý jsou už od výroby na 2,2V?
Otázka tedy zní: Jak vysoko můžu jít, když nemám chladič na pamětích, ale mám dobře větranou skříň? Zatim sem na 1,95V při 720MHz 5-5-5-15.
Díky za rady..
Podobnej thread sem nenašel, jen o DDR
U 2V už je nabídka růžová a vyšší napětí už je červená, to mě asi upozorňuje na vysokou hodnotu, ale proč? Když i některý jsou už od výroby na 2,2V?
Otázka tedy zní: Jak vysoko můžu jít, když nemám chladič na pamětích, ale mám dobře větranou skříň? Zatim sem na 1,95V při 720MHz 5-5-5-15.
Díky za rady..
- DrasticBass
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Taky by mě to zajmalo kolik šťávy jim maximalně pustit??
Sem skoušel sve Corsair 533MHz CL4 /18V
pustil sem je na 800MHz /5-5-5-15/2.15V A přežili to ale byly tam chyby v memtest86. Tak bych chtěl vědět jestli je bezpečne jim ještě přidat trochu voltu?
Sem skoušel sve Corsair 533MHz CL4 /18V
pustil sem je na 800MHz /5-5-5-15/2.15V A přežili to ale byly tam chyby v memtest86. Tak bych chtěl vědět jestli je bezpečne jim ještě přidat trochu voltu?
PC1: |MB|Gigabyte EX38-DS5 |CPU| E8400 3600MHz |RAM| 2x1GB Geil 800MHz cl4 |GPU| nVidia™ MSi 7900GTO@GTX |Sound| Creative Sound Blaster Audigy 4 |HDD| Samsung SATA II 80GB //WD SATA II 250GB |PSU| Enermax Liberty 400W |CASE| Thermaltake Swing |Cooling| Zalman CNPS9500 LED//Zalman VF900-Cu |LCD| Philips 190B6 |OS| Win XP
PC2: |MB| Soltek SL-85DR3-CL |CPU| Celeron 2Ghz@2,4GHz Northwood |RAM| 767MB No name 333MHz |GPU| Sapphire ATI Radeon 9600XT 256MB DDR |HDD| WD ATA 40GB//Seagate ATA 80GB |PSU|Fortron 300W |Cooling| Nexus PHT-3600 SkiveTek//Zalman ZM80C-HP |OS| Win XP
PC2: |MB| Soltek SL-85DR3-CL |CPU| Celeron 2Ghz@2,4GHz Northwood |RAM| 767MB No name 333MHz |GPU| Sapphire ATI Radeon 9600XT 256MB DDR |HDD| WD ATA 40GB//Seagate ATA 80GB |PSU|Fortron 300W |Cooling| Nexus PHT-3600 SkiveTek//Zalman ZM80C-HP |OS| Win XP
- janis
- Začátečník

Zjisti si značku čipů,které máš na paměti osazené.Pak si ze stránek výrobce stáhni datasheet a v něm zjistíš v oddílu "Absolute maximum rating" (u různých výrobců se to může jmenovat různě,ale je to zkrátka odstavec o maximálních přípustných hodnotách) maximální výrobcem povolené hodnoty - například u mých Kingstonek s čipy Micron povoluje výrobce maximálně 2,3V.Samozřejmě lze jít i výš (a některé speciály to přímo vyžadují),je to však na úkor životnosti čipů,příliš vysokou hodnotou můžeš navíc paměti poškodit nenávratně.
- Satiriasis
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Re: Napětí na DDR2
Mám taky 1Gb Nanya 533Mhz CL4 a jedou mi pri 1,95V a CL5-5-5-15 na 800Mhz bez problemu.Vic jsem zatim nezkousel, zitra zkusim co daj,mam desku venku na zemi a pameti ofukuje 80mm vetracek,tak jim zkusim dat i 2,2v... Ale s dobre vetranou skrini bych se s nima 2-2,1v nebal...BLOOR píše:Ahoj, mám klasický paměti Nanya 533MHz CL4 na napětí 1,8V.
Díky za rady..
- wallot
- Středně pokročilý

-
no deska se ridi standardy to ze nekdo povoluje 2.3V ji nezajima.
Treba OCZ oficialne podporuje az 2.1V bez ztraty zaruky ale kdo chce at tam nacpe vic
da se rict ze do znackovych kvalitnich pameti 2.1-2.2 je jeste v pohode
Treba OCZ oficialne podporuje az 2.1V bez ztraty zaruky ale kdo chce at tam nacpe vic
da se rict ze do znackovych kvalitnich pameti 2.1-2.2 je jeste v pohode
7800X3D, 9070XT Nitro+, Custom Gamakay 75 TMR + Keychron V0 Ultra, Razer Naga V2 Pro, TCL 34R83Q + Dell P3223QE, Fractal Design Scape
- janis
- Začátečník

Deska se řídí tím,co umožňuje BIOS a konstrukce - pokud je na ní možné nastavit napětí třeba 3V,tak je nastavíš - na vlastní riziko ovšem.To barevné značení,které jsi měl asi na mysli,jsou zadní vrátka výrobců desek,kterým upozorňují na nestandardní,případně už vysoké hodnoty.Zatímco u CPU se Vcore dá vázat na určitý typ procesoru (zvýšit ho můžeš -/+ x% od defaultního napětí), u pamětí to nejde,takže je k mání celý rozsah,který deska umožňuje - proto to upozornění v podobě barvy jednotlivých hodnot.OCZ,Geil,A-Data a další umožňují napětí až 2,2V (proti standardu JEDEC pro DDR2,který je 1,8V) například v profilech pro čipsety nVidia (EPP režimy).Maximum,co jsem měl možnost vidět,bylo 2,4V - s dobrým chlazením (pasivy na RAMkách a ofukování ventilátorem).
- Ghost_svk
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Cau.Mozes mi povedat kde v tom datasheete najdem tie hodnoty??Ja neivem asi som slepy....A este jednu vec.Kde zistim aky chip maju moje pamate??janis píše:Zjisti si značku čipů,které máš na paměti osazené.Pak si ze stránek výrobce stáhni datasheet a v něm zjistíš v oddílu "Absolute maximum rating" (u různých výrobců se to může jmenovat různě,ale je to zkrátka odstavec o maximálních přípustných hodnotách) maximální výrobcem povolené hodnoty - například u mých Kingstonek s čipy Micron povoluje výrobce maximálně 2,3V.Samozřejmě lze jít i výš (a některé speciály to přímo vyžadují),je to však na úkor životnosti čipů,příliš vysokou hodnotou můžeš navíc paměti poškodit nenávratně.
Mam tiez Kingston tak mi hadam pomozes.Mam tieto:
KHX6400D2LLK2/1G 1GB 800MHz DDR2 Non-ECC
Low-Latency CL4 (Kit of 2) 4-4-4-12-1 2.0V
Link na datasheet:
http://www.valueram.com/datasheets/KHX6400D2LLK2_1G.pdf
Vdaka
- janis
- Začátečník