Vyplatí se DVD rec. bez HDD?
- jerzy
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Vyplatí se DVD rec. bez HDD?
Otázka je jasná. Šli by jste do toho nebo ne? Nemůžu se zbavit dojmu že je to poloviční řešení, ale zase za pořádný rekordér s HDD utrácet nechci. Bude se na to nahrávat spíš výjmečně, řekněme 1-2x v týdnu. A levný shit jako sencor taky nechci.
Momentálně mám vybraný Panasonic. Když nebudu nahrávat moc, tak DVD-RAM může být dobrá náhrada za hadr, nebo ne?
//chybka
Momentálně mám vybraný Panasonic. Když nebudu nahrávat moc, tak DVD-RAM může být dobrá náhrada za hadr, nebo ne?
//chybka
Naposledy upravil(a) jerzy dne úte 7. lis 2006, 22:33, celkem upraveno 1 x.
Mám doma Suzku
- RainMakeR
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- jerzy
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Tak nevím, ale nejmenší disk jsem viděl 80GB, ale o to mi vůbec nejde, stříhat reklamy ani vypalovat to fakt nikdo nebude. Film se jenom skoukne a může se smazat. Ale jde o to, že moc nevěřím, že ten zápis bude bez problému, nějak se mi tomu nechce věřit, ani nevím proč, žádnou zkušenost nemám. Proto i uvažuju o HDD.
Když mě tady ujistíte že zápis na DVD-RAM je v poho tak na hadr kašlu.
Když mě tady ujistíte že zápis na DVD-RAM je v poho tak na hadr kašlu.
Mám doma Suzku
- Mastero
- Středně pokročilý
-
- Kontaktovat uživatele:
- jerzy
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- Mastero
- Středně pokročilý
-
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem ho našel, mé otázky jsou zodpovězeny, ale dle specifikací by mi toto nevyhovovalo...
http://www.cybex.cz/produkt.aspx?src=8& ... VBH1000-80
http://www.cybex.cz/produkt.aspx?src=8& ... VBH1000-80
\( ^_^)Λ(^_^ )/
- jerzy
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- Maxtor
- Začátečník
-
..zrovna recenzuju Universe TXko a musim uznat, ze HDD v rekorderu je vec, bez ktere podobna koupe nema smysl..
..time shift (realny write/read) je neocenitelny.. koukate na film a von nejakej vul zazvoni a otravuje.. no co.. zmacknu pause a muzu jit pryc.. TV se normalne blokne jako by to bylo DVD a na HDD pokracuje zaznam.. znamej odejde.. fajn.. vyvalim se k TV zmacknu play a jede se dal, zatimco zbytek filmu se porad uklada.. otazkou je, jak dlouho to HDD vydrzi.. TV signal neustale tece pres HDD.. i kdyz nechci zaznam, nebo time shift vyuzit..
..pri testech klasickych (DVD only) rekorderu jsem je pouzival vylozene k testovani.. rekorder s HDD je vec, ktera nasla vyuziti i jinak, nez jen k praci..
..co se vymeny HDD tyce.. obevuji se zpravy, ze obcas to nejde.. ani ne tak quli blokaci firmwarem, ale problemy byvaji s voltazi.. v tom Universe je taky strceny Samsung, ktery ma nizsi spotrebu nez konkurence.. jinak jde o klasicky 3,5" HDD..
..no a k tomu Panasonicu.. nevim no.. testoval jsem ES10EP a samotna qalita zaznamu me moc nenadchla.. pristroj je to propracovany detailne.. podpora vyrobcem vytecna, ale samotny HW nic moc.. obzvlaste obraz me fakt zklamal.. i kdyz jde o nizsi model, filtry a enkoder v nem podle me budou stejny..
..time shift (realny write/read) je neocenitelny.. koukate na film a von nejakej vul zazvoni a otravuje.. no co.. zmacknu pause a muzu jit pryc.. TV se normalne blokne jako by to bylo DVD a na HDD pokracuje zaznam.. znamej odejde.. fajn.. vyvalim se k TV zmacknu play a jede se dal, zatimco zbytek filmu se porad uklada.. otazkou je, jak dlouho to HDD vydrzi.. TV signal neustale tece pres HDD.. i kdyz nechci zaznam, nebo time shift vyuzit..
..pri testech klasickych (DVD only) rekorderu jsem je pouzival vylozene k testovani.. rekorder s HDD je vec, ktera nasla vyuziti i jinak, nez jen k praci..
..co se vymeny HDD tyce.. obevuji se zpravy, ze obcas to nejde.. ani ne tak quli blokaci firmwarem, ale problemy byvaji s voltazi.. v tom Universe je taky strceny Samsung, ktery ma nizsi spotrebu nez konkurence.. jinak jde o klasicky 3,5" HDD..
..no a k tomu Panasonicu.. nevim no.. testoval jsem ES10EP a samotna qalita zaznamu me moc nenadchla.. pristroj je to propracovany detailne.. podpora vyrobcem vytecna, ale samotny HW nic moc.. obzvlaste obraz me fakt zklamal.. i kdyz jde o nizsi model, filtry a enkoder v nem podle me budou stejny..
- jerzy
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Ke kvalitě, podle jednoho uživatele je prý výborná(Mám Panasonika od okamžiku kdy přišel do prodeje. Zatím naprostá spokojenost. Vynikající obraz (i na LP)a perfektní zvuk. Bez problémů nahráva na různé druhy i značky DVD medií. Přehráva všechny moje DivX i Xvid zcela bez problémů. Jediné výtky mám k titulkům na DivX , jsou o něco menší než bych považoval za optimum. Také mi chybí možnost úpravy velikosti obrazu u širokoúhlého filmu (zoom) na klasické televizní obrazovce.Zatím mohu každému doporučit.)
S tím hdd pořád nevím, myslím, že funkci time shift můžu použít i tak. u panasoniku píšou"Jedinečná funkce TIME SLIP v rekordérech Panasonic Vám dovolí současně sledovat pořad bez přerušení, když jiný, na jiném kanálu, se nahrává" (když se může nahrávat jiný, může se nahrávat i stejný!?) Tady právě vidím výhodu DVD-RAM, kdy můžu nahrávat během sekundy, což mi při mých nárocích HDD vynahradí. - pokud to jde
S tím hdd pořád nevím, myslím, že funkci time shift můžu použít i tak. u panasoniku píšou"Jedinečná funkce TIME SLIP v rekordérech Panasonic Vám dovolí současně sledovat pořad bez přerušení, když jiný, na jiném kanálu, se nahrává" (když se může nahrávat jiný, může se nahrávat i stejný!?) Tady právě vidím výhodu DVD-RAM, kdy můžu nahrávat během sekundy, což mi při mých nárocích HDD vynahradí. - pokud to jde
Mám doma Suzku
- Maxtor
- Začátečník
-
..no to teda ne..
.."Time Slip" a "Time Shift" je uplne neco jinyho.. dyt jsi to i sam napsal.. Panasonic se svym "Time Slip" umoznuje nahravat jeden kanal a sledovat druhy.. je to v podstate obdoba obrazu v obraze u TV kdy ma TV vlastn..e dva tunnery a daji se tak sledovat dva programy..
.."Time Shift" s HDD znamena to, ze vsechna prave sledovana data jsou neustale protahovana pres interni pamet (tj. HDD) a ty vlastne nesledujes program z TV, ale jeho realny obraz (stream) z HDD.. to znamena, ze kdyz napr. zmacknes "pause" obraz se zastavi, jako by to byl film treba na DVD ale pritom se na pozadi porad nahrava dal.. tzn.. jakmile prijdes zpet a zase sledovani spustis, obraz se rozebehne dal i kdyz v TV je realne treba o 10 min popredu.. novy signal se tak uklada na HDD a ty vse sledujes se spozdenim.. doporucuju si k filmu sednout tak o 20-30 min. pozdeji.. pri jeho sledovani pak clovek muze pretacet reklamy..
..no a co se toho obrazu tyce (myslel jsem zaznam).. myslim, ze vysek z me recenze vystihuje naprosto presne, co jsem tim myslel..
.."Time Slip" a "Time Shift" je uplne neco jinyho.. dyt jsi to i sam napsal.. Panasonic se svym "Time Slip" umoznuje nahravat jeden kanal a sledovat druhy.. je to v podstate obdoba obrazu v obraze u TV kdy ma TV vlastn..e dva tunnery a daji se tak sledovat dva programy..
.."Time Shift" s HDD znamena to, ze vsechna prave sledovana data jsou neustale protahovana pres interni pamet (tj. HDD) a ty vlastne nesledujes program z TV, ale jeho realny obraz (stream) z HDD.. to znamena, ze kdyz napr. zmacknes "pause" obraz se zastavi, jako by to byl film treba na DVD ale pritom se na pozadi porad nahrava dal.. tzn.. jakmile prijdes zpet a zase sledovani spustis, obraz se rozebehne dal i kdyz v TV je realne treba o 10 min popredu.. novy signal se tak uklada na HDD a ty vse sledujes se spozdenim.. doporucuju si k filmu sednout tak o 20-30 min. pozdeji.. pri jeho sledovani pak clovek muze pretacet reklamy..
..no a co se toho obrazu tyce (myslel jsem zaznam).. myslim, ze vysek z me recenze vystihuje naprosto presne, co jsem tim myslel..
..jinak to, ze nejaky uzivatel napise koupil jsem ho, je super a ty se tim hned chces ridit nevim no.. procti na netu recenze (za hranicema jich urcite bude dost a uvidis..).. me ten panasonic teda fak nenadchl.. zase na druhy strane ze by to byl vylozene nejakej shit, to ne..Jak jsem již výše zmínil, kvalita samotného záznamu mě moc nepotěšila. Musím přiznat, že jsem ve výsledku očekával trochu více, než byl schopen přístroj nabídnout. Obraz je málo kontrastní, poněkud vybledlý, nicméně barevnost nepostrádá a pro sledování na běžném televizoru plně dostačující. Problém ale nastává s koupí 100Hz přijímače. Na něm se totiž neduhy, obzvláště pak barevnost v případě moderních televizorů, projeví na plno. Pokud jsem očekával, že se změnou kvality záznamu bude úměrně stoupat/klesat i kvalita obrazu, byl jsem na omylu. Některé režimy jsou mezi sebou prakticky nerozeznatelné, pokles kvality se projevuje podobně jako v případě JPEG komprese, tzn. čtverci na jednotném podkladu. Samotná ostrost a barevnost tak zůstává v podstatě nezměněna, což mě poněkud překvapilo. V případě porovnání nejvyšší a nejnižší kvality záznamu jsem tak zůstal na pochybách, jestli je obraz i při velké kompresi tak kvalitní, nebo naopak natolik nekvalitní v nejvyšší kvalitě záznamu.
- jerzy
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
to je zase na houby, ty píšeš že to nejde, jinde jsem se dočetl že to jde, jak si pak mám udělat nějaký rozumný závěr. Sice to ten člověk psal jenom o DVD-RAM ale tvoje zkušenost mluví opačně. Takže fakt nevím, ale je fakt, že mi příjde divné, že bych mohl na jedno dvd zároveň nahrávat i dívat se, to je proti mému rozumu, ale možné je všechno, že.
Takže bych měl asi poslední otázečku, nestává se, že by se DVD vypálilo špatně? V podstatě je to jediná věc o kterou mi vážně jde. Nerad bych něco nahrál a pak zjistil že to nejde přehrát, u HDD to v podstatě nehrozí, ale osobně těm dvd moc nevěřím. (ale racionální důvod nemám)
Takže bych měl asi poslední otázečku, nestává se, že by se DVD vypálilo špatně? V podstatě je to jediná věc o kterou mi vážně jde. Nerad bych něco nahrál a pak zjistil že to nejde přehrát, u HDD to v podstatě nehrozí, ale osobně těm dvd moc nevěřím. (ale racionální důvod nemám)
Mám doma Suzku
- Maxtor
- Začátečník
-
- jerzy
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele: